37982
Milyet használtok? Te milyenen játszol? Tapasztalatok...?
Angol oldalak:
UltimateGuitar | Lick Library
Magyar oldalak:
Gitár vásárláshoz help! | Erősítő vásárláshoz help! | Gitártanfolyam | Pénzes-féle iskola | Zenész Bázis
Egyébb:
Backing Tracks | Hangoláshoz 1!! | Hangoláshoz 2!! | Akkordok és skálák | ToneFinder | Hangolások | Erősítő építés | Gitár beállítás
Angol oldalak:
UltimateGuitar | Lick Library
Magyar oldalak:
Gitár vásárláshoz help! | Erősítő vásárláshoz help! | Gitártanfolyam | Pénzes-féle iskola | Zenész Bázis
Egyébb:
Backing Tracks | Hangoláshoz 1!! | Hangoláshoz 2!! | Akkordok és skálák | ToneFinder | Hangolások | Erősítő építés | Gitár beállítás
-
Flea #1183 Ja még annyi hogy szerinted mennyiért kapok Music man-t???Gondolom elég borsos az áruk!
A másik meg,hog hol mert rendelni gitárt nem rendelek!Ezért áll hozzám közelebb akkor már az Ibanez! -
Flea #1182 Szevasz M@niec!Mi nem ismerjük véletlenül egymást:)???
***Lateralus
Kössz az infókat,még meggondolom azért! -
#1181 megsúgom : az lesz :)) -
#1180 Inkább egy húrkészletet! :)) -
#1179 bár ez 1 ritka xar kép, ehhez hasonló, csak meggy / fekete színű.
1ébként ma rögtön leszakítottam róla a D húrt hangolás közben, simán lejött, mint 1 gyenge kötél, ami elfoszlik :D
látszik, hogy használt.....de ezen kívül semmi baja, majd veszek 1 D húrt :D
-
Lateralus #1178 -------M@niac
Nem tudom pontosan milyen árakon mennek most a Kramerek, de az tény, hogy manapság nem egy divatmárka a Kramer, pedig rossz szót nem hallottam róla. A nyolcvanas évek végének AOR bandáinál volt elég elterjedt hangszer (Bon Jovi-ék is feszítettek ilyenekkel anno). De mindez nem jelenti azt, hogy szar.
---------------------------------Flea,
hogy ne maradj válasz nélkül az eredeti kérdésedre megpróbáltam összeszedni egy pár dolgot az Ibanez SR305DX-ről. Nem vagyok szakértő, főleg nem a basszusgitárok terén, de itt egy pár levadászott infó:
Ez egy koreai gyártmányú 5 húros, 24 bundos gityó. A teste a leírások szerint agátiszfa (ezek a basszurgitárkészítők mindig tök egzotikus fákkal bajlódnak, na mindegy), a fogólap rózsafa. Az agátisz nem tudom milyen hangú, a rózsafa keményebb, élesebb karaktert ad a hangnak. Aktív elektronikás. A hangszedői Szintén Ibanez gyártmányúak (DX5). A külföldi használtpiaci ára úgy 340 és 500 dollár (100-145 ezer forint) között mozog.
Íme néhány vélemény a használóktól:
"Huhh... nagyon szép a hangja, de az eredeti DX5 szappantartók szörnyűek.Leginkább funk metalt játszom, egy Hartke VX410 ládával és Mesa Boogie B2000-es fejjel.. Szép a slapping hangja(kattogós). Ez a gitárt nekem találták ki. Én nem hiszem el, amit mások mondanak az Ibanez basszusgitárokról, én szeretem őket ...."
" 10 éve basszusgitározom és már sok gitárt kipróbáltam, volt egy Washburn B-2-esem is. A pénztelenség miatt választottam ezt a gitárt. Egy sr3005-ös beszerzését tervezgettem, de nem volt rá elég pénzem, így megvettem ezt helyette. Szerintem jó vétel volt, ha nem is a legjobb üzlet, de azért megérte. Nagyon szeretem ezt a basszusgitárt, de nem hiszem, hogy tökéletes lenne, például jobb fával és jobb pickupokkal sokkal jobb lehetne, de minden kemény és technikás metal zenét játszónak csak ajánlhatom."
"Főként a hangja miatt szeretem, mert a Korn basszusgitárosa is használ egy ilyet és a Limp Bizkité is egy ilyennel kezdett, így jó hangot kaphatok ahhoz a zenéhez, amit játszom (Limp Bizkit feldolgozás csapat). Jó jazz zenéhez is, de én utálom a jazzt (egy darts-ot minden jazzista seggébe). Jó koncert basszusgitár."
"Kábé annyira illik ahhoz a zenéhez, amit játszom, mint tehénre az öltöny. Nagyon szegényes a tónuskészlete és túl sok a magasa . A mély b slaphanja elég OK, de az általam játszott funk jellegű slap játékhoz nem valami nagy. Egy Peavey TKO és egy Hartke HA500(néha) cuccon játszottam rajta és az Ampeg 412 ládámon. Nem túl zajos, kivéve az Ibanez által gyárilag szerelt szar bemeneti aljzatot. Gyenge a tiszta hangja. Mindenét gyűlölöm, kivéve a testet."
"Nagyon jó rockzenére és szépek a mélyei. Leginkább koncertezésre használnám. Összességében annyit mondhatok, hogy ez nagyon jó ár egy 5-húrosért."
Szóval, ha ilyen Nu Metal zenéhez kéne, akkor viszonylag korrekt vétel lehet, bár ilyen névval, hogy Flea neked Music Man kéne egy Gallien-Kruger fejjel... -
M@niac #1177 CSak azért kérdeztem, mert kicsit furcsának találom azt a 90 dolcsis árat! Mindenhol ilyen olcsó a Kramer?? -
Lateralus #1176 -
Lateralus #1175 Talán most:
-
Lateralus #1174 ---------M@niac
Jók ! Érdemes venni !
Kramer Striker 300:
-
#1173 85 e -
M@niac #1172 Van a musicyo-n egy gitár, ami tetszik!
A focus seriesben van éspedig a VT111s deluxe!
Mi a véleményetek róla??? -
M@niac #1171 HY!
Jók a Kramer gitárok?? Megéri venni??
Helló Flea -
Flea #1170 Mennyi volt? -
#1169 Most keresek, de nem találok, addig is ide nézzetek el, itt vannak Kramer gitárock, csak az enyém nincs itt :P
Ez vmi régi széria, kb. 10 évvel ezelőtti.
=> http://www.musicyo.com/brandpos.asp?dept_id=1
-
#1168 Gratula!
Van képed róla? -
#1167 Megvan a gitár.
Kramer Striker 300 ST.
-
#1166 Passz... Koreai gitár, attól függ hogy megéri-e, hogy mennyiért veszed. Többet sajna nem konyítok a basszusokhoz, de mindenképp érdemes aktív pickupos modellbe beruházni, mert igen nagy a különbség. -
Flea #1165 Valaki azért válaszoolhatnak a kérdésemre!!! -
#1163 Ez nem így van! A mostani olcsó esp-k ből (ld. koreaiak) csomónak elég rossz anyagból van a tremolója, ami azt jelentheti, hogy igen könnyen elhangolódhat játék, vagy akár hőmérsékletváltozás hatására. Különbség a tremolotechnika területén igazán csak az Ibanezknél van. (edge/lo-pro edge) -
Flea #1160 Hellotok!Kiváncsi lennék egy-két hozzáértő véleményére hogy mit gondolnak az Ibanez bass gitárokról!Szűkítve a kört az SR305DX-ről!Kössz,HI -
#1159 akkor "csak" licenced, na most yo ? :D
-
#1157 Valo...
egy eve hethuroson jatszom, mar mexoktam a vastag nyakat teljesen raallt a kezem... mar az a furcsa nekem ha hathuroson kell jatszanom -
Lateralus #1156 ************** félig OFF !!!**************
Eladó egy garanciális alig használt Behringer MX 2004A keverő !
Zenekari élő hangosításhoz, otthoni demókészítéshez például kiváló !
iá: 80.000-Ft -
#1155 Megmondom őszintén : nem tudom.
De biztosan a jobbik fajtából, ugyanis nem hangolódott el a gitár a tremolózástól, márpedig a "szarabb" tremolóknál simán elhangolódik.
Hétfőn megyek megvenni :)
Gyönyörűen néz ki, strató forma, meggybordó és fekete szín keveréke itt-ott :)
-
Garrett #1154 hm az edda volt gitárosa (stumpko) nyitott miskolcon egy hangszerboltot...
Tegnap bementünk körbenézni: A legolcsóbb gitár egy 24 éves ibanez volt amiből csak kb néhány db van az egész ország/balkánon... az volt 200.000 Ft. De néztem magamanak 2.000.000 Ft-ért egy ibanezt ami már elég elviselhető volt :))))) -
#1152 Köszönök minden segítséget, de eldőlt a választás.
Nem lesz effekt, csak gitár, méghozzá egy Kramer, 2 pickup váltóval!!! 3 potival és 1 Floyd Rose tremolóval.
Többit később ha már meglesz, tehát hétfőn... -
#1150 koszonom!!
utolsora sikerult hehe....
na szoval ot fogom a kezemneb tartani egy heten belul!! -
#1148 najo.... f*sz kivan mindent ugy csinalok ahogy kell megsem mukodik!!!!!!
-
#1146 na megprobalom... talan most sikerul...
-
#1145 nem a sajat vinyomrol linkeltem!...gondolom nem mukodot a link mindegy megprobalom a super ftp-t KOSZI
-
Lateralus #1143 ....és az egész sor előtt legyen egy < utána pedig egy > jel !!! -
#1142 kösz, de már elhangzott a válasz :) -
#1141 Ne a saját vinyodrol linkeld a képet. Töltsd fel pl. a ftp.supergamez.hu-ra. img src="ftp.supergamez.hu/upload/.../u.gif" igy add majd meg. -
#1139 -
#1138 konyorgom mondja el valaki hogy mit rontok el.....lehet hogy a linkkel van valami?
-
#1137 aaaaa
utolso probalkozas!!!!.....nemtom mit baszok el....tenyleg bocs
-
#1136 mindig elrontom a keplinkeleseket sorry...
-
#1135 egy heten belul az o tulajdonosa leszek...csak szerettem volna megosztani veletek az oromom!
-
Flea #1134 http://www.supergamez.hu/listazas.php3?id=1021469020