7098
-
mdani01 #5572 Tölthetők az új teknők:
http://skura.msts.cz/jirka.html
1116-ho cab nincs de 1216-hoz igen. -
kisspeter1979 #5571 Köszi szépen! -
vasasgabri #5570 Ezt az oldalt nézted már? http://msts.uw.hu/Az_objektum_V2.pdf -
kisspeter1979 #5569 Köszi szépen vasasgabri!
Erre az ace konvertálásra rájöttem. Sőt már azt is sikerült kiderítenem, hogy a .sd file maga az objektum tömörített formátuma. Csak azt nem találom a neten sehol, hogy milyen program nyitja meg ezt a fájlt, vagy melyikkel lehet olyan formátumba (pl.: 3ds) konvertálni, hogy meg tudjam nyitni 3d szerkesztó programmal. -
vasasgabri #5568 Szia!
Én nem értek hozzá de úgy tudom ezekkel csinálják: http://3dtrains.com/downloads/utilities.shtml
Átfestés készítéséhez alapvetõen 2 programra van szükség. Egyik a TGAtool2 nevû program, mellyel a TrainSim .ACE kiterjesztésû textúráit lehet megnyitni, a másik meg egy képszerkesztõ program, pl Adobe Photoshop, vagy Jasc Paint Shop Pro. Paint Shop Pro. Viszont VM 15 oldalán találsz sok segítséget. -
kisspeter1979 #5567 Sziasztok!
Még csak ismerkedem a játékkal. De nagyon tetszik. Sajnos a videokártyám miatt nem fut a legújabb verzió, így az alap játékkal játszom.
Az lenne a kérdésem, hogy a vagonokat, mozdonyokat milyen 3d szerkesztővel lehet megnyitni? Ugyanis szeretnék modelleket készíteni, átfesteni, meg hasonlóak.
Eddig 3ds maxot használtam más játékoknál a modellezéshez, de ezzel nem tudom megnyitni a .eng, .s és .sd fájlokat.
Segítségeteket előre is köszönöm! -
semidim #5566 A default műszerfalak helyett, amelyek 1600x1200-as max felbontásban is gyatrán néznek ki, léteznek jól kidolgozott szép műszerfalak? Elnézést, ha vonatok esetében ezt máshogy hívnák. Mindíg csak külső képeket linkeltek a vonatokról, ebből nem tudhatom. Kipróbáltam az alap programot, azután a Railworks 3-at és döbbenetes volt a különbség minden szempontból, de ebből a szempontból különösen. -
kjhun #5565 Szia
Gooogle!! 2 másodperc alatt megleltem. Katt a download gombra, aztán a Slow Download gombra kattintasz. Várd meg míg leszámolja a 35 másodpercet, aztán Download file now gombra kattintani. Ha nem tudod leszedni felrakom másik tárhelyre.
Gondolom erre gondoltál:
NewRoads Version v4.0
for the End User
Newroads - Complete package
(Includes Tsection.dat build 38)
Katt ide: NewRoads_V40_MSTS1_Setup -
Unikey #5564 Üdv!
hoztam megint egy kis alakított képet :)
-
#5563 Helló, kiokosodtam, és szeretnék kérni egy szívességet. Valaki feltöltené nekem a NewRoads_V40_MSTS1_Setup.exe-t? Mert a link, amiről le lehetett tölteni meghalt. Köszi.:) -
#5562 Ha olyan mozdonyt rakok be aminek nincs con fájlja akkor hogy kell neki csinálni? Honnan lehet tudni pl. hogy a Max velocity értékre mit kell beírni vagy egyáltalán minek kell benne lennie a fájlban? -
Unikey #5561 thx -
djozsi72 #5560 Köszönjük szépen! -
roleee15 #5559 http://mstspainters.atw.hu/ oldalról tölthető ez a gyönyörűség!
-
vargadani95 #5558 Inkább Conbuilder -
#5557 Egy létező activityben act. editorral lehet mozdonyt cserélni? -
roleee15 #5556 A TS-t úgy képzeld el, mint egy öregasszonyt, akinek foggalmad sincs mi a baja de valami miatt mindig nyafog, mivel nem nagyon vagyok benne mostanába a játékba, ezért csak azt tudom tanácsolni, hogy videókértya driver frissítés, esetleg újrarakni a játékot. -
komorszabi #5555 Senki sem tudja mi lehet a problémám???????? -
Bagaméry #5553 A TS-ben a váltók (kitérők) alaphelyzetben mindig az "egyenes" irányba vannak állítva - ezt nekem is itt a fórumban árulta el valaki. A-ból B-be a meghatározott útvonalon probléma nélkül csak activityben tudunk eljutni, mivel ott a programban "bevésve" vannak a váltók állítva. Felfedező módban NEKÜNK (játékosnak) kell a helyes irányba állítani a váltókat - én is sokszor kerülök ismeretlen pályán vakvágányra, vagy a mezőre - ha éppen nem tudok vészfékezéssel még időben megállni. Áthidaló megoldásként a megfelelően teljesített pályán a célállomáson készítsünk mentést az útvonalról és utána mindig a helyes irányban tudunk azon a pályán közlekedni - ha a vonatozást a mentett pályán folytatjuk.
Egyik kedvenc (német) pályám a Wupper Express 11 amiben kialakítottam egy olyan útvonalat, hogy egy egy adott ponton folytatva a vonatozást, sosem jutok vakvágányra. Hasonló mentésekkel vonatozom az Alföld4-ben is egy korábbi "szupervonatból" extrahált 5 vonat bármelyikével.... -
komorszabi #5551 Hello
Lenne egy kis problémám:Amikor max grafikán van a játék és megnyomom az f4-et akkor beadja a pályamonitort, de amikor leveszem közepes grafikára és megnyomom az f4-et akkor kidob a játékból hibaüzenet nélkül. -
#5550 Hogy lehet úgy beállítani a váltókat felfedező módban haladáskor hogy ne vigyen vakvágányra,hogy végigmehessek az egész vonalon?Mindíg az van hogy nem a végállomáson kötök ki hanem valami mellékvágányon. -
#5549 elindultunk Debrecenből egy pár órás útra...:)
-
#5548 majdnem ugyanolyan a gépünk? érdekes...
egyébként nekem is gond van a szélesképernyővel, de mint mondtam, nagyon szép a játék, és élvezhető, semmi gond nincs a két oldali csíkkal... legalább fut :) -
Bagaméry #5547 Még néhány tanács az akadozás csökkentésére:
Ideiglenesen kapcsoljuk ki az internet kapcsolatot, hogy a windowsnak eszébe ne jusson frissítéseket keresni és letölteni.
Kapcsoljuk ki a víruskeresőt és ne ütemezzük a vírusvizsgálatot, vagy a töredezettségmentesítést....
Kapcsoljunk ki minden feleslegesen futó programot.... -
Bagaméry #5546 Hát igen!
A szinte akadásmentes száguldást jelenleg élvezhetjük a DDU még nem objektumozott pályaszakaszain - én is itt szoktam kiélni a sebességmámort...
Mindennek folyománya, hogy a fene nagy valósághűség érdekében egyes pályák olyannyira objektumozva vannak, hogy néha a kevesebb több lenne, mivel a látvány nem mindenkor kárpótolja az akadozós vonatozást.
Ugyanígy (szintén tapasztalatból beszélek) a mozdonyok és a környezet is tele van zsúfolva - ha nem is felesleges de - szükségtelennek mondható hangokkal (a környezetben madárfütty, kutyaugatás, békabrekegés, tehénbőgés, a mozdonyban minden jelentéktelen kattanás, pisszenés...stb (ami a pl. a motor hangjától egyébként nem is hallható, de a beolvasást fékezi). ugyanakkor a ScalabiltyGroup( 5, -3,-1, -0 ) hanbeállítások rosszul vannak programozva. Csak info; a max hanbeállításban az (5), a közepesben a (3), a minimálisban az (1) az activityben a (0) hangcsoport beállításai szólnak... Találkoztam ár olyan "hangfájllal ami 1.5 Mb nagyságba CSÖNDet tartalmazott. A felesleges hangok azért is tudják fékezni a beolvasást, mert a TS MINDIG BEOLVASSA a külső-, ill. belső hangokat , csupán a kamerapozíció választásnak megfelelően szólaltatja meg......
Hát lenne még korszerűsítenivaló a TS körül.... -
#5545 Aha, így értem! :))
Gondolom, Microsoft Games nem számított a jövőben érkező nagyméretű pályákra.. Az alappályáknak nincs nagyméretű objektumai, így elég volt annó ennyire korlátozni az adatbeolvasási sebességet. -
Bagaméry #5544 Az akadás csökkentésére futattam a TS-t a számára elfogadható VALAMENNYI windowsban (Win95, Win98, Xp32 sp1, 2, 3, Xp64 sp1, 2, W7-32, 64 Ultimate, W7-32 Professional, Vista32 op rendszerek használatával 2-8 Gb memóriák használatával), 5400 1/s, 7200 1/s ATA, SATA SATA2, USB2, USB3 winyókkal - amelyiken rajta volt a futtatott windows, vagy nem, kölcsön kapott szupergyors SSD-n, sőt kísérleteztem 64 bites windowsokban (8 Gb ram esetén) 6 Gb RamDisk használatával is, de - az előbb vázolt működés miatt NEM SIKERÜLT akadásmentes vonatozást tapasztalnom még W7-ben sem, amely tudomásom szerint rendelkezik "előre olvasás" funkcióval - és az be is volt kapcsolva....
Tehát az akadásos működés nem a program korszerúségétől, hanem a működési elvétől függ!....
Ha a TS-t alkalmassá tennék arra, hogy a kiválasztott pályát, a közlekedtető vonato(k)at... tokkal vonóval a memóriába olvasná be, talán akkor a minimálisra csökkenne az akadása....mert jelenleg a mem: kapcsolóval megadott memóriaterületre nem olvassa be az adatokat - kipróbáltam a mem:6144 értékkel amibe egy kiválasztott a pálya, a GLOBAL, a vonat(ok)... adatok mindenképpen beleférnének, de az eredmény nem változott ....
EZ VAN! -
Bagaméry #5543 ekepista!
Ha nem csak a problémáddal foglalkoznál, hanem egy kicsit olvasnád is a fórumot akkor a #5530-ban megtaláltad volna a "mozdonynézegetőt" a "helyről (talán)lehet letölteni" szövegkörnyezetben. A kék "helyről"re kattintasz és letöltöd.....
Wollnerd!
Több alkalommal megmagyaráztam már, hogy a TS "akadásában" a winyóról történő adatbeolvasás sebessége a fő ludas - és nem annyira a directX! - no meg bármelyik windows azon maradi és máig érthetetlen tulajdonsága (és ebben a W7 sem jobb), hogy vagy olvas, vagy megjelenít! Tehát ha a TS pl. 60 f/s képsebességgel fut és következik egy olyan nagy objeltum, pályarész amelynek a beolvasása csak 30 f alatt történik meg akkor a TS mintegy 30 f - azaz fél másodpercig ÁLL! Ez a magyarázata, hogy a f/s kijelzőt bekapcsolva (shift+y) a 30 -as érték láttán nem értjük, hogy mégis megtorpanást látunk a vonat futásában. Ez azért van, mert az előtte még 60 f/s-ből csupán 30-at látunk és ez nem azonos a 30f/s értékkel....csupán a kijelző nem tudja másképpen kiírni...
Az lenne a jó megoldás ha a beolvasás az adott f/s max 2%-ánál nem tartana tovább, mert ezt a kis mértékű "akadást" a szemünk látási "tehetetlensége" nem veszi észere - mint a moziban.... Ideális esetben 1 f beolvasás - 1 f megjelenítés, így egy 50 f/s megjelenítés esetén a megfelelő 25 f/s képsebességgel FOLYAMATOSAN mennének a vonatok - azt hiszem ilyen beolvasásmanager csak utópia marad. Addig is használjunk a lehetőségünk szerint legalább 7200 f/s sata2, vagy sata3 winyót, 3 GHz körüli DuaCore procit, DDR3 memóriát, HD5670 1 Gb vga-t... vagy ezeknél még jobbat.....
Még annyit; ezek (vagy hasonló) megtorpanásokat a többi (trainz, Railworks...) vonatos progival ugyan úgy tapasztalhatunk, pedig a RW korszerűnek mondható....(ezeket a gyakorlatból tudom...) -
kjhun #5542 Launchert nem lehet írni rá, hogy DX6-ban futtassa?? Win 95/98/2000/NT4 kompatibilitással futtatva is akad? -
#5541 Szal a frissítés nélkül sokkal jobban fut.
Remek.... Win7-tel is elbaszhattam 64 frissítéssel... De frissítések telepítések előtt telepítettem a MSTS-t és akkor is volt directX-féle akadozások...
Nekem támadt egy olyan ötletem hogy a virtuális SP2-es XP-én futtathassam a TS-t VitualBox-val... de azon se lesz jó, mert 4 RAM-ból max. 1860 MB RAM-ot tudtam adni a Virtuális gép-nek hogy maradjon a gazdagépnek. Ráadásul 8 monitorbeállítás-ként CSAK 256 MB Videókari RAM-ot enged a 1024 MB-os kariból. (hülye Virtualbox)
Szal így se lehetséges... -
ekepista #5540 sziasztok én is nagyon szeretem az msts és szeretnék érdeklődni hogy amozdonynézegető programot holnap eltudnátok nekem küldeni -
vasasgabri #5539 WinXP4ever sp3 futtatom és soha nem engedem hogy, a netről frissítsen. Azt is tapasztaltam, hogy más rendszereknél és frissítéseknél sokkal rosszabbul futott. Nekem vagyis a gépemnek ez a progi a legoptimálisabb. Viszont ennél is ha frissítést engedtem volt mikor még az MSTS Consist Changer V1.0 sem indult el. 8 féle xp volt már a gépemen de ez nagyon bevált. Szerintem ez véletlen de működik. -
#5538 Az én gépen:
AMD Athlon II X3 3.4 Ghz, 4 GB RAM, AMD Radeon HD 6670 videókari.
??? -
vasasgabri #5537 Nekem Amd 2,7 procival és Nvidia 8600 525 mb kártyával 3gb memóriával 1280*1024 felbontásban tökéletesen megy, csak nagyobb állomásokon akad 5mp-ig aztán rendesen megy. Azt viszont észrevettem ha act.-ban játszom többször be szaggat. -
#5536 De hiába van akár félmilliós gépünk, a rossz directX miatt akadozna!
Lesz-e végre megoldás erre??? (kiv. a #3974-es HSZ-t)
A játék már [b]10[b] éves és még MINDIG a legnagyobb problémájával küszködik?! -
Bagaméry #5535 Háj!
Másik fórumokat (is) olvasgatva sokaknak problémája akad a TS-el akkor is, ha látszólag minden megfelelően van telepítve. Ezekből (is) kiderül, hogy a TS bizonyos mértékig "hardverfüggő!" (is).
Nálam tapasztalt probléma; Dell N5110 notebook Geforce GT525M (ill. Intel HD3000) vga:
Mindaddig semmi problémám nem volt a TS-el amig az alapbeállításban a HD3000 vga volt beállítva. Miután a gördülékenyebb vonatozás érdekében a GT525M videót állítottam be a TS-hez 1024x768 "ablakos" használtban az Alföld-4-ben a W7 úgy lefagyott, hogy csak kikapcsolás után tudtam ismételten használatba venni! 800x600 ablakban nem volt probléma, sőt 1024x768 fullképernyős beállításban sem - továbbá sem Alföld-5, Alföld-6, és egyéb pályákban sem!
Ezek szerint (is) tátható, hogy a TS LEHET hardverfüggő... A TS "hiba" lehet a gépünk terméke is.... -
Bagaméry #5534 ?? ?? (FF+homály??) -
#5533 -
Unikey #5532 Hoztam egy képet :) remélem tetszeni fog!
-
nenus #5531 Sziasztok!
Ne haragudjatok, hogy ilyen béna kérdést teszek fel, de most kezdtem el játszani a játékkal :/ . Azt szeretném tőletek megkérdezni, hogy hogyan tudok bele tenni 1 vonatot a játékba? Ha valakit megkérhetnék, itt a fórumon, vagy privátban, leírná nekem (elejétől a végéig kellene :/) ? Nagyon megköszönném :)
További szép estét :)