37982
Milyet használtok? Te milyenen játszol? Tapasztalatok...?
Angol oldalak:
UltimateGuitar | Lick Library
Magyar oldalak:
Gitár vásárláshoz help! | Erősítő vásárláshoz help! | Gitártanfolyam | Pénzes-féle iskola | Zenész Bázis
Egyébb:
Backing Tracks | Hangoláshoz 1!! | Hangoláshoz 2!! | Akkordok és skálák | ToneFinder | Hangolások | Erősítő építés | Gitár beállítás
Angol oldalak:
UltimateGuitar | Lick Library
Magyar oldalak:
Gitár vásárláshoz help! | Erősítő vásárláshoz help! | Gitártanfolyam | Pénzes-féle iskola | Zenész Bázis
Egyébb:
Backing Tracks | Hangoláshoz 1!! | Hangoláshoz 2!! | Akkordok és skálák | ToneFinder | Hangolások | Erősítő építés | Gitár beállítás
-
#874 azért szedi le újra, és újra ezeket a képeket, mert bmp-k?
minden frissítésnél újratölti, de a homelapon is, ahonnan beillesztettem... -
#873 akarom 'mondani' 2000 -
#872 ilyen gityó sincs 200 km-es körzetben... :( -
#871 Wonderfull.....
450$ -
#870 ..ha lenne közép Eu-ban... :( -
#869 Ha lenne M.o.-n Esp márkaker, azonnal szétnéznék ott... -
#868 Bakker ez nem rossz:
289$
de ez se semmi (ESP KH502 Kirk Hammett LTD ):
699.99$
-
Garrett #867 nem tudom lehet hogy rosszul olvastam a ESP honlapon, de ott úgy volt írva asszem hogy KH-502 és annak volt egy vintage változata. lehet hogy elnéztem... de az tény hogy kurva jol neznek ki a kirk hammett sériás gitárok... -
#866 Nekem mind3 gitár jól jönne ;) -
#863 Persze, még képet is raktam be ide anno róla.
-
Garrett #862 ooopsz vintage! -
Garrett #861 jujj láttam egy gyönyörű gitárt... nemtom ismertitek e : ESp:KH-502 vitnatge széria a Kirk Hammett változat naggyon gyönyörű!!!!!!!!! -
#859 :D -
#855 És honnan szerezzem meg azt a videot ?
-
#851 whiplashh :))
nem szoktam és nem is tudom mi az :)
akkor már elmondhatnád ha +említetted :) -
#847 Ma voltam gitározni....a tanárom jó modszereivel újból jól +szivatott, ott készülök, hogy elnyomjam végre fullosan a Seek & Destroyt erre akkordokat kezdett el kérdezni....nagyot égtem, most meg tanulhatok meg 30-40 akkordot MEGINT :-((
Jah meg vettünk vmi blues-rock-os Edda dalt, nagyon 1xű, de jól szól :)
-
#845 Az engem is érdekelne, de most heppi vagyok, mert lehet, hogy a csórt Sg az enyém lesz végleg -
#844 Mennyi az az ár alatt??? -
#842 Sok sikert, én elvagyok most ezzel az SG-vel egy jó darabig amíg a tulaj visza nem kéri, de az még sztem akár évek is lehetnek, hisz 10 évig nem játszott rajta, csak porosodott, most minek kéne neki ?
De hogy ha visszakéri akkor, majd egy ESP-t ;-)
Vagy akármilyen jó import Gibson, Jackson, Fender stb, csak ne kóreai legyen :-)
-
#840 Hát sztem is ennyit a Finkley-ről, vagy nyomás Németbe vagy rendelj ;-)
dee Itáliában is van hivatalos ESP márkabolt :-D
-
báz ezzel már gyúrni is lehet :-D
-
#836 nem ismered a Hamert ?!?!? Pedig nem kis amcsi márka !
http://www.hamerguitars.com/ -
#834 Ibanez rulz! -
#833 Ibanezt miért dobod elvből ?
PRS gitárok ? :-)))
Hamer, Yamaha gitárok ? -
#831 Na kb. ez jelzi, hogy mennyire ért hozzá az eladó...
-
#829 Helyes, még 1 ember akit nem vernek át ;-) -
#827 PUSZTULJON A VILÁG, MEGDÖGÖLHET MINDEN MOCSKOS FASSZOPÓ!!!!!!!!!!!!!!!! -
#826 1etértek, undorító, hogy mit +nem engednek maguknak.
Ezért szvsz csak, olyan helyen érdemes vásárolni, ahol kipróbálhatod a cuccot előtte.
her Valo remélem nem fox szívózni az ESP gityóval, Finkley-ben simán rád sóznak egy görbe nyakút -
#822 És ez 300e ??? Már nem azért, de ez kicsit qrva drága...számold már át az hány $ és menj el az ESP honlapjára és nézd+ mit kapnál azért a pénzért.
Na mind1, én nem akarock neked tanácsot adni, de nyugi én nem fogom előlled +venni, amúgy jó gitár, csak sztem kicsit drága...hiába...Finkley...
-
#819 De melyik típus ? -
#817 Melyiket ? :-D -
#814 Most Joe Satrianit hallgatok...beszarás... -
#812 Igazad van, az lesz.
Engem meg nem érdekel a ma divatos zene, szarock rá, azt hallgatok ami jó, régi zenéket, de nagyjából figyelem az új hullámot is, persze a szuper nu-pop-metal kihagyásával...
-
#810 Tudod engem nem nagyon érdekelnek a mostanság divatos zenék, mi is most 1általán a divat ?
Na mind1, én persze kíváncsi lennék tremolós gitárra, mivel nekem nem, olyan van :)
-
Lateralus #808 ---------- her Valo,
Van ebben igazság, amit mondasz. Olyasmi ez a tremolo, mint az auto-wah effekt, abban is behatároltak a lehetőségeid. Mondjuk ez a tramolo azért nem is próbálja meg utánozni a kar által nyújtott hangzást, mert nem is nagyon tudná. Csak viszonylag lágyan és gyorsan lebegteti a hangot. Ettől olyan gyorsan hullámzó érzete lesz.
-------Coine,
Nem is hátrány az ha nincs tremolo egy gitáron. Sok típust egyáltalán nem szerelnek fel tremoloval és nagyon sok gitáros nem használja, vagy nem is szereti. A most divatos zenékben, néhány kivételtől eltekintve, nem is megy. -
#807 Akinek esetleg Metallica TAB-ok kénének az feltétlen menjen el ide : http://www-unix.oit.umass.edu/~ksl/guitar/metallica/tabs.html
Itt van többfajta gitár, bassz és dob TAB.
hell -
#806 Aha, most már vágok mindent, kösz.
Sajna az én gitáromon nincs tremolo kar. -
Lateralus #804 ----------Varlamov,
Szívesen ! Úgy látszik nekünk másfajta Hohnerünk volt. Ha ez a hangszer fejnélküli, akkor milyen techikával fogatod a húrokat a fejhez ? Eredetileg a fej nélküliekhez más hosszúságú és két végén gömbvégű (ball-end) húrokat gyártanak.
---------Coine,
A tremoló lényege nagyjából valóban az, amit az előttem szólók már elmondtak. Nem le-föl kell nyomni, mint egy ajtókilincset, hanem a gitár teste felé, vagy attól el (előre-hátra) és a húrokat feszíti, vagy lelazítja. Szólóknál szokták használni. Hátránya lehet, főleg az olcsóbb hangszereknél és tremolóknál, hogy egy-egy ilyen "vinnyogtatás" után szépen elhangolódik a gitár. Ezért kell hozzá jó játékos, vagy egy komolyabb floyd rose rendszerű tremoló, ami gyakorlatilag megakadályozza ezt. Torzítást nem ad a hangzáshoz és nem is vesz el belőle. Van egy ugyanilyen nevű effekt is egyes effektprocesszorokban, ami a beállítás mértékétől függően a megpengetett hangot le föl lebegteti. Be lehet állítani rajta, hogy milyen mértékben lebegtessen és milyen gyorsan. -
#800 Jaja, meg jobb gitárokon a nyakon is van
húrleszorító, ez is azért, hogy ne hangolódjon el.
(Eddig, amiket beszúrtál képeket Esp-kről, azokon
volt ilyen leszorító) -
#799 Az enyémen nincsen tremolo.
acélkábelem van nekem is :)