37982
Milyet használtok? Te milyenen játszol? Tapasztalatok...?
Angol oldalak:
UltimateGuitar | Lick Library
Magyar oldalak:
Gitár vásárláshoz help! | Erősítő vásárláshoz help! | Gitártanfolyam | Pénzes-féle iskola | Zenész Bázis
Egyébb:
Backing Tracks | Hangoláshoz 1!! | Hangoláshoz 2!! | Akkordok és skálák | ToneFinder | Hangolások | Erősítő építés | Gitár beállítás
Angol oldalak:
UltimateGuitar | Lick Library
Magyar oldalak:
Gitár vásárláshoz help! | Erősítő vásárláshoz help! | Gitártanfolyam | Pénzes-féle iskola | Zenész Bázis
Egyébb:
Backing Tracks | Hangoláshoz 1!! | Hangoláshoz 2!! | Akkordok és skálák | ToneFinder | Hangolások | Erősítő építés | Gitár beállítás
-
ixyon #288 de nem valószín?, hogy ilyen progi lenne, ugyanis a torzítókat kezdik leváltani az effekt-processzorok, és azoknak a gyártóin kívül nem sokaknak an tapasztalata a m?ködési elv algoritmusáról... meg azért azokban az effektekben is igen komoly spec. pocesszor van. nem hülyék azok, hogy 1 másolhatatlan multi-effekt helyett írjanak 1 programot, amit sokkal olcsóbban kellne adni, és másolható lenne!(azon kívül, hogy még napjaink leggyorsabb PCi is eléggé lassúak lennének hozzá, rossz hangmin?séget produkálnának, és lenne vagy 1/10seces késleltetés) -
ixyon #287 az SB live hangkátryákon van vagy 200 féle effekt(komolyan) és ezek a drágább kártyákon nincsenek letiltva. -
#286 Hát én nemtok róla, bocsi...
-
#284 Na akkor egypár koncertkép, Metallica.
Ez a kép az S&M koncertről való, James egyik ESP EXplorere
Ez annyira KIRÁLY ez a gityó :))
Kirk múmiás ESPje ;-))
Szintén S&M
Ez pedig Cunning Stunts koncert, amint Kirk a KÖZÖNSÉGNEK ADJA, ESP gitárját, amiből 2001-ben !!!100!!! db-ot készítettek !!!
-
#283 Én is kevertem, de az egy külön kategória.
-Akkusztikus
-Bassz
-Elektromos (ritmusozni és szólózni)
elvileg ez a helyes
-
#282 A bassz nem lehet elektromos? -
#281 Szóval mostmár van időm is :-))
Ezek a gitárok vannak : akkusztikus, bassz, elektromos (NEM szóló, mert elektromoson lehet szólózni ÉS ritmusozni is 1xe)
-
#279 igen ? -
#277 GITAR ? BASSZUS VAGY AKUSZTIKUS ? -
#276 Nyitottam egy Koncertfelvételes topicot képekkel, ti is rakjatok be ! Majd még rakok be, akir érdekel nézze meg, Zene Fórum.
Koncerképek / felvételek topic
-
#275 Sztem is, jaja, én is fogtam már junior gitárt, jó kicsi :)
-
ixyon #274 az esetleg annyit számít, hogyb kicsi méret. -
#273 :-)))
Hmm, hát nekem nem Junior modellem van, sorry de nem ismerem ezt a típust,hmm
-
The Fallen God #272 Márha számít ez valamit -
The Fallen God #271 Az van ráírva a fejre hogy "Junior model".
-
#270 Technóval te mész innen máshova...az biztos :)
-
ixyon #269 ghighighighighighighighi
most 1 kcisit rossz helyen jársz....
az emg hogy másképp kell átfogni szerintem 1 nagy nagy baromság, mert mégis akkor hogyan??? szerintem akkor vedd azt meg, jól jársz vele... -
#268 PILL .. NEMTOD VALAKI JÓ KIS TECHNO EGGYÜTESEKET GYORSAN MERT SÜRGŐŐS LENNE LÉCCI -
#267 he ?
Nekem is Gibsonom van amit tök ingyen kaptam kölcsönbe amíg megtanulok gitározni :-)))
Máshogy kell átfogni ???????????????
Na ilyenről NEM hallottam, ezt nem nagyon értem :P
-
The Fallen God #266 Láttam egy Gibsont a bizományiban nálunk potom 29900forintért. A haverom azt mondta ne vegyem meg mert máshogy kell átfogni a hangok között. Ez télleg így van? -
#265 Újonnan ??????
Ejjjj, nehéz ügy, nehéz, használtan már kapsz sok helyen annyyiért.
Ezeket nézd : Metal Hammer újság, Pesti Est itt vannak jó hírdetések.
-
The Fallen God #264 Nos hát rég voltam de visszajöttem :))
Szeretnék venni egy elektromos gitárt, lehetőleg újat 30 és 40ezer között. Tudtok oyan márkát ami elég jó ahhoz hogy ténylegesen lehessen is használni (mármint ebben az árkat.ban) ?
-
#263 Teljesen 1etértek veled, de ez is csak erőt ad a srácoknak, hisz ismered őket :-))
-
#262 A mostani is az, csak kipróbáltak új dolgokat, ami ellenszenvet váltott ki sokakból.
Ha kell esetleg vkinek MetallicA TABulatúra, akkor írjon, mert nekem az összes megvan .
-
#259 te vagy SZAR..., felecsd el magad...
-
ixyon #258 notepad -
#256 Még vmi ahhoz, hogy egyhangú a Metallica :
'99-ben volt az S&M koncert, ami egy új zenei élmény volt, és sikeres volt !
Maga a karmester Michael Kamen mondta ezt : Ezt szimfónikus dolgot már megcsináltam a többi naggyal (Pink Floyd, Bob Dylan, Eric Clapton...bla bla, ott sorolta), de ez lesz a nagy durranás, amikor nagy betűkkel ki lesz írva : Metallica : S&M
Azért nemtom, még hány együttes csinálta meg ezt a szereplést a szimfónikusokkal úgy, hogy sikere legyen, a Metallicának mégis sikerült !!!
Persze kaptak kritikát, hisz mindig kritizálják őket, de ezek csak a rosszmájúak.
Továbbá még mindig nem közölted honnan van a nagy híred, hogy Lars ki akar szállni, mert én sehol nem olvastam.
Továbbá van a Guitar World című nemzetközi újségból nekem 1 szám. Abban Kirk-nek havonta van egy fix oldala ahova írkálhat bármit, ugyanígy Dimebag Darrelnak is van egy fix oldala, de különös ?
Na itt írta Kirk, hogy nagyon sajnálják, hogy Jason elment a bandából, és amit írok ezt Kirk mondta : Amióta Jason elhagyta bandát, jobban össze vagyuk kovácsolódva, jobban ismerjük Jasont, mint amíg a bandában volt!
Idézgetek az újságbol még :
"Another thing I can tell you is that now it's just the three of us -James, Lars and myself.
We're more enthusiastic about making our next album than w ever have been before."
"What's occured has definitely brought the three of us really close. Metallica feels like a brotherhood right now, and it's really strong."
"In fact, in a weird way it almost feels like the Eighties ('80) again, like it's us against the world once more, but even more so than ever."
Azt hiszem ezek a sorok sok mindent elárulnak.
-
ixyon #255 jó. te voltál pesten a DT koncerten? leadták az egész 78 perces metropolis part 2 című albumot 1 az 1ben, néha kicsit kiegészítve, pihi nélkül... és utána még jáccogattak vagy 1 órát... szólókkal, mindennel. és a cannibal corpse-ban nem az ének az ami új,a hanem szerinted hány zenekarnak van még 2 dobosa? szerintem sincs senki másnak... és a stílust jimy hendrix alkotta, azóta inkább csak irányvonalak vannak. meg ha nem értes m,ongyuk a progmetálhoz(tudod te mi az???) akkor abbannem kellene beleszólni, ki inította el, meg ki nem. meg ha nem hallottál még 1 albumot, arróll sem okos dolog beszélni... -
Zamat #254 U.I.: Ha minden együttes saját stílust teremtene, akkor nem lenne értelme zenei irányzatokról beszélnünk, annyi satílus lenne, ahány együttes. -
Zamat #253 Légyszi hallgasd már meg 1másután a Kill' Em All-t meg a Loadot!!! Ugyanaz? Ha igen, akkor baj van a hallásoddal, vagy rossz CD-t tettél be.
A Cannibal Corpse meg nemtom miért egyedülálló, van kismillió agyatlan együttes, akiknél a "zene" abból áll hogy reszelnek, az "énekes" szerepe meg abban merül ki, hogy hörög a mikrofonba.
Hammett mester tehetségtelen?
Elvégre csak Satriani felfedezettje és tanítványa volt, meg rajtad kívül mindenki a gitárosok top5-ébe helyezi.
A Metallica lehet, hogy ne mtermtett stílust, de igenis változtak az idők alatt és kategóriájukban a legjobbak között vannak.
Stílusteremtő együttes a Moonspell vagy a Rammstein.
És ha szerinted könnyű Metallicát játszani, akkor ugyan játszad már el nekem a Fight Fire w. Fire-t vagy a One-t úgy szólóstul mindenestül. De mondhatnám bármelyik Hammett szólót, amit Kirk a koncerten is vissza tud adni, nemcsak a stúdióban szenvedték össze valahogy. -
ixyon #252 lehet, hogy kipróbáálták, de a hangzás nekem akkor is ugyan az. nincsen a zenéjükben semmi új. pl bon jovinak az új albumán az it's my life 1 olyan szám, amilyet nem helolottam tégebbi albumokon. az aerosmith új albumán olyan szám pl. a 6os, emg a 10es(sunshine/droped dead an georgios) meg a DTnek az egész új albuma 1 koncepciós album, de olyan szinten, amilyet eddig még soha, senki senm csinálat. eddig nem is igazán voltak értelemes koncepciós albumok, senki sem csinnált olyanokat, de ők most megalkották immáron másodjára az etalont*(10 év alatt). az iron-maiden annak idején saját stílust alakított ki a pánk és a metál között, és ez változott. cseréltek énekest, igazából csak vagy 3 olyan albumuk van, ami hasonló... mindíg mást hangsúlyoznak ki... most meg már 3 szólóssal megint sikerült nekik igazán télleg 1edülállót alkotni, mármint zeneileg. és mennek a saját útjukon, és még 50évesen is változtatnak. otvan a cannibal corpse... hát alapból zenekart alapítani 2 dobossal, meg 2 basszussal.... hát már asszem ez is eléggé meggyőző... hát a met ilyeneket nem nagyon csinál.
* Mert ugye azt tudni illik, hogy a progresszív metál zenekarok, és a zenehallgatók az images & words című albumot a progresszív metál zene iskolapéldájának, megalkotójának tartják, és szakértőtől(azaz fantól) még a zseniális szón kívül mást nem nagyon hallottam... azzal teremtették meg a stílust. -
#251 Ixyon :
MUSTAINE ABOUT METALLICA
Dave Mustaine, Metallicas original guitar player who was kicked out and replaced by Kirk in 1982, has posted some words about himself, his band Megadeth and Metallica on Metallica.com. He has also posted the same note on megadeth.com to confirm this.
- Topic: i never thought i would do this
- posted August 21, 2001 06:05 AM
Here is my first actual post over at Metallica.com
Metallibangers was what you were called back when I was in this band. I remember someone saying 'bang the head that doesn't bang' and this was our motto.
Somehow we have all gotten away from this simple rebel cry.
I am here now, not to try to dissuade you from being a Metallica fan. To the contrary, I am here to say thank you for being a Metallica fan.
I am here to say that I don't condone people coming up to me and saying something negative about my former band mates either. Sure there was a time when both camps were in a cold war, but those 'times' have been over for a long time. And even though the tension is still slight, I wish only the best for Metallica.
My heartfelt best wishes go out to James. I know what he is feeling right now, and I know what people are saying. The people said it about me.
Friends, I would love to do this fantasy Metallica/Megadeth tour, but only after knowing that James is ok.
I would love to play together with James and Lars again, and have said so in interviews. Me and David Ellefson, James and Lars, doing half mega/half meta, James singing my songs and me singing his. That would be a riot. It could suck, it could be great, but I know that it would be fun for us all to get back to the day when metal was a 'way of life' and people looked to us all as their leaders.
I won't take up anymore of your time here. In closing I assure that if we catch people over at megadeth.com slagging Metallica, we try to stop it.
But as you are aware there are assholes everywhere on the Internet. I am sure there are people that come here that aren't even Metallica fans, just to post shit about them.
Not me.
I am a fan. And although I was really hurt by getting fired, I have always been a fan.
Dave Mustaine
Mustaine sez,
GOODBYE DROOGIES!
Source: megadeth.com / metallica.com
Encyclopedia Metallica
http://www.encycmet.com
-
#250 Nem értek veled 1et, továbbá kipróbáltak minden stílust : trash metal, speed metal, metal, alt/hard rock és most jön az új album.
Maximum te alszol tovább az ő zenéjükön.
-
ixyon #249 például azért ha meghallgacc 1 kezdetek-beli Bon jovi, vagy aerosmith albumot(cagy akár ACDCt, esetleg Dream tehatert, bár az még csak 10 éves, vagy egéb más bandákat) a hanhgzásban eléggé nagy különbséget lehet észrevenni... ők változnak. szerintem 1 új album nem csak új számokból, hanem vaalmi új hjangzásból is áll... nem az egész, de legyen erajta olyan szám, amiben van valami új a szólókon, meg a szövegen kívül... nos, ha beteszed a Metallica BLACK albumát, és hirtelen kicseréled bármely sztámát az I disappear-re, rögtön alszol tovább, mert ugyan az... asemmi változás 20 év alatt... nem semmi... próbáld meg ezt eljáccan valami bon jovival, vagy aerosmithe-el! -
ixyon #248 díjat már kapott a NOFX is... mégsem mondanám igényes zenének. és nekem is csak a régi albumok teccettek, és az még jó, hogy kiadnak 5 ugyanolyan albumot, de ezeknek még a 25. is ugyanolyan. -
#247 Ixyon, ÉN ITT hagyom abba a vitát, mert MAGUK A SZÁMOK szólnak a MetallicA mellett, a 6 Grammy díj, a 2 MTV díj (csak a legnagyobbak), az, hogy már a 2. !!! albumuk 1 hónap alatt aranylemez lett, a Mster of Puppets pedig 1 HÉT alatt lett az, meghogy a Black albumból idáig 25 millió darabot adtak el, meghogy gyémántlemez lett és nem is beszéltem a több millió rajongóról.
Ennyi.
-
#246 Most komolyan szted a Kirk Hamett egy nulla gitáros, ha igen, akkor nem vagy normális.
-
#245 Metallicával nem értek egyet, mióta gitározol ?
a többivel igen., de a Metallicával nem értek 1et.
-
ixyon #244 azér eléggé sok együttes elmegy ilyen gitáros nélkül is... azaz van gitárosuk, és nagyon népszerű az 1üttes, de a gitárost semmiképp sem lehetne az "átlagon felüli, de nem kivételes" kategóriánál feljebb tenni. sőt!(pl. Offspring, green day, Marilyn manson, ALvin, ACDC Metallica... satröbbi.....) ezek a zenekarok nem olyan techinkások(nem kérem anyázni) de ezeket a zenéket azért nem olyan nehéz eljáccani... -
#243 Igaz, kell a jó együttes is, de kell egy kiemelekedő Lead Guitarist is :-)))