3752
PC-s vágás és home video
  • Cif
    Köszi!

Sajnos nem ment mind a kettő végig és nem is ugyanakkor lett elindítva.
    Nincs ötleted, hogy milyen progival lehetne megcsinálni, ha meglehet egyáltalán?
  • Gladiator
    hát összeszinkronizálni premierevel tuti nem tudod. ha mind2 kamera végig ment, akkor csak az első framet kell összeilleszteni, aztán onnan már csak azt kell eldöntened melyiket mutassa.
  • Cif
    Sziasztok!

A következő lenne a kérdésem. Fölvettem egy koncertet két kamerával. Lehet a Premierrel olyat csinálni, hogy valahogy hang alapján szinkronizálni, hogy tudjak váltogatni a 2 kameraállás között. Vagy esetleg más programmal?

Köszi a segítséget!
  • Gladiator
    nincs deinterlacelve. vhol állítsd be.
  • alph4
    Az miért van hogy mikor kész a film, és megnézem akkor olyan "recés a kép" főleg akkor látszik, ha megállítom a filmet.
    A PAL, ugye két váltosoros képmezőböl állítja elő a képet, de én akárhogy állítom az ulead programban a képmezőt, mindíg ilyen "szar" lesz a végeredmény, pedig nem kellene.
    Vagy esetleg valami más miatt ilyen?

(Ez a 3 lehetőség van: Frame Based, Lower Field First, Upper Field First)

Várom az 5leteket, mit tegyek.
  • alph4
    Valamit, valamiért...szóval nagyon jó lett mindenképp megérte.
    Én úgy szoktam megcsinálni hogy megszerkesztem a videót, és a moviet kiexportálom tömörítettlen DV aviként (1 órányi videót 15perc alltt megcsinálja)
    Utánna csinálok az Ulead Video Studuió 9-el vagy a MovieFactory 4-el DVD menüt és itt encokodolok, ami 1800as procival kb cirka 5óra hossza!
  • tsyl
    Sziasztok!
    Ma lettem kész a múltheti esküvőmmel, melyre (vágva 113 és 144 perc) 90%-ban a Saphire AE adta lehetőségeket használtam. A felvétel minden "frame"-jére volt valami "ráhúzva". Érdekességként említem csak meg ezzel kapcsolatban, hogy 3000-es procival 10 óra 47 percig tartott a 144 perc encodolása a Premierben.
    A hatások nagyon szépek, bár meggondolandó hogy megéri e, ez a rengeteg idő...
  • alph4
    Nem haragszok!Szerintem nézz szét itt, és kérdezd itt meg a kérdéseidet!
  • Gladiator
    itt találsz párat, asszem ezek azok.

http://www.videohelp.com/guides.php?guideid=556
  • Belga
    Jól beszélsz! és köszi.
  • Gladiator
    eseleg az www.ulead.com-on találsz tutorialt. vagy keress rá.
  • Belga
    Húú ! köszönöm a figyelmeztetést,de ha jobban elolvasod avval kezdtem hogy bocsi meg minden,de nincs Ulead topic,és ezért bátorkodtam ide benézni! ALPHA! meg tudsz nekem bocsájtani? Fontoska!!!!!!!
  • Gladiator
    csak hogy a két program nem ugyanarra való. premiere vágás, ulead dwd workshop meg dvd menü készítés. amúgy sz uleadok nem egy nagy was ist dasok. nézd meg a súgót.
  • alph4
    Nincs hozzá magyar leírás...de szép lassan rá lehet jönni minden funkcióra!
    Egyébként ez nem az Ulead topik, hanem az Adobe Premiere.
  • drob
    szerezd meg a premiert és van könyv hozzá :) (magyar)
  • Belga
    Sziasztok! nem tudom hogy jó topik-ban vagyok e de ez áll a legközelebb a problémámhoz.Nem rég szereztem meg a Ulead DVD Workshop progit de nem nagyon vágom,nem tudtok Magyar leírást róla a neten? megköszönném
  • Gladiator
    pro1.5

bár ez gép függő. ha szar géped van, lehet nem jártál volna vele jobban
  • Mongoose
    Csumika all!! Nos .. 1 óra alatt elolvastam mind a 9 oldalt, és rájöttem h max 1-2 dolog segített .. de olyanok amiket tuttam .. (tudtam . ) Nos nekem 6,5-öm van és ha akartam volna letölthettem volna a 7,0-t vagyis a PR1,5-öt.. sztetek melyikkel jartam jobban??? Melyik a jobb??
  • alph4
    Ma megkaptam a könyvet, ami több mint 400 oldalas! (lesz mit olvasni )
    + Van hozzá egy DVD, ami "gyakorló nyersanyagokkal" van tele.
  • alph4
  • N1ggA
    hol lehet warezról DC++-on kívül leszedni a pro-t?
  • tsyl
    Ha egyszer sikerül "elkapnod" egy jó verziót valamelyik codek pack-ból, akkor azt használd, ne cserélgesd! (az újabb verziók okozhatnak meglepetéseket és bosszúságokat is)
  • Atika :o)
    nem nem semmifele matrix :) csak a szemesztralos projektembe keszult videot kellett lelassitanom mert tul gyors volt meg a tanarok a vegen beporognek tole
  • alph4
    Az a lényeg! :) Majd átírjuk a topik nevét hogy: Premiere Pro Mesterfogások
    Majd a nyáron én is szeretném amennyire csak lehet elsajátítani a videoszerkesztét a Premierevel, mert tényleg rengeted jó dolgot lehet vele csinálni!

(Egyébként mit kellet lassítani? Valami home Mátrix film lesz :D)
    hat igen :) ja es amugy kossz a segitseget mukodik amit akartam
  • alph4
    Ok! Akkor többet én sem rakom fel...(mert azt csak akkor szoktam, ha egy film valami miatt nem megy!) Mind1 leglább okosabbak lettünk!
    hat szerintem tutti mert kidobtam es aztan elindult a premier
  • alph4
    Akkor azt ne rakd fel! (Amúgy már velem is előfordul 2x ez az eset, csak mivel sürün rakom újra az XP-t így meg is oldódott)
    Lehet hogy mégis az ACE mega codek pack a hibás?!
    hmmm nekem az ace mega volt fent es nem ment a premier
  • alph4
    Nekem fennt vannak: Xvid, DivX, + a (ACE Mega CoDecS Pack 6.01 Pro kodek pack)
    Ezekkel mindent le lehet játszani, és a Premieret sem zavarja
    es ha mar itt tartunk milyen codeck az ami mellett a progi siman elmegy es amiben mukodnek a feliratok is mediaplayerben?
  • Gladiator
    amúgy télleg kurva jó ez a saphiros cucc. mondjuk nem sűrűn használok ilyen effekteket, de jó volt így elnézegetni őket. inkább vmi fasza átmenet plugint nem tudtok?

a boris fx használatát hol lehet megtanulni? van vmi könyv vagy tutorial?
    ok csak en nem figyeltem lejjebb
  • Gladiator
    mint oly sok mindenkinek codek hiba. lentebb már ezerszer leírtam
    na elso problema a kovetkezo miert van az hogy betettem a 7-es premiert es szarik ra elindulni betettem a 6.5 -ost es az s szarik ra elindulni :( XP-t hasznalok SP2-el
    koszi maris megprobalom aztan ha valami nem akar sikerulni irok :)
  • alph4
    Húzd rá a kijelölt filmet a Sequence-re (vagy ha már ott van, de csak egy kis részt szeretnél lassítani, akkor a Razor-al vágd szét) Utánna amelyik részt lassítani szeretnéd arra jobb klikk, és Speed/Duration!
    Itt lehet sebesség szerint megadni (200%, 2x gyorsabb lesz!)
    Vagy idő szerint (Duration) ilyenkor pont annyira gyorsítja/lassítja, amennyi időt megadtál.
    sziasztok nekem lenne egy olyan kerdesem hogy hogyan tudok lelassitani gye videot???? Jolenne reszletessebb leiras mert nemigen dolgoztam meg a progival elore is koszi
  • alph4
    Itt is van egy nagycsomó plugin, talán van közte használható is ;)
  • alph4
    Jó olvastam, csak beraktam a linket hátha más is szeretné megvenni.