37982
  • Lateralus
    -------------Coine

Jó, azt mondom, hogy IGEN !

Azt a mél címet mégsem tudom már megnézni. Küldj levelet az írt címre ! Nem hiszem, hogy ne tudnád mégegyszer leírni. Olyan hosszú és bonyolult volt ?
  • Coine
    Mosz szünetel minden.
    Ez effekt, a gitár. Nézelődés és bevizsgálás következik, addig meg pause :P
  • Coine
    [email protected] még megy ? könyörgök mond azt, h. igen !
  • Coine
    Neeeee :-(((
    már töröltem a mélt, biztos nem tudod megnézni a régi mail címed ?
  • Coine
    Yoghurt írtam neked is levelet ! :)
  • Lateralus
    ---------Coine

Azt a címet, amire írtál már régóta nem használom. Ide írj, ha nagyon magánjellegű a dolog:

[email protected]
  • Yoghurt
    2 ismerősömnek is ilyen van, mitmondjak , elég jól játszanak, az egyikkel elég hosszan beszéltem vele a gityóról , mielőtt megvettem, ő is szereti nagyon.( a csávó ilyen számokban szólózott , mint pl az Unforgiven, a Sweet child of mine, I love Rock&Roll)
  • Yoghurt
    Figyelj, ha más nem lesz, veszel 200 forintért egy vonajegyet, másfél óra múlva már a tied lehet a Cherrí sunburst színű tök ugyanaz a gitár.

Ha így döntesz, előtte szólj, én megnénem ott van -e még, ha karod el is kísérlek, hisz' ott van a bolt a belvárosban, az állomás meg a sulim mellett.
    Ilyen egyszerű...
  • Coine
    Csak az a baj, hogy az Győrben van.
    Én idáig csak neten nézegettem, de ezért az árért amit te fizettél, itt nem kapsz, olyan jó gitárt, mint ami neked most van.
    bizony mákod volt én meg itt szenvedek, mert nem tudom mi legyen...
  • Yoghurt
    Mákom volt, 8 hónapja rendelték meg, és pont amikor kérdeztem a (Buxa , Győr) boltban, hogy mikor lesz ilyen, mondták, hogy 2 nap múlva jön. Egyből lefoglaltam, és 2 napra rá megvettem. Szerintem más nem is játszott rajta addig:).
    Azóta jött mégegy, csak más színben (Cherry Sunburst).
    Szerintem bármely normálisabb boltban rendelnek neked ilyent, ez a 8 hónap meg az importőrök hibája lehetett.
  • Yoghurt
    A Bridge (az az a cucc, ami a lábon van, nemtom mi magyarul, nemrég olvastam a zzoundson), szóval azok a kis állítható 3szögek ha kicserélem a húrokat, be kell állítani, hogy ne lötyögjön, és utána rászorítani a húrt, mert bezizeg. Amikor kipróbáltam, a boltban, semmi mellékzörej se volot, meg otthon se, csak mikor lecseréltem a húrokat, megijedtem, mi ez a hang.
    Aztán minden húrtnál beszorítottam, azóta nem jött elő.

http://www.zzounds.com/love.music?p=p.EPISPIIVB&z=1343048796049

Itt olvashatsz róla commenteket, általában határozottan jókat írnak, meg ők is csak ezt a Bridget említik, hogy azt kicserélték.

A hangjáról annyit tudok mondani összehasonlításképp sokkal jobb, mint egy Ibanez GRX70-es, meg mint egy Fender Squier Strato, u.is ezken játszottam még viszonylag többet.
    Amúgy kényelmes, és gyönyörő a nyak (rózsafa), és a test színe is nagyon bejön. Nem hiszem, hogy valaha is megbánom, hogy ezt vettem (előtte több hónapig nézegettem a kínálatot).
  • Coine
    És hol vetted annyiért ?
    Mi volt az a pár dolog ?
  • Yoghurt
    Hát igen, nekem se ártana, ha lenne efektem.
    De gitárom már van:) [Epiphone by Gibson Special II Vintage sunburst]
    Csak ajánlani tudom ebben az árfekvésben ( listaár: 77900 ). Igaz hogy indonéz, de vásárlás előtt végignétem van e bundhiba, vagy recsag-e vm. Nem volt semmi, azóta se találtam hibákat. Persze ha azt az egy-két dolgot leszámítva, amik ha nem lennének, 200-300e be került volna.
    Nyáron megyek pénztkeresni a szigetre, aztán olyan 30-40 ér veszek egy efektet.
    Addig meg BLUES!!
    Amit Lateralus kínál az nagyon megéri, tényleg. Ennyiért alig találsz olyat, amin nem csak egyesével lehet lépegetni.

• Coine
    107828203
  • Ktulu
    Vagy IRC?
  • Ktulu
    Nincs messengerem ird a szamodat, csak addig kell fennlenned, amig elmondom, ha akarod...
  • Coine
    Van ICQ-m, de nem nagyon szeretem.
    Nincs MSN Messengered ?
    Ha nincs akkor mondom a számomat.
  • Ktulu
    Coine, van ICQ-d? mert azon gyorsabban el tudnám mondani, hogy mit gondolok...
  • Coine
    Nem feltétlenül, hiszen ez a gitár nem az enyém, nem vihetem sehova, semmit nem csinálhatok vele, csak max. a szobámban jácchatok rajta.
    Meg ami nekem van kicsit "beteg" is, ráférne már 1 bundcsere, de nem fogok rákölteni 20 ezret, amikor nem is az enyém és a tulaj meg nem adja el :(
  • Ktulu
    Magyarországon minden qrva drága, külföldön 100 körül már lehet japán gitárokat találni...
  • Coine
    Igazából sokmindenre szeretném hasznánli, tehát nem lennék "megsértődve" ha mondjuk lenne a gitáromon 1 tremoló kar, de akkor se fogok kibukni ha nincsen.
    Namármost tom', hogy a gitáron nem érdemes spórolni, csak akkor meg mi van, ha Lateralus eladja a faxa kis effektjét.
    Továbbá ha megint """csak""" gitárom lesz, akkor """csak""" nyers hangzást fogok kapni, amit az erősítő tud visszaadni, az meg hát pont annyi amennyi...
  • Ktulu
    Muhhahhahahahahahaha:......
    Ez után ilyen olcsó gitárokat, hát hogy is mondjam: EGY DARAB SZARNAK fogsz érezni...
  • Ktulu
    Coine...
    Az a kérdés, hogy mire akarod használni a gitárt...
    Gondolok itt az intenzív tremolos solozásra, ritmusgitározásra, stb...
    Az sem mind1, hogy esetleg egy japan gitár lenne-e a cél, vagy csak egy koreai/indonéz/stb...
    A gitárban szerintem úgy kell gondolkozni, hogy azt egyben kell megvenni [(ugyebár az effektet később is meg lehet venni, míg pl. egy jobb testet a gitárodnak igen problémásan kaphatsz csak... :))], a gitáron tehát spórolni nem szabad, hacsak nem akarod rövid idő múlva saját fejlődésedhez mérten lecserélni...
  • Coine
    hehe, ez van nekem most :

Gibson SG '61 Reissue Ára: 608.000 Ft
    Mahagóni test, mahagóni nyak, rózsafa fogólap, nikkelezett szerelvények, két '57 Classic humbucker, két hangerő, két hangszín, és háromállású kapcsoló.

az az 1 kis gond, hogy nem az enyém, és nem adja el a tulaj, ezért kell gityót vennem.
  • Coine
    Na most találtam meg ezt is :

Hangszeráruház online
  • Coine
    Idáig ezeket nézegettem meg, de hát mit mondjak....ejj...

Triál

Oroszlánbarlang

Medgyesi hangszer

van még ezeken kívül vmi magyar honlap ahol gitárokat lehet nézegetni ?
  • Coine
    Emberek, kéne egy kis segítség.

Van 100-110 ezer FT-om.

Már van kiserősítő.
    Namármost ebből ki kéne hozni 1 gitárt és mondjuk megvenni még 1 effektet (mondjuk Lateralusét...).
    Tehát maradna 65-75 ezer Ft-m gitárra.
    Hol és mit, ez a kérdés.
  • Coine
    Lateralus írtam neked levelet.

• Lateralus
    ---------Suhi

Mivel effektezek ? Ezzel a Korg-al.
    - kompresszorral viszonylag egyenletessé tehetőek a dinamikai különbségek, suttogosabb részek is hangosak, mint az ordítás
    - EQ-val a hangszínt tudom szabályozni
    - A zengető szép teret ad az éneknek

Ezek a legfontosabban. emellett használható még szinte bármi belőle. Pl. a visszhang nagyon hasznos lehet.
  • Lateralus
    Itt egy kép az effektről:

• Lateralus
    --------Coine

Nem sok ! Nem azért adnám el, mert nem tetszik, vagy sürgősen pénzre van szükségem, hanem mert nem tudom kihasználni. Évek óta éneklek, a gitározás csak otthoni hobbi és ezt a szerkezetet énekre használom, de szükségem lenne egy kizárólag énekre való effektre, ezért gondoltam, hogy eladnám.

-----------Ktulu

Teljesen igazad van, ha effektláncok között váltunk valóban van egy kis kihagyás, de ugyanezt több más hasonló multieffektnél is tapasztaltam. viszont ezért nagy segítség az effektláns bypass funkciója. A láncot egy pedálról szét lehet bontani 3 pedálra és a meghatározott effektek ki-be kapcsolhatók az adott láncból. Például van egy effektláncod, amiben kompresszor-torzító-flanger-visszhang van egybekötve. Ha azt akarod, hogy egy nóta közben ugyanezekkel a beállításokkal legyen egy torzító nélküli effektláncod is, akkor nem kell egy külön blokkba új effektláncot írni és másik pedállal váltani, hanem ezt szétküldöd az összes pedálra és az egyikkel ki-be kapcsolhatod pl. a torzítót a láncból a többi pedig szól tovább.

• Coine
    Kommunikálok a tanárommal, kikérdem a véleményét.

Lateralus, ugye még tud kicsit várni a cuccos, vagy nagyon sürgős ezt most neked eladnod ? (1 hónap sok idő ? :) )
  • Ktulu
    Hmmm.... ez egy NAGYON KORREKT ajánlat LAteralustól... én játszottam ilyen effekten és igen jól szól, ha szabad egyetlen apró hibáját megemlítenem, akkor az az lenne hogy effektváltás közben egy nagyon pici szünet van amit úgy lehet csak észrevétlennét tenni, hogy ha telljesen megszűnteted a húrok rezgését váltás alatt... (így nem hallatszik a váltás, de sajna nem azonnali, persze egyáltalán nem vészes...)
    A ZOOMnál biztosan jobb vétel...
  • Coine
    1enlőre nincs is effektem, szal bármi jól jönne.
    Meg aztán ki tudja mennyi zsetonom lesz.
    Lateralus : köszi az infókat !
  • Lateralus
    Korg AX30G :

Hybrid Gain Structure gitár multieffektprocesszor: azért "hybid", mert egy jó ötlettel kombinálták benne a digitális effekteket, az analóg effektekkel. Például az összes torzítója analóg, ami jobb minőségű torzított hangokat tesz lehetővé a digtális torzítókhoz képest.

Nézzük mi van rajta hátul:

-Mono gitárbemenet (jack aljzat)
    -Sztereó kimenet (két jack aljzat a sztereó effektekhez pl. ping-pong visszhang)
    -Fejhellgatókimenet (kis jack, amellyel erősítő nélkül tudsz otthon gyakorolni)
    -Aux bemenet ( kis jack, amivel pl. magnót, vagy CD-t lehet rá kötni és így mondjuk zenére gyakorolni/rájátszani)
    -Volume pedál bemenet (nagy jack aljzat, külső hangerőpedálhoz)
    -Parameter pedál bemenet (nagy jack aljzat, külső "expression" pedálhoz) ilyen pedállal valamelyik effekt egy bizonyos tényezőjét tudod növelni vagy csökkenteni.
    -Hálózati tápegység bemenete (jár hozzá saját tápegység)

Mit tud:

-2*16 karakteres háttérvilágítású mátrix LCD kijelző
    -beépített kromatikus hangológép (438-445Hz-ig kalibrálható)
    -előerősítő bemeneti és kimeneti jelszint szabályozással és peak kijelzővel
    -nyomásérzékeny pressure pedál (nem jó semmire, helyette külső expression pedált kell használni)
    -4*4 felhasználói programhely
    -50 előre beírt effekthangzás a tisztán csengő akusztikus hangoktól a brutális metal hangzásokig (pl.Sabbath)
    -100 fokozatú effekt jelszint szabályozás
    - 0-30dB 60 fokozatú zajszűrő rendszer (kurva jó !!!)
    -Compare funkció, mellyel az éppen beírt effektet összehasonlíthatjuk a régivel, hogy melyik szól jobban

És az effektek: (ebből rengeteg van)

- Kompresszor (összesűríti a hangot, ezzel egyenletes csengést és ütést ad neki)
    - 3 sávos félparametrikus Equalizer (mély, középfrekvencia, közép hangereje, magasfrekvencia és magas hangereje állítható)
    - Wah pedál (automata, amely minden pengetésnél hápog, vagy pedálos, amely külső expression pedálal hagyományos wah pedál módjára szabályozható)
    - Distortion 1 (analóg torzító 1 féle overdrive és 3 féle torzító effekttel - classic/crush/studio/hash)
    - Distortion 2 (analóg torzító 2 féle overdrive és 1 féle torzító effekttel és saját EQ szabályozással - vintage/tube/high gain)
    - Hyper Resonator (felharmonikus gerjesztő effekt, fuzz jellegű torzítástól az UFO hangokig)
    - Erősítő szimulátor (3 féle jellegű - tranzisztoros, 6L6 vagy EL84-es csővel szerelt erősítők hangját utánozza)
    - Exciter (felharmonikus hangokat generál és ezzel dúsítja az alaphangot, nagyon szép akusztikus jellegű hangokat kaphatunk elektromos gitárral is)
    - Kórus (szép rezonanciát és fényt ad a hangnak)
    - Flanger (doppler effektust utánzó erőszakos hangzású effekt)
    - Phaser (hasonló a flangerhez, csak puhább hangot ad)
    - Vibrato (a megpengetett hang magasságát lebegteti)
    - Tremolo (a hang hangerejét lebegteti)
    - Ring Modulator (harangszerű érdekes effektet és hanghajlításokat állíthatunk elő vele)
    - Modulációs Visszhang (a viszhangzó hang magasságát is változtatja közben)
    - Sztereó Modulációs Visszhang (ugyenez térben)
    - Sweep Modulációs Visszhang (a pengetés erősségének mértékében változtatja a hangot)
    - Sztereó Phaser (forgó "Leslie" hangszóró hatását kelti)
    - Random Step Filter (elektronikus jellegű/robothangzást ad a gitárnak)
    - Pitch Shifter (megtartva az eredeti hangot mellé játszik egy magasabbat, vagy alacsonyabbat és ezzel két gitár ikerszóló jellegét adja)
    - Bender (a gitárhangot lehet magasítani vagy mélyíteni két oktávval, pedállal nagyon jó)
    -Panner (ide-oda mozgatja a hangot a sztereó térben)
    - Sztereó Visszhang
    - Cross Visszhang (a visszhang ismétlések felváltva jelennek meg a tér jobb és bal oldalán)
    - Tap Tempo Visszhang (két pedálnyomás közti időt veszi alapul a visszhang idejéhez)
    - Kitartott Visszhang (hosszú visszhang, amelyet végtelenre is állíthatunk, így amíg ki nem kapcsoljuk nem hagyja abba)
    - Zengető (szoba és teremzengetés - 3 féle)

Egy effektláncba összesen 6 db effektet tehetsz egymás mögé. A beírt effektláncnak saját nevet adhatsz pl. "Hetfield"

És még egy nagyszerű lehetőség: Az effektláncból max 3db kijelölt effekt külön ki-be kapcsolható, ez nagyon jó dolog és nincs benne minden effektprocesszorban. Ez a 16 effektlánc helyet lényegében megsokszorozza.

Minden effektnek többféle állítható paramétere van (van amelyiknek 9), amelyek mindegyike általában 100 fokozatban állítható !

Az ára 35.000-Ft, amiben benne van az effekt, a hozzá járó Korg hálózati adapter, fénymásolt, 30 oldalas, magyar nyelvű útmutató (ezt utólag szereztem be hozzá, mert Németországból lett behozva).

Az effektnek van hibája, mégpedig a Pressure pedálja nem használható (amúgy sem volt jó semmire), de adok hozzá AJÁNDÉKBA egy Bespeco külső expression/volume pedált és a hozzá való kábelt, amellyel a Pressure pedál funkciója sokkal szabadabban és jobban elvégezhető és hangerőpedálként, wah pedálként is használható.

Tudok hozzá még adni az internetről letöltött beállítási leírásokat pl. Pantera (nem próbáltam ki ! )

Ennyi.
  • Ktulu
    --->Coine

Szerintem inkább gyűjtsél egy jobb effektre, mert az a Zoom nem az igazi...
    Mire használnád?
  • Coine
    Írd le, 35 még lehet belefér ;-)
    amúgy még nem volt, csak lesz, de kösz ;)
  • Lateralus
    Azért még egyszer leírom, nehogy vészmadárnak tarsatok:

Az erősítő elé kötött előerősített effekt NEM hajtja szét törvényszerűen a cuccot, de lehetnek problémák. Nekem például még semmilyen motyót nem sikerült így kilőnöm, pedig elég balfasz dolgokat is csináltam...
  • Lateralus
    --------Coine

Isten éltessen ! Nem kell megijedni azért ! Mindenki azt köt az erőlködőjére, amit akar, csak csínján bánni ezekkel a dolgokkal, az esetek nagy részében vígan elmennek ezek egymás mellett, de nem szabad túlzásokba esni.

Gondolom ez a Washburn cucc egy kombó (nem ismerem). 20 wattoson nem hiszem, hogy lesz effekt loop, így nem marad más választásod, a multieffektet elé kell kötni, ez így is működik és az esetek nagy részében problémamentesen.

A cuccokat, így az effekteket mindig a maguk kategóriájában kell nézni, így mondhatjuk, hogy a Zoom olcsó effektjei is jók a saját házuk táján. Ha jó állapotban vannak általában belépő szintű effektprociként tökéletesen megállják a helyüket. Persze ne is próbáljuk ezeket mondjuk egy GT-6-oshoz hasonlítani.

Egyébként én is most gondolkodom eladni az effektemet, de erre még aludnom kell. Korg AX30G. Ha van rá érdeklődő, akkor elgondolkozom rajta komolyabban is. Az árának alja olyan 35 körül lesz, ennél nem akarom kevesebbért odaadni. Ha van rá érdeklődés, akkor leírom a technikai jellemzőit, ha nincs akkor megtartom magamnak.
  • Lateralus
    Itt egy kép a Leny Klippről