37982
  • JHetfield
    kerlekszepen bemesz a hangszer uzletbe es biztos lesz:] ...mellesleg olvasd az apronetet:]
  • Flea
    Szevasztok nem tud valaki egy eladó Hohner bass gitárt!Vagy csak aktív pick-up-osat?
  • JHetfield
    technis...en atlagos hifire gondoltam...ilyen high tech hifikkel nem foglalkozom...akkor mar erolkodo:]
  • Coine
    szevasztok, visszatértem, felfrissülve zeneileg ;)
  • Ktulu
    Flea, erről sok helyen olvashatsz, pl. www.emginc.com asszem, mindenesetre a leghíresebb akktív pickupok az EMG-k.
    Ami fix, hogy magasabb a kimeneti szintjük, kisebb a zajszintjük (kifejezetten jó pl. mikor preamp nélkül mész a fejbe), és csak külön elektronikával lehet őket passzív picskupokkal keverni (szerintem ez az igazi ), ja és elemmel működnek amiket be kell építeni a gitártestbe azt cserélgetni. (9v-os elem, elég ritkán kell csere)
    Hangzásilag más, mint a passzívok, meg kell hallgatni, ha bejön bejön, ha nem nem...
    Akikről tudom hogy ilyet használnak:
    Metallica-mindenki (Lars amikor James gitárján gitározik ), Fear Factory, Zakk Wylde (Ozzynak is ő a gitárosa), meg még sokan mások.
  • Ktulu
    Tényleg, sikerült kiadót találni?
  • Ktulu
    Ezt a zenét milyen stílusnak nevezik? :)
    Mondjuk nem az én stílusom, de látszik, hogy foglalkoztak vele. Sok sikert!
    Ja, a weboldal is egész jó lett.
  • Flea
    Lenne egy kérdésem:Az aktív pick-up milyen más hangzást illetve milyen plusszt ad?
  • Lateralus
    OFF !!! OFF !!! OFF !!! OFF !!! OFF !!!

Hallgassatok
    bele a nemsokára megjelenő lemezünkbe !

Minden számból részlet
    + 2 teljes nóta.

• Ktulu
    Mondjuk eredeti hangzást persze nem kapsz vele.
  • Ktulu
    Egyébként nem ertek veled 1et Hetfield...
    Én sem vettem itthonra gitárerősítőt, mert tranyós gitárerősítőknél (amiket 100ezer alatt adnak) sokkal jobban szólok egy technics hifin.
    Erről ennyit.
  • JHetfield
    a hifi megteszi...de akkor a hangzast azt teljesen felejtsd el...mas egy hangszer erosito mint egy sima mezei zenei erosito...de ha csak azt akarod hogy szoljon persze megteszi...

a gitar ugy meg mint lejebb lett taglalva egyertelmu...konkret valaszt nem lehet adni...sokaig lehetne errol eszmecserelni de nem sok ertelme lenne...szal mindenkepp kezdo cuccon gondolkozz...ez ugye mar nem eloszor hangzik el...esetleg nezz korbe boltokba, baratoknak, probaldki oket...stb...es ami neked bejon arra teddra a mancsod:)

szal ha kell meg vmi fele nfo kerdezz batran...
    ...s megprobalunk valaszt, esetleg megoldast talalni:]
  • Zozo76
    Kerdeztem en egy ismerosomet aki regota gitarozik, de o nem tudott ra felelni. Egyepkent meg szo sincs milliokrol. Itthonra kell hobbi-bol, es az ar is baromira szamit. Csak valami hasonlo hangzasu gitar kellene (legalabbis gondolom). Ja muszaj erositot venni? Nem jo egy hifitorony?
  • Lateralus
    Zozo76

Nehéz dolgot kérdezel, mert erre nincs is egyértelmű válasz. JHetfieldnek igaza van: régi, vintage cuccokat kell beszerezned hozzá, másrészt viszont a felvételi technika is nagyon fontos, amelyhez itthon biztos nem találsz megfelelő stúdiót. Ennek a költsége a jó pár százezes és a néhány millió környékén van. Meggondolandó.

Olcsóbb megoldás, ha megpróbálod "emulálni" az adott hangzást, például valamilyen erősítő/gitárszimulátor effektel. Ez azonban csak az eredeti másolata, nem fog teljesen úgy szólni. Itt a nagy alkalom exxon VG-8-as effektjével, ami jó pár modellt "utánoz". Ez egy olcsó hangszerrel és egy szobaerősítővel 400-450- ezerből kijön.

Persze, ha egyszer volt gitár a kezedben és az is "pokoli" volt, akkor a milliók sem segítenek, mert van még a hangzásban egy nagyon fontos tényező...az ember. Nem mindegy, hogy ki játszik azon a hangszeren és milyen technikával.

Legelőször valóban egy olcsó gitár az ajánlott. Évek fáradtságos és kitartó munkája és folyamatosan úgy is kialakul majd valamilyen hozzád közelálló hangzásvilág. Az, hogy én iksz-ipszilont szeretek és teljesen úgy akarok szólni, nincs semmi értelme. Azt már valaki kitalálta, csinálja. Az a penge, ha saját hangzásod lesz. De ez csak a magánvéleményem.
  • JHetfield
    but what...
  • Ktulu
    Én meg nem láttam...
  • JHetfield
    addig meg felesleges dragabb dolgokon gondolkozni amig nem derul ki mennyire megy...lehet 1honap es eldobod a hangszert:] szal' elobb prosza:]
  • JHetfield
    ezert is emlitem tanulo gitar es erolkodo...nem kell egybol 1kiloert venni cuccot...bar mondjuk igy is rafog menni...hasznaltan 20-30 erolkodo...amin ugye alap dolog hogy legyen clean channel...aztan 40-60 a tanulo gityo...
  • JHetfield
    a vegere irtam hogy nem kezdoknek...de azt a soundot kizarolag igy fogod elerni:]
  • Ktulu
    LOL Hetfield...
    Csak amerikai legyen, kezdőnek.....
    Egyébként a mostani félig üreges testű jazzgitárok közül lehet hasonlót találni.
  • JHetfield
    mellesleg minden gitar hasonloan szol...a soundot te alakitod:]
  • JHetfield
    hat kell egy regi tipusu gibson, fender...vagy amit akarsz...csak amerikai legyen...es nem art egy classic erolkodo...pl vannak a marshall vintagek meg ilyenek...esetleg mesabol classic...bar kezdonek nem ajanlom ezeket...kicsit borsos...elobb olcso tanulo gitar es tanulo erolkodo kell...eloszor a technikara kell ramenni...csak utana lehet a hangzasra...:]
  • Zozo76
    Na akkor nekem is lenne egy NAGY kerdesem a profikhoz! A regi felveteleken a gitar hangja nem olyan telitetten szol mint most. Konkretan a 50-70 evekre gondoltam. Peldaul Chuck Berry - Johnny B Goode cimu szamaban (vegig megy a gitar) nagyon jo lehet hallani hogy inkabb csak pengeti, eles pengetes halatszik, es nem tud olyan nagyon belecsapni mint a mostani egyutesek gitarosai. Ezt miert van. A helyzet az hogy gitar vasarlasan gondolkozom DE olyan gitar kene ami hasonloan szol mint a regi felveteleken. Hogy miert? Mert az tetszik! Boccs a hulye megfogalmazasert, de nem ertek hozza, es gitar is (bass) egyszer volt a kezembe. Az is pokoli volt... :)

Ertett ebbol valaki valamit?

(ja es Beat+Rock&Roll rulez!)
  • JHetfield
    letoltotte...
  • M@niac
    Már lehet kapni Magyarországon?? Hol vetted??
  • Flea
    ***M@niac+többiek

Metgven az új chili album és szerintem egész jó!tudom hogy ez nem ide illik,de ők tudnak zenélni!Főleg a Flea:)
  • Coine
    fent kell tartani 1ik kedvenc topicot :D
    ennyi
  • JHetfield
    es?
  • Coine
    Elmúlt 3 napban iszonyat durván rámentünk az akkordozásra, transzponáció, ritmusok, szóló-impróskálák meg minden...nyomták a fejünkbe a dolgokat jól...
    amúgy kedden lépek táborba...na ott mekkora szigor lesz majd :DD
  • Ktulu
    Tanuljatok meg húrozni!
  • JHetfield
    hehe...ezert jo ha van double locking...a fej feleslegesse valik ...mellesleg meg minding nem ertem hogy a vastag hurokat mert nehez feltenni...es miaz hogy torik:D
  • her Valo
    hurozasnal arra figyelj hogy a hossztengelye korul meg ne tekeredjen a hur, mert akkor vághatod ki egybol, azaz nm feltetlenul, de kellemesen szar lesz a hangja..
  • Bakka
    Na vegre sikerult beszurni!
    Na szoval elvileg igy kell befuzni a hurt, de ezt a vastag hurokkal nem tudtam mert majdnem eltortek!!! Igyahat kicsit mashogy van megcsinalva...
  • Bakka
  • Bakka
  • Bakka
  • Bakka
    Huha! A vastag hurnal nincs negy fordulo, ugy nezem, hogy 2,5-van! Ezt eleg nehezen raktam fel, egyebkent stabilan all... (legalabbis azt hiszem)
  • Coine
    amúgy ugye jól csináltad ? tehát van benne legalább 4 forduló a hangolókulcsoknál ?
  • Coine
    lehet 1esével, persze
  • Bakka
    legalo= legalso