3752
PC-s vágás és home video
-
#752 de ha jol emlexem a nyolcas -
#751 ja ugy, mi a neve a filternek es hogy kell hasznani, mert meg nem probaltam vele nagyon sokat (a haver mutatta hogy van, felvette nekem, de nem probaltam ki) -
drob #750 én arról beszéltem ... -
#749 koszi
az a 241 mega sok lenne meloban othon meg modemmel plane... de ha jol emlexem van valahol pinacle studiom, abban nincs benne? -
#748 Akkor mégis megtartod a kamerát? Vagy veszel helyette egy fényképezőgépet?! -
drob #747 trial
ha esetleg nem lenne jó akkor egy két dolog kitöltése után:
másik link -
#746 hol talalom? -
drob #745 szerintem nincs benne, én a proval dolgozok és alapban abban sem találtam. nagy kaland lenne felrakni a studiót? ott van benne alapba :) -
#744 azokat a szuroket mondjad, amivel meg lehet csinalni es benne vannak a premierbe -
#743 jobban szeretem a kiprobalt dolgokat. studio 9 meg be kellene hajtani. kartyat meg most vettem ujat
tehat kovetkezo otlet -
drob #742 :D:D:D:D:D:D -
Csoma22 #741 uram isten zsolti tényleg mekora egy állat vagyok :)
SZERETLEK !!!!!!!!!!!! :) :) :) :)
MŰKÖDIK :)
VAZZEEEEEEEE...
KÖSZI ALLL -
drob #740 vagy vegyél egy matrox kártyát és lesz benne kb 15 féle amit még alakítani is tudol ... :) -
drob #739 studio9-et javaslom, abba van ilyen
abba megcsinálod a snitet, lerederingezed dv aviként, majd beinportálod a premierbe és kicseréled az eredetive .. -
#738 Miért kellene?! Szerintem vannak benne olyan szűrők amivel elő tudod magadnak állítani!
Általában az ilyen szűrökért és plugin-ekért fizetni kell :((
Úgyhogy marad a csináld magad project :D -
#737 Egy nagy hibát követtél el! Ugyanis az NTSC formátumot itt nem használják, csak japánban meg 1-2 helyen. Az Europai szabvány a PAL, ami 25 képkockát jelenít meg 1 sec alatt, míg a NTSC 29,97!
Szóval a kamera PAL-ba veszi fel, ami azt jelenti hogy mikor elmenti a premiere 5db kép képkockát meg kell imételnie...ami miatt a minőség rosszabb lesz. -
Csoma22 #736 Tsyl nem! Video Summary:
NTSC DV HIGH 7MB CBR 1 PASS
Codec: MainConcept MPEG Video
Quality: 5.00 (high quality)
TV Standard: NTSC
Aspect Ratio: 4:3
Frame Rate: 29.97 fps non-drop frame
Program Sequence: Interlaced
Field Order: Lower
Bitrate Encoding: CBR
Bitrate (Mbps): 8.0000 (high quality)
M Frames: 3
N Frames: 15
ebben a megoldásban tömörítek !
És ha a bitrate 8 ra rakom akkor is az a jelenség áll fennt hogy a minőség cool de amikor mozogatja valaki a kamerát(nem a hapik akik mozognak hanem ha maga a kép fordul ) akkor picit akadozik mintha belassulna a frame vagy valami szóval nem folyamatos, csak ezt akarom kiküszöbölni mert idegesítő csupán ezt...
Kiadom neki export to dvd aztán berakom a kis panasonic dvdm be és szar sit :(
Ha ezt megoldjátok nekem térdenálva fogok hálálkodni :-) ) )
(Tv képernyőn nézve pedig olyan mintha "gyári" filmet tettél volna be.!)
Te ezt mondtad tsyl ezt akarom én is)
-
#735 hello
nem tud valaki olyan filtert a 6,5 premierehez, amitol ugy nez ki a kep minta regi film lenne - elmosodas, tompabb szinek es kepzaj. koszi -
#734 Nem tudom te pontosan hogy csináltad, mert nekem nem jött össze! :(
Van ugye a kamerámnak egy jack dugó (videó/audio kimenete, sztem ez bemenet is)
Na ide kötöttem a kábelt aminek 3 végződése van (RCA->Video, Audio R, Audio, L)
Ezt egy átalakítóba dugtam (SCART csatlakozó, amin 5db "fog" van), amit már össze tudtam kötni a Videolejátszóval.
De ha a kamerát edit módba raktam, nem lett semmi, mert rendesen a kamera által látott képet mutatta.
Úgyhogy majd írd már le pontosan te hogy csináltad!
(Az én kamerám: SAMSUNG miniDV VP-D20) -
drob #733 és fontos hogy milyen kamera volt, mert nem utolsó szempont ... -
#732 No, akkor nagy levegő...:)
Csoma22:
Nem értek veled egyet!
Ha jól értelmezem van 3 óra digitális videóanyagod Egyiptomi kalandodról.
Ha ezt normálisan bedigitalizáltad Firewire-n keresztül (az USB szóba sem jöhet és megette a fene ha közben frame dobás történik), akkor ott van a gépen ugyanabban a minőségben. Ezt szerkesztés után küldöd az Encoder felé. No és itt fog minden a beállításokon múlni.
Ha azt akarod hogy monitoron is olyannak lásd, mint a kamerán, akkor válaszd kódolásnak a 8000 bitrate-t. De ekkor csak 60 percet tudsz egy 4,5 GB-os DVD-re írni, minőségvesztés nélkül. A PCM hang Dolby Digital alakításával nyerhetsz még kb. 10-20 percet.
Dióhéjban ennyi a lényeg. Tv képernyőn nézve pedig olyan mintha "gyári" filmet tettél volna be.!
Ezt az emberi szem tökéletesen tisztának fogja látni, attól függetlenül hogy veszteségmentes tömörítés tudtommal a mai napig nem létezik.
Zsolti:
VHS felvételek. Ahogy nekem bevált.
Videómagnó (vagy VHS kamera)-összeköt a Digitalis kamera Videó bemenetével. A kamera IEEE1394 portja összevan kötve a számítógép ugyanezzel a portjával. A kamera menüjében Edit üzemmód és Innentől kezdve, mint konverter tökéletesen működik minden.
USB és külön videó vagy hang bemenettel nem is érdemes kisérletezni, mert biztos hogy frame dobások lesznek és szinkron elcsúszás!!!
Csoma22: A fentiekhez még annyit tennék, hogy persze nagyon fontos a konfiguráció is. Jó alaplap, legaláb 2GHz feletti procival,(de a 3GHz-es tanúsítom hogy hálásabb:)) 7200 rpm-es wincsivel alapban, ütős videókártya, és nem árt az alap 512Mb DDR 400Mhz-es memória sem. -
Csoma22 #731 Érdekes hogy senki nem vágja hogy lehet dv kamera filmjét számítógépes vágás után dvd re kiirni ugy hogy az makulátlan legyen! vagyis akkor nem is lehet!
akkor kérdem én mi értelme az egésznek ? mesze van ez még az igazi ugymond digitális technikától!!!!!
És adobe premier ide encorder oda ez az egész egy nagy szutyok ittvan egy 180 perces felvételem egyiptomi kalandokról és kitörölhetem vele a seggem mert nem lehet nomrálisan kiirni hogy aztán asztali dvd n is fasza legyen!!!! adom el a francba a kamerát és veszek egy digitális fényképezőt az legalább tényleg működik is!
-
#730 A VHS felvételeket TV-tunerrel vagy VIVO-s kártyán keresztül rakod a gépre?
Mert én múltkor próbáltam Vivo-s adapterrel, + a InterVideo WinDVR 3 programmal próbáltam felvenni, egész jól is ment. Viszont van egy baj! Hogy valamikor a kép nagyon rosz "recés, csúszik stb" szóval nem megfelelő, de a TV-n nem látszik semmi! Ez miért van? Esetleg a VHS szalag a rosz?! (Csak azt nem értem a TV-n akkor miért jó!) Leírhatnád esetleg te hogy csinálod, hátha úgy jó lenne, mert 1-2 kazettát kellene archiválni.
(Az én általam készített logó nem szebb??! ) -
#729 Túlnyomó többségben Digital 8-as kamerával dolgozom, így DV alapúak a források. De kerülnek hozzám régi analóg VHS és Hi8-as felvételek is.
A logót köszi! :) Alkottam én már anno egyet magamnak, csak nem tetszett. Most megtaláltam a nagy "dzsumbujba", de majd ötvözöm a kis kamerás képpel!
-
#728 Unatkoztam és csináltam egy logót, ha tetszik rakd be a beállításoknál! :D
-
#727 Te neked milyen "forrásból" vannak a videóid? (DV Cam.) -
#726 Nekem a 6.5-ös alatt alapban mindig be van állítva a deinterlace.Variálni általában akkor szoktam, ha a film tartalmaz állóképet is. Ilyenkor több mindent kell átkapcsolgatni, mert pld. egy 6-8 videósávos szerkesztésnél nagy meglepetések és egyben bosszúságok érhetik az embert tv képernyőn visszanézve.
-
#725 Hát igen! Nem a legolcsóbb ez a filmes élet.
Amúgy szerinted érdemes a "deinterlace-t" bekapcsolni és úgy kodólni DVD-be (MPEG2) a filmet?
-
#724 ja-ja és az 500 ezerre még legalább ugyanannyit érdemes bekalkulálni a "kiegészítőket" illetően... -
#723 Ha olyan erdeti DVD minőségű (filmet) akarsz csinálni, akkor először is szerezz be egy félprofi vállkamerát (ami 500ezer körül van), egyébként a filmek Deinterlance-ve vannak, ezt tudod az exportálásnál állítani, van egy ilyen beállítás hogy Progressiv scan, elvileg ez az. -
Csoma22 #722 interlance kérdés látom itt kérdezgetitetk hogy miért csinkos ez természetes mert a tv és amonitor nem ugyanúgy működik tehát ami csíkos a monitoron az kiirva dvd re nem az de ha monitoron akarod nézni a ledigizett adatot akkor de interlance... -
Csoma22 #721 csáó srácok most ez komoly hogy az adobe premier progiban nem lehet dvd re automat irni ? nekem tök szar lesz a minőség MÁRMINT NEM IS A MINŐSÉG HANEM OLYAN AKADOZOTTAK A FRAMEK szóval elég ratyi és nem tom mit tehetnék!
nem hisezm hogy egy 200 rongyos progi ai azért erre van kitalálva nem tud olyan dvdt csinálni ami olyan mint az eredeti ! csak mert megvágtam szóval help! -
drob #720 n m, örültem hogy segíthettem :) -
#719 Személy szerint köszönöm szépen a linket. Én nem ismertem és sok hasznos dolgot találtam itt, ami segített megérteni egy-két dolgot, ami eddig nem volt világos.
Thx. -
#718 A Premiere miért nem ismeri fel a digitális fényképezővel(Fuji) készített Videokat? Vagy hogyan lehetne felismertetni vele? -
#717 Az a baj, hogy ez most nem sokat segít rajtam -
drob #716 Tutorials (pro és encore)
http://www.wrigleyvideo.com/videotutorial/tut_premierepro.htm -
#715 Találtam pedig egy ilyen szűrőt itt:
C:\Program Files\Common Files\Ulead Systems\Filters\deinterlace.ax
(Valahol csak be lehet állítani, max nem grafikus felületen) -
#714 Megnézted a Movifactory 4-et és a VideoStudio 9-et, de sehol nem találtam ezt az opciót!! Ideges vagyok már nagyon!! Fuck Ulead!!!! Nem igaz hogy nem bírják belerakni...és még jó pénzél árulják ezeket a szoftvereket...szánalalmas.
Esetleg még valahogy regisztriben talán be lehetne kapcsolni.. -
drob #713 Ahogy Gladiátor is írta, hang alapján összeilleszted a 2 képet és hangot, ha ez megvan onnantól kezdve bármit lehet csinálni. Babrás meló, de kivitelezhető.