17
  • kako
    A magyar torvenyek szerint a nyomtatvanyok -nem kereskedelmi celu- fenymasolasa nem utkozik torvenybe. Mas a helyzet a digitalis rogzitessel, azt ugyanis kerek-perec tiltja, ahogy az adathordozok masolasat is. Ez alol csak az a kivetel, ha egy legalisan megvasarolt szoftvertermekrol akarsz "munkamasolatot" kesziteni, ugyanis azt szabad (kiveve, ha a szoftverrel kapott szerzodes maskent nem rendelkezik).
    Hogy a masolokra miert akarnak copyright dijat szedni, nem tudom, de ha valaki kifizeti, akkor szerintem hallgatolagosan beismeri a "nyomtatvanyok kereskedelmi celu masolasa"-t. Szerintem ez qrwa nagy mocsoksag, ugyanis az artatlansag velelmet teljesen figyelmen kivul hagyja, mert azt sugallja, hogy aki fenymasolot vesz, az illegalisan masol.
  • kako
    Ezt rosszul tudod. A konyvek fenymasolasa magyarorszagon legalis.
  • Pali
    Szerintem is maguk alatt vágkják a fát. Gombamód szaporodnak a P2P rendszerek, és a jelenlegi hálózati sebesség mellett nehézskes ugyan filmeket letölteni, de mp3-akat vagy kisebb programokat könnyű.
    Mi lesz majd akkor, ha tényleg mindenütt gyors internetkapcsolat lesz, esetleg még a kábelTV-s vagy a DSL kapcsolatnál is egy nagyságrenddel gyorsabb? Háború, vagy rádöbbennek majd, hogy kár erőlködni.
  • sanya_
    Egy pecig sem agódtam, hogy nem lesz meg a betevő MP3-am. Hiába ugrálnak többen vagyunk, és nehezebbek is vagyunk együtt(Internetes átlagfelhasználókra gondolok). :)