7098
-
joco22 #6053 Hali!
Nálam az actjaimban valós forgalom van úgy hogy egy panasz se leeht rájuk sőt már kicsit nagyobbak is az actok mert már lassan egy actom eléri a 2MB ebben már állomási szerelvények is benne vannak amik nem loose conok ammennyire tudom valósra van meg csinálva amikor a veeztet vonatod beér az adot állomásra! Sőt még sok jítást is tartalmaz egy két feladatom majd nem valósra sikerül egy két helyezetet meg oldanom! Sőt a msotani actomban ami készül NYíregy Nyugati között az Ai vonatok angy réssze meg felel a valós összeállításnak mivle saját videoból képből dolgozok nem egy két órát töltök állomáson nyílt vonalon anyag gyűjtés céljából! Van kész actom amiben 55 db Ai van! -
joco22 #6052 Meg lesz mert meg csinálom ha újra a100-as vonalon fog járni! -
#6051 Például EBBEN a videóban látszik, hogy (átlagosan) mennyi AI tenné érdekesebbé az actokat... -
#6050 Egy (szokásos") kérdés: feladat közben (de anélkül is) néha-néha magától kilépeget a TS fekete halál és üzenet nélkül. Legtöbbször AI betöltésekor. Az actokban a szerelvényeket 5-6 kocsival oldom meg, nehogy besokaljon, ráadásul minél kisebb poligon és LOD számot adva nekik.
Mégis mitől lehet az, hogy random szerűen kilép a TS? Valamikor act elején, aztán a vége előtt... Nem győzök minden állomáson mentegetni, de ez kissé elveszi a vezetési élményt... Egy hosszabb actot már nem is merek készíteni. Pedig élet kell a pályára!
Ennyire instabil (még mindig) a progi? -
railjet66 #6049 Hello sziasztok!
esetleg a Tisza Nemzetközi Gyorsvonat meg lesz feladatba Szolnoktól-Záhonyig meg Záhonytól Szolnokig aztán onnan már a 120pálya a Keletiig ? -
#6048 Levan beszélve. Én készítem az alföld pálya honlapját, majd mondok infókat (persze ha érdeklenk). -
#6047 Egyenlőre még nem. Rőfi Ákos egy honlapot fog készíteni az Alföldnek, remélhetőleg én fogok neki segíteni készíteni a honalpot, olyasmi színvonalúra, mint az msts.tk-t. Amint az meglesz írva lesz, hogy hol van fent az Alföld. Előre tervezve, minden eddigi verzió fent lenne a honlapon, de ne türelmetlenkedjetek, majd alakul valahogy.:) -
zsoltim412198 #6046 okés és tudod már melyik holnapon esetleg kérhetnék majd egy címet -
joco22 #6045 Ez igaz! Mivel én műveltem az alap anyag felvételt Nyíregytől Záhonyig! Pár nap és ki lesz adva elvileg mivle készül rá egy két feladat alapból! -
zsoltim412198 #6044 sziasztok olyan hírt hallottam hogy napok belül bővül az alföld 6 záhonyig. Igaz lehet -
#6043 Hát nekem nem tűnt el.:D.. még mindig ott van az OpenRailsos kép.:) Lehet, hogy akkor nem töltötte be.:D -
#6042 Miért tűn(hetet)t el a #6021-es kép??? Martin? -
zsoltim412198 #6041 sziasztok olyan hírt hallottam hogy napok belül bővül az alföld 6 záhonyig. Igaz lehet e? -
klarop #6040 Sziasztok
Még anyi azt a hibát irja ki hogy a diba-tisa vagy mit nem tudja olvasni ez mitöl van??????????? -
klarop #6039 Sziasztok
Lenne egy ójan gondom hogy az achtu csomagokban levő dolgok azokra hibát ir ez miért van pedig fent van minden??( msts patch,x tracks 3.20,train update,nexroads 4!!)
Mi hiányzik vagy mi rossz?
A válaszokat előre is köszönöm!!!:D -
zsoltim412198 #6038 [email protected] -
joco22 #6037 Helló!
Adj egy mail címet és küldöm őket! -
zsoltim412198 #6036 Szia jocó22 eltudnád emailban küldeni a 7206 , 7207, meg a 16305 sebesvonat act ját -
#6035 Sose értettem hogy miért baja a TS-nek, ha az activity dátuma régebbi... -
zsoltim412198 #6034 köszi megprőbálom -
vasasgabri #6033 Szia!
Az biztos nem lehet mivel nekem 4Gb-nál is tökéletesen ment. Valami hasonló nekem is volt akkor azt tanácsolták hogy csináljak egy új mentést az activitynek így friss dátumot kap és nem lép ki. A TS editorban csináltam. -
zsoltim412198 #6032 nem tudom esetlg lehet az a baly hogy csak 13 giga hely maradt a c-én ? -
#6031 ma láttam az egyes számú TRAXX gépet:) nem rossz:) -
zsoltim412198 #6030 tehát félreértés ne essék nem azt mondom hogy rosszak az act jaid mert majdnem az összes szegedi ic megvan tőled sőt annak is örülnék ha az oldal újra kinyithatna -
zsoltim412198 #6029 nem az actokkal van baj mert nem csak ennél van ez tehát valami az alapoknál lehet csak nem tudom hogy mi az -
joco22 #6028 Hello.
Mind a két actomhoz mellékeltem képet és le írást,hogy mit kell csinálni! Érdekes másnak egyből müködik! -
zsoltim412198 #6027 Hát igazából fenn van a balaton a ddu alföld 4 5 6 viszont ez pl olyan actnál történt amihez nem nyúltam hozzá tehát nem értem meg a másik act a train-act.t15.org ről letöltött 7207 es régió nem birom megtankolni meg van az a 16305-s vonat nem birok körüljárni mert nem birom lekapcsolni a kocsikat -
Bagaméry #6026 Sorry, de a hangzavar rendrakása eléggé lefoglalja az időmet, de majd a lehetőségem és "szakértelmem" függvényében további észszerűsítéseken is töprengek
A jelenlegi pályák - és verzióik - meglehetősen nagy száma még elég sok tennivalót ad a "TLS-szabványosításhoz".... addig is kösz a támogatás lehetőségét. -
kjhun #6025 A játék többi fájljait is megreformálod?? Pl.: pályák, act-ok, egyéb. Mert elég nagy kuszaság van ott is. Egyes állományok, ha sok pályát raktál fel, akár 10-20 példányban is szerepelnek, mellesleg kissebb helyigénye is lenne a játéknak.
Olvassátok el ezeket is, ha nem olvastátok: #5280, #5282-5294 -
zsoltim412198 #6024 sziasztok valakinek van ötlete hogy miért van az hogy pl actoknál ahol a szerelvényt szét kell kapcsolni vagy meg kell tankolni a gépet akkor miután megnyomom az f9-et kidob a játékból -
#6023 Szia Bagaméry!
Ha megkapod az engedélyeket, akkor az msts.tk-n szívesen elérhetővé tesszük és publikáljuk a hangcsomagod.:D Örülök, hogy vállalkoztál erre, remélhetőleg kapsz engedélyt a kiadásra.:).. Ha megvan akkor majd írj pü-t aztán kitaláljuk hogy legyen.:) -
Bagaméry #6022 Háj!
A korábbi időben ígéretet tettem a MSTS hangrendszerének megreformálására... Ez az idő most érkezett el!
Nagyon sok elemzés és kísérlet eredményeként megalkottam a "TLS" (Train Lego Sound) hangszabányt amely használatával egyszerűsödik a pályaépítés, egységesedik a megszólaló hangok minősége, valamint a Pálya\SOUND fájlrendszer áttekinthetősége, ami jelenleg meglehetős káoszt mutat(ott).
Az egységesítéshez csoportokba rendeztem a hangokat, amelyekhez egységesített fájlneveket rendeltem, így a névből is következtethető a hang hovatartozása....
Első nekirugaszkodásra referenciaként a legismertebb magyar pályákat (Balaton4, Alföld6, 120a, Tiszántúl2, Mura2) reformáltam meg - a publikálás előtt a pályák építőitől fogok jóváhagyást kérni a (meglehetősen nagy) munkám folytatásához, mivel tervezem a többi - jelenleg fellelhető - magyar TS pálya átalakítását is...
A jelenleg elkészült (átalakított) pályákon remekül lehet vonatozni....egyébként mindenképpen folytatom a TS hangreformot...Ha a publikáláshoz megkapom az engedélyt akkor már csak helyet kérek, ahova elhelyezhetem az adatokat... -
#6021 ...akkor egy emlék
-
#6020 ...kár... NAGY KÁR!!! Mert tényleg sokkal szebb! Egy régi act-ot betöltöttem és az AI vonatok a váltókon kb. 120-al robogtak. A hangokkal is gigsz van. De a grafika ISTENI az előzőhöz képest (az árnyékolás nagyon bejött).
REMÉLEM sikerül valami harmóniát találniuk a progiknak!
Köszi a választ, nem szenvedek tovább vele...
(JAJJ DE KÁÁÁÁR...!!!) -
#6019 az OpenRails nagyon nagyon béta állapotban van, még egy stabil verzió sem jött ki belőle, sajnos ebbe bele kell törődnünk, én is sajnálom egyébként, mert mondhatni ég és föld lenne az MSTS és az OR (mégha utóbbi az előbbi nélkül el sem futna, akkor is)
nekem is mindig vannak hibaüzenetek, szerintem lesznek amíg nem lesz új verzió, általában a jelző lámpákkal van baja, szerintem pont ezért sárga mindegyik, sajnos
nekem egy normális mentés is jó lenne OR-hez, meg ugye egy speed limit mutató -
#6018 EZEK A HIBÁK vannak... :( -
#6017 Bejön ez az OpenRail... :) szép lett tőle a TS!!!
Viszont Alföld6 jelzői mind sárgán égnek. Mitől lehet ez?
Egy adott kamera nézetet nem lehet elmenteni?
(bocsi a sok kérdésért, de ez nagyon új!!!) -
#6016 EJJJ :d Ez az OpenRail nekem ÚJDONSÁG!!!! -
Unikey #6015 Ai szerelvényeket nem kell kitörölni. Nem a helyet foglalják, hanem része az activitynek. Pontosabban azt a forgalmat képviseli a pályán, amit nem te vezetsz.
OpenRail telepítés egyszerű.
Töltsed le a létező összes .Net Framework-öt (Minimum a 3.5-ös SP1-es, az -e versio szám feletti pedig nem kötelező, de csak magadnak teszel jót vele.)
Töltsed le az XNA Framework-öt (Minimum a 3.1-es versio, de az -e feletti pedig szintén csak neked lesz jó)
Ez után kimásolod az OpenRail-t egy külön mappába, aztán már indíthatod is. -
#6014 Activity készítőktől kérdem: sok feladatnál látom, hogy a traffic mappában csak a játékos szerelvényéhez tartozó .trf file van. Mikor csinálok egy act-ot, akkor a traffic mappában az AI szerelvények is szerepelnek. Kérdésem az, hogy azokat ki lehet törölni onnan? Vagy mi a szerepük és mi kell a helyes működéshez? Köszi.