37982
Milyet használtok? Te milyenen játszol? Tapasztalatok...?
Angol oldalak:
UltimateGuitar | Lick Library
Magyar oldalak:
Gitár vásárláshoz help! | Erősítő vásárláshoz help! | Gitártanfolyam | Pénzes-féle iskola | Zenész Bázis
Egyébb:
Backing Tracks | Hangoláshoz 1!! | Hangoláshoz 2!! | Akkordok és skálák | ToneFinder | Hangolások | Erősítő építés | Gitár beállítás
Angol oldalak:
UltimateGuitar | Lick Library
Magyar oldalak:
Gitár vásárláshoz help! | Erősítő vásárláshoz help! | Gitártanfolyam | Pénzes-féle iskola | Zenész Bázis
Egyébb:
Backing Tracks | Hangoláshoz 1!! | Hangoláshoz 2!! | Akkordok és skálák | ToneFinder | Hangolások | Erősítő építés | Gitár beállítás
-
Garrett #936 Samick gitárokról mi a véleménye a szakértőknek? mer láttam egy qrwa szépet tegnap.. fekete, a húrok meg a húrláb, gombok stb réz színű volt rajta! 67 Ezer pénzbe került. volt rajta egy humbucker meg 1 single coin. és mondom nagyon szépen nézett ki látottmár valaki ilyesmit? -
#930 BÁZ télleg, igazad van :-DD
hát ez szép, akkor viszont "sima" humbucker van "csak" ? -
#928 Látok 1 single coilt és az ott 2 humbucker ?
mert ha igen, akkor télleg jó kis gityó ez, namármost 80 ezerért ez improt amcsi vagy kóreai ? -
Garrett #927 nemsemmi amit összeszedett a pasi :) huhh -
#925 az. tökjó dolgok vannak rajta. -
#924 vagyis antik gitárokat gyűjt, nem a gyűjtő az antik :-D -
#923 Ez egy antik-gitárgyűjtő honlapja. -
#922 http://www.provide.net/~cfh/
ezt ismeritek? -
#921 Nekem bejön :) -
a halyesbítés -
Eldöntöttem, elolvastam egy csomó mejegyjést erről a gitárról, és meggyőző, igaz hogy (amint mondtad) ez a gygyibb epiphone-ok közül való de 80e forintér ez a legjobb, sőt!
Ma megnézztem, a hangja is qjó!
Lehet belőle a Smells like Teen spirit elején hallható hangtól egészen hendrixes bluesos hangokat kicsikarni (igaz, hogy egy csöves marshallon próbáltam ki).
Ismerek pár embert, kiknek ilyen van, és szerintük is kategóriája egyik legjobbja.
Ez a szín amúgyis bluesos, nekem bejön, hétfőn elviszem.
Pénteken már ezen játszom a koncerten !!
Meg egy kölcsön Boss ME30 ason..
-
#918 Asszem SB Live-ra van, ilyen program, de ennél többet én se tudok... -
#917 Kellene nekem olyan program, ami időlegesen pótolni tudja az erősítőt, a gitár számítógépre kötésével. Az se baj, ha vannak benne effectek. -
#916 1be nem hiszem, hogy fent van, max filemegosztó progival tod' leszedni, de klipekben fent van 1pár a Melleslegen (www.mellesleg.hu/zene=>keresd a metallicát.) -
Garrett #915 le lehet tölteni valahonnan azt a koncertfelvételt???????????? -
#913 Samickhez nagy mázli kell hogy ne legyen fos, zöröghet, meg egyébként sem szólnak jól... szerintem ilyesmire ne költsétek a pénzeteket! -
#911 Epiphone by Gibson Les Paul Special II
Vélemények ? -
#909 SZERINTEM A VILÁG LEGJOBB ZENÉJE A BODOM!!!
Persze a Metallica mellett, de ennek ellenére a legjobb... :))
Nagy Bodom fan vagyok, megvan minden tőlük...
Most tanulgatok számokat is :)) -
#908 power metál ? hmm, akkor asszem itt az ideje, hogy komolyabban utánnanézzek a srácznak, tudnál adni tőlle aduász címeket, ami mindenkinek bejön ?
továbbá ismered a Children of Bodomot, ott a szólógitáros és énekes, Alexi Laiho is Malmsteen rajongó és hatalmas szólózások vannak benne és nagyon melódikus kis death metál az egész, de nagyon frankó :)
-
#905 Najo... :))
Yngwie nem éppen a kőkemény zúzós hangszínjeiről is mert, mert én arra céloztam a humbuckerrel kapcsolatban. A rages csávóról meg nem tudok nyilatkozni, mivel nem hallgatok raget... :)) -
#904 Most mé gyökér a Jason ? Nem értettem a kifejezéseket. -
Lateralus #903 Csatlakozom az előttem szólóhoz !
Igenis lehet humbucker nélkül is metal hangzást kihozni egy gitárból. Példa erre megannyi előadó, hogy ne menjünk olyan messzire pl. Kirk Hammet, aki korábban rendszeresen használt Strato-t, vagy például itt van Tom Morello a Rage Against The Machine-ből:
Ezen sincs egyetlen humbucker sem és csak meg kell hallgatni őt. Többek között rá céloztam azzal, hogy leszakad tőle a fejed...
-
#901 Ja, megvolt a fellépésünk a fade to blackkel.
Eléggé ott volt! Profi kihangosítás, 1000 watt...
Ez a Kisfaludy-napokon volt Győrben, (kulturális fesztivál)
A konferálásban volt egykét baki : "Most pedig az 'eszefdzsí' (SFG ejtsd : esefgé) eggyütes adja elő a Fade to BACK című Metállika számot" .
2 hét mólva rendes koncertünk lesz , addigra össze kéne dobni még pár Blink 182 számot, azzal nem lesz akkora macera, mint a Ftb-el :) -
#900 láttam újra az S&m koncertfelvételt!
Mekkora egy gyökér a basszeros!!
Úgy szong a gitárral, mintha rohame lenne, közbe meg vicsorog!
De a Hammet-et bírtam , állandóan vigyorog.
Lehetett előtte egy kis látványtervezés, állatul néz ki a színpad, meg a vezeték nélküli gitárok!
Nemtom a kameramozgást is hány hónapig tervezhették, asszem én is megírattatom megamnak!
Öröm nézni! -
#899 Minden pickupnak megvan a maga helye...
De az tiszta sor hogy humbucker nélküli stratoval nem igazán lehet matalt játszani :)) -
Lateralus #898 Ha keverve van a kettő, akkor ritmusjátéknál mondjuk a humbuckerre kapcsolsz, ha viszont akusztikus akkordbontogatás van akkor a cingle coilra, vagy esetleg más jellgú hangzást akarsz egy szólónál. Mondjuk a nyaknál a single coil nem lesz olyan élesen csengő, mint a lábnál. -
Lateralus #897 Ktulunál van az igazság !
A pickup nem más, mint a hangszedő angol neve, tehát minden hangszedő pickup. A single coil azt jelenti szimpla tekercses. Ez egy mágnesmagra tekercselt hangszedő. A hangja sokkal tisztább, csengőbb. A humbucker ugyanez duplában, még torzítás nélkül is szőrösebb, melegebb a hangja. Jobban "betorzítható".
Single coilokat szerelnek mondjuk a legtöbb Fender modellbe, ezzel szemben pl. a Gibson SG-ben humbuckerek vannak. Sokszor használják keverve a kettőt bridge (azaz húrláb) hangszedőként humbuckert, míg a nyaknál single coilt használva.
Persze ne gondolja senki, hogy mondjuk a humbucker jobb, mint a single coil, csak más ! Metalosabb muzsikákhoz a torzítás miatt leginkább a humbuckerrel szerelt gitárok ajánlhatóak, de jó torzítóval egy cingle coil is üt, mint az állat.
A "műszaki zseniért" meg még számolunk (he-he) ! -
#896 SG-n humbucker van :-))
Na és mi van akkor ha van 1 humbucker és 1 single coil ? Már láttam, olyan ESP LTD Explorer gitárt amin van ! -
#895 Coine: remélem pontosak lesznek a meghatározások :)
-Humbucker="dupla" hangszedő. azaz mintha 2 single lenne 1más mellett, ennek joval "vastagabb" a hangzása, mint a single -nek és zajszintje is jóval kisebb, zúzáshoz ez az igazi...
-pickup=hangszedő
-coil(legtöbbször single coilnak hívják)= szimpla hangszedő, ha 3 van belőle az áltlában a standard stratora jellemző... -
#894 ide a mi kis műszaki zsenink kell -
#893 jaja, engem is érdekelne
Lateralus: tudnál valamit írni a pickupokról? -
#892 Lenne 1 kérdésem sráczok :
mindig keverem ezt a 3 dolgot:
-humbucker
-pickup
-coil (1,2,3)
végül is mind3 hangszedő vagy mi ??? mi a különbség ?
-
#891 HAMAROSAN KÖZVETLENÜL? AZ U. S. A. - ból, rendelheted meg márkás használt, vagy új hangszeredet! Ha itt nincs, ott biztos van, ha itt van, ott biztosan olcsóbb!
06 30 4347153
ez a hirdetés (http://www.stop.hu/apronet/all.tdp?alrovat=10&submit=++OK++) -
Garrett #889 ez nagyon tuti, van egy másik megoldás is...mi szoktunk kijárni németországba használt(3-4 hónapos) tv videó stb ért, és azokban a boltokban vannak király gitárok erősítők stb.. majd onnan fogunk hozni mi is pár cuccost. itthon meg duplaáron eladni! -
#888 hát ez nagyon máyer, akkor maj tőlletek fogok vásárolni, mikortól is lehet ? :) -
#885 óó, tehát akkor ez csak fél fekete üzlet ? :)) -
#883 Az királyság, GARANCIA ? -
#880 Dede, nagyon is elégedett vagyok, csak NEM AZ ENYÉM, és nagyon úgy néz ki, hogy a tulaj nem akarja eladni, tehát "ha már jobban tudok gitározni" (én 1 évet adok még magamnak), akkor kell vennem magamnak 1 gityót amivel próbálhatok meg minden, mert ezt nem vihetem ki a lakásból, így is örülnöm kell, hogy ingyen kölcsön adta, már augusztus óta itt van.
Kicsit szomorú vagyok, hiszen a pali amikor odaadta nekem, azelőtt 10 évet kihagyott, nem játszott rajta, de nem akarja eladni, mert fiatalkora hozzá kötödíik, nehezen de megértem...de akkoris... -
#879 hogyan , mennyit, milyeneket, mennyiért, vat dö fak? -
#878 Ugyan az a gitár kint 180$, ami itthon 80ezer.
Ezt azért nem kéne, rohadt magyar nagykeresek
ennyi nem lehet vám.