9
 • Andor PaPa
  #9
  Pali! Igazad van. Egyébként én is AMD-vel kezdtem, és aztán szintén K5, 100 MHz-es. Utánna 233 MMX, majd Celeron 500, és végül megint AMD. Én se vagyok fanatikus, de be kell látni, hogy az AMD igenis jó cuccokat gyárt. Azelőtt istenítettem a Celeront, mert olcsó volt és elég gyors, de most már a Celeron II fika a Duronhoz képest. A P4 pedig egy elcseszett abortuszmaradék.
 • Pali
  #6
  Hát, ki kell ábrándítsalak, Papi!
  Nekem már 8 éve volt egy AMD 386 DX-40-esem. Igaz, akkor még valóban nem tudtam, hogy AMD a procim. Később cseréltem egy intel 486 SX-25-re, majd egy AMD K5-90 jött, most pedig egy intel CelA 333 van. A következő valószínű ismét AMD lesz. Én abszolút pártatlan vagyok, mindig a legjobb vételt valósítom meg.
  Az AMD ált. az intel procik alsó kategóriáját koppintotta. Akárcsak a Cyrix, csak jobban csinálta. Használható alternatíva volt. Aztán majdnem csődöltek szegények, felhúzták azt a gyárat Drezdában, és már arról cikkeztek hogy ebbe bele is rokkantak és lehúzzák a rolót. De ők egy merész huszárvágással konkurenciát támasztottak az intelnek. A K6 procik későbbi szériái is egész jók voltak, de az áttörést az Athlon jelentette, ami nem csak ár/teljesítményben volt jobb, hanem árban és teljesítményben az intel P II, P III szériánál. Igazából a márkás gépek piacára nehezen tudtak betörni, most a szerverpiac felé kacsingatnak.
  Visszatérve az Athlonra, az bizony feladta a leckét, a Duron még inkább, ami a Celeronokat döngölte a padlóba, a P III-al összemérhető teljesítményt nyújtva. Az is látványos, hogy az AMD a leginkább Japánban tört előre, ahol leginkább megnézik az emberek hogy mit vesznek és kevesebbet ér a marketing és a név, legkevésbé az USAban, ahol mindez fordítva van.
  De azért még korai temetni az intelt. Sokan kitartanak mellette, mondjuk azért mert még életükben nem volt AMDjük és félnek tőle, a pénz pedig nem gond. Így aztán fikázzák ezerrel az AMD-t, hogy a hiányérzetüket enyhítsék, hogy talán mégis az AMD proci a jobb. Meg aztán egyébbel is foglalkozik, nem csak PC processzorgyártással. És valószínű összekapják magukat, és csinálnak valami használhatót. De imho a 32 bites procik terén már nincs igazán nagy újítani való. Nemsoká elérik a 2, 2.5 GHz-t, afölé nem nagyon kéne menni. A 64 bites procik terén pedig a Sun a konkurens, nem az AMD. Ha jóval olcsóbban hozza ugyanazt a teljesítményt (ez menni fog), és eléri ugyanazt a megbízhatóságot (vajon mért készül többféle Unix változat is itaniumra, beleértve a Linuxot is, ami deklaráltan intelpárti a kezdetektől), akkor beléphet erre a piacra is, ahol sokkal nagyobb a profit, mert itt már nem vacakolnak pár száz dolláron. So messze nincs még itt az idő az intelt temetni.
  Bocsi, úgy látszik ilyenkor éjszaka fosom a szót.
 • Andor PaPa
  #5
  Pali! Azért akár 20, akár 30%, azért az nem rossz ahhoz képest, hogy 5 éve még azt sem tudtuk, hogy az AMD egy új vírus vagy grafikai tervezőprogram. És tényleg a P4 egy nagy kalap...lódobogás. Szóval az AMD 10 év alatt óriási szeletet harapott magának az Intel dobostortájából...
 • Anee
  #4
  az 30akart lenni uyge...mert a 30at tüzte ki...
  Ami azt illeti csőd a P4 s az is lesz....
 • Pali
  #3
  Azért erre nem fogadnék. Sok minden mással is foglalkoznak. És még mindig ők adnak el több processzort. Az AMD kb. 20% piaci részesedés elérését tűzte ki célnak. És a 64 bites piac még be sem indult, ott biztosan előnnyel indul majd.
 • Pali
  #1
  Ja. De akkor vajon mit ér majd az egész, ha eztán mindenben lassabb lesz a P4, nemcsak majdnem mindenben a Thunderbirdhez képest. Pláne hogy jön a Palomino is, ami még gyorsabb. Ezek elnézték a dolgot, minden energiát a 64 bites processzoraikba öltek, aztán 32 biten meg lemaradtak ezerrel. Mostmár csak a hírnevükből élnek.