7098
-
vajo #2521 köszi....és mik a vagonoknak a neve?
Conbulider csak a mozdony rész adja ki..annak tom a nevét.. MAV 5341..de többet nem tudok.. -
joco22 #2520 Hali! Tessék itt a Flirt link: www.davevasut.extra.hu -
#2519 Pár oldallal előrébb ott a flirt! -
vajo #2518 Flirt- vonatot tudna valaki linkelni? köszi. -
bzmot195 #2517 http://msts.banal.net/catalog/catalog.html
érdemes megnézni
-
Deviance95 #2516 thx
azér megpróbálom -
#2515 Egy magyar mozdony, vagy akár vagon lemodellezése tudod mennyi időt, és tudást vesz igénybe? Csak mert szerintem nem vagy ezzel tisztában, de javíts ki.Egyébként 3Dsmax-al tudsz modellezni, de ezt megtanulni kezelni, háát... nem 1 nap az biztos. -
Athem #2514 gondolom deviance95 te magad a vagonok,mozdonyok gyártását szeretnéd megvalósítani egy program segítségével szeretnéd nem de? -
Deviance95 #2513 és ott holis?mert 4 lehetőség lehet:
route esitor
route & geometry... ez a 2 pályakészítő
cab editor vezetőállás készítő
activity editor ott csinálod az act-ket -
1c3 t34 #2512 Hy!
A TS editors and tools-al. :) -
Deviance95 #2511 CS ALL!!!
MIJEN PROGIVAL LEHET JÁRMŰVEKET KÉSZÍTENI A GAMEHEZ? -
Bagaméry #2510 Hát valamennyit nem próbáltam ki... -
Athem #2509 az a gáz h ezen oldalon amit linkeltél nagyon sok halott link van mamár:( -
Bagaméry #2508 Iszonyatosan sok jármű van ITT! -
Bagaméry #2507 Z-line hiányzó .ace na így talán egyszerűbb (bocs) -
Bagaméry #2506 A Z-line pályához az éjszakai járathoz szükséges .ace fájlokat itt találhatod egy csomagban - kicsomagolás után csak be kell másolni a
Z-line\TEXTURES\NIGHT mappába..
http://data.hu/get/1770156/Z-line_ace.zip.html -
Athem #2505 bzmot195:ha elküldenéd nagyon jó lenne :)
Bagaméry: igen azóta vissza olvastam és tom a gondját. de akkor se értem h miért nincs ki javítva? "patchelve" -
bzmot195 #2504 Athem nekem meg van az FMK oo7es is és a román M47es is :) az FMK-t egy kedves ismerősőmtől tudtam beszerezni mer a neten már sehol nincs sajnos ez az egyik bajom az act készítőkkel h sokszor olyan mozdonyokat alkalmaznak amiket már nem lehet beszerezni mert az oldal megszűnt v újraindult és nem került vissza az adott gép és így mikor egy ilyen actot letöltök és beteszem a játékba de járműlista nincs hozzá akk jöhet a consists changer nevű prg és babrálhatok a feladattal...... -
Bagaméry #2503 #2447! a megoldás kulcsa - mármint a mellékvonalak helyes működéséhez. -
#2502 Kimaradt: Link -
#2501 Hi!
Bár csak a marci fórumán ismert a honlapom, de kiteszem ide is, mert szorosan kapcsolódik az MSTS-hez elkészített munkákhoz. -
Athem #2500 a mellékvonalak pálya még engemet is ki akaszt a mozdonyaival, vagonjaival sőt még a pálya hiba üzenetei nem értem h mi lehetett az oka h maga apálya is hibásan jött ki mivel a Global-ba keresi a shapes fájlokat, és még sok mozdonyt meg se lehet találni vagy vagont pl. FMK-007, vagy más m41 vagy esetleg román m47-eseket mozdonyokat... -
Bagaméry #2499 Háj hangászok!
Csak elöljáróban-, és röviden. Az AI vonathangokat az határozza meg, hogy az adott .sms-ben a SkalabiltyGroup (0 (SL0)-ban milyen hangok vannak eltárolva. Az általam tesztelt esetekben néhány mozdony .sms-ében a SL0 programozását kicseréltem a SkalabiltyGroup(5 (SL5) programrészével, így az elhaladó vonat mozdonya "úgy szólt" mintha én vezettem volna... Erre az a magyarázat, hogy "gyárilag" az SL0-ban a lehető legminimálisabb mennyiségű hangot programoznak bele.
Bár tudni kell, hogy az ilyen mértékben "felturbózott" .sms-ekkel vezérelt játék megfelelő futtatásához elég "combos" számítógépre van szükség....(de megéri, ezt mondja Bagaméri...)
A 11 kHz-re egy általam gondolt magyaráraz az, hogy a játék tervezői azért választották ezt frekvenciát, hogy a gyengébb gépek is megbirkózzanak játék közben a hangok multifunkciós lejátszásával.
Ezzel kapcsolatosan a személyes tapasztalatom az, hogy nem a 11 kHz a kifogásolható, hanem a hangminták rögzítési minősége - a torz, sokszor túlvezérelt hangfelvételek miatt... -
#2498 Mégvalami: Az elfelejtettem mondani, hogy egyes mozdonyoknak AI módban azért nincs hangjuk, mert önmaguktól nem tudják bekapcsolni a főmegszakítót, szellőzőt, motort, stb. Csakis akkor van hangjuk, ha az adott gépnek nincsen motorindítója, és a "motorhang" egy hangfájlból van képezve, vagy van alapjárat. Egyébként már én is gondoltam arra, hogy amikor készítik az eng-fájlokat, akkor kiadhatnának olyanokat is, amelyek igen hasznosak lehetnek az actok készítőinek: Azaz olyan eng készítése melyhez külön sms fájlok tartoznak: Van ha pl tárolóvágányon áll, akkor jó a mostani eng az AI vonatoknak. Ha megállón áll, de nem végállomása az adott megálló, és még továbbhalad, akkor halljuk a főmegszakítót, és a szellőzőt is.(Bár utóbbi csak akkor szükséges, ha nem áll az AI mindig.) Ezekután pedig lehetnének még olyan eng-ek, melyhez olyan sms fájlok vannak rendelve, melyekben 20-40-60-80-100-120 sebesség esetén fellépő hangok. Na persze ez macerás,hiszen amikor állunk,és látjuk, hogy megáll mellettünk egy személyvonat, akkor ehhez már több hang kéne. Ezeket a problémákat kárpótolná, ha az AI-k hangjai úgy müködnének, mintha mi vezetnénk az adott szerelvényt. -
#2497 Bagaméry: A játék sms fájljainak a tulajdonsága, működésük, illetve szerkezetük az egyik legismeretlenebb fájl a Ts világában. Ezt régebben már megpróbálták megfejteni, de nem járt senki sem nagyobb sikerrel. (És ez köszönhető annak, hogy semmiféle leírás nem volt ezek működéséről) Több hiányosság is van ezekben a fájlokban, mint például hogy csak 11KHz-es hangokat tud jól kezelni a játék , ami ma már rossz minőségnek számít...Ha valaki át tudná írni a hangkezelésének egy részét, melyben kezelné a 44khz-s hangokat is, az hatalmas előrelépés lenne a játékban.) Én régebben nagyon nagyvonalakban módosítgattam az sms fájlokat, és a következőt vettem észre: Ugye be lehet állítani az sms fájlban, hogy hány KHz-n értelmezze a játék az egyes hangokat, és én beállítottam egy adott hangfájlt 44KHz-re (természetesen maga a hangfájl is 44KHz-s volt, nehogy lerontsa a hangokat a TS.) Miután elindítottam a játékot, és az adott mozdonnyal készítettem egy actot, kimentem egyből 4-es nézetbe ahol a mozdony előtt vagyok (!), nem nyúltam semmilyen billentyűhöz. 44KHZ-n játszotta le a hangfájlt, nagyon meglepődtem, mert a VM15-ről származó leírásban az volt, hogy csak 11KHZ-n jó a hangminőség minden esetben. Amennyiben ebből a "4" es nézetből közelítettem a mozdony felé elölről egyik pillanatról a másikra (pár lehettem tőle méterre tőle) a TS (ismeretlen okból) átváltott 11KHZ-es működésre, és így teljesen eltorzította a hang minőségét. Ezután hiába távolodtam a mozdony felől akármerre, már csak rosszul játszotta le a hangfájlt. Amennyiben nem közelítettem a mozdony felé, hanem csak más szemszögből akartam megnézni, akkor csak akkor váltott át a rossz 11khz-s működésre, mikor éppen a mozdony oldalát néztem (Azaz a mozdony oldalának közepét 90 fokos szemszögből láttam) Ezután csak úgy lehet ismét visszaállítani a 44KHz-s frekvenciát, ha megnyomjuk az 1-es gombot, azaz a kabinban vagyunk, majd ismét megnyomjuk (minden további nélkül!) a 4-es gombot.
Ez egy nagyon érdekes tulajdonsága az msts-nek. A másik amit észrevettem, hogy ha kabinnézetbe vagyunk, és sok hangfájlot játsszunk le egyszerre(mondjuk megyünk szilivel 40-el, melybe ugye igen sok hang szól egyszerre) akkor a TS nemcsak lehalkít egyes hangfájlokat( például: a kürthangot jóval kisebb hangerőn hallani, mintha állunk, és nem megy sem a főmegszakító, sem a szellőző a mozdonyban, semmi egyéb.) hanem torzít is. Ezenkívül még mások és saját tapasztalatom is, hogy például az új BZ csomagban is játék közben a TS szelektál egyes hangokat.( A hangfájlokat készítők is egyetértenek ezzel, hogy szelektál, de még ennek sem fejtették meg az okát.
Még annyit, hogy egyes mozdonyoknál (Taurus és papagáj pl.) folyamatosan hallom a kompresszor fel-felbúgó hangját, ami szerintem a rosszul beprogramozott sms fájlok miatt van, hiszen minden más gépnél jól van megoldva)
imscania: Egy mozdony "beindításán" mit értesz? Dízelüzeműnél csak a motor beröffentése van (minden további nélkül sajnos), illetve gigantnál vagy szilinél főmegszakító (X gomb, sajnos ez megegyezik a homokolóval is). Mivel a főmegszakító folyamatosan működik ezekben a mozdonytípusokban működés közben, ezért hogy folyamatosan halljuk: X-et nyomvatartod, megnyomod közbe a shift-et, majd elengeded mindkettő gombot. Ha ki akarod kapcsolni, akkor csak az x-et kell megnyomni egyszer. A "V" gomb pedig a szellőzőt jelenti, amit ugye folyamatosan hallunk menetközben a főmegszakító mellett (Persze fázishatárnál, és egyéb esetekben mindkettőt ki kell kapcsolni.) -
joco22 #2496 Hali! V-tudod be indítani a mozdonyokat! -
imscania #2495 Sziasztok! Melyik billentyűvel lehet beindítani ill. leállítani a mozdonyokat? -
Athem #2494 ez mondjuk jó hír mert tényleg azt lehet tapasztalni ha elmész egy vonat /mozdony mellet akár szerelvényes akár nem nincs hangja és volt mikor pedig a mozdonyoknak volt hangja amikor elmentél mellettük csak már én se tudom milyen pálya volt és milyen mozdonyok. -
Bagaméry #2493 Háj!
A munka előre haladtával egyre inkább az látszik, hogy még az erdő közepétől is elég messze vagyok. Részletes szakirodalom híján főleg sok a megoldandó feladat. (A VM15-ön ugyan találtam leírást a "hangképzésről", de ebben is vannak némi fogalmi zavarok...)
Van gondom nem mondom, de megoldom...csak idő kérdése. (haladok; az acthu_személy, acthu_villany, acthu_dizel sms-einek nagy része már az elvárásaimnak megfelelően működnek....) -
Athem #2492 Bagaméry: ez nagyon dicséretes meló ha elkészül.
Saját észrevételeim szerint a mai legtöbb activity-nek a kellendő vonatok 35%-a már jelenleg nincs fent a neten ezért vagy módosításra szorulnak vagy pedig órák hosszat a különféle oldalakat kellene böngészni.Arról nem is beszélve hogy a fórumok hosszadalmas át lapozását egy mozdonyért,szóval nehéz ezért activity létrehozás helyet ezt az űrt szeretném betölteni helyre korrigálni ezeket.
Hogy sok MSTS rajongót ne fojtsunk meg az érzésektől h szenvedni kell még külön a különféle mozdonyok vagonok beszerzésével...
remélem összejön...
Persze a segítségeket sem vetem meg mivel annál hamarabb lesz meg a munka, annál hamarabb lehet játszani, annál hamarabb vezethetjük pályáinkon a különféle mozdonyok legjavát. -
bzmot195 #2491 Ez nagyon szép dolog tőled kiváncsian várom a végeredményt -
Bagaméry #2490 Háj!
Most már tényleg dühös vagyok....
Korábban elhatároztam, hogy megreformálom a TS hangjait. A hangvezérlő .sms-ek elemzésekor kiderült számomra, hogy sok hibával-, ill. hiányossággal készültek el (és lettek kiadva) ezek a programocskák! - mint pl. az ActHu csomagokban is. Kiderült, hogy egyes (sok!) hang azért nem szól, mivel egyszerűen nincs is bent az adott járműkategória SOUND mappájában - vagy gyakorlatilag bent van csak nem az a neve, mint amit az .sms-ben leírtak, ezért nem szól.
Sok helyen rosszul vannak meghatározva az "Activation (", ill. "Deactivation(" paraméterek is - azaz, hogy mi, hol szóljon - és ez vonatkozik az egyéb "terephangok" sms-eire is.
A legtöbb jármű "külső" .sms-éből a "SkalabiltyGroup(0 " teljes mértékben hiányzik(!) - ami a forgalmi vonatok hangjainak megszólaltatására hivatott opció az Activitykben!. Így derült ki számomra - és most már a többi TS-ező számára is, hogy miért közlekednek sokszor NÉMA vonatok az Activitykben!.....
Hát van elemezni-, és javítani való bőven, a megszólaló hangok finomításáról már nem is szólva....
Amennyiben elkészülök az elemzésekkel és a javításokkal hozzáférhetővé is fogom tenni az eredményeket, hogy a TS még élvezetesebb játék legyen mások számára is.... -
#2489 Miért kell ilyen kérdést 2 fórumba is beírni? Nem elég egybe? Szó szerint ugyanez megtalálható a Marci MSTS-es fórumnán: link -
Deviance95 #2488 actvityben azt nem lehet megcsinálni.az arról szól hogy pl. ha szolnotól pestigvan kijelölve az utirány oda mennyél.
az exprole routeban a G vel állíthatod a váltókat -
Deviance95 #2487 Hy all!
azt szeretném kérdezni hogy hogyan lehet megcsinálni azt hogy az activityben szembe is jöjjenek vonatok?
előreis kössz -
Athem #2486 Szeretném kérdezni h hogyan lehet megcsinálni activity készítőben azt h lehessen küldetés közben állítani a váltókat?
gondolok arra h szabadon tudjon a mozdony arra menni amerre váltom a váltót. -
bzmot195 #2485 jászkisér 3 pályára vkinek nincs meg a sörgyár felavatása nevű act? -
1c3 t34 #2484 Jaaaa, értem, köszi. -
bzmot195 #2483 zsoltee oldalára be kell regelni és csak aztán lehet letöltögetni -
joco22 #2482 http://zsoltee75.extra.hu/downloads.php?cat_id=3
tessék a mávos teknő