Baldur\'s Gate2:ThroneOf Bhaal
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
.:: "Kész ill. nem kész játékmagyarítások" és "Játék Editorok" listája a Honlapjaimon ::. .:: Sync Honlap ::.; .:: Extra Honlap ::.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
.:: "Kész ill. nem kész játékmagyarítások" és "Játék Editorok" listája a Honlapjaimon ::. .:: Sync Honlap ::.; .:: Extra Honlap ::.
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Baldur's Gate 1: 5CD (megvan)
Baldur's Gate 2: 5CD (megvan)
Baldur's Gate 2: Throne of Bhaal (megvan)
csak a BG1 küldetéslemeze nincs
Ha vaalki megosztaná velem, hálám üldözné örökké - cserébe játékokat tudok ajánlani...!
Viszont az utolso hirukben -a honlaponjukon- azt irjak, hogy dolgoznak egy patch-on amivel kompatibilis lesz a TOB-val is. A hirben az szerepel, hogy 1-2 heten belul kijon. Nos mivel ez a hir aprilis 18-i, remelem hamarosan keszen is lesz es igy nem kell uninstallalni a TOB-t.
\"minden arany ami 3 leddel fénylik\" sonydefenseforce.com
. Kérlek segísetek!9 New and Returning (from BG1) NPC's
180+ New Items
170+ New Spells
39+ New Creatures
75 New Kits
40+ Minor Quests
5 Major Quests
1 Mega Quest
Amúgy a cucc teljesen free (akárcsak a Luremaster annó az IWD-nél), szal lehet letölteni. Egy két helyen rosszul van fenn a cucc (pl. kapocs) de találtam egy mûködõ linket ime:
ftp://www.fragland.net/bg2/TDD100.exe innen le lehet húzni a közel 280MB-os kieget. Amúgy kicsomagolás után közel 500 mega helyet foglal! Szal nem " kicsi ".
Viszont egy jótanács, ha fenn van a Throne of Bhaal, akkor az szedjétek le mert ez a kieg nem kompatibils vele. Na megyek és megnézem, hogy mit tud ez az új megmérettetés.
Kalandra fel...
\" örökké nem eshet.... \"
http://letoltes.gamekapocs.hu/egyeb/TDD100.exe
Mert ez a cucc CRC hibás!! 😞(
Akit érdekel (gondolom, hogy nem vagyunk kevesen) megjelent a TeamBG gondozásában a kedvenc rpgk-nek egy újabb kiegészítõje. A The Darkest Day nével feémjelzett kieg közel 30 óra játékidõt tartalmaz plusz egy jó csomó minden más egyebet (tárgyak, spellek, monsterek stb..). Igaz maga a kieg nem kis méretû - közel 280MB - de valamit valamiért!!
Na még 1 óra és lenn a cucc. Aztán majd referálok, hogy milyen is lett. Ha már csak " fele " olyan jó mint az IWD-hez készült Luremaster akkor nyert ügyünk van.
Ja még csak annyit, hogy köszönet érte a TeamBG-nek!!!
esetleg próbáld meg a TAB billentyűt nyomkodni a ventillátor szobában, lehet hogy leesett a pálca, csak nem vetted észre
There exists no separation between gods and men; one blends softly casual to the other. www.rpgvault.hu
ha a ventillátoros szobába bejutottál ott kaptál egy valamit, ami nyithatja a slime szoba air lib - és slime lab közti ajtaját (a slime lab és ice lib közti ajtó kulcsát már korábban meg kellett találnod)
ha a laborokban legyőzöd a fő szörnyeket, mindig megkapod a továbbhaladáshoz szükséges kulcsokat
és ha követed az utasításokat, amiket a cetliken találsz nem lehet probléma
pontosan hol akadtál el?
There exists no separation between gods and men; one blends softly casual to the other. www.rpgvault.hu
előbb le kell vadásznod Sendait és Abazigalt
jocika
hát, őszintén szólva a BG2 végigjátszásom nekem is régi 😊) most gondolkodom azon, hogy egy nemes húzással befejezem az egészet, csak nehezen ülök már neki, az a problemo
ööö, neked egyébként milyen régi van?
a ToB is már elég régi (na jó, olyan egy hónapos, de azt már befejezettnek tekintem)
Különben már rég megvan de csak nemrég kezdtem a BG-t, most már egész jól boldogulok az angollal. De modtanában nem játszom, mert minden nap akarok, aztán mégis olvasok. A sötételf trilógiát 😊 De a karim már megvan, még eléggé a játék elején, de aztán majd elindul. Egyszer pedig majd találkozni is fog Drizzt-tel. 😊
halika
el tudnád küldeni nekem?
a BG2 -s leírásod isteni volt, és szeretném ha ezt is elküldenéd
Köszönöm - Hyder
Azért jó ötlet a végigjátszás, és ha a neten van, megint kiírhatnád az oldal címét. (Ha oldalon van, akkor korábban nagy valószínûséggel már voltam ott.)
Chris&Profeta: hehh, elolvastalak benneteket, ment a flame jól 😊)
Prof.: A cheat témában - érdekes kérdés a játéketika. Az XP cap remover szerintem is cheat (de Chrisnek igaza van a funplay-jel kapcsolatban), én mindig elkerültem a lehetõségeket (pl. Cloudkill Wand, Magic Resistance spell, Simulacrumos scrollhasználat. stb.), de azért egy párat kihasználtam:
1. Firkit feeblemind-dal nyomtam le (he, bekapta egy Gr. Malison után ezerrel)
2. Beholderírtás Cloak of Mirorring-gal... hááát, az is elég cheesy, de nem tudtam ellenállni a kísértésnek.
De azt hiszem ennyi.
KÉRDÉS: hol van a játéketika határa? Szerintem nem kell azért fikázni másokat, mert nem "etikusan" játszanak... a lényeg, hogy mindenki jól szórakozzon. Ez az én véleményem. A tiétek mi? 😊
Szia Chris, na végre eljutottam ide, emlékszel, IRCen beszéltünk. Mindjárt elnézek a Neverwinter Topicba is.
Hmmm, láttátok az atomszerepjátékos Mocsy csapatát a Cavalier-je mellé? Sarevok, Korgan, Viconia, Edwin... csak a legtápab gonosz karakterek, hehe... 😊 De gagyi.
Ez a Szarevõ egy kis köcccsög, én JONALETHET akarom a partyba! 😊))
Legutóbbi írásod kicsit jobban ízlett mint az eddigiek.
Szóval, említettem, hogy már korábban kétszer végigjátszottam a BG2-t partyban, 6 fõvel. Ennek természetesen így van értelme, ebben teljesen igazad van, ugyanúgy látjuk a dolgot. Az utóbbi karakterem egyszerû unalomûzõ próbálkozás volt, és nagyon megtetszett a polihisztor mivolta. 😊
Fejtegetéseiddel úgyszintén egyetértek a fejlesztést illetõen, végre valami, amiben megegyezik az álláspontunk.
Szerintem ennyi szerepjáték után a legkisebb mértékben sem áll rám korábbi "diablós" sértésed.
Egy apró érv: mindegyik Bioware játék topicját én nyitottam, ez alól talán csak a Torment a kivétel, meg sajnos ez. (valami buzgómócsing megelõzött😊 Ebbõl szerintem látszik szimpátiám az RPG-k iránt.
Ami pedig a 9. szintû papodat illeti, én azt nem sértésnek szántam. Lehet, hogy egy kicsit morcos kedvedben talált az a megjegyzés, vagy csak nagyon azonosultál a karatktereddel. Lényegen nem változtat, az utánna halmozott sértéseidet nem tûrhettem.
Természetesen észrevettem az "idézõ" stílusodat, és rendkívül zavart. Mint látod kiválóan lehet anélkül is választ adni mindenre.
Na mostmár remélem tényleg "písz" van.
Szetver akarmit csinalok es meg a cloud kill-es trukk sem jon be mert ossze vissza maszkal.
Ti hogy vertetek le?
Baromi nehez!
Bebizonyosodott mindaz, amit elõzõ hozzászólásomban felvázoltam. Megint nem értetted meg rendesen amit leírtam. Válaszomat ezúttal megtalálod lejjebb a 130-as számú hozzászólásomban.
1. Kioktatás dolog jogos, egyikünk sem szereti.
2. Mint már említettem volt, semmiféle cheatnek, hekknek köze sincs a dologhoz. Korábban már jó párszor (2-szer) végigjátszottam a BG2-t normálisan, partyban. Ezt hívják funplaynek, amit most csináltam. Xp határ? Miért nem tudták úgy megcsinálni a játékot, hogy végtelen lehessen a fejlõdés. És magasabb szinten is kihívást nyújtson. "Jó pap holtig tanul" tartja a közmondás is.
3. A 9. szintû pap-os mondatomban véleményem szerint semmi sértõ nincs, csak te vélted annak. Matematikásat elismerem, tényleg csúnya volt. A "nem tudod értelmezni" sajnos meg még mindig fennáll... De ez nem változtat a tényen, hogy tahó dolgokat irogattál ezelõtt és legutóbb is.
4. Xp cap-os dolog fentebb... De ha kívánod szívesen kifejtem neked az elveimet.
5. Utolsó mondatodra meg találsz vonatkozást 130-as számú hozzászólásomban.
Summa summarum: megintcsak a bûvös 130-as számot tudnám említeni, válaszomat megfogalmaztam korábban.
Szállj magadba légyszíves és ne az én számból kiragadt mondatokat dobd vissza újra.
Ne haragudjatok, de Próféta hozzászólásaira még szükségszerûen reagálnom kell...
Próféta:
Kicsit már unalmassá vált, hogy ennyire kötöd azt a bizonyos ebet a karóhoz. Nem fognád fel, hogy a multi/duál vita csak egyszerû nézetkülönbségek, ha úgy tetszik vélemények egymásnak feszülése volt. Én mindmáig kitartok a multiclass felsõbbsége mellett, te viszont a duált preferálod. Ennyi. Elmagyaráztad, én is elmagyaráztam. Jobban ismerem magam annál, mintsem bárkit is ok nélkül sértegessek, fikázzak. (számos jóbarátom látogatja a fórumot, akik jól ismernek és tanúsíthatják is igazamat) Nyilván valami sértõt írhattál, ami piszkálta az egomat és ezért válaszoltam vissza csúnyán. Nem szeretem ha kioktatnak, dehát ki szereti?
Már megírtam korábban is, hogy ez már kb. a 3. játékom a BG2-vel, ezért indítottam ezt az úgynevezett "fun" karaktert. Semmiféle hackelt karakterrõl nincs szó, csupán az xp limitet szedtem ki a játékból. Az ok fentebb olvasható.
Az "öcsike" meg a hasonló sértegetések egyenesen nevetségesek. Rendkívül átlátható vagy. Rám mondod, hogy megsértõdtem, meghogy kapálódzom, holott épp te vagy az aki itt tépi az ujjait, hisz x3-szor válaszoltál folyamatosan a hozzászólásaimra és próbáltad bizonyítani a duál hasznosságát. Belátom elõnyeit, de még mindig a multi mellett teszem le a voksom.
Volt itt diablós, ovis, meg öcsikés sértegetés, mondatkopírozós kifigurázós módszer, csakhogy azokat említsem, amikre így helybõl emlékszem.
Nyugodtan nézd vissza, és rájössz, hogy ÉN nem sértegettelek téged, csak azt említettem meg ami kitûnt a hozzászólásaidból, a te kommentjeid viszont dúskáltak sértõ megjegyzésekben. Sajnos a tahóságot nem lehet cenzúrázni az interneten keresztül... Most akkor alacsonyodjak odáig, hogy kezdjem el én is ezt? Nem, ez távol állt és távol is marad tõlem. Jellemzõ dolog az interneten, hogy az egyszerû emberek egy-egy vitában a vitapartner inkognitójából adódóan annak életkorát kezdik el méltatni. Ezt tetted te is, de én ezt fel sem veszem, mert jól ismerem a fajtádat.
Ellenérveléseid meg abban merültek ki, hogy ugyanazokat rámakasztottad, amiket én írtam rólad.
No comment.
Állandóan rám mutogatsz, de magadat nem veszed észre. Te tényleg el vagy nyomva, mivel én egy szóval sem említettem, hogy BG2 isten vagyok, te meg ezt veted a szememre. Mindenesetre minden hozzászólásodból ez köszön vissza.
Fanatikusságodat bizonyító oldalas hozzászólásaidat meg már el sem olvastam, mert méla undor fogott el tõle.
Nos, ennyi, ezt a képet magadról festetted, én csak felmutatom, kihangsúlyozva annak kontúrjait.
Csak egyre kérlek, hagyd már abba, mert már nagyon kezdem unni, szó nélkül viszont nem tûrhetem.
Topic visszakapcsolva.
Bocs mindenkitõl, mostmár csak BG2 lesz!
Üdv,
Chris
Na mindegy lenyomom oket!!!
Tartsuk tiszteletben a másét.
Na offtopicnak vége.
Nos semmiféle nagyképûsködésrõl nincs szó, csupán tapasztalataimat vázoltam fel. Lehet, hogy kisebbségi koplexust ébresztettem benned, sajnálom, "a hiba az ön készülékében van".
Tökéletesen értem az érveidet, ellenben te nem az enyémeket. Elõsször is 40. szintû mágust soha nem fogsz kihozni ebbõl a játékból, hacsak nem valami illegális eszközhöz folyamodsz.
Kétélû fegyvert használtál és megvágtad magad. Én nem tudtam pontosan, hogy minden 3. szinten kap az a nyavajás mágus 1 db 9. szintû varázslatot, csak mondtam egy becsült számot viszonyítás képpen. Emlékszem, hogy volt olyan is, hogy x-edik szint után, mikor egymás után kb. 2-szer csak hp-t kaptam mágus szintugráskor, sikerült a játéknak adnia egy db. 6. szintû varázslathelyet.
Elõbbi tézisem beigazolódni látszik, miszerint nem érted amit írok, hiszen én egy szót sem szóltam a 9-es szintû papi kasztra.
Majd elfelejtettem. Ha jól emlékszem, az AD/D szabályai szerint egy mágusnak a 9. szintû memorizálható varázslatai 3-ban vannak limitálva. De te csak gyûjtögesd õket szép szorgosan. 😊))
(nekem a 4-et egy fejpánt adja, vagy mi)
Nyugodtan megmagyarázhatod újra, ezek a tények.
Végül tájékoztatnálak, mivel kitûnt hozzászólásodból, hogy a kapott xp mennyiséget a csapat tagjai testvériesen "osztják el" egymás között. Tehát mindig osztódik az xp.
Látom az RPG fanok kedvenc beszólását használtad rám... "jobban járnál egy Diablóval".
Nos ez rám abszolút nem áll, mivel helybõl gyûlölöm azt. De talán mondhattál volna valami sértõbbet, valami egyedibbet is, mivel ezzel csak magadat nevettetted ki. Játszottam én ezt már végig rpg stílusban, természetesen elsõ alkalommal, mert sokadikra semmit sem ér.
Ha már nagyon "errpégézünk", akkor ezt a titulust nem lehet kiakasztani a BG2-re, mert egy lineáris egyenes folyosó az egész játék. A BG1 sokkal inkább rpg volt... +6-os varázscuccok, tiszta diabló.
Nem tudod mikor kell abbahagyni a vitát kedves vérpistike. De tudod mit kiskakas? Legyen ez a te szemétdombod!
(két hét nyaralás alatt nem tudok veled agybajolni, de ha akarod megadom a számom és folytathatjuk)
Tisztelettel:
Chris
Szánalmasnak érezném magam ha azt kéne bizonygatnom, hogy többet játszottam, mint te próféta. Kisebb bajom is nagyobb annál, minthogy a hozzád hasonlókkal vitázzam itt. Próféta, még így, a számítógépre láncolva is tévedsz. Ez nyilvánvalóan kitûnik abból is, hogy nem tudod értelmezni, amit itt felvázoltam neked.
Azon kevés idõmben, amit gép elõtt töltök, játszom egy keveset kedvenc RPG-mel és próbálok segíteni a hasonló érdeklõdési körû publikumon.
De ami tény az tény, te tévedsz, én tapasztalatból beszélek.
Félre az ostoba agresszióval.
Hozzászólásodból világosan kitûnik,hogy nem erõsséged a matematika.
Felvázolom neked a helyzetemet. Osztott kaszttal indultam, és teljesen egyedül mentem, társak nélkül. Mikor már egy olyan magasságú szintet értem el, hogy már egy-egy szintugrás szinte semmit sem jelentett felvettem Keldornt, hogy ne legyen olyan unalmas.
A karakterem (direkt megnéztem) 36-os papi, 27-es varázslói szintû, míg Keldorn szintén 36-os. Jelenlegi állapotom a történetben: Irenicus elfeküdt, megöltem az elsõ Bhaal gyermeket.
Tehát az xp elõsször kétfelé, majd késõbb háromfelé oszlott, ergo 3 nem osztott kasztú karakterrel mentem... Hozzászólásodból kintûnt, hogy alapból 2 varázstudó karaktert preferálsz, ami valljuk be igen kevés egymagában. Erre még nyugodtan felszámolhatok egy harcost is... És máris ott vagyunk, ahol a part szakad. De ha nem számoljuk fel rá az sem baj, két karakterrel ha ugyanannyi xp-d lenne mint nekem van, akkor is kb. egy vagy két egész szinttel lennél erõsebb. És mint már említettem volt, huszonakárhány szint után kb. 3 szintenként kap varázstudó kedvencünk új varázshelyeket.
Tehát nekem a 27-es szintû mágusom 4 db. 9. szintû varázslatot tud. Egyel több vagy kevesebb oly lényegtelen.
Jah, és baromira érdekelne majd a 40-es szintû mágusod, postázd a savegamet légyszíves.
Szélmalomharc amit vívsz, teljesen lényegtelen errõl vitázni, csak utánna kell számolni. Ha lehetne ütköztetni a karakterket, minden kiderülne 😊
Próba szerencse! Csak az a gáz, hogy mialatt a partym a Demogorgon-al foglalatoskodik az a két hatkarú félistenség egyfolytában bombáz mindenféle földi jóval. Amúgy az biztos, hogy igencsak fel lehet tápolni a karikat itt mivel egy Glaberzu 12K xp-t ér. És egy megidézésre vagy 6-8 biztos ott terem. Szal egy egy-egy ilyen " manõver " közel 100K xp.
Na akkor próba szerencse....
Köszönöm.
Úgy látszik nem olvastad el figyelmesen korábbi szösszenetemet. Nincs ellenfél ami gondot okozna. Mégcsak aludni sem kell, annyi varázslata van.
És miért duáloznál egy 9-es szintû papot? Hogy tudjon két cure serious wound-ot varázsolni. Meg fogod vele váltani a világot késõbb, ahol majd 200 körüli hp-ja lesz egy gyengébb harcosnak és a tizenakárhány hp amit gyógyít csak csepp lesz a tengerben.
Akkor már indíts sima karaktert.