3752
PC-s vágás és home video
  • AndrewT
    ace 6.01-em van csak fenn, te mit használsz?
  • Gladiator
  • AndrewT
    üdv
    némi segítségek kérnék, az 1.5-ös premierhez. éppen indítanám a progit, amikor beáll ennél az elemnél a töltés

Loading/initializing: compilerVfw.prm

és innen semerre nem bír menni. ötlet? :(
  • imp99
    adobe premier pro failed to return a video frame. Cancelling the operation. MI EZ A HIBAÜZENET? Ha bárkinek bármi ötlete van plz segítsen nem szeretném 1 havi melóm kidobni a kukába
  • fpm
    Ja igen, már rémlik milyen volt a régi premiere.
    Ebben már nincs A-B editing, csak egy timeline. Ott két klippet egymás mellé raksz, és a transitionst közéjük húzod, ráhúzod, akor látni fogod, hogy fedi mindkettőt, és működik minden.
  • Black krisz
    Pontosítok. Az effekteknél ugye van olyan hogy video transitions.
    Ugye ezek az átmenetek... Az átmenethet két sáv kell egy A és B amire majd bepokolom a videókat és köztük van az átmenet. Na most nekem csak az A sáv (Video1 track) látható és nem tudom megtalálni a B sávot ahova be tudnám húzni a videót... HEEEELLLP!!!
  • fpm
    tsyl: nem tudok ilyen effektet sajna...
    Black krisz: nem tudom milyen B sávra gondolsz, de az effektek paramétereit a project ablakban találod, ott vannak kis fülek (project files, effects...vmi ilyesmi)
  • Black krisz
    Hello embrek!!! :) Most raktam fel az AP Pro v1.5-t és egyszerűen nem tudom előhozni az efektekhez szükséges B sávot....??? Hol lehet látni??? Mert én csak az A sávot látom... Vááá kikészít.. már mindent megnéztem de sehol sem találom... VKI help!!!!
  • tsyl
    Igen, a HFX Goldban van a Wedding-nél egy alapban fehér könyvecske, de én ennél egy kicsit többre gondoltam. Rettentően tetszik pld. a régi Walt Disney filmek kezdése, azzal a klasszikusnak mondható lapozós mesekönyvvel. Tudom, hogy ilyet biztos nem lehet szerezni, de valami olyasmire gondolok, aminek saját magad tudnád paraméterezni teszem fel a borító hátterét, vagy a lapokat, akár egy fotóval...
  • fpm
    Most nem tudom megnézni, de szerintem tuti van a Hollywood FX csomagban, van vagy 150 transition benne...
    De láttam máshol is a neten, majd megnézem, valahonnan le kellene tölteni..
  • tsyl
    Valami igényesebb "könyvszerű-lapozós" efektel nem találkoztatok valahol? (Ulead Vid.Stud 8 alatt tudom hogy van).De Premier alá lenne lényeg..
  • Gladiator
    nincs
  • KáZé
    magyarítás van hozzá vhol! azért úgy mégis könnyebb!
  • Gladiator
    aha, most árpilisra tervezik, szal majd talán júniusban jön a könyv.
  • Gladiator
    nyáron lesz. vagy most tavasszal nem is tudom. mindjá megnézem.
  • tsyl
    olvass vissza lentebb, van a 6.0-hoz könyv és volt itt egy link is, ami segíthet. A Pro-hoz tudtommal még semmi magyar (komolyabb) leírás nincs
  • KáZé
    én meg csak ilyen alapokat tudok a premierehez! majd meg akarok tanulni jobban nyomni! vhol magyar leírást tudtok a premierehez?
  • tsyl
    Én is jó pár órát töltöttem a Boris megismerésével, de megérte. Kisérletezni kell és rájön az ember, hogy még mindig kilehett hozni újabb és újabb dolgokat belőle, hiszen szinte minden része manuálisan paraméterezhető. (ja megint vagyok, csak a vodás 100mb-os korlát nagy gond nálam)
  • Gladiator
    vazze, aszittem ez a boris beépül a premiere alá, nem egy teljesen új program. kurva bonyolult. vkinek nincs hozzá vmi tutorialja? az oldalán olyan jó dolgokat mutat, de ebben nyomát se látom benne.
  • Gladiator
    amúgy most jön le a boris fx. ha minden igaz lehet vele fire swordot (azé írtam anolul mert magyarul szarul hangzik) csinálni.
  • Gladiator
    amúgy engem ne isteníts. itt Tsyl az isten. beírsz basszus ilyet, hogy:

nem indul a premiere, és ezt a számot írja ki: 8r6gfbiwegtrf789w3gf87w3gfr8h8w46hf97ehftr9trw34hzf49g

azt ebből megmondja mi baja a premierenek. én meg csak lesek.
  • Gladiator
    nálatok is van kampány?
  • KáZé
    sikerült! marha király! mostmár indulhat a tanulás, hiszen a kampányt nálunk majd én fogom csinálni! te meg nagyon király vagy ha már így vágod!
  • KáZé
    mjpg codec kell nekem most jöttem rá! majd felteszem amit írtál kösz!
  • Gladiator
    Erre tessék

köszönd ironmaidennek, ő linkelte be.
    nem tom ettől jó lesz-e, de próba...
  • Gladiator
    vájááá, van itt nekem vmi 3 kódekem, amit vki ajánlott. tedd fel, hátha jó. mindjá kiderítem az url címet.
  • KáZé
    a premiere mikor be akarom tenni a videót
  • Gladiator
    passz:)
    én only user vagyok. az előzőt csak tapasztalatból tudtam.

amúgy a premiere vagy más media lejátszók írják ezt ki?
  • KáZé
    unsupported compression in file! ezt írja ki mikor egy digitális fényképezővel felvett videót akarok beimportálni! most kódolhatom át a videót vmi másba basszus! vagy lehet vmi mást csinálni?
  • Gladiator
    nekem is az baszta el. aóta sincs fent semmilyen kódek, csak amit a win media player magától letölt. ha esetleg találsz vmi használhatót, akkor szólj.
  • KáZé
    király vagy! igazatok volt! a codec okozta a hibát, de az acemegacodec volt és így meg szart nem ér az egész mert codec nélkül nem olvassa be! lol
  • Gladiator
    Jaj, nem is mondtam!

Megvolt életem első nagy sikere. A sulinkban kampány volt, és midnen 11.-es osztálynak kellett csinálni kampányvideót. Ugye a miénket én csináltam.
    Miután leadták a zártláncú hálózaton az összes teremben a miénket, megyek ki, és már a foylosó egyik végéből ordibáltak a tanárok (!), hogy ez marha jó volt, ez volt a legjobb. jöttek ki az emberek a termekből mindenki röhögött, jöttek oda gratulálni, hogy ez vmi hihetetlen volt, meg midnen. A nagy konkurencia, akitől én tanultam, még az is azt modnta, hogy elbújhat mögöttem.
    ez volt csütörtökön.
    megyek szombaton egy másik városba este diszkóba, azt teljesen ismeretlen 30 éves faszik jöttek oda gratulálni, hogy milyen fasza volt.
    szal most boldog vagyok.

ettől függetlenül a kampányt nem nyertük meg. 2.ok lettünk:((
  • KáZé
    lehet hogy nekem is az van mert régen ment! sőt az adobe premiere 6.0 is ezt csinálja! de letörlöm a codec-eket és megnézem! megnéztem tesóm gépén is is ott sem ment, de ott is ugyanezek a codecek vannak! igazatok lesz! köszi
  • Gladiator
    aha, most olvasom, hogy most tetted fel. hát akkor is, nálam kódek miatt volt ez.
  • Gladiator
    nem tom, nekem ezt akkor csinálta, mikor feltettem vmi szar kódeket. régen is ezt csinálta, vagy csak most kezdte el? ha csak most, gondolkozz el mit csináltál a géppel.
  • KáZé
    sziasztok!pls segíccsen vki! nekem Adobe Premiere Pro-van, feltelepítem indítom el és betöltés közben megáll és nem csinál semmit! ctrl+alt+delet-éznem kell és a CPU maxon van és memória felét elhasználja! mit tegyek hogy jó legyen?
  • tsyl
    a Professzionál módot választottam én is ,bár elég sok kisérletezés után. És ha indul a Premier, akkor elég látványosan a jobb alsó sarokban megjelenik egy-két ikon, (audió-ffdshow, video ...stb) ami éppen aktiv üzemmódban van. Nekem nagyon bejött és Win2000 alatt simán megy minden.
  • Gladiator
    beszarok vazze. feltettem ezt a szart professional módban, de most nem indul el a premiere, meg semmilyen videó sem. te milyen "módban" tetted fel?
  • Gladiator
    ja, kijelöltem, hogy a professional editiont rakja fel, így az összest beikszelte.
  • Gladiator
    tsyl!

amikor fel akarom tenni ezt az ace mega codecs packet, akkor kérdezi, hogy mit akarok feltenni. kipipálom, hogy codecs, ekkor egy csomót beikszel, de nem az összeset. ikszeljem be az összeset, vagy elég az amit ő beikszelt, mikor a codecseket kipipáltam?