186
Baldur\'s Gate2:ThroneOf Bhaal
  • nazzario
    #186
    a shadow keepert hogy kell telepiteni?
  • Methylisocloro
    #185

    Baldurs Gate 2
  • Methylisocloro
    #184
    Ez mekkora poén!
  • IMYke2.0.0.0
    #182
    A Baldur's Gate II: Shadows of Amn - el kell keserítselek - : 5CD-s. Mégpedig, az 5. CD a Bonus CD. A mérete kevesebb, mint 100MB - képek, trailer, plusz karakter képek stb. vannak rajta.

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    .:: "Kész ill. nem kész játékmagyarítások" és "Játék Editorok" listája a Honlapjaimon ::. .:: Sync Honlap ::.; .:: Extra Honlap ::.
  • magyar ember 2
    #181
    A BG2 scak 4 cd.
  • IMYke2.0.0.0
    #180
    Az Elite most nem megy, a Koli-ra nem férek be (megtelt)...

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    .:: "Kész ill. nem kész játékmagyarítások" és "Játék Editorok" listája a Honlapjaimon ::. .:: Sync Honlap ::.; .:: Extra Honlap ::.
  • IMYke2.0.0.0
    #179
    Elite és Koli...

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    .:: "Kész ill. nem kész játékmagyarítások" és "Játék Editorok" listája a Honlapjaimon ::. .:: Sync Honlap ::.; .:: Extra Honlap ::.
  • shaba23 #178
    Melyik hubokon nézted??
  • IMYke2.0.0.0
    #177

    Baldur's Gate 1: 5CD (megvan)
    Baldur's Gate 2: 5CD (megvan)
    Baldur's Gate 2: Throne of Bhaal (megvan)

    csak a BG1 küldetéslemeze nincs
    Ha vaalki megosztaná velem, hálám üldözné örökké - cserébe játékokat tudok ajánlani...!


    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    .:: "Kész ill. nem kész játékmagyarítások" és "Játék Editorok" listája a Honlapjaimon ::. .:: Sync Honlap ::.; .:: Extra Honlap ::.
  • Frank
    #176
    Hi!

    Viszont az utolso hirukben -a honlaponjukon- azt irjak, hogy dolgoznak egy patch-on amivel kompatibilis lesz a TOB-val is. A hirben az szerepel, hogy 1-2 heten belul kijon. Nos mivel ez a hir aprilis 18-i, remelem hamarosan keszen is lesz es igy nem kell uninstallalni a TOB-t.
  • jocika
    #175
    Ne vidd vissza. Tedd fel a javítást és nem lesz gond. A másolás védelem miatt nem akar elindulni bizonyos rom-okkal. Nekem is ez volt.
  • I.C.ram
    #174
    szeriintem egyszeruen a cd-romod a szar nekem is volt mar iylen regi szar cdromommal hogy nem ismerte fel a cd-t
  • Petyus_
    #173
    Ez nagyon érdekes probléma, töréssel se lehet segíteni, ugyanis a játéknak NINCS másolásvédelme, próbáld meg más gépen, ha ott is ez van, akkor vidd vissza.
  • MoriB
    #172
    Van egy nagy problémám. Tegnap megvettem EREDETIBEN a Baldur's Gate 2: Throne of Bhaalt. Mióta felinstalláltam azóta azt írja ki, hogy rakjam be az eredeti disket, pedig fullba felinstalláltam SoA-t is meg a ToB-t is. A SoA is teljesen eredeti Collector's Edition + Windows 98 alatt játszom. Kipróbáltám már mindegyik disket, de egyikkel sem működik. Még akkor is ezt írja ki, ha semmi sincs benne . Kérlek segísetek!
  • Demeter
    #171
    Ez a The Darkest Day egy újabb kiegészítője a BG2-nek. Egy két ízelítő magából a kiegből:
    9 New and Returning (from BG1) NPC's
    180+ New Items
    170+ New Spells
    39+ New Creatures
    75 New Kits
    40+ Minor Quests
    5 Major Quests
    1 Mega Quest

    Amúgy a cucc teljesen free (akárcsak a Luremaster annó az IWD-nél), szal lehet letölteni. Egy két helyen rosszul van fenn a cucc (pl. kapocs) de találtam egy működő linket ime:
    ftp://www.fragland.net/bg2/TDD100.exe innen le lehet húzni a közel 280MB-os kieget. Amúgy kicsomagolás után közel 500 mega helyet foglal! Szal nem " kicsi ".
    Viszont egy jótanács, ha fenn van a Throne of Bhaal, akkor az szedjétek le mert ez a kieg nem kompatibils vele. Na megyek és megnézem, hogy mit tud ez az új megmérettetés.

    Kalandra fel...
  • Demeter
    #169
    Egy baráti jótanács: ne innen húzzátok le!
    http://letoltes.gamekapocs.hu/egyeb/TDD100.exe
    Mert ez a cucc CRC hibás!! :((

  • Demeter
    #168
    Hali!
    Akit érdekel (gondolom, hogy nem vagyunk kevesen) megjelent a TeamBG gondozásában a kedvenc rpgk-nek egy újabb kiegészítője. A The Darkest Day nével feémjelzett kieg közel 30 óra játékidőt tartalmaz plusz egy jó csomó minden más egyebet (tárgyak, spellek, monsterek stb..). Igaz maga a kieg nem kis méretű - közel 280MB - de valamit valamiért!!
    Na még 1 óra és lenn a cucc. Aztán majd referálok, hogy milyen is lett. Ha már csak " fele " olyan jó mint az IWD-hez készült Luremaster akkor nyert ügyünk van.

    Ja még csak annyit, hogy köszönet érte a TeamBG-nek!!!
  • doc
    #167
    Sziasztok.Másodszor is írok mert közben más is eszembe jutott.Van valakinek pontos magyar leirása a varázslatokról és azok hatástalanitásáról??Megköszönném.Doc.
  • doc
    #166
    Sziasztok!Lehet hogy másban is felmerült már a kérdés,hogyan lehet a játék zenei (acm) file-ait átkonvertálni wav-ba hogy játékon kívül is lehessen hallgatni őket.Vagy megvan -e valakinek cd-n a zene? Köszi.Doc.
  • KH
    #164
    namost, mikor én bekapcsoltam a ventillátort, megjelent egy pár légelementál, meg egy Guardian of Air nevű teremtmény, és mikor őt legyőztem kaptam meg az Air Spectre tárgyat, amivel feljebb lehetett állítani a ventillátort, és nyitotta az air könyvtár és a slime lab közti ajtót is

    esetleg próbáld meg a TAB billentyűt nyomkodni a ventillátor szobában, lehet hogy leesett a pálca, csak nem vetted észre
  • KH
    #162
    uh, hát ennek a pályának megvan a megfelelő sorrendje

    ha a ventillátoros szobába bejutottál ott kaptál egy valamit, ami nyithatja a slime szoba air lib - és slime lab közti ajtaját (a slime lab és ice lib közti ajtó kulcsát már korábban meg kellett találnod)

    ha a laborokban legyőzöd a fő szörnyeket, mindig megkapod a továbbhaladáshoz szükséges kulcsokat

    és ha követed az utasításokat, amiket a cetliken találsz nem lehet probléma

    pontosan hol akadtál el?
  • KH
    #159
    majd megtudod, ha eljön az ideje
    előbb le kell vadásznod Sendait és Abazigalt

    jocika
    hát, őszintén szólva a BG2 végigjátszásom nekem is régi :)) most gondolkodom azon, hogy egy nemes húzással befejezem az egészet, csak nehezen ülök már neki, az a problemo

    ööö, neked egyébként milyen régi van?

    a ToB is már elég régi (na jó, olyan egy hónapos, de azt már befejezettnek tekintem)
  • KiPéTa
    #153
    Bocs a szövegbeli hibákért, az utóbbiakkal pedig az volt a célom, hogy elmondjam, szerintem ezért érdemes ilyen játékokkal játszani.
  • KiPéTa
    #152
    Hát egy kicsit gondban vagyok a végigjátszásokhoz való hozzáállásommal, mert elolvastam korábban egy BG1-eset, játszottam is, és megtaláltam a nagyaon-nagyon eldugott, pixelvadász tárgyakat, most pedig, amikor játszom, már nem tudok úgy menni, hogy én derítek fel mindent, és egyáltalán nem ismerem (szerencsére ez csak a játéke eleje felé van). Ráadásul újabban azon gondolkodom, hogy kereshetném meg a többi ilyet, mert el sem tudom képzelni, hogy lehet magtalálni, amikor leírás alapján is min 2-5 perc, olyan helyeken, ahol (látszólag) nincs semmi. Szerintem a jó cuccok eldugásához jobb módot is találhattak volna.
    Különben már rég megvan de csak nemrég kezdtem a BG-t, most már egész jól boldogulok az angollal. De modtanában nem játszom, mert minden nap akarok, aztán mégis olvasok. A sötételf trilógiát :) De a karim már megvan, még eléggé a játék elején, de aztán majd elindul. Egyszer pedig majd találkozni is fog Drizzt-tel. :)
  • [SaintS]Hicks
    #151
    KHKH

    halika

    el tudnád küldeni nekem?

    a BG2 -s leírásod isteni volt, és szeretném ha ezt is elküldenéd

    Köszönöm - Hyder
  • KiPéTa
    #149
    KHKH: Engem egyenlőre azért nem, mert még a BG1-gyel játszom, aztán ToSC, aztán innen át a BG2-be, utána pedig majd a küldetés, amit még nem is lehet kapni, legalábbis ott nem, ahonnan én fogom venni.
    Azért jó ötlet a végigjátszás, és ha a neten van, megint kiírhatnád az oldal címét. (Ha oldalon van, akkor korábban nagy valószínűséggel már voltam ott.)
  • KiPéTa
    #147
    Mindjárt háromszor is két percen belül :)))
  • I.C.ram
    #146
    nekem teljesen jol ment hisz mar vegig is nyomtam multiplayerben is
  • I.C.ram
    #145
    nekem teljesen jol ment hisz mar vegig is nyomtam multiplayerben is
  • I.C.ram
    #144
    nekem teljesen jol ment hisz mar vegig is nyomtam multiplayerben is
  • KiPéTa
    #143
    Nekem az a véleményem, hogy az nem cheat, amiért megdolgozol, és nem rontod el vele más szórakozását.
  • I.C.ram
    #141
    en XP cap removerrel jatszottam es ez szerintem boven nem csit!!
  • Petyus_
    #140
    I.C.ram: Jonaleth nem más, mint Jon Irenicus, akit én szívemből sajnáltam (ilyen király, kidolgozott, érdekes személyiségű főellenféllel játékban utoljára a Super Mario-ban találkoztam, az egyiptomi pályás oroszlánra gondolok), igaza van a SoA end movieban, nem így kellett volna végeznie... :) És Sarevok-kal ellentétben beférne a csapatomban, mert chaotic good jellemű. :)

    Chris&Profeta: hehh, elolvastalak benneteket, ment a flame jól :))

    Prof.: A cheat témában - érdekes kérdés a játéketika. Az XP cap remover szerintem is cheat (de Chrisnek igaza van a funplay-jel kapcsolatban), én mindig elkerültem a lehetőségeket (pl. Cloudkill Wand, Magic Resistance spell, Simulacrumos scrollhasználat. stb.), de azért egy párat kihasználtam:
    1. Firkit feeblemind-dal nyomtam le (he, bekapta egy Gr. Malison után ezerrel)
    2. Beholderírtás Cloak of Mirorring-gal... hááát, az is elég cheesy, de nem tudtam ellenállni a kísértésnek.
    De azt hiszem ennyi.

    KÉRDÉS: hol van a játéketika határa? Szerintem nem kell azért fikázni másokat, mert nem "etikusan" játszanak... a lényeg, hogy mindenki jól szórakozzon. Ez az én véleményem. A tiétek mi? :)
  • I.C.ram
    #139
    Ki az a jonaleth?
  • Petyus_
    #138
    Sziasztok!

    Szia Chris, na végre eljutottam ide, emlékszel, IRCen beszéltünk. Mindjárt elnézek a Neverwinter Topicba is.

    Hmmm, láttátok az atomszerepjátékos Mocsy csapatát a Cavalier-je mellé? Sarevok, Korgan, Viconia, Edwin... csak a legtápab gonosz karakterek, hehe... :) De gagyi.

    Ez a Szarevő egy kis köcccsög, én JONALETHET akarom a partyba! :)))
  • Chris
    #136
    Nos Próféta, lehet így is írni.
    Legutóbbi írásod kicsit jobban ízlett mint az eddigiek.

    Szóval, említettem, hogy már korábban kétszer végigjátszottam a BG2-t partyban, 6 fővel. Ennek természetesen így van értelme, ebben teljesen igazad van, ugyanúgy látjuk a dolgot. Az utóbbi karakterem egyszerű unaloműző próbálkozás volt, és nagyon megtetszett a polihisztor mivolta. :)
    Fejtegetéseiddel úgyszintén egyetértek a fejlesztést illetően, végre valami, amiben megegyezik az álláspontunk.
    Szerintem ennyi szerepjáték után a legkisebb mértékben sem áll rám korábbi "diablós" sértésed.
    Egy apró érv: mindegyik Bioware játék topicját én nyitottam, ez alól talán csak a Torment a kivétel, meg sajnos ez. (valami buzgómócsing megelőzött:) Ebből szerintem látszik szimpátiám az RPG-k iránt.

    Ami pedig a 9. szintű papodat illeti, én azt nem sértésnek szántam. Lehet, hogy egy kicsit morcos kedvedben talált az a megjegyzés, vagy csak nagyon azonosultál a karatktereddel. Lényegen nem változtat, az utánna halmozott sértéseidet nem tűrhettem.

    Természetesen észrevettem az "idéző" stílusodat, és rendkívül zavart. Mint látod kiválóan lehet anélkül is választ adni mindenre.

    Na mostmár remélem tényleg "písz" van.
  • kokas
    #133
    NEM SIKERUL kinyirnom a Draconis nevu Bhaal sarj fiat aki a kapuban var.
    Szetver akarmit csinalok es meg a cloud kill-es trukk sem jon be mert ossze vissza maszkal.
    Ti hogy vertetek le?
    Baromi nehez!
  • Chris
    #132
    Megnyugodtam!
    Bebizonyosodott mindaz, amit előző hozzászólásomban felvázoltam. Megint nem értetted meg rendesen amit leírtam. Válaszomat ezúttal megtalálod lejjebb a 130-as számú hozzászólásomban.

    1. Kioktatás dolog jogos, egyikünk sem szereti.

    2. Mint már említettem volt, semmiféle cheatnek, hekknek köze sincs a dologhoz. Korábban már jó párszor (2-szer) végigjátszottam a BG2-t normálisan, partyban. Ezt hívják funplaynek, amit most csináltam. Xp határ? Miért nem tudták úgy megcsinálni a játékot, hogy végtelen lehessen a fejlődés. És magasabb szinten is kihívást nyújtson. "Jó pap holtig tanul" tartja a közmondás is.

    3. A 9. szintű pap-os mondatomban véleményem szerint semmi sértő nincs, csak te vélted annak. Matematikásat elismerem, tényleg csúnya volt. A "nem tudod értelmezni" sajnos meg még mindig fennáll... De ez nem változtat a tényen, hogy tahó dolgokat irogattál ezelőtt és legutóbb is.

    4. Xp cap-os dolog fentebb... De ha kívánod szívesen kifejtem neked az elveimet.

    5. Utolsó mondatodra meg találsz vonatkozást 130-as számú hozzászólásomban.

    Summa summarum: megintcsak a bűvös 130-as számot tudnám említeni, válaszomat megfogalmaztam korábban.
    Szállj magadba légyszíves és ne az én számból kiragadt mondatokat dobd vissza újra.
  • Chris
    #130
    Na üdv, visszatértem, mindenki legnagyobb örömére! :)
    Ne haragudjatok, de Próféta hozzászólásaira még szükségszerűen reagálnom kell...

    Próféta:
    Kicsit már unalmassá vált, hogy ennyire kötöd azt a bizonyos ebet a karóhoz. Nem fognád fel, hogy a multi/duál vita csak egyszerű nézetkülönbségek, ha úgy tetszik vélemények egymásnak feszülése volt. Én mindmáig kitartok a multiclass felsőbbsége mellett, te viszont a duált preferálod. Ennyi. Elmagyaráztad, én is elmagyaráztam. Jobban ismerem magam annál, mintsem bárkit is ok nélkül sértegessek, fikázzak. (számos jóbarátom látogatja a fórumot, akik jól ismernek és tanúsíthatják is igazamat) Nyilván valami sértőt írhattál, ami piszkálta az egomat és ezért válaszoltam vissza csúnyán. Nem szeretem ha kioktatnak, dehát ki szereti?

    Már megírtam korábban is, hogy ez már kb. a 3. játékom a BG2-vel, ezért indítottam ezt az úgynevezett "fun" karaktert. Semmiféle hackelt karakterről nincs szó, csupán az xp limitet szedtem ki a játékból. Az ok fentebb olvasható.

    Az "öcsike" meg a hasonló sértegetések egyenesen nevetségesek. Rendkívül átlátható vagy. Rám mondod, hogy megsértődtem, meghogy kapálódzom, holott épp te vagy az aki itt tépi az ujjait, hisz x3-szor válaszoltál folyamatosan a hozzászólásaimra és próbáltad bizonyítani a duál hasznosságát. Belátom előnyeit, de még mindig a multi mellett teszem le a voksom.
    Volt itt diablós, ovis, meg öcsikés sértegetés, mondatkopírozós kifigurázós módszer, csakhogy azokat említsem, amikre így helyből emlékszem.


    Nyugodtan nézd vissza, és rájössz, hogy ÉN nem sértegettelek téged, csak azt említettem meg ami kitűnt a hozzászólásaidból, a te kommentjeid viszont dúskáltak sértő megjegyzésekben. Sajnos a tahóságot nem lehet cenzúrázni az interneten keresztül... Most akkor alacsonyodjak odáig, hogy kezdjem el én is ezt? Nem, ez távol állt és távol is marad tőlem. Jellemző dolog az interneten, hogy az egyszerű emberek egy-egy vitában a vitapartner inkognitójából adódóan annak életkorát kezdik el méltatni. Ezt tetted te is, de én ezt fel sem veszem, mert jól ismerem a fajtádat.


    Ellenérveléseid meg abban merültek ki, hogy ugyanazokat rámakasztottad, amiket én írtam rólad.
    No comment.
    Állandóan rám mutogatsz, de magadat nem veszed észre. Te tényleg el vagy nyomva, mivel én egy szóval sem említettem, hogy BG2 isten vagyok, te meg ezt veted a szememre. Mindenesetre minden hozzászólásodból ez köszön vissza.

    Fanatikusságodat bizonyító oldalas hozzászólásaidat meg már el sem olvastam, mert méla undor fogott el tőle.


    Nos, ennyi, ezt a képet magadról festetted, én csak felmutatom, kihangsúlyozva annak kontúrjait.
    Csak egyre kérlek, hagyd már abba, mert már nagyon kezdem unni, szó nélkül viszont nem tűrhetem.

    Topic visszakapcsolva.

    Bocs mindenkitől, mostmár csak BG2 lesz!

    Üdv,

    Chris

  • kokas
    #124
    Vegul is mindegy, hogy a Soa-ban vagy az Ice-ban ban voltak a lenyeg, hogy mindketto AD&D alapu, ergo ugyanolyan statisztikaknak kene lenni a lenyeknek, csak ugy mint a Tob-ban nem?