37982
Milyet használtok? Te milyenen játszol? Tapasztalatok...?
Angol oldalak:
UltimateGuitar | Lick Library
Magyar oldalak:
Gitár vásárláshoz help! | Erősítő vásárláshoz help! | Gitártanfolyam | Pénzes-féle iskola | Zenész Bázis
Egyébb:
Backing Tracks | Hangoláshoz 1!! | Hangoláshoz 2!! | Akkordok és skálák | ToneFinder | Hangolások | Erősítő építés | Gitár beállítás
Angol oldalak:
UltimateGuitar | Lick Library
Magyar oldalak:
Gitár vásárláshoz help! | Erősítő vásárláshoz help! | Gitártanfolyam | Pénzes-féle iskola | Zenész Bázis
Egyébb:
Backing Tracks | Hangoláshoz 1!! | Hangoláshoz 2!! | Akkordok és skálák | ToneFinder | Hangolások | Erősítő építés | Gitár beállítás
-
#1569 amugy meg kerdes hogy mit akarsz...mert ha hangzast akarsz kialakitani akkor jobb megoldas a pedal...akkor nem kell lecserelni az egesz effektet:] -
#1568 GT6 -os de...pl jo ha van kulon JH-1 wah pedal:]
...amugy meg felet ugyse fogod hasznalni:] -
#1567 jah, arra irtam hogy nehez eltalalni ahogy alapbol kepezi a hangokat. legalabbis szerintem eleg nehez..
az enek effektezesnel szerintem is vannak a minimumok. Nm hinnem hogy lenne enekes aki ne hasznalna valami effektet. Vannak kemenyebben effektezett hangok, vannak kevesbe. Pl aMArk Knopfler szinte semmit nem hasznalt az alap dolgokon kivul, ezert lehetett koncerteken a kulso zajt leszamitva 90%-ban olyan a hangja mint a CD-ken. A Hetfield-nek pedig azert a Load ill Reload albumokon eleg kemenyen effektezett a hangja, mondjuk ez nm mondhato el egy Master of puppets-re
a taposos enekeffektekrol annyit hogy mindenbol van olcso amibol van draga is
velemenyetek szerint mi a jobb, egy boss GT-6os multieffekt, vagy sok kis boss pedal? -
#1566 Lateralus...igy mar clear a dolog amugy ha valaki halotta mar hetfildet nem enek kozbe az tudja hogy nem sok effekteles van rajta...de a visszhang az persze alap...meg kompresszor...ezeket kicsit nehez lenne elobe effektnelkul lekepezni:)
...szal valo az alaphang kepzesere gondol...:] -
Lateralus #1565 ----------her Valo
Jobb híjján Korg Toneworks AX30g használok, ami sajna egy gitáreffekt, de némelyik effektje egész használható énekre is. Le kéne cserélni egy Vocal 300-asra. -
Lateralus #1564 Nem tudom miért kéne mosnunk szerencsétlen Hetfieldet, hogy ő aztán biztos
nem használ, vagy csak nagyon módjával effektet. Pont annyit használ, amennyi
kell is. Ugyanúgy, mint az énekesek 90%-a. Még itthon is, a sarki késdobálónál
alig komolyabb élőzenés helyeken, az ukrán 8 sávos keverőről legalább zengetik
az éneket. Miért lenne ez baj. Csak javítja a hangképet. Az általánosan énekre
használt effektektől nem énekel senki sem jobban. Ezeket minden valamirevaló élő
fellépésen használják az énekesek, vagy a hangmérnökök. Ugyanúgy, mint a többi
hangszerhez is az effekteket. Egy zengetéstől, kompresszortól stb. egy cseppet
sem lesz jobb senki hangja, csak összefogottabb lesz az ének hangképe, jobban
illeszkedik a hangszeresek közé.
Nézzünk akkor egy gyakorlati példát Hetfielddel:
S&M videó Master of Puppets + No Leaf Clover dalait vegyük példának. Ebben
a két dalban Hetfield énekhangja alá a következő effekteket pakolták
minden dalban elejétől - végéig: kompresszor, zengetés, rövid lecsengésű visszhang.
alkalmanként beadva: hosszú lecsengésű visszhang, bender vagy sampler (ha ezt effektnek vesszük), sztereó modulációs visszhang+ping pong, enyhe torzítás.
Feltehetően ezeken kívül van még: EQ, esetleg Enhancer, Exciter, vagy De-Esser.
A Cliff 'Em All készülte idején biztos kevesebb effektet és közel sem ilyen profikat, de akkor is használt. Vagy legalább is adtak a hangja alá.
Arra akartam utalni a múltkor, hogy nem Hetfield vezérli magának az effektjeit az ének alá, hanem valamelyik technikusa adja hozzá a keverőn (valamelyikről), amelyhez Mount Everest drágaságú és nagyságú énekeffektrack csatlakozik.. Valószínűleg nem egyfajta multieffektet használ, hanem több speciális effektprocesszort csak
énekre. Szóval nem maga nyomkodja a (viszonylag) olcsó énekeffektpedálját. Ilyesmi
meg persze, hogy létezik ugyanúgy, mint gitárra. Pl:
Digitech Vocal 300
Akai HV1 Doubuddy
DOD VoTec...stb. -
#1563 1etértek a pedálos résszel. (2. sor) -
#1562 lateralus sad...Az viszont biztos, hogy nem ilyen földön fekvő, taposós pedált, vagy multieffektet...
...tudtommal eneket sehol es soha nem effekteltek pedallal:] -
#1561 en nm lattam © Lateralus hol kevert bele gitar dolgokat...
---© Lateralus
hat azt gondoltam hogy nem valami akcios muanyaghazas cuccal nyomul. A markara csak kivancsi lettem volna :-))) Te milyen effektet hasznalsz? Azert gondoltam az effekt rasegitest, mert nekem a Metallicat meg nm sikerult eltalalnom hogy lehetne enekelni, mert senem enek senem telitorokbol uvoltes, valahol a ketto kozott.. az meg nehez.. hiaba James bacsi tud valamit asszem :-))) -
#1560 en tudom...csak lateralus valahogy belekeverte a gitar dolgokat is:] -
#1559 azok gitárpedálok -
#1558 Hat nemtom, nekem megvan a cliff'em all és nemhiszem hogy james ott a hangját effektezné... :P -
#1557 mellesleg regebbi videokat erdemes nezni...lasd cliff'em all kazi...ott lehet latni a pedalokat:) -
#1556 jelenleg gitarnal mesa mark IV. 100watt preamp, 100watt triple recefitier amp es egy mesa lada:]
amugy regebben marshall amp es lada + proco rat 2 disortion pedal:]
mellesleg enekre visszhang meg pitch amit hasznal...mast nem nagyon... -
Lateralus #1555 ----------her Valo
Használ, de meg nem mondom, hogy milyet. Az viszont biztos, hogy nem ilyen földön fekvő, taposós pedált, vagy multieffektet. Van egy-két (esetleg több) énektechnikusa, akik felelősek az effektezésért is és ezeket a megfelelő alkalommal ők adják az énekhanghoz. Alapban kompresszor, zengetés biztos, hogy van rajta végig és k**va drága rackes effektprocikról az adott pillanatban szükséges extrább effektek valamelyik keverő mellől. Hogy milyen márkák ezek, fogalmam sincs, de (ha csak nem szakad ránk valami bank) elhiheted, hogy ebben az életben sem nekem, sem neked nem lesz olyan. -
#1554 Kicsiti gen, de annyi kell is. -
Flea #1553 120ezerér öthúros használt hohner b bass?Drága-olcsó?Köszi a véleményeket! -
#1552 Használ ének effektet??? -
#1551 uhh...
most neztem meg a Metallica egy moszkvai koncertjet.. eleg durvan nyomtak az oroszok :-)))
--- © Lateralus
Nemtudod hogy a Hetfield milyen enek effektet hasznal? -
#1550 ok, ha lesz időm kimegyek zúzni.
szar az élet, császtok ! -
Lateralus #1549 ----------dashed
Háááát !!! Nagyon necces a dolog. Ha valami jó ismerőstől veszed és tudod, hogy kímélte, akkor talán. Amúgy az új ára 75 ezer, így az is meggondolandó, hogy hozzágyűjtesz még egy tizest és megveszed vadiújan, garanciával. Most nézem, hogy 63 (!!!) effekt van benne. He-he, a Korg mindig egy kicsit túlzásba viszi. Ennek a fele mindeféle UFO hang, amit soha sem használ senki, csak otthon kipróbálja. DE amúgy elég korrekt effektek a Korg Toneworks-ök, főleg a torzítók terén.
--------Coine
A Szigeten nem leszünk, idén sem, de ezt már nem is részletezném. Hosszú. Ősszel viszont ha sikerül megszervezni, akkor egy kisebb turné a Supernatural társaságában (Mood utódzenekar) és lesz valami kisebb Pesti állomás is. Ez még csak terv, most van szervezés alatt. -
#1547 Újan vagy használtan? -
#1545 Van itt a fórumon 1 Ali nevű tag, ő szereti a zenéteket, ő mondta, h. régebben koncerten nyomtatok Metallica nótákat.
Namármost ő volt a koncerteteken nem én...mondjuk nekem 8.
lesztek Popsi Szigeten ?
Vagy nyár folyamán Bp-n vhol ? -
Lateralus #1544 Gyere, lesz zúzás ezerrel, he-he !!!
Ja, Metallicát nem játszunk egyébként ! -
#1543 Igen igen.
Rock az bizony nagy hangulatzene.
Remélem, majd kijutok vmelyik koncertetekre. -
Lateralus #1542 ------------Ktulu
Oké ! Felőlem bármi eszedbe juthat róla. Van akinek harcore zenék jutottak eszébe róla pedig HC gyökereink sincsenek igazán. Szerinte ez folk-core (ha-ha). A magyar népzenei hatások miatt szerintem ez folk-metal, vagy etno-metal, de mindenki úgy hívja, ahogy akarja. Különban is ha nem tudják behatárolni, az nekem pozitív, mert nem egyértelmű a zene, és ez a cél.
--------------Coine
Ja persze, hogy hangulatzene, mint minden más zene. Minden zene valami hangulatot áraszt (remélem ez minél több hangulatot). Szólót meg azé nem hallasz benne, mert a kiszedett részekben épp nem hallatszanak, amúgy van több számban. De nem akarom magyarázni a bizonyítványt, a lényeg, hogy erről van szó, hallgassátok, szeressétek, vagy utáljátok.
A Hammerben meg tényleg voltunk néha, meg leszünk is majd ősz környékén a lemez kapcsán.
A hifi-gitármotyó témához csak annyi a magánvéleményem, hogy lehet helyettesíteni persze a gitárerőlködőt akármilyen minőségű és árú hifi cuccal, de szerintem egy alsóbb kategóriás erősítő gitárhangzását sem hozza egy jobb hifi. Ezzel lehet vitatkozni, de nem érdemes, mert mind a kettő másféle funkcióra van kifejlesztve. Ha választanom kéne egy 15 ezer forintos, használt szoba-ibanez és egy 200 ezres Sony Hifi között akkor az Ibanezt választanám gitárra. -
#1541 Erről van szó... itthonra van zenehallgatásra ugyebár egy jó hifi (bőven nem csúcskategória),
és minek vegyek egy csöves erősítőt jó drágán amíg nincs rá igazén szükségem... tranyósat meg nincs értelme venni mer nem szólnak azok se sokkal jobban annak ellenére hogy ami egyáltálán felvenné a versenyt a hifivel nem éri meg. -
#1540 amugy meg a tranyos erolkodokre vissza terve aka erosito vs hifi ... nem hiszem hogy egy 25 ruppos hifi legyalazza az ugyan abban az arfekvesben levo erolkodot...pl ibanez erolkodo mar van ennyiert:] es mint emlitetted technics...nem az olcso kategoria:] -
#1539 erdemes gitar sulikban kerdezoskodni...ott sok hasznalt gitar megfordul:] ...ujjonan 30-40 ert nem vennek...mivel kesobb fog kiderulni a hibaja...egy ilyen arban levo hasznalt gitarnal viszont latod hogy mi a gaz vele...1ev alatt szokott kiderulni mi a hibaja egy uj olcso gitarnak...leggyakoribb hogy elferdul a nyak es akkor baszhatod:] stb stb...ujjat helyedbe semmi kepp nem vennek:] -
#1538 Meghallgattam az első 6 számot.
Hangulatzene, hiányoznak a gitárszólók, azért legalább vmi skálás tekerést berakhattatok volna...
A jobb előbandák közé tartoztok a szememben, ha jöttök nagyobb koncertre. -
#1537 1etértek.
Neten is van 1 csomó hely, ahol lehet nézeldőni.
Régebben beírtam ide címeket, csak visza kéne kicsit olvasni a topicot... -
#1536 Télleg, ezt az időzítést... -
#1535 Ez itt a reklám helye???
Én inkább azt mondanám, hogy mindenfele érdemes szétnézni, én nem az eldorádóban nézelődnék először... :P -
#1533 báázzeg.
hát ezért voltál te, olyan ismerős.
voltatok már Metal Hammerben is.
hallottam asszem tőlletek pár számot, meg áll. nagy Metallica rajongók vagytok, koncin néha még nyomtok dalokat is tőllük :) -
#1532 Én csak annyit mondtam, hogy nekem arról a DT jut eszembe, meg a hangzásnak van nu-s beütése.... -
Lateralus #1531 ---------Ktulu,
Valóban a Dream Theatert a progresszív metal stílus legismertebb zenekara, de ez nem azt jelenti, hogy minden e stílusó zenekarnak úgy kell szólnia, mert az már nem progresszívitás. A szó eredeti értelmében a progresszivitás előremutatót jelent.
Mi nem használjuk magunkra a progresszív szót, mert sokan, ahogy te is, rögtön a Dream Theatert keresik a zenében és az nincs benne. Több újság is ezzel a jelzővel írt a zenekarról, ezért írtam én is. Viszont nu-metal sincs benne, mivel semmilyen nu hatásunk nincs, szóló viszont van (bár talán a közölt részletekben nincs). A hangzás azért nu metalos talán, mert a HSB stúdió ilyen jellegű soundod tud, de azt nagyon. -
#1530 Béreltetek próbatermet v. hol nyomtátok ?
Volt minden hangszer ?
Jammingelni a legnagyobb dolog, észre se veszed, hogy múlnak az órák. -
#1529 hehhe tegnap zenekarral zuztunk 4orat:) -
#1528 Nekem a progresszívről a Dream Theater jut eszembe, de elég érdekes a zenétek, nekem a hangzás elég nu-s beütésű de a témák meg nem, na mind1. Nekem a szólók hiányoznak belőle! -
Lateralus #1527 ----Ktulu
Ha hozzám szólt a kérdésed, akkor először is köszi. Másodszor meg fogalmam sincs, milyen stílus. Szerintem egyszerűen csak metal (a sűrűjéből), de általában progresszív metalként emlegetik.