37982
Milyet használtok? Te milyenen játszol? Tapasztalatok...?
Angol oldalak:
UltimateGuitar | Lick Library
Magyar oldalak:
Gitár vásárláshoz help! | Erősítő vásárláshoz help! | Gitártanfolyam | Pénzes-féle iskola | Zenész Bázis
Egyébb:
Backing Tracks | Hangoláshoz 1!! | Hangoláshoz 2!! | Akkordok és skálák | ToneFinder | Hangolások | Erősítő építés | Gitár beállítás
Angol oldalak:
UltimateGuitar | Lick Library
Magyar oldalak:
Gitár vásárláshoz help! | Erősítő vásárláshoz help! | Gitártanfolyam | Pénzes-féle iskola | Zenész Bázis
Egyébb:
Backing Tracks | Hangoláshoz 1!! | Hangoláshoz 2!! | Akkordok és skálák | ToneFinder | Hangolások | Erősítő építés | Gitár beállítás
-
#198 Ezzel nem tudom, konkrétan milyen bandákat illetsz. -
#197 a puncilucskosító,cicanacis,sikítozós tupírmetáltól meg egyenesen hányok.akkor már inkább a dáridó:) -
#196 metallicán nőttem fel,de ma már csak a régieket hallgatom meg néha.többre becsülöm a mellbeverős durva zenéket.ez a mai méjsztrím (ritka nagy hányás ez a kifejezés,nem tudom minek kellett meghonosítani) metallica már nem az én zeném. -
#194 Blood red skies -
#192 Ride on! -
#190 Már megint egy mondatból általánosítasz.
Az asszem egy számottevő különbséget jelezhet köztünk, hogy te még csak most szerezgeted be őket.
Bírom az ilyen newcomereket, akik pikpak a legnagyobb Metallica-fanként pózolnak. -
#189 Sztem nem, többit +hallgattad ?
-
#188 a ride volt az utolsó igazi jó metallica album. -
#187 Na zárjuk le a Metallica témát, mert nem értékelitek őket sajna :(
ixyon és LTB is u. azt az albumot szereti, neve : Metallica vagy Black, ez volt a legtöbb számban eladott albumuk, tehát a leghíresebb is, nem hibáztatlak titeket, de én most szerezgetem be orig.ban az összes többi albumukat és baromi jók.
Minden szintet lefednek : speed / trash metálm, metál, Hard rock, és nagyon nagyon jók, de hagyjuk, mert megint leb@sszátok őket, pedig nem érdemlik meg, inkább hallgassatok meg pár számot tőlük a régebbi időszakból is, most vettem + a 2. albumukat a Ride the Lightningot és hát nagyyon ütttős !!!
-
#185 Menjél már, mi történt veled ?
Menjél pszihólógushoz baz ! -
#184 Hallgattad az első 3 albumukat, kuss inkább.
Megvan a Ride the Lightning és atomtomtomtom... -
#182 Az ilyenek, mint te, biztosan nem hallották még a My friend of misery-t. -
#179 Pesszimizmus rulez... -
ixyon #178 hy megint
vettem 2 dream theater albumot QRVAJO az 1ik, a masik meg soso.
a melleslegen jo klippek vannak, mar toltogetek is::)
ja, es hazaerkeztem, matol nem fogok hajlani 4kor, meg 5kor forumozni::) amint latom a just push play-t letoroltek az angol szerverrol, de mind1.
ja, es osszetort a szivem, mindenkit 1forman utalok, nem bocsatok meg soha senkinek, es nem szeretek 1etlen zenekart sem, mert mindenkit 1forman utalok, ellenben a metallicat is csak ugyanannyira utalom, mint a maident, meg a dream theatert, meg a limpbizlkitet, meg az osszes szar genya kurva mocskos rohadt house zenet. meg meg akarok halni, meg mar varom az iskola elkezdeset, mert vegre bentleszek a koliban, es jol bebaszhatok hetente 10*, mert most semmi mashoz nincsen kedvem. -
#177 Ok, nem, csak én mindenhol +védem a Metallicát, mert imádom őket, és mást is szeretek, nem csak őket, úgyhogy nyugi :)
-
#175 Skyfox!
Engem érdekelnének az ingyenes tabok! Csak mondd, hogy hogyan lehet hozzájutni. Kösz! -
#174 Én ezt nem értem, mi BAJOD VAN AZZAL? HOGY ÉN imádom a Metallicát, ez neked baj ??? -
#173 hmm, sajna tele van 1előre :( -
#171 QRVA ÉLETBE, elbasztam a Tankcsapda linkeket !!!
):((
mostmár bezártam az oldalt sorry, akit érdekli az nézze meg a www.mellesleg.hu-t
ott pedig katt erre a képre :
persze van más is azon az oldalon :-))))))
-
#170 És akkor most olyan klippeket rakok be, amiben van gitározás és mondjuk rock / metál stílusúk.
Kezdem a kedvenceimmel : Metallica :-))
Metallica - I Disappear
Metallica - The Memory Remains
Metallica - No Leaf Clover
Majd lesz még Met. klipp, ne féljetek ! :)
Papa Roach
Papa Roach - Between Angels And Insects
Papa Roach - Last Resort
AC/DC
ACDC - Who Made Who
Gun's
Guns 'n Roses - November Rain
U2
U2 - Elevation - Tomb Raider Filmzene
Kvíín
Queen - Princes Of The Universe
Hegylakó filmzene - 1986 - Christopher Lambert főszereplésével
Limb Bizkit
Limp Bizkit - My way
Santana
Santana - Put your lights on - feat everlast - koncert felvétel
Santana - Angel feat Sarah Mchlachaln - koncert felvétel
Santana - Love of my heart- feat Dave Matthews & Carter Beauford - koncert felvétel
Santana - de leyaleo feat horns - koncert felvétel
Tankcsapda
>ftp://klipp:[email protected]/000043/studio.mpg
ftp://klipp:[email protected]/000043/akinek_latsz.mpg
Aerosmith
Aerosmith - Jaded
na ennyii, ahhhhhhhhhhhhhhh gecccc, mire ezt megcsináltam, remélem jók a linkek
-
#169 hopp, csak a képet rakta be :DD
NA SZÓVAL ARRA A KÉPRE kell kattintani a http://www.mellesleg.hu oldalon
-
#168 Nah, most ráérek, meg szeretem ezt a topicot, tehát linkelgetek !
Mellesleg.hu / ZENE rovat, itt zenei klippek vannak, innen fogok most belinkelgetni -
#167 na bakker, CSOCSO, vmi értelmeset inkább, vagy nem megy ? :)) -
#165 Felrakták a mellesleg.hu-ra egy újabb Met. klippet, jheeeeeeeeeeeee :-)))))))
Most egy Iron Maiden klippet kértem, azt mondták +szerzik.
Metallica - I Disappear
-
#163 Figy, én szívesen segítek neked !!!!!!!!!!!!!
HA : van időm és vedd figyelembe az 56k powerrt :(((
Más : szólj ha kell vmi Metallicából és keresek neked bármit, Tabulatúra, történet, kép, mp3, minden ami Met.
Jha, megvan a Garage Inc. a Met.-től és ATTTTTTTTTTTOOOOOOOOOOOMMMMMMMMM
Egyre jobban szeretem őket, kész !
-
#162 Nah megvan a gitárom, ami nem is az enyém csak kölcsönbe kaptam, király !!!!!!!!!!!
Ixyon, te vagy itt a szakértő (vagy mások is), na jó a gitárom ?
:-)))
Gibson SG '61 Reissue
Body
Mahogany
Neck/Profile
Mahogany/1960 slim-taper
Fingerboard/Inlay
Rosewood/Pearl Trapezoid
Scale/Nut Width
243/4"/111/16"
Binding
Fingerboard
Bridge/Tailpiece
ABR/Stop bar
Hardware
Nickel
Pickups
Two '57 Classic humbuckers
Controls
Two volume, two tone, three-way switch
-
#160 Egy jó húrmárka a Dean Markley (remélem jól írtam, kiejtve: dín mörkli :))
Akit érdekel: Egy Shadow márkájú gitárt vettem még nagyonrég 25ezerért (nem bass). Egész jó. Szal van (volt) ilyen márka is :). Nyugatnémet amúgy. -
#159 Nem neked szólt. -
Stratocaster #158 Ez vicc akart lenni ?
-
#157 Nah mi van ? Te benéze ide is ? :-)))
Csak nem vonzz a metál/rock ?
Azt hittem te is " diszkós " vagy.
-
Stratocaster #156 Megint itt vagyok. Szóval az a problemam van ezzel a topiccal hogy túl kevesen vagyunk.
Amugy zeneileg miert csak a Dream Theaterről meg a Metallicáról meg a Maiden-ről megy a vita ?
Magyarokkal miért nem foglalkozotok.Van most egy par tehetseges magyar banda. Mentek a szigetre ?
A Metal Hammer színpadnak marha jó programja lesz.
Mi a véleményetek az Akeláról ? Kár hogy már a múlté az a zenekar. De a solo gitaros a Pavelka Gyuszi most csinalt egy Horda nevű modernebb zenet jatszó bandát : Aug 3. Pepsi sziget Metal Hammer sziget 19.00 A Neck Sprain előtt. En egesz hetre megyek es nem fogom kihagyni.
Amúgy szerintem Metal - Rock temaban az Akela volt a legfontosabb zenekar Mo-n, mert azok olyan de olyan zenet csinaltak. Persze a kezdetekben voltak a legjobb szamaik. Pl:
Farkasok vagyunk
Nekik mond
Fekete bárány
Fenevad
Foggal és körömmel
MEGKÍSÉRTELEK /very best !/
Ha gondoljatok nezzetek utana.
Erdemes
Na csak ennyit akartam. -
Stratocaster #155 Hello !
Vannak itt olyan tizenevesek akik basszerolnak, dobolnak, enekelnek es meg nincsenek zenekarban ?
Aki nem foglalt az jelentkezzen. Én 15-éves bp-i srác vagyok kb fél éve gitározom gitártanárnál.
Kedv: Metallica, Iron Maiden, Pantera, Sepultura, Akela, Tankcsapda, Junkies, ...
Aki hasonló ízléssel bír az írjon. Próbatermet közösen bérelnénk cuccal. Amugy egy Squier Strato /by Fender/ -en jatszom.
Na pa
Strato [email protected] -
#154 Nah visszatértem :-)))
Megvan a Metallica - Cunning Stunts dupla DVD és fantasztikus !!!
-
ixyon #153 ha valakit erdekel feltettem az egesz aerosmit albumot a netre. mp3pro-ban. le leet jatszani sima mp3 lejaccovan is, csak akkor elegge rosz lesz, de a lapn megralaljatok az mp3pro lejaccot is.
Aerosmith Just Push Play -
ixyon #152 hat megnemtom. talan tok helyet, ahonnan nem torolnek, es 50 mega van. meg tesztelem. es ha lesz is ilyen, akkor is mp3pro-val -
ixyon #150 hi
hat en most nemigazan a gitarozasrol szeretnek szolni, hanem inkabb az uj aerosmitha lbumrol, es arrol is csak 1 szot: KIRALY
ezt ajanlom mindekinek, mert ez jo. nem a szoloival tarol, hanem az osszhangzassal, mert nagyon gyors, es lenduletes zene, jol megirt szovegekkel, meg zenevel, szar boritoval, de az nem lenyeg, dizajnos belsovel, es nem ugyanolyan minden szam. ha hazamegyek, fogok inditani rock-mp3 portalt kinek lenne kedve beszallni? sok sok feltoltogetessel,. megutanajarassal, mert ha 1 zenekartol felpakolunk 1 albumot, akkor ahhoz tortenet, meg minden kellene. szal kinek lenne kedve beszallni? -
ixyon #149 hat a pantera sztem inkabb(legalabbis az altalam ismert albumokon) nem annyira a basszusra epit, mint a gyors ritmusgitarra. mivelhogy szolo nincs.
es az meg eleg nagy julyeseg, hogy megtanulod, hogy ne hulyen menj oda a tanarhoz, mert valamit felretanulsz, oszt fel ev, amig kijavitja. ha meg jo tanar, akkor 1 ora alatt tanit neked annyit, amennyit te 1 honapig sem tudtal volna rendesen megtanuilni. azret mesz od, hogy megtanulj, es nem fog kirohogni, mert semmit nem tudsz, engem sem rohogott ki, mert a foldnek tobb mint a 99 %a nem tud semmit, miert nevetne ki? tanulni mentel. te sem nevetsz ki senkit, ha tanar vagy, o meg 6 eves, es nem tud meg olvasni. azert ment oda, hogy megtanuljon.
es abba is 1et kell ertenem, hogy a maidennek is vannak igen jo szoloi, sot, meg basszuszoloi is, de ezek azert messze vanak az alomszinhaztol...(Dream Theater) halgasd meg azokat a szamokat. -
#147 Nekem egy ideje úgy tűnik, nagyon egyformák a számaik.
A Pump, meg a Permanent vacation volt szerintem a tuti, mások szerint egészen a Pandora's toys-ig kell visszamenni. -
ixyon #146 ja es van megitt valami, ami nem a temaba vag, de csak ugy ideirom
hallottam az uj aerosmith CDrol a Jaded cimu szamot, es addig vacsingoltam az Mtv-t, amig nem lattam 1 masik szamot is arool, az albumrol(Just Push Play) es az aerosmith-el eddig akarmennyire is nem voltam kibekulve, holnap meg fogom venni ezt a CDt, mert ezek most alkottak valami olyat, amitol az ember...
na szal ez for the man, who rocks.
en nem metalzene, nincs annyira torzitva, es nincsenek benne olyan szolok sem, bar az enekes azert ellegge keni a tema, de szal ezt toltse le mindenki,a vagy amit akar, csinaljon vele, mert ezek tudnak valamit.
-
ixyon #145 na en nem azt mondtam, hogy a basszgitaros mindig hatul van, hanem azt, hogy altalaban.
meg azt sm mondtam, hogy csak a kulfoldi csapatoknak vannak jo szoloik, mert en is hallottam mar pokolgepet, meg ossziant is, de azert mondok most 1 peldat, amivel azert meg nem nagyon veszik fel a versenyt:
Dream theater - Metropolis part I.
Dream Theater - Pull me under
- Home/Scene six:home mar nem emlexem a pontos cimere, a tok megnincs itt most.
meg ennek a zenekarnak vannak meg nagyon meredek szamai. most csak ezek jutottak eszembe. de ha valaki akar, keressen ra a neten, hogy progressziv metal, vagy progmetal, es akkor amris rajon, mi ez a zenekar. a metal zene csucsanak szoktak emlegetni a kulfoldi lapk, meg hasonloknak, es most majd lehet, hogy kapok anyazast, hogy ott van a Stonehenge, ami magyar csapat, es az is igen jo, es igen, mert az is igen igen jo, szerintem a mai magyar csapatok kozul belejuk szorult a legtobb tehetseg, es nekem nagyon teccik, amiket csinalnak, minean elismeresem az ovek, de azert megsem hasonlitanam ossze a 2ot. pl. ottvan a phiklos labs, volt 1 olyan jatekuk, hogy theocracy, es azzal szerintem mindefele sztrategiat halombaapritott(nem grafikailg, hanem alapbol, mert a gfx. nem igazan meggyozo) ennek ellenere, hogy drukkolok nekik, meg is vettem a theot, meg szerintem a legjobb magyar csapat tele otletekkel, ennek ellenere nem hasonlitanam ssze a blizzarddal. hat csak ennyi
es a gitar hangminoseg nem annyira a hiroktol, mint inkabba a hangszedoktol fugg. a basszgitare is. de mondok par jo dolgot, amit erdemes megcsinalni.
1 bemesz, es megkerdezed, milyet tud ajanlani, hasznaltan olcson ami meg azert turheto. es ezt inkabb kicsi eldugott boltokban erdemes csinalni, mert ott olcsobban megkapod. a legjobb, ah gitarosoktol kerdezoskodsz ilyen boltok utan. na szal mutat neked gitart. tedd kozel a nyaka veget a szemedhez, es ha ferde, akkor mond neki, hogy ez ferde, nem kell. ha a hangszedo(k) lotyognek, aznem baj, mert annak lotyogni kell. akkor utana kerd meg, hogy hangolja be neked. es utana fogd meg, es pengesd vegig az osszes bund minden hurjat 1enkent(azaz minden helyet, amit le lehet fogni) es mielott megpenditesz 1 ujet, tompitsd el az elozot. nos, igy raakadhatsz arra, ha a gitar bundhibas. ami nem baj, mert kierositve nem hallatszik, es meg a 60-70ezer forintos gitaroknal is elofordul neha, de ha 3nal tobb van rajta, akkor ne vedd meg. ja de hulye vvagyok! nemmondtam, mi az a bundhiba. szl alapbol, ha fel van hangolva, akkor szepen tisztan szolnak a hangok. a felhangok is.(ne legyen kierositve, csak ugy alapbol) es ha hallasz 1 hangot, ami nem tiszta, akkor az bundhiba. na ebbol nem jo, ha 3nal tobb van. es tipusokat en sem tudok mondani, hagyatkozz az eladokra. sajna. na en csak ennyit tudok segiteni, de mindemellett akkor jarsz a legjobban, ha viszel magaddal valami olyan ismerost/haver, aki tud need segiteni a valasztasban, mert ert hozza.