37982
Milyet használtok? Te milyenen játszol? Tapasztalatok...?
Angol oldalak:
UltimateGuitar | Lick Library
Magyar oldalak:
Gitár vásárláshoz help! | Erősítő vásárláshoz help! | Gitártanfolyam | Pénzes-féle iskola | Zenész Bázis
Egyébb:
Backing Tracks | Hangoláshoz 1!! | Hangoláshoz 2!! | Akkordok és skálák | ToneFinder | Hangolások | Erősítő építés | Gitár beállítás
Angol oldalak:
UltimateGuitar | Lick Library
Magyar oldalak:
Gitár vásárláshoz help! | Erősítő vásárláshoz help! | Gitártanfolyam | Pénzes-féle iskola | Zenész Bázis
Egyébb:
Backing Tracks | Hangoláshoz 1!! | Hangoláshoz 2!! | Akkordok és skálák | ToneFinder | Hangolások | Erősítő építés | Gitár beállítás
-
#1087 Hali srácok, rég írtam ide.
Mostanában fog bekövetkezni az én kis szülinapom, amikor is be fogok ruházni 1 effektbe, mert idáig bizony nem volt :-(
van rá mondjuk 30 e zsetonom.
Namármost ennyi pénzért a tanárom egy kis Zoom effektet ajánlott, sajna elfelejtettem a pontos nevét.
Ti mit tudnátok ajánlani 30 ezerért ?
Továbbá elég nagy láma vagyok, de nekem van 1 kiserősítőm (Washburn Bad Dog 20 W, csak láda), na ehhez tudom hozzákötni az effektet ?
Vagy, hogy működik ez a gitár-effekt-erősítő 3as, mivel fej az még nincs.
előre is kösz. -
Lateralus #1086 --------Suhi
Szívesen ! Egyébként igaza van a havernak az effektekkel kapcsolatban. Gitárkimenetre, tehát az erőlködő preamp-je elé nem is nagyon érdemes ilyen effekteket kötni. Egyrészt durva módon beleszól az erősítő hangképébe (ami lehet, hogy jobban fog szólni, de inkább egy zörgő láda lesz belőle), másrészt könnyen széthajthatod vele a motyót, persze ha okosan bánsz vele, akkor elmegy a kettő együtt ilyen módon is, nem törvényszerű, hogy rákötsz egy ilyet azt annyi a motyónak. Természetesen lehet szabályozni ezeken az effekteken a kimenő és a bejövő jel erősségét is. De azért találták ki az effekt loopot, hogy ezt használjuk az erősítőn.
----------her Valo
A Laney erősítők közül leginkább a Klipp 100, vagy 60-as fejet ajánlom. Csúnya, mint a bűn, de ahányszor hallottam, mindig meggyőzött és a tulajai is csak elismerően beszéltek róla. Ezeket már rég nem gyártják, így csak használtan szerezheted be őket, de nagyon jó árakon itthon is. Olyan 100 ezer körül van egy 60-as fej ládával együtt.
Újabbak közül nem tudok ajánlani, mert egyiket sem ismerem. Azt tudom, hogy Tommy Iommi a Black Sabbath gitárosa az egyik nagy Laney hansználó. Ő saját (signature) modellt használ GH100TI, asszem. A Marilyn Manson gitárosa is Laneyt használ és az Opeth is (VH100R), ha már a metalnál tartunk. Ja és Paul Gilbert is, aki nem gyenge gitáros mellesleg ! -
#1083 Fender acousctic bassokból vannak jók, csak elég drágák... -
Lateralus #1079 Ezek közül az első 4 szerepel alul a képeken !
-
Lateralus #1078 ------------Suhi
Akkor neked egy fajta erősítőmodell már kilőve minden ilyen kütyüből he-he, bár attól függ milyen Marshallod van konkrétan. Kisérletezni viszont jó dolog ilyenekkel, ha másért nem, legalább olcsóbban kitalálhatod milyen jellegű hangzás áll a legközelebb hozzád, mintha erősítőket cserélgetnél.
A magyar importhangszer árak meg soha nem álltak összhangban a külföldiekkel ez sajnálatos tény. Ami nem tömegcikk (pl. TV) az itthon mindig drágább, mint nyugaton.
Közben utánanéztem a képeken szereplő effektek árának, ha valakit érdekel:
Digitech GNX 2 (lent a képen) 220.000-Ft
POD Line6 600 USA dollár (használtan 300)
Digitech Genesis 3 185.000-Ft
Behringer V-amp 60.000-Ft
Boss GT-6 160.000-Ft
Korg AX1000G 95.000-Ft
Korg AX1500G 105.000-Ft
Roland VG-88 315.000-Ft....és a többi -
Lateralus #1074 ---------Rancid,
Az alábbi képek közül a Behringer V-Amp-je talán a legolcsóbb (már van V-Amp 2-es is !), ez van a legalsó képen. Biztosan 100.000-Forint alatt van. A többi itt látható effekt olyan 100-150 körül lehet.
---------Suhi
Ez a fizikai modellezés nagy divat mostanság. Szinte minden új multieffektprociba beépítenek valami hasonlót. Gyárt ilyet a Digitech, Korg, POD, a Boss/Roland, mindenki. Ilyen a Roland VG-8-as is, de abban gitárok és mikrofonállások is le vannak modellezve. Jól el lehet vele kisérletezgetni és például ha vonalról akarsz felvenni gitárt akkor egész használható is a dolog. Amúgy egy kicsit "varázslat" jellege van. Egy haveromnak van ilyen (Boss GT-6) és nagyon elégedett vele a már meglévő motyója mellé kiegészítő hangzásként használja. Azt azonban tudni kell, hogy nem ettől fog "marsal-ul", vagy "mezabugi-ül" szólni a gitár, mert ahoz egy Marshall, vagy Mesa Boogie kell. -
Garrett #1071 maghallgattam elég jó!!! mennyi a pénzbe kerül?
-
Garrett #1066 azon kívül hogy qrwa jól néznek ki? -
Garrett #1065 és ezek a Fizikai modellezésű geffektekl miben különnböznek az eddigiektől? -
#1064 Én is itt figyelek, csak most nincs kedvem írni, mert nem tudnék nagy okosságokat írni :)
nah, de maj megerőltetem magam ;)
-
#1056 Na megjöttem osztálykirándulásról, úgyhogy már tudok írni... -
Garrett #1055 ez aszám 2 perc gitárőrület :)))) az audiogalaxyról le lehet szedni!!! Érdemes! -
Garrett #1054 megvan valakinek a ManOwaR: My spirit lives on c. szám kottája? sehol sem találom :( -
#1053 én is így jártam, csak ott a metallica-albumokról csak az első számot lehetett választani.
Az együttessel megycsináljuk a Price Charmingot pogósszámnak, meg a Nothing else Matterst, és így már lesz 3 igényes Metallica-szám a repertoárunkban:). -
rég volt kép -
#1050 Nehogy eltűnjön ez a topic!
Bár most nincs mondanivalóm, de később
még lehet, és rátok is kiváncsi vagyok. -
Lateralus #1048 ------------ her Valo
NEM !!! -
#1047 Nem, Medgyesi megcsinalja neked tokeletesre, rutinos faszi es nagyon jokat hallottam csak rola...
www.medgyesi.hu -
#1045 Valo, ez nem igy megy...
Elviszed Medgyesihez a gitart o telljesen korrektul csinal helyet az eletronikanak, szinte barmilyen gitarba... beszeltem vele ilyen dolgokrol ugyhogy nincs gaz... -
sry -
#1040 ááááááá, nem hiszem, nekik Roland effektpadjaik vannak vagy mi a franc... -
#1038 http://www.encyclopedia-metallica.com/equipment/equipm.shtml
ott vannak a bandatagok jobb oldalt, nézd át a historykat, asszem ott van minden...jó éjt. -
#1037 -
#1035 Te most az I Disappear-re gondoltál a Metallicától vagy mire ?
Mert az megvan, de nemtom az kell-e neked... -
#1033 ez lemaradt : :)
-
#1032 én őrjöngeni fogok az biztos :)
alapból acélos Gettában megyek meg Slayer póló ugye -
Garrett #1031 akkor ott vér fog folyni :))))))))))
hát még nyáron majd a hegyalja fesztiválon! ott nem leszmnek világhírű együttesek, de nagy buli lesz :))) -
#1030 és akkor mi lesz a PECSÁBAn a SummerRocks-on amikor belép a Slayer és az első sorokban fogok őrjöngeni :)))
-
Garrett #1029 a befogadóképesség az relatív mert sok jó rokker kis helyen is elfér... itt Miskolciában (szintén csapda)pl az első sorban kb 20 gyereknek lett volna hely de álltak ott legalább 30-an! ott SE volt nyomorgás :) -
#1027 VI. 29.
Dream Theater
5900 Ft
www.pecsa.hu -
netrunner #1026 Nem tudom érdekel e titeket, de nemrég tudtam, meg, hogy Dream Theater koncert lesz junius végén (egy szombati napon) a Petőfi csarnokban. -
Garrett #1024 még messz van de reménykedünk:) -
#1023 sok sikert, ha jöttök Balcsira akkor kimegyek ;) -
Garrett #1022 Én is bandában nyomom és ha a hírigaz akkor megyünk nyáron országos turnéra a Hatóságilag Tilos nevű együttes előzenekaraként!! csak addig azt mondta a HT hogy meg kell tanulnunk még vagy 10 számot úgyhogy gőzerővel nyomulunk!
ha bejönne a koncert akkor mindenkit szeretettel várunk!!
egyébként mi a neve az együtteseiteknek ?? -
Lateralus #1020 Elvileg én is zenélgetek. 5 éve csak éneklek, azelőtt gitároztam-énekeltem.
--------her Valo
A Nirvánához napi két doboz Symphoniát kell elszívni és akkor lesz a legjobb a hangod, ha-ha ! -
#1018 Banda, 6 hónapja vagyunk, 5 fellépés. -
#1017 szóló, banda alakulóban... -
Garrett #1015 jah egykérdés: ti együttesben gitároztok vagy csak soloban nyomjátok? -
#1013 hahó !
Itt egy qjó lap: www.zzoundz.com
Márkák szerint csoportosítva
árakkal.
-
#1011 szép, bár sima strato forma már kicsit uncsi...
én tom', hogy ESP nem is írtam el...