37982
Milyet használtok? Te milyenen játszol? Tapasztalatok...?
Angol oldalak:
UltimateGuitar | Lick Library
Magyar oldalak:
Gitár vásárláshoz help! | Erősítő vásárláshoz help! | Gitártanfolyam | Pénzes-féle iskola | Zenész Bázis
Egyébb:
Backing Tracks | Hangoláshoz 1!! | Hangoláshoz 2!! | Akkordok és skálák | ToneFinder | Hangolások | Erősítő építés | Gitár beállítás
Angol oldalak:
UltimateGuitar | Lick Library
Magyar oldalak:
Gitár vásárláshoz help! | Erősítő vásárláshoz help! | Gitártanfolyam | Pénzes-féle iskola | Zenész Bázis
Egyébb:
Backing Tracks | Hangoláshoz 1!! | Hangoláshoz 2!! | Akkordok és skálák | ToneFinder | Hangolások | Erősítő építés | Gitár beállítás
-
#1009 rohadjak meg, de nem találom az ESP honlapján, tudnál 1 linket adni róla ?
tovább ESP-től lehet simán csak hangszedőket is rendelni ? vagy hogyan szerzed be azokat? -
#1007 Én benne vagyok ! Jó ötlet ! -
#1006 JAh, es meg 1 otlet kene csinalni egy irc channelt amire odaszokhatnanak a megyar gitarosok...
Mit szoltok hozza? -
#1005 A Duncan design az az amirol beszeltem, a seymour duncan pickupoknak ilyen tomegtermek szeru kategoriaja (kb. pont ugyanaz mint az EMG-HZ).
A duncan is meg az emg is rohadt jo pickupokat csinal, de ezek a tomegtermekszeru dolgok nem az igaziak (en meghallgattam EMG-HZt es nem volt valami kiemelkedo). Szerintem a mostani legjobb vetel az egy Jackson DXMG (nem a koreai verzio mer volt olyan is), es venni bele 2 active EMG pickupot, mert az emg a hz kivetelevel mind aktivak :)) -sajnos itt az atbaszas... -
#1004 Gratulalok magunknak!!! :))
En reszletesen utana neztem ennek a pickup dolognak, es arra jutottam, hogy a legtobb kozepkategorias gitarban a pickupoknak csak a nevet fizeted meg, mert nincs igazan csucs hangjuk az atlaghoz kepest. A gyarilag kiraly pickupokkal szerelt gitarok (pl.: EMG-81, stb..)
pedig lenyegesen dragabbak, meg annal is ha vennel egy jo gitart es magad cserelned ki benne a pickupokat...
Koreait meg ne vegyetek, ki tudja mibol van az... :)) -
#1003 sztem ez nem csak az ESP-re igaz, hanem az összes made in korea gitárra :)
-
#1002 sok sikert, most akkor pontosan, milyet is akarsz venni ? -
#1001 hát ezt jól elqúrtam, na mind1 :)
az a lényeg, hogy 1000 felett vagyunk, hell yeah :) -
#1000 -
#999 Nem feltétlenül, +néztem az oldalt és azért ez a magyar zsebeknek még mindig húzós 1 kicsit. -
#998 Nekem Floridában, és ha minden jól megy akkor 2-3 év múlva kimegyek hozzájuk és nincs az az Isten, hogy gitár nélkül jöjjek vissza a határon :) -
#997 Keress rájuk, de asszem ESP honlapján is van rólluk szó, mondjuk már itt a Fórumon is dícsérték őket. -
#996 hülye :) -
Garrett #994 az az amit Duncan macload csinált? ha igen akkor halhatatlan... -
#991 Nem, de ha valakinek lenne kapcsolata, akkor így lehetne a legolcsóbban gitárhoz jutni... -
#989 Neztetek mar a www.musiciansfriend.com ot???
Ha ott nem találtok jó áron kedvetekre valót akkor sehol! -
#986 Az lenyeg hogy ha espt vaeszel akkor semmikepp ne legyen koreai vagy valami ilyesmi, mert azokon szar a tremolok tobbsege es elhangolodnak... -
wanderlust #985 her Valo, az hogy neked nem tetszik az Ibanezek feje az izles kerdese. Szerintem semmi baj veluk :) Azt viszont tanusithatom, hogy minosegi alkatreszekbol van es nagyon szep a kidolgozasa. Meg persze jol is szol :) A hum-single-hum felallas az otallasu kapcsoloval eleg sokoldalu. Persze a lenyeg az, hogy az ember olyan gitart vegyen amivel boldog. -
#983 A pickupokat nezd meg milyet adnak az azonos kategoriaju ESPre meg Ibanezre, az Ibanezeken alt. Ibanez pickupok vannak, az ESPk legtobben pedig passiv EMG-k amik nem szolnak tul jol... -
wanderlust #981 A BC Richnek van ez a savzold atlatszo!!! (speci muanyag) gitarja. Na az valami allati kurvajol nez ki. Itt a link de fenykepen egyaltalan nem jon ki, hogy mennyire kib. kuuul eloben. Kivaltkeppen szinpadon. Az viszont teny, hogy rohadt nehez es leszakad tole az ember valla.
Ha mar gitar-ajanlasokrol beszelgetunk, en mostanaban egy Ibanez RG570-el nyomulok es mindenkinek nagyon melegen tudom ajanlani. -
#980 ja ja, azok az EMG-HZ passive picjupok telleg nem az igaziak...
Viszont lenne 1 nagy kerdesem:
Alexi Childreon of Bodombol
milyen pickupot hasznal azon a custom Jacksonon? Legyszi valaki tudja mar ezt meg nekem! -
#978 A BC RIchrol annyit, hogy legjobban az USA-bol eri meg hozatni, de a legtobben csak a kinezetet fizeted meg mer a meregdraga USA serian kivul az osszes koreai fos... szerintem olyat nem erdemes vanni ha szinpadra is ki akarsz allni vele...
Jah, es az ESP olcsobb korai seriarol is hallottam sok-sok negativumost (ld. kh-502/3)
Ha valakit erdekel majd szoljon! -
Garrett #974 nekem egy NDK márkájú csöves torzítóm van! naggyon szép hangja vna, igaz meg kellett csináltatni benne egy-két dolgot, mert kifogott rajta az idő vasfoga :)
de azelőtt egy DOD FX53 torzítóval nyomultam, az nem volt a legjobb, de árához képest jó hangja volt 15e Ft -
Garrett #973 oper: ha van icq-d akkor írje 1x ide és megbeszélhetjük mert nekem van nagyon sok.. de egyébként: www.tabcrawler.com vagy töltsd le a guitarpro 3 nevű progit! kezdő gitárosoknak nagyon nagy segítséget nyújthat, mert van benne egy midi rész ami lejátsza a dallamot amit TAB ban beleírsz és a program honlapján nagyon sok jó kotta van a progihoz! a cím: www.guitar-pro.com a kották www.mysongbook.com -
#970 Nekem Marshall ShredMasterem van :)) -
#966 Azer nagyban szamit a hangzasban, hogy milyen fabol van a gitarod teste... -
#964 Na, elég sokáig nem kerültem a gép elé, nem volt kedvem, inkább gitároztam, hétvéhéken meg próbáltunk, tegnapelőtt meg koncert:) .
Nagyon jó ez az Epiphone, gyönyörűszép, és a hangja is nagyságrendekkel jobb a Samic, és a többi noname gitároknál, sőt, még egy ilyen Ibanez Grx70-nél is szebb szerintem.
Amiért nem Gibson (Hanem Epiphone by Gibson) :
A belső elektronikai alkatrészek, amik csak szétcsavarozás után látszanak, hogyismondjam, nem túl szemetgyönyörködtetőek, (made in Indonézia (szorgos polinéz kezek:) ), de stabil, masszív, legalább nem romlik el kissebb koccanásoktól. De kívülről csak a precizitás látszik. A nyak csodaszép (rózsafa), az előlap alatt látszik az ereszet, jó az akkusztikája a testnek, és mint mondtam, a 80ezres katgóriánál jobb hangja van.
No , ennyi. Most már végre nem kell a 20 bund eléréséhez elengednem a nykat, és benyúlva lenyomni azt, ahogy eddig tettem:) így egy picit jobb. -
#962 ...és átfested feketére, kis halálfejes gyöngyházberakás és ráfested, hogy ESP :-D -
Lateralus #960 --------------her Valo
Tudod ez a pick-up dolog is annyira személyes valami mint egy gitár. Valakinek az egyik hangja jön be, másnak egy másik pick-up hangja.
Az EMG S szériával egy magas strato jellegű, csengő hangot kapsz, erős dinamikával. Ezt most olvasom az EMG hivatalos tájékoztatójában, tehát ők állítják ezt róla. Ha ilyen jellegű hangot akarsz, akkor biztos jó választás. Nagyjából Malmsteen-féle karaktere lesz így a gitárodnak, persze csak nagyon távolról. Állítólag Hammett is használ ilyen pick-upot egy-két gitárjában.
Amit viszont én ajánlanék neked az a Seymour Duncan George Lynch Li'l Screamin' Demon a kódszáma: SLSD-1. Ez a nagyszerű Screamin Demon humbucker stratocasterbe méretezett változata, azaz egy humbucker, amit a sima single coil helyre be lehet tenni, mert ugyanakkora méretű. A Screamin Demon k...va jó hangszedő. Metalhoz az egyik legjobb (persze ez is ízlés kérdése), de az vitathatatlan, hogy nagyon erőteljes hangja van. Ha inkább Metallicásabb hangot akarsz, akkor ez jobb választás lesz. Persze így sem Metallica szól majd a hangszórókból, de jobban hasonlít majd a hangzás, mint eddig.
Egyébként ez mindenkinek megszívlelendő dolog, ha olcsóbb új gitárt vesz. Érdemes egy pickup cserével kezdeni, mert szó szerint csodákat tud művelni egy jobb pickup. Teljesen más lesz a gitár hangja. -
#959 Na utánna néztem ennek az arpeggio dolognak, kérdeztem tanáromat mi az pontosan, erre elkezdte nyomni simán, olyan szinten mint a Malmsteen, nagyon brut volt.
1ébként az arpeggio bontott akkordozás, nem ?
-
Lateralus #951 Fasz vagyok ! A második Gibson Flying-V. Inkább megyek aludni ! -
Lateralus #950 Na, róluk beszéltem.....
Az egyik egy Gibson SG kinézetű Craftsman a másik pedig egy Gibson Explorer külsejű. -
Lateralus #949 Persze pont emiatt jobb egy fokkal a helyzet a Craftsmanoknál, mivel csak az alkatrészei jönnek ide és nem szorgos kis sárga kezek szerelik össze őket, akik annyit értenek csak hozzá, hogy melyik irányba kell húzni az adott csavart, hanem szorgos magyar kezek a Medgyesi hangszerüzletben, ahol kissé nagyobb a hozzáértés. Ez az erőssége ezeknek a hangszereknek. Távolkeleti anyagok-magyar szerelés. Rájuk is van nyomtatva, hogy Craftsman by MT.(Medgyesi Tibor). Elég korrekt darabok is kikerülnek a Craftsmanok közül. Ilyeneket használnak például a Mood (Béke Poraira !) volt gitárosai is. -
Lateralus #948 ---------- hammett
Nem kötözködésképpen kérdezem, de melyik tengerre gondolsz ? Az Indiai Óceánra ? Ugyanis a Craftsman-ok (illetve a darabjaik) abból az irányból jönnek.
-
#946 ciklusosan -
#945 :))
CSak az a gaz, hogy a gitarokat altalaban cilusosan hozzak Europaba, leginkabb hajon... -
#943 Nem min1, hogy szo szerint rozsdasak a hurok vagy csak a nikkel bevonat kopott le, azt attol tuni rozsdasnak...
Ha echte rozsdasak es szallitas kozben is a gitaron voltak, akkor en azt a gitart nem nagyon vennem meg :)) -
Garrett #940 jah nekem egyébként egy craftsmann gitárom van strat. jellegű (már ha érdekel valakit :)) -
Garrett #939 igazatok volt... kipróbáltam... kinézetre nem is volt rossz.. de a hangja! vaéami nagyon szar! nem vagyok nagy szakértő, de olyan volt a hangja mintha nyávogna, pedig nem haszáltam a termolot, meg nem is húztam a nyakát semerre...nagyot csalódtam! pedig olyan szép volt! -
#937 Ahogy itt már vki +jegyezte Samick veszélyes, mert lehet szép és jó, de a hangzása lehet szörnyű, ki kell fogni 1 jó hangzásút, kipróbálni és perkálni ha teccik kinézetre is, de szvsz a hangzás is NAGYON NAGYON fontos, mégis mindenki (sokan) kinézetre megy.