7098
  • Willenbrock
    Még azt nem értem miért nem működik rendesen a Gysev v43-nál a kabinnézet? Jobbra nem lehet nézni és a sebességmutató sem látszik,ugyanúgy telepítettem mint a többit.
  • roleee15
    OFF
    Megnézném ugyan ezzel a festéssel, de az új pályaszámmal (431 001) a homlokán :D ja, és persze az oldalán a 12 jegyűvel:D
    ON
  • Willenbrock
    Megtaláltam a retro festésű szilit,jól néz ki.

• Willenbrock
    Be kell másolni a tömörített fájlokat ahova írják.A consist mappában levő con fájlról másolatot kell csinálni és abban átírni a pályaszámot,menteni és conbuilderrel hozzáadni.A klikkelősek általában a helyükre települnek,de ha nincs con fájljuk kell nekik csinálni.
  • komorszabi
    Hello
    Töltöttem le a játékhoz vonatokat de nem tudom hogy hogy kell belerakni.Valaki tudna segíteni?
  • Willenbrock
    A V63-asnál menet közben fura kereplő hang is hallatszik,mint amikor kártyalapot csíptetnek a bicikliküllők közé,ez normális dolog vagy valami hangfájl sérült?
  • Willenbrock
    Végre rájöttem hogy csak simán ki kell választani a gépet a con builderben és menteni,így hozzáadja a programhoz.Még egy kérdésem lenne:Azt írják 2 féle festés van az 1001-es v43-ashoz van egy szoci retró festés is.Hogy lehet ugyanazon gépnél kiválasztani a másik festést ?
  • Willenbrock
    A V63-asokhoz pedig azt írják csak le kell futtatni a klikkelős telepítőt aztán minden a helyére települ ha a C meghajtón van a játék.Nekem ott van mégsem láthatóak a V63-asok.
  • Willenbrock
    A HDMSTS oldalon levő mozdonyokhoz nincs consist fájl?Próbáltam csinálni a V43 1001-eshez ahogy olvastam:másolatot csináltam a V43 1005-ös con fájljáról aztán csak átírtam benne notepaddal a pályaszámot 1001-re.Mentettem a consisit mappában de mégsem látható a listában.Melyik sort mire kell pontosen átírni?És ha olyan mozdonyhoz kell con fájlt csinálni amihez egyáltalán nincs,abban mit kell beleírni?
  • Bagaméry
    Háj!
    A vonatok összeállítása - consistok szerkesztése - az MSTS Editorral, vagy ConBuilder-rel lehetséges.
    Az Editor használata eléggé macerás, mivel "csak" vonatszerkesztő menüpont az Editorban nincs, ezért csak egy látszólgos activity-ben állíthatjuk elő a megfelelő vonatokat.
    A Conbuilder ugyan "helyből" vonatszerkesztő alkalmazás, de (amit eddig ismerek) csak a járművek egységes (egyforma) piktogramjaival láthatjuk az összeállított vonatunkat, mindössze a járművek neveit olvashatjuk a képek alatt - ez eléggé megnehezíti a vonat képének elképzelését...
    Manapság létezik már ennél korszerűbb ConBuilder változat, ami a járművek valóságos képét is mutatja - a TS Editorhoz hasonlóan?? - és hozzá is férhető..??

• roleee15
    Valakinek nincs egy leírása, hogy hogy kell modellezni MSTS-be, és hogy milyen program kell hozzá?
  • Bagaméry
    A probléma már nem probléma.... a "hiányos" telepítés okozta. Ugyanis, ha a TS-t telepítés nélkül használjuk akkor a korábban precízen telepített játék az új windowsban is tökéletesen működik, de az EDITOR hibátlan használatához mindenképpen kell egy alaptelepítést végezni a megfelelő kiegészítő telepítésekkel együtt (xtraks, update, newroads, patch...) No ezek hiányoztak a működéshez.
    Telepítés után eltüntek a hibajelzések......
  • roleee15
    Egy mai:

• Bagaméry
    Hát a szeretett TS most megint problémázik. Mint köztudott a TS indításkor MINDENT ellenőriz. A játék közben semmi probléma nem adódott, de miután az EDITORT akartam használni, egy rakás kifogása lett az acthus .eng fájlokkal - az Unit (5) és a Headlight () értékekkel van gondja
    No akkor ilyenkor mit lehet tenni...? Valakinek van erre megoldása?
  • Bagaméry
    Hát bizony a TS már csak ilyen - nem mentes a maceráktól - de ezzel együtt is szeretjük.....
  • Willenbrock
    Tudom,szerelvényfájl-az editor meg a szerkesztője.Csak kicsit macerás mindent külön összevadászni,a V63-asok pedig klikkelős telepítőjűek mégsem látom azokat sem a listában,mindegy majd lassan rájövök hol a probléma.
  • Bagaméry
    Willenbrock!
    A TS alapszabálya, hogy azok a mozdonyok jelennek meg a játékban amelyiknek van "consist"-ja! Ezt a "futtatós" telepítők oda is teszik ahova kell, de a "kicsomagolós" verzióknál a kicsomagolás után NEKED kell a helyére rakni. Ha a "csomagban" véletlenül nics a mozdonyhoz consist, akkor Neked kell a TS Editorral készítened....
    Azt remélem tudod, hogy mi a consist-, meg az Editor....
  • wanlo
    Kötött pályás szép napot!
    Gyors 855 [Keszthely] Nagykanizsa -Budapest-Déli

• Willenbrock
    Kipróbáltam a 328-ast,nagyon szép ez a modell.Közben egy furcsaságot is észrevettem:Ha Szentes fth. nál állítom be a havazást akkor hibaüzenetet küld,máshol viszont nem.A 328-ast a debreceni fth-nál próbáltam ki.

• wanlo
    Hidd el nekem,hogy az sem jó megoldás ha mindenféle vonatot másolgatsz folyton a TS agyába.Maradj egynél tesztelgesd azt majd töröld ki és rakj másikat.Én pl sok mozdonyt saját mappába rakom elnevezem és abba rakok minden egyéb kiegészítőt hozzá: Cabview, Sound.Ezekben pedig csak azok ami kell a géphez.
  • Bagaméry
    Dunakeszi (A4) - jó éjt!

• Willenbrock
    Az 1001-es számú v43-ast nem mutatja a program pedig a v43 wmv mappába lett bemásolva.Ez miért lehet?
  • Bagaméry
    Még egy téli kép Vácott:

• roleee15
    Egy kicsi az 1. vonalhoz, hogy legyen majd hangulata :
    Lesz egy szép Railjet szerelvényünk "mindennel"(Vezérlővel, Bistroval, Economy-, First kocsival, és új modelles Tau-val)

Model : Jiri Tovacovsky and "sinmester"
    Cab OBB Afmpz ver. HU : David Hajek

• Bagaméry
    Kozmikus téli képek Szob környékéről....

• Willenbrock
    Nagyon várom már mert pont a vonal mellett lakom és gyakran utazom is rajta.
  • roleee15
    Amik még HDMSTS-en vannak azok a (ha jól tudom) "2. generációsak" és most készül egy új adag, új pályaszámokkal, hangokkal.
    4 újabb van a 1109, 1116, 1335, 1350, de ezeknek is csak a textúrája új, de a régi vezetőállást használják.
  • Willenbrock
    Letöltöttem néhány v43-as átfestést,csak a v43 wmv mappába kell ezeket kicsomagolni.Azt írták hogy nagyobb felbontásúra cserélték bennük a textúrákat,de bármelyiket is választom ki a ts-ban mindnek olyan a textúrája mint a régebbi v43-asoknak,a fülke is a régi fajta.Valamit még le kéne tölteni ezekhez a v43-asokhoz?
  • roleee15
    Egyre nagyobb a nyüzsgés 1. sz fővonal topikjába, már színkeverő az objektek évszakos kinézetét csinálja, azt konkrétan nem írta, hogy visszajött a jelzőzésből, van is egy kép amit ő készített amibe már a háttérbe egy jelző befigyel, feszül a hangulat
  • wanlo
    Nézd meg ezeket: egy próbát megér ha tudod használni.
  • wanlo
    Hello,
    Ha ez megfelel akkor tessék: Hasznos dolgok:Minden ami MSTS
    Valahol láttam más szélsőséges időjárás helyzeteket de hol...majd keresgélek.
  • Bagaméry
    Wanlo!
    az #5438-as jegyzetedben ismertetett leírás már nem tölthető le! - lécci tedd ismét elérhetővé....
    Kérdés: a Kosmos-hoz lehet valahonnan további .env fájlokat letölteni? - a további időjárásféleségek használatához. Eléggé megnyerte a tetszésemet az "időjárásgenerátor"!.......
    Találtam ugyan egy helyet ahol elég szép villámlásos időjárások képei vannak, de letölthető .env fájlokat nem találtam....
    Martin! kösz a takarítást.....
  • wanlo
    Kötött pályás szép estét!

Kandó Kálmán tiszteletére pár képkocka.
  • Bagaméry
    Háj!
    Végül is kiderült a "Kosmoshiba" (NEM az volt a hibás, hanem a winyó indexállománya döglött be olyanníira, hogy a gép újraindításakor csaknem fél óráig rakta rendbe a W7 az indextáblát a TS Winyón....)
    Ezt csak azért osztom meg Veletek, hogy nem biztos, ha a TS rendetlenkedik, az lehet, hogy nem is a TS hibája.....
  • Bagaméry
    Zivatar Esztergom felett! - délelőtt 10 órakor (!) (Kosmos segítségével) - a TS-ben szépen cikáznak a villámok is!

• kitt2000
    Sziasztok!

MSTS Bin patch.

Melyik verziót kell letölteni!
  • Willenbrock
    Végre nem hiányol már fájlokat.A V43 1105_2009 eng fájlját hiányolta,nem értettem hogy lehet mikor ez a mozdony is telepítve van.Jobban megnéztem hát az eng fájlok 09-re és nem 2009-re végződtek,átnevezés után már jó.
  • Bagaméry
    No szóval csak összejött a kép (én voltam a béna, mert rossz linket szúrtam be) Egyúttal a W7 is megette a Kosmost, most már ott is működik (nemtom mi volt a baja...)
    A lényeg: a Kosmos-ban először be kell állítani a kívánt pályának az időjárását és csak azután lehet indítani a TS-t. Működő TS alatt még akkor sem lehet Kosmosozni, ha éppen a főmenüben vagyunk....
    A legfontosabb beállítási és használati útmutatót a Wanlo #5438-ban ismertetett link (.pdf) letöltéséből lehet meríteni.
    Azért az időjárás buherálása inkább csak a hozzáértőknek ajánlott - különben akár rendszerfagyás is következhet belőle (amint nálam is előfordult...)
    Tehát a kép: őszi vonatozás Szobon....

A Kosmos tapasztalataimat hamarosan közreadom....
  • Bagaméry
  • Bagaméry
    A Kosmos Xp-ben megfelelően működik;