37982
Milyet használtok? Te milyenen játszol? Tapasztalatok...?
Angol oldalak:
UltimateGuitar | Lick Library
Magyar oldalak:
Gitár vásárláshoz help! | Erősítő vásárláshoz help! | Gitártanfolyam | Pénzes-féle iskola | Zenész Bázis
Egyébb:
Backing Tracks | Hangoláshoz 1!! | Hangoláshoz 2!! | Akkordok és skálák | ToneFinder | Hangolások | Erősítő építés | Gitár beállítás
Angol oldalak:
UltimateGuitar | Lick Library
Magyar oldalak:
Gitár vásárláshoz help! | Erősítő vásárláshoz help! | Gitártanfolyam | Pénzes-féle iskola | Zenész Bázis
Egyébb:
Backing Tracks | Hangoláshoz 1!! | Hangoláshoz 2!! | Akkordok és skálák | ToneFinder | Hangolások | Erősítő építés | Gitár beállítás
-
#1284 Na jön még a mai nap valaki?
Nem biztos, hogy megvárom a holnapot... -
#1283 ezt az extrán hostoltam, de szinte az összes európai public ircről lehet rá csatlakozni asszem -
#1282 Na én megtettem a kezdő lépést, meghostoltam a HGC (azaz HungarianGutarCommunity)channelt. Aki tud jöjjön be és dumáljunk! -
#1281 konkretan lehet treforton vagy sima magyar irc serveren...neketek melyik jo...TTC annyira nem ownz mert nem lehet kliensel csatlakozni... -
#1280 Ja Hetfield, szólj ha most ittvagy...
Szerintem beindíthatunk egy állandó irc channelt, ha már ilyen nagy az érdeklődés...
Akiknek éppen van ideje dumálni az jönne oda, de hogy a topic se haljon ki, az általános dolgok persze továbbra is itt folynának. Ötletek? -
#1279 oks.. csak kivancsi voltam ra :-)
a 89-esnek milyen hangja van hogy olyat rax be?
es Te szolozol vagy ritmus? -
#1278 Na örülök, hogy végre beindult a topic...
Most tanulok a hétfői történelem vizsgára folyamatosan, enni meg aludni van időm... -
#1277 hat konkretan nemtom mert eddig nem kellet cserelni:] bar lehet a regi gityom azert nem szol faszan az erositon mert kezd leepulni az elem:D
bar konkretan az erem eletenek idejere utal...bar ez a 3000ora igen kevesnek tunik 125nap...biztos fugg ez a hasznalattol is bar ezt egy hangszerkeszito biztos jobban tudja:] -
#1275 na kicsit over & out mert vacseralok:] mellesleg mert nem hasznaljuk az itten chatet?:D -
#1274 mellesleg porgunk mint allat csak valamikor aludni is kene:D -
#1273 nos ha vegre kapok melot akkor fizubol veszek bridgebe EMG89 neckbe EMG81 nekem ez a bejovos set:] csak 2db emg humbucker nem ket filler...addig meg el leszek EMG-HZ szedokkel elvegre ezek is brutkok:) EMG OWNZ amugy a dimarziok is brutalisak meg azert egy jobb fajta seymour duncan is szol...de akkor is EMG:) -
#1270 ez azért télleg durva volt :DD -
#1269 hozza teszem en full csoro vagyok a soroket a haverok fizetik:D -
#1268 Coine: hat figyi az enyem se birja...nekem volt egy lehetosegem hogy a mostani cuccaimat beszerezzem...nekem is igazabol szerencsem volt mint ahogy neked...de majd amikor te is ilyen kaliberu cuccokat fogsz vasarolni akkor megerted hogy masok mert mondjak hogy 2kilos hangszer azert valoban mas...a masik ha amcsiba vennem a dolgokat akkor 130ert kapsz ilyen 200-280ezer fts cuccokat...csak hat ez magyarorszag es a szart is kipaszirozzak az itthoni eladok...vannak akik kevesbe vannak aki annal jobban:] sux ez van:[ -
#1267 Az biztos, csak bírja-e a pénztárca is ? :) -
#1266 Valo es Ktulu mar nem az alap cuccokra tervezget:] -
#1265 persze hogy megeri ha nincs komolyabb baja...de most egy kicsit eltertunk mar az eredeti tematol mert uj gitarokrol volt szo...mellesleg 130ert is lehet mar venni szep tuti gitarokat...de sajnos azok az alap modellek:[ -
#1264 De a lényeg azon van, h. 85-ért megérte még használtan is az árát. -
#1263 sott ibanezt 60ert ujjonan koreai:D -
#1262 Persze, h. nem 85 újonnan, jó is lenne. -
#1261 es hozza teszem amcsi jackot is lehet venni hasznaltan annyiert...csak szinten aprobb hibakkal...ami koncerten mar igen is zavaro lehet:] -
#1260 erre mondtam a hasznalt kategoriat...de nem hiszed hogy egy ilyen tipus 85 ujjonan? ugye? remelem erted...mert kicsit felre ertelmezted... -
#1259 Coine: amugy kamu dolgokkal kapcsolatba...csak a balek nem veszi eszre a dolgokat:] en mondjuk neha veszek ott hurokat mert kozelvan...azt nem igazan lehet hamisitani meg 1x vettem boss ds1 pedalt dehat mivel tudtam hogy mit akarok venni ezert azzal se nagyon tudtak volna atrazni:]
Mellesleg akit erdekel eredeti Marshall Guv'nor (a regi) pedal az szoljon...hazilag keszitjuk (itt most lehetne kotekedni...azert eredeti mert hogy gyari rajzrol keszult)...most lesz kesz az elso proba verzio...olyan 10ropis kategoriaba akarjuk piacra dobni:]
Szal akit erdekel a tema az majd szoljon a tesztrol meg hamarosan irok:] -
#1258 Újonnan biztos nem 85, de ez 10 éves, de ettől még semmi baja. -
#1257 Én nem is vásároltam (és nem is fogok) az Eldorádóban. -
#1256 Nem értek veled 1et, tanárommal megnéztük (aki azért tud vmit, mert 18 éve tanít) és összesen 2 kis hiba van benne :
-satu kicsit szar, nagyon picit ereszt
-gyenge a rugó
ez mind azért van, mert használt.
Jah és megnyugtatlak, 85-ért vettem egy igazi amcsi Kramer-t Floyd Rose tremolóval, hiába, nekem is lehet szerencsém -
#1255 latod...ezert kerulom medgyesit:D -
#1254 sott a te kramered is igen jo minosegu gitar...de ujonnan asse 85 es nem alap kiszereles:] -
#1253 Coine: Azert nem minden az ar de 200kilo alatt nem igazan talalsz preciz hangszert...es 85ert gyanus dolgokat lehet kapni...1. hasznalt 2.koreai kopi aminek nyaka ferdulni hamar 3. eldoradot felejtsd el...ott igazan hangszert nem erdemes venni...erositot vegkepp nem...de akkor a rakoczin levo boltot se ajanlom igazan...kamu marshall fejek...es boccs 200-300ezer ft az nem highend igazan...de kozel az highend az amikor egy akusztikus gibson kerul 1,2millioba:]
Vissza terve meg az arakra lehet jo testu gitart talalni 130-150 korul de arra biz megint ra kell kolteni mert hogy pickup csere, tremo csere, satu meg isten fasza...mar sorry -
#1252 Amúgy Eldorádót nem szeretem, undorítóan kihasználják az embert.
Több történetet is hallottam, hogy kicserélik az erősítőkben a hangfalakat (pl. : Marshall), aztán vmi szarral akarják eladni.
aztán, olyan pofátlanságot is csinálnak, hogy használt kb. 200 ezres gitárt 15 ezerért akarnak bevenni, meg hasonló dolgok......Eldorádóba én csak nézelődni meg röhögni járock... -
#1251 itt a high end szót kell kiemelni.
namármost olcsóbban is hozzá lehet jutni gitárhoz, az ár nem minden, ezt te is belátod, ugye ?
pölö én most vettem 1 használt Kramer-t a Gitár Odúban 85-ért Floyd Rose tremolóval, 2 pick-up váltós, 1 humbucker és 2 single coil és ultra faszán szól.
-
#1250 A medgyesi, meg az oroszlánbarlang is azt mondja, hogy az a tuti amit ő árul (pl. pickupok). Medgyesivel multkor erről beszélgettem, ő azt mondta, hogy szerinte a legjobb passzív pickupok az Seymourok. Mikor rákérdeztem, hogy mit gondol a Dimarziókról akkor meg csak húzta a száját, hogy az azért nem annyira... hát nemtudom, azért Steve Vai papának elég tuti a hangzása, vagy pl. a Kornnak, hogy csak kiragadjak egy-két példát.
Szóval az a léneg hogy ! -
#1249 jo medgyesit felejtsd mar el...:D
lattam a cuccaikat...mindenki emlegeti hogy medgyesi igy meg ugy meg fasza...olyan szar a kinalatuk hogy nem igaz...pickup-on kivul mast nem vennek ott...craftsman jo kis kopi gitar...en mindig aszondom oroszlanba probalgass...ok azert ertenek hozza...es szeles a valasztek a highend kategoriaba...ha esetleg neked mas kell akkor rendelnek belole...persz akkor keszpenzel kell csengetni:] -
#1247 mondjuk erre a fej problemara csak aztom mondani kinek mijon be:] mivel en az oldschool metallica temakat birom ezert nekem abszolut alap dolog ez a fej:] ugye regebben kirk bacsinak is ilyen dolgai volta:) amugy ne azt nezd hogy mennyire jol nezki...kompromisszumokat kell kotnod jol is szoljon es fel tudj vele lepni koncerten:] ha mar penzt olsz bele...pl en az LTD-s espt kinem allhatom lehet kulon kapni ami kifejezetten ESP :]
es mondom ne az legyen a legnagyobb bajod hogy mivan a gitar nyakan...ezek atlagosak...ennel igazabol csak ocsmanyabb dolgokat tesznekra:] mondjuk en jobban orultem volna ha jackomon cross&bones van...dehat ez van...szol a cucc, kenyelmes, fasza...elozo hangszerhez kepest eg es fold...nalad is ez lesz a helyzet:] -
#1246 Én nem vagyok nu-metalos, majd ha lesz pénzem a gitárvásárlás után valamikor, akkor vsz. EMG aktívok fognak bekerülni, vagy keverve passzívokkal akármit is veszek. -
#1243 Valo: amugy ezt a fejtol valo kirazast kifejthetned -
#1242 Ktulu: neked is csak azt tom mondani hogy attol fugg mit akarsz jatszani rajta...:]
...milyen hangzast akarsz kihozni...DXMG szerintem egy igen preciz darab lett...en kiprobaltam es beleszerettem...es ar alapjan nekem erre futotta...DKMG is brutko lehet de itthon sajnos +80ropit jelent a DXMGhez kepest...az hogy most capafog van rajta meg kinem suxolja le...:) -
#1241 amugy a tremoba is belelehetne kotni...ugye azert az ibanez low pro edge azert joval tutibb...de mas a karakterisztikaja:] -
#1240 Valo: akkor a legegyszerubb az lenne ha kulon keszitettnel sajat magadnak gitart:] 4000dolcsiert mar biztos lesz olyan ami mindenben megnyeri a tetszesed:]
node felre a trefaval legegyszerubb lemesz oroszlanban es vegig probalod a kinalatot:]
ezt csak azert emlitem mert szerintem minden gitarba fogsz talalni vmi kivetni valot...igy csak teszteles utan fogod erezni hogy melyik fekszik jol...en ibanez, gibson es jacko kornyeken mozognek...gibsont imho ara miatt el lehet felejteni:]
A koreai dolgokkal kapcsolatba ott max epi vagy smaick de szerintem ezeket kizarhatjuk nyugodtan:]
Amugy pl. NUmetalhoz ajanlom pl ibanez-t, a regizenekhez pedig jackson-t es gibson-t...bar ha satrianit akarsz vagy vait utanozni akkor is ibanezre voksolok...mellesleg valasz ki egy nagyon jo testu (tomor vastag) es nyaku (vekony) gitart ami csak pickupokban ter el, tehat floyd tremo stb...a picket meg lecsereled:] szal ezeken lehet ne meg filozni... -
#1237 --->Hetfield!
Én is most készülök gitárt venni és gondolkozom DXMG-ben is, a kérdés az lenne, hogy mi az elfogultság nélküli véleményed. A fő kérdés az lenne, hogy mennyire jó az a jt500 tremolo rajta, mennyire nagy a játéka és mennyire stabil a hangolása. A másik nagyon komoly vetélytárs az ibanez 570 amin az edge tremolo nagyon profi, és egyértelműen jobb, mint a jt500, csak az a kérdés mennyivel. A pickupokat meghallgattam, nem voltam lenyűgözve tőlük, de azokat le lehet cserélni :