23
 • Andor PaPa
  #23
  Tényleg előbb jött ki a P4, olyan is lett, de erről ne nyissunk vitát.

  Az, hogy bemutatnak egy új cuccot, az csak annyit jelent, hogy sikerült egy működő, de még alig tesztelt példányt összehozni. A sok gigás cuccoknak már most is megvan a terve, és talán kivitelezhető is lenne, de a gyártás akkor is később kezdődik.

  "Szerintem 2,5 (2,4) vagy 3GHz-es procit már idén lehet majd venni" - GONDOLKODJ MÁR EMEBER!
  Még a mostani cuccokat (1,4; 1,7) is nehezen tudják szállítani, mert nagy az igény, nincs elég készlet. Szerinted ilyen paraméterek mellett az Intel lesz olyan hülye, hogy újabb termékeket kezd el gyártani? Főleg akkor, amikor a régebbiek még nem futottak ki? Szerinted cégen belüli konkurenciát akarnak csinálni (mint ahogy azt az nVDIA tette a GeForce és GeForce2 esetében)? Azért az Intel sem olyan hülye. Sajnos...
 • Anee
  #18
  Felesleges lenne még ma is kiadnia az AMDnek új prcikat mert a P4 1.7et az 1.33as TB keni az 1.4es hullára veri.....de lehet mind2t tuningolni....
  A Celeront kéne meg hanyagolni mert a PIII azért még ütősebb ...............bár hogy lesznek új 100FSBs P3mak amit a Duron ellen akarnak az is gáz az intel részéről....
  SZal menik a menthetőt Intelék de nem jó autópályán haladnak.....
 • Andor PaPa
  #16
  És mikor jön ki az első működő példány, amihez lesz működő chipset és alaplap is?
  És az is 2 gigahertzen kezd, nem pedig 5-ön.
 • Andor PaPa
  #14
  Tényleg tévedés van a dologban. Az Intel az 5 gigásat későbbre ígérte. A 2 gigásat őszre, a 3 gigásat jövőre, a négy gigásat jövő őszre. Persze biztos, hogy ez is csúszni fog. És tényleg nem a mai szilicium alapú 0,13-as csíkszélességről volt ott szó, hanem az új réz vagy mi a fene ötvözetről, ami még csak kísérleti stádiumban van.

  Pont az intel egyik nagyfejese mondta, hogy a mai architektúra nem alkalmas 2 gigánal gyorsabb procik megalkotására.
 • Lez
  #13
  Mutathanának a faszom. :))
  Még hogy 5 giga. Még 2 gigásat is csak nehezen sikerül összehozni. Ha tudnának, akkor már most kinn lenne, mert gondolom elég cikinek tartja az Intel, hogy nem övé a leggyorsabb proci, csak a legmagasabb órajelű.
  Intellel lapcsolatban csak egy helyen olvastam 5 GHz-ről, de az még a távoli jövőbe helyezte, és csak arról szólt, hogy a jelenlegi félvezetőtechnológia alkalmas ilyen sebességű processzorok gyártására. De ez nem a jelenlegi processzorokra, illetve a 0.13 micronos csíkszélességre értendő.
 • Ligend
  #8
  A nForce-ra en is kivancsi leszek, de ketlem hogy versenykepes sebessegre lenne kepes. Az integralt cuccokrol pedig csak annyit, hogy szerintetek miert pakolt az Asus kulon hang- es halovezerlo chipet az nForce chipkeszletu alaplapjara? Nekem van egy tippem, de inkabb nem mondom...

  http://www.reactor.ru/news/june/a7n266_big.jpg
 • Pali
  #6
  Én ezerrel várom az Nvidia nForce chipsetre épülő lapjait (integrált Ge2 MX Pro, hangkártya az XBoxból, AMD Hypertransport tám, integrált Ethernet kártya, stb.). Ha valóban elérhetű árú lesz, és az Nvidiától megszokott minőséget nyomja, akkor ritka egy ütős lap lesz. Term. AMD procik mennek majd bele. Állítólag karácsonyig az összes nagy gyártó kihozza az erre épülő lapokat.
 • Coine
  #3
  Ez csúnya dolgok a P3at eltemetni, inkább a Keleront kéne temetni és helyére behozni a P3at...

 • Coine
  #2
  na jó, nem vagyok ennyire szemét egy " a 2 " betűért, visszavonom :)
  csak ronda...
 • Coine
  #1
  " A Tualatin processzorokkal kapcsolatban érdemes megemlíteni, hogy a legfrissebb ütemterv szerint a nem lesz belőlük az augusztus 8-án megjelenő, 1,26 GHz-esnél nagyobb órajelű változat a későbbiekben sem. "

  mivan ? nemjó a fordítóprogi, ejjj ejj ........