37982
  • Yoghurt
    Na, rég' írtam. Ma megnéztem az S&M videót.

Qrva jó gityókon játszott Hammet, asszem az 5. számnál levette az Esp KH-3 át, és felvett egy gyönyörő fekete Gibson les Palu Custom.ot...
  • JHetfield
    valo: csekkold a woodstock felveteleket...vagy akar a summer sanitarium felveteleket...befosolo olyan dog van benne szol mint allat...
  • her Valo
    nem, nem hallottam.. már nmtom hol lehetett volna.. az S&M nekem nm jon be..
  • JHetfield
    uj szerelesukkle...lemaradt kis resz...
  • JHetfield
    Valo: de te ezek szerint nem hallottad a regi szamokat az szerelesukkel...sokkal jobban ut...
  • her Valo
    ------JHetfield:
    Köszi :-)) én inkább maradok a két EMG 81-nél, nekem jobban bejon a Ride-Justice-Black trio :-))

------Maniac:
    Nem volt rossz, csak én nem vagyok oda ezért a stílusért... amúgy semmi gond nm volt veluk.. talan az az egy, ami nekem nem tetszik, hogy angolul énekel a csákó, és magyarul dumázik a közönséghez.. sokan mondták hogy baromság a véleményem, de szerintem nm illik ossze a ketto.. igaz valahogy nm árt ha megértik amit pofázik, de mondjuk inkább zenéljenek és ne pofázzanak :-))

GO METALLICAAAAAAA GO
  • JHetfield
    Valo: lasd mostani 'tallica:]
  • M@niac
    Azért a Freshfabrik nem olyan rossz!
  • her Valo
    ahhh alig elek amugy.. max 3orat aludtam.. JHetfield: meg nm irtad hogy az EMG 89-nek milyen a hangja?
  • her Valo
    jaja vagyok!!!! tennap voltam sportszigeten, es szegyen gylazatra a FreshFabrik volt a legjobb musor.. pedig eleg tre zene.. na mind1.. a Sziget majd talan jobb lesz..
  • JHetfield
    Vmi elet jel?
  • Coine
    Jaja.
    Kevesebb, mint 2 óra és kapunyitás .
  • JHetfield
    Nemtom...ma Slayer viszont holnap szobeli
  • M@niac
    Mi ez a pangás???
  • JHetfield
    Hullaszag van...
  • M@niac
    fenn vagyok :)
  • Ktulu
    Ha nem tudod használni, akkor olvasd el hogy kell használni... Majd mondjuk az irc.extra.hu ra gyere fel, azt #HGC channelre...
    De ez itt nem az irc faq...
  • Ktulu
    Jóvanna :)
    Egyébként a kezdő is jobban játszana egy profi gitáron, mint egy román szaron, főleg jobban szólna... :D
  • M@niac
    megvan!
    És most??
  • her Valo
    hát nem mondtam hogy szar gitáron kell tanulni.. arra probaltam celozni hogy nem kell egybol a csillagos eget lekivanni, mert hiába adsz egy kezdo kezebe egy Satriani modellt, nem fog rajta jobban jatszani mint egy 50e Ft-os cuccon.. meg is kell tudni szólaltatni a dolgokat a gitáron..
    amugy mindenki ezzel jon, hogy LesPaul formaju ESP... hát nem vagyok azért annyira vak.. tudom hogy van egy KH-3 szeriajuk gitar.. de ez egy Gibson Les Paul Custom - black... http://www.encyclopedia-metallica.com/equipment/kirkeq.shtml vizslasd meg ezen az oldalom....
  • Ktulu
    www.mirc.com
    misem egyszerűbb ennél...
  • M@niac
    nincs irc-m! :(
  • Ktulu
    Nincs variálás ez a channel lett megszavazva, szeretnél valamit gyere be, ha nem nem...
  • M@niac
    inkább chat.hu!
  • Ktulu
    Maniac, ha estleg akarod, hogy tanácsoljak pár dolgot amíg fenn vagyok, akkor gyere irc-re :)
  • M@niac
    na, pár név....
    Red hot chili peppers, metallica, mxpx, stb..
    tudom, hogy ezek nem nagyon stratós zenék, de egyelőre még csak ezek mennek mert még csak egy éve gitározok. mondjuk láttam egy Ibanez grx40-et az oroszlánbarlangban és az se tűnt rossznak. Még az ára is barátságos. Ibanezek közül melyiket ajánljátok??
  • Ktulu
    hmm.. Valo, szerintem az egy LesPaul formájú ESP Hammett signature model...
    Egyébként ez a tanuló tanuljon szar gitáron is egy baromság... Ha jó vétel van és képes vagy kifizetni, akkor előre gondolkoztál, mert venni ugyebár csak jó gitárt vesz az ember ugye. Még spórolsz is rajta és nem szenvedsz, mint pl egy szar gitárral, a jó gitár meg nem használódik el egyhamar mint tudjuk. Csak egy példaként mondanám, hogy a Szekeres Tamás fia sem szar gitárokon tanul, pedig nincs több asszem 9 évesnél, valószínüleg apuka nem azért ad a kezébe jó giárt, mert milliomos (mert qrvára nem az) hanem, mert tudja, hogy ez az előnyösebb...
  • Ktulu
    Használt Mexikói stratot úgy 100-120 körül lehet kapni típustól függően. Ha Stratós zenét akarsz játszani, akkor úgy is a strató a legjobb választás ...
  • her Valo
    hát jah.. pl egy Yngwie Malmsteen strato az már nemsemmi dolog.. az én gitártanáromnak nagy álma hogy legyen neki egy eredeti stratoja. Van neki egy Washburn gitárja ami nagyon utos, kivalo es preciz gitár, de mégis a strato a vágya.. én mondjuk egy Gibsonrol szoktam almodni :-)) Les Paul Custom Black, Hammet bácsinak is van egy.. olyan 2800$ körül mozog az ára.. szal ezek tényleg már szimbólumok.. de épp ezért gondolom hogy ezek a hangszerek nem arra VALOak hogy tanuljon veluk az ember, mert akkor inkabb egy olyan gitart kell venni ami precizen ossze van szerelve. Én pl ESP párti vagyok, és ha venni fogok majd gitárt akkor vagy egy ESP-t vagy egy Ibanezt fogok venni, de az még később lesz, épp azért mert nem akarok olyan gitárba beruházni ami nem tetszik, mert annak nm lenne ertelme.. olyan lenne mintha egy olyan nőt vennék feleségül akinek mondjuk nm tetszik a hangja.. aztan a hatralevo evekben mindig idegesitene a hangja.. na kb ennyi :-)))
  • Ktulu
    Hungarian Guitar Comunnity channel, azaz #HGC él, már amikor itt van valaki és behostolja :]
    Gyertek minél többen!
  • Lateralus
    Egyébként milyen zenéhez kéne pontosabban ? A "lazább rock" meg a "zúzás", valahogy nem áll össze nekem.

Mondj egy pár zenekart !
  • Lateralus
    --------M@niac,

Ha mindenképpen a Strato-ra fáj a fogad, akkor azt ajánlom neked, hogy ne vágj most bele a hangszervásárlásba. 100 ezer körül ugyan már elég sok jó gitár közül válogathatsz, de ha tényleg kinézted magadnak a Standard Stratot, akkor vedd meg azt. Csak így első blikkre például a hangszeraruház.hu-n 154 ezer az ára. Tudom, hogy ha van rá 100 ezer forintod, akkor nehéz megállni, hogy ne vegyél magadnak hangszert és a hiányzó 54 ezret sem lehet csak úgy egyik napról a másikra leakasztani, de hidd el érdemes gyűjteni hozzá még pár hónapig, vagy akár egy évig is. Ha igazán kinézted magadnak ezt a gitárt és most veszel olcsóbban mondjuk egy Squier Strat-ot, akkor előbb utóbb úgy is azon fogod törni a fejed, hogyan cserélhetnéd le egy igazi Strato-ra. Érdemes tovább várni és gyűjtögetni egy komolyabb hangszerre. Igaz, hogy a Standard a legolcsóbb Fender Strat (mexikói szerelés), és azt is hajlandó vagyok belátni, hogy nem a Fenderek a legprecízebben összerakott gitárok a piacon, de egyszerűen kultusz hangszerek (mint a Gibsonok is például). Ezek a márkák már a hátuk mögötti sok évtizedes tapasztalat és ezernyi fantasztikus gitáros miatt is a gitárgyártás nagy nevei. Olyanok ezek, mint a Harley-Davidson a motorok között.
    Csak gondolj bele, milyen érzés egy ilyen legendás nevű hangszerrel kiállni a színpadra. A fejen ott díszeleg a NÉV: Fender Stratocaster és Jimi Hendrix, Eric Clapton szellemisége lebegi körül azt a hangszert. Mámorító !

Gondold meg ! Plusz 54 ezer forint a mennyország !
  • JHetfield
    100kurol 'uj' gitart max koreait kapsz:] vagy keress hasznaltat...de pl en fendert hasznaltan nem igazan lattam meg 200 alatt se:D
  • her Valo
    +a másik, amit kifelejtettem. Amik a neten vannak, azok jóval a listaár alatti árak. Lásd a példám: vegyunk egy $450-os LTD gitárt. Neten megkapod $310-ért, ha USA-ban lax meg ingyen ki is szállítják. Ha Magyarországon lax, akkor bizony $120 csak a szállítás, ami kicsit durva.. Na ha ugyanezt idehaza akrnád megvenni akkor szorozd be a listaárat 1,5-tel, és $675.ért tied az a gitár amit megkapnál az USA-ban kevesebb mint a feléért.. szal a netes nézelődéssel vigyázz, mert nagyon mások az árak ott...
  • her Valo
    Maniac:

100e alatt ha találsz egy eredeti fender stratot akkor gratulálok hozzá... Persze ahogy néztem a neten vannak 150korul már olyan stratok amiknek az van ráirva a fejukre hogy Fender, de pl U nyakkal vannak, es ember legyen a talpán aki tud olyan vastag nyakon játszani.. másik hogy szerintem ha 100e Ft korul gondolkodsz akkor ne Fendert akarj, mert ilyen kategben még nemhiszem hogy a nevet akarnád megfizetni.. nézzél körül a www.ibanez.com-on, vannak elég jo darabok fenn, persze szerintem neked a legjobb az lenne ha valami használt gitárt vennél..
  • M@niac
    Ezek egy standard fender stratocaster adatai, amit találtam és tetszik. Vélemények??

Features: • Body: Alder • Neck: One-Piece Maple Neck (9.5" radius) • Machine Heads: Fender Standard DieCast • Fretboard: Rosewood or Maple • No. of Frets: 21 • Pickups: 3 Standard Single-Coil • Controls: Master Volume, Tone (Neck), Tone (Mid) • Bridge/Tremolo: Standard Pickup Switching: 5-way • Scale Length: 25.5" (648 mm Neck, Width @ Nut: 1.650" or 42 mm)
  • M@niac
    Hy
    Tudnátok nekem ajánlani valami jó gitárt?? Lazább rockhoz, meg zúzáshoz kéne, úgy 100e alatt!
  • JHetfield
    ui...a mainap mar mindenkinek be kene uzemelni irc...
  • JHetfield
    noh en vagyok az elso a mainap:)
  • her Valo
    oda nm bocsi.. TTC-n vagyok