37982
Milyet használtok? Te milyenen játszol? Tapasztalatok...?
Angol oldalak:
UltimateGuitar | Lick Library
Magyar oldalak:
Gitár vásárláshoz help! | Erősítő vásárláshoz help! | Gitártanfolyam | Pénzes-féle iskola | Zenész Bázis
Egyébb:
Backing Tracks | Hangoláshoz 1!! | Hangoláshoz 2!! | Akkordok és skálák | ToneFinder | Hangolások | Erősítő építés | Gitár beállítás
Angol oldalak:
UltimateGuitar | Lick Library
Magyar oldalak:
Gitár vásárláshoz help! | Erősítő vásárláshoz help! | Gitártanfolyam | Pénzes-féle iskola | Zenész Bázis
Egyébb:
Backing Tracks | Hangoláshoz 1!! | Hangoláshoz 2!! | Akkordok és skálák | ToneFinder | Hangolások | Erősítő építés | Gitár beállítás
-
Lateralus #689 Nicsak, mi lóg ott Ty nyakában ? Csak nem egy Yamaha RGXTT ? De igen!
Itt jobban látszik:
Mögötte pedig nem egy Mesa Rectifier mosolyog ? -
Lateralus #688 ---------------- Coine,
Ez egy Fender US Vintage '52 (Reissue) Telecaster hivatalosan. B-bender ????? Minek az neked ? Country zenét akarsz játszani ? Mert csak abban szokták használni. Egyébként szerintem nem gyártják már B-benderrel semelyik Telét. Ritkaság.
Egyébként tényleg nagyon tetszik, ha egy hangszer végtelenül egyszerű és mégis kitűnően használható. A Nothing Else Matters klippjében egy pillanatra szakasztott ugyanilyen gitárral látható Hetfield bátyó a stúdió ajtaja előtt.
--------- Garrett,
Erről a számítógépes effektprogram dologról az a személyes véleményem, hogy nem sokat ér. Csupán annyit, hogy megvan az effektes gitár illúziója, de közel sem olyan, mintha egy erősítőn és egy effektprocesszoron keresztül kapod meg a gitár hangját. Ezek a hangkártyák, beleértve mondjuk egy több tízezer forintos SB Live Audity-t is, játékra, esetleg CD hallgatásra, DVD-zésre valók, nem hangszerek megszólaltatására. Egyetlen procikájuk sem ilyen dologra van tervezve. Nem létezik olyan hangkártya ami mondjuk egy 59-es Marshall fej érzetét tökéletesen vissza tudná adni, meg olyan program sem, ami például egy akármilyen csöves torzítójét. Csak arra jók ilyen szempontból, hogy akinek nincs pénze gitárcuccra, vagy egyenlőre nem akar rá költeni az is büntetlenül kísérletezgessen, de emiatt nem érdemes új kártyát venni a gépbe, sem ilyen programokra költeni. Tudom, hogy te nem akarsz költeni rá, csak a véleményemet mondom. Attól még kisérlegezgess.
-------------her Valo,
Hát, ha elég erős a körmöd akkor koptasd, he-he. Rock-metal zenében szinte kötelező egyébként a pengető. Klasszikus gitárt szoktak körömmel pengetni, ahhoz kell növeszteni. A Telecasterrel kapcsolatban meg én is pont ugyanígy érzek. Annyira ocsmányak, hogy már szépek.
Utánanéztem ennek a Yamahának. Az RGX-ról már hallottam, de nem tudtam mit jelent a TT megjelölés. Most látom, hogy ez Ty Tabor signature modell. Első ránézésre (így képen) nagyon igényes hangszernek tűnik. Ty Tabor a világ egyik legjobb rock gitárosa. A zenekarát a King's X-t kötelező meghallgatni mindenkinek, aki eszméletlen laza, dallamos, feelinges, néha metalos rockzenét akar hallani. Ezen kívül Ty Tabort kötelező meghallgatni a gitárt meg kötelező megvenni ! -
#686 szivar az atomállatász :)
én is azzal kezdem, de miután nincs mindig pénz szivarra cigi is megteszi :)
1ébként szivar az stílusos meg király :)
-
#685 Nics is jobb, mint a haverokkal jazzt hallgatva pókerezni, inni, és szivarozni (mivel már nem dohányzom, de a feeling ott van, ha mástól is van a füst:) egyszerre... -
#684 jaja
szereti a jazz-t meg a bluest is, akárcsak én, meg sokan mások :)
-
#683 Azt nem tudom, de azt igen, hogy van benne 3 trükkös hang : Úgy, pengeti 10. bundnál lefogott hangot, hogy a jobb kezével üveghangosan pengeti meg, vegyis egy oktávval magasabban szólal meg. Ezzel inkább nem próbálkozom, helyette egy oktávval feljebb játszom azt a 3 hangot:)
Hametnak megvan a mesterfukó Jazz-gitáros oklevele, nem? Így elképzelhető hogy ujjal is villámgyorsan skálázik. (mint a flamencosok : ) -
#682 vagyis ujjal, szóval nem pengetővel megy ? legalábbis úgy hallottam, hogy Kirk a stúdióban úgy játszotta fel...
-
#681 Unforgiven szóló nem kézzel van ? -
#680 Nekem az Apocalyptica annyira nem tetszik.
Van pár jó: One (!!!), Fade to Black, Unforgiven (!!)
Azért tűlük még kicsit messze van szegény(pedig
mögötte van 9 év zenesuli, és 6 év hegedü)
Elég brutális így is a szólója a FtB-nek, nem én játszom sajna,
de megbeszéltük, ha egyszer valamikor nagyonsoká megcsináljuk az
Unforgivent, és a Not else Mat.-t, én játszhatom a szólóját.
Már most élég jól ment próbán, mikor elnyomtuk ketten csak a szólókat, meg hozzá a zúzást.
Persze az 'elég jól' nem jelenti, hogy elégedett lennék, de jó volt játszani.
A padtársam egy másik bandában basszusgitáros, és ők már játszották a Révaiban
az Unforgivent (!!)
A szólógitárosuk k***a jó (igaz, hogy a másik elég kezdő :)
Eljátszották a Guns tól a Sweet Child O'mine-t is !
Az se volt semmi. Én is azonnal megtanultam az elejét,
a szóló kicsit keményebb dió...
-
#679 hehe, micsoda üzleti érzék :-)))
Apocalyptica - Fade to Black
mondjűtok + neki, hogy kezdje el tanulni :)
-
#678 Ja, meg beszerveztünk egy hegedűs csajt is,
bár őt főleg azért, hogy több részre oszoljon a
keverő-erősítő ára :)
Na jó, azért kell egyébként is a hegedű
az intro alá.:) -
#677 A mostani elég kényelmes, főleg 9es húrokkal.
Ma is voltam próbálni a Fade to Black-et.
Most már elég élvezhető, megjött a dob is.
Egy haverom gitárján játszottam, elég jó volt.
Epiphone, (Japánban készült) és Zoom efektje van. -
#676 állat volt a hasonlat :)
akkusztikuson 1ébként is messze vannak a húrok, namegmég legyenek kemények is + kitörik a vállad, kellemes :-))
-
#675 Nekem akkusztikuson sokáig 10-s volt, de
mostanában 9st veszek, mert azzal jobban lehet nyújtani, és gyorsabban tudok rajta játszani.
Mondjuk én egy évig olyan gitáron játszottam hajdanán,
amin 11es es húrok voltak, és olyan távol a nyaktól, hogy a bőrkeményedéseim
az üvegen fémesen kopgtak, és egy vadászkést meg
tudtam forgatni az ujjam hegyén..:)
-
#674 Sajnos nem nagyon van ilyen, én is kerestem régebben.
(Mivel ezek ált. hardwares támogatást is igényelnek)
De ajánlották a SoundBlaster Live! hangkártyacsaládot, hogy az jó.
Vettem egyet, szerintem azt a 16e forintot simán megérte.
Van Flanger, Wahwah, Ecko, Reverb, Distortion, Pitch Sifter...
És mindegyik szerkeszthető, és már gyárilag beállított beállításokkal.
El.gityóm nincs (egyenlőre), de a pickupos gitárral is
elég jól lehet zúzni vele.
Nomeg a Concert Hall visszhang efekt...(azt is állíthatod mekkora legyen a terem)
-
#673 Hát ha az acélkábel akkor nekem is 10-12-es lehet a húrom, mert most /pill. nemtom :)
Telecaster 1xű, de nagyszerű :)
-
#670 B Bender -
#669 Ez pontosabban melyik Telecaster ?
'52 BB Benderes kéne nekem :-)
-
Lateralus #668 Na hát ezt sikerült elgépelnem, szóval ezt akartam beszúrni az előbb:
-
Lateralus #667 ----------- Yoghurt,
Igen az. Itt van egy nagyobb kép róla:
------------------- her Valo
Én 11-es húrt használok, de szerintem a 8-as is szétkapja a körmöt. Na mindegy ! -
#665 Hát jah, lehet vele nagyokat állatkodni :-)
-
#663 Oké', mindenkinek vannak "régi korszakai", amik elmúlnak :)
-
#662 nem mintha sok látszana belőle.. -
#661 Ez a telecastered?
:) -
Lateralus #660 Na, mindjárt készítettem is neked egy fotót a pick-slide-ról.
Íme:
Én úgy szoktam, hogy a pengető hegye egy kissé a két húr között van, mert így könnyebb rögtön visszaváltani normál pengetésbe, nem kell forgatni össze-vissza a pengetőt. A hátránya az lehet, hogy ha alacsonyan vannak a húrok, akkor a hegye beleakadhat az érintőkbe a húzáskor és csúnya kerepelő hangot is ad a pick-slide mellett. -
Lateralus #659 A pick-slide-ot úgy célszerű csinálni, hogy a pengetőd élét szép lassan a nyak aljától felfelé végighúzod a vastagabb húrok barázdáin. Igazából torzított gitárhangnál az igazi. A pengetőt eléggé megviseli egyébként, mert szépen bemarják az élét a húrk és gyors játéknál kellemetlen lehet, hogy néha akad. Na de a fíling kérem...egy pick slide-ot nem lehet kihagyni !
Körömmel elég rizikós a dolog. Szerintem nem is szól olyan jól, meg szétszedi a körmödet se pers alatt. Különben is pengetőt egyszerűbb cserélni, mint megvárni míg a szérforgácsolt körmünk visszanő. -
#658 szerintem nem baj, ha valaki nem egy dolgra áll rá.
Attól csak fejődik itt is, ott. Ez olyan, mint ha valamit
balkézzel gyakorolsz,és akkor jobbal is jobban fog menni.
Anonymus : Klasszikus gitároztál ?
Tanárnál ? -
#657 jó vanna! a bsb még egy régebbi korszakomból maradt rám! szerintem is nyálasak! de még minidg jobb, mint egy hamis hang meg gitár!:-) -
AnonymouS #656 Köszi, bár én is próbáltam ezt régebben, de még nem nagyon jött össze; tovább próbálkozom.
Nem picit kóstolok bele, hanem kitanulom és utána megyek tovább. -
#654 Az faja , ehh :)
Most megmondom őszintén nemtom, milyen húrok vannak rajta és mekkora a vastagságuk, de jó erősek, kemények...
-
#653 Pick slide ? Sztem az, hogy végigzúzod a húron a pengetőt, vagy vmi ilyesmi :)
-
AnonymouS #652 Sziasztok!
4 éve gitározok, 1 éve elektromoson (villanylant, :-)))) és elég jól megy. Most én a ritmusra megyek rá a tanárnál, jövőre meg megyek másikhoz szólózni, az Akela gitárosához valószínüleg. Olyanokat hallottam róla...
Más. Nem tudjátok, hogy lehet megcsinálni azt a gitáron, mint a Metallica Kill 'em All-ján, a Hit The Lights-nál az első zúzás után mielőtt elindul a riff. A neve "pick slide". :) na szóva' értitek? Hallgassátok meg és megértitek. köszi
Más. Nekem Laney HCM30 erősítőm van egy Zoom 600 multi-effect-el és nagyon király. -
#650 BSB
bocsi, DE EZ NEM AZ A TOPIC, itt terror van azok ellen, mert az NEM ZENE, és nem zenészek egy csöppet sem...inkább a hamis gitár, mint a BSB -
#649 gitárról jut eszembe! a kis seggdugó (tényleg az, t'om ez szemétség mert nem tehet a méretéről, mármint a testmagaságáról) szomszédom, már megint pengeti a gitárt, hozzá még énekel is, és rohadt hamis! az előbb benyomattam neki egy kis "Backsterre Boys"-t, fullra felnyomtam a hangerőt, egy darabig abba hagyta a kornyikálást! de sajna nem tartott sokáig!:-( -
#648 Ez a mai nap történt velem :
Suliban ofőm kérdezi, hogy játszok-e vmilyen hangszeren, mondom gitáron, mire ő kérdi, hogy basszgitáron, mondom nem, elektromos gitáron, erre ő : Aha, szóval villanylanton !
kira :-DD
VILLANYLANT BÁZ'
:-DD
-
#646 Hangszerügyileg pedig itt nézz szét ! -
#645 Itt vannak vmi adatok meg cuccok, hirtelen ezt találtam... -
#644 searching...plz wait...
-
#640 Nem bírom letenni a gitárt, mindent nyomtam ma, country...jazz..blues...metál :-)
-
#637 Garage days revisited ? ;-)