37982
  • Ktulu
    Na írjátok ki szépen a videokhoz a linkeket!!!
  • Ktulu
    Bodom csak mindent 1el hangol le!
  • JHetfield
    no mentem portot vedelni:]
  • JHetfield
    hat itten is lesz ivaszat (napi porto adag (1-2uveg)) :) amugy csak az a gaz hogy nem lesz tuzijatek...igy nem lesz kit belokni a dunaba:] amugy meg semmi koncert nincs mara:]
  • Coine
    sörözök, aztán megyek szitibe flesselni.
  • JHetfield
    mindenki bealudt?
  • JHetfield
    hat igen...de mert nem szolsz nekik hogy hangoljanak le ok is...E es D kozott nemsok a kulombseg...de hozza teszem az E -s cuccok jobban szolnak D-n:)
  • JHetfield
    amugy ErnieBall rulez
  • JHetfield
    pontosan...minnel vastagabb annal jobb...9es hurt Dre hangolni erdekes...legalabbis erdekes lehet a hangzasa...en 11est hangoltam Dre es odabasz:) amugy pl. H-ra hangolni mar csak 13as hurra lehet:] meg annal lejebb:]
  • Coine
    ok, előbb leszedem, utánna linkelgetek oda is.
  • Coine
    C-re lehangolni az zsír, mint az In Flames vagy a Bodom ;))
  • JHetfield
    melleslegre ird ki hogy tudjak szedni...mert paran sirtak erte:]
  • JHetfield
    tehat kerdes hova akarod beloni:]
  • Coine
    na már kúszik Lefele ;)
    köszi szépen, meglesz ez !
  • JHetfield
    jah meg egyeb kerdes...hanyas hurt hasznalsz mert lehet hogy azt nemtod lehangolni ahova te akarod:]
  • JHetfield
    hat a magassagot hangszeresszel belovetheted...a tremolot meg magad...csak elotte nem artana szerintem az oktavot is beallitani...utana csak annyi a dolgod hogy hatul leszeded a lapot ahol a rugok vannak...es ott kell lennie ket csavarnak ami a tremokart egyensulyozza ki...szal azt kell befele csavarni es figyeled hogy mikor fasza a tremolonak a szintje...amugy a hur magasagot a floyd tremonal levo ket imbusz hellyel lehet allitani...bar ezt egy rajzon egyszerubb lenne mutatni:)
  • Coine
    nem, csak ha 40 megánál nagyobb az egész cucc, remélem azt nem léped túl, tehát a 2 vid nem tesz ki 40 megát !!
  • JHetfield
    kuszik felfele...amugy nem ilyen freesitre gondoltam mert innen 2perc es torlik:]
  • H. Peti
    köszz, akkor ha lesz rajta tremoló kar akkor az floyd rose-os lesz mindenképp és satus. Na jó, most egy ideig olvasok csak nem kérdezek. Nektek is legyen nyugalmatok. :)
  • Coine
    ment emil, oda rakd fel őket ! (plz)
  • JHetfield
    böff...ezt most epito jelleggel irtam:D

coine: leszedtem jump in the studio meg relaunchparty videjot...ha kell vkinek adjon accot vmi sitre...
  • Ktulu
    A floyd röviden arra jó, hogy nem hangolódik el nagyon, és lehet vele rendesen tremolózni. A vintage elhangolódik nyújtásoktól is és hátrafele nem nagyon szabad a tremolót húzni.
  • Ktulu
    Ja...
  • Coine
    na ez is qrva értelmes lett :D
  • Coine
    Vintage vs. floyd rose ?
    én se értem igazán.
    A Floyd Rose az 1 szabvány, mondhatni, hogy elég jók a FR-os tremók, de hát mint tudjuk a név nem minden.
    talán még az lehet a különbség, h. satus vagy nem satus.
    ha satus akkor a nyak tetején észre fogod venni a kis csavarrokkal ellátott rögzítővaslapocskákat.
  • Coine
    Mivel te most kezdesz gitározni és egy 60-70e Ft-s gitárt akarsz venni, nem hiszem, h. olyan életbevágóan fontos lenne neked a tremoló kar :)
    ezt most őszintén mondom, nem leugatásként.
    Én gitáromon is van, de per pillanat most le van szedve.
  • H. Peti
    ok. köszi a segítséget. Nem tudom kit viszek el magammal, de valami hozzáértő embert szerzek, mert egyedül nincs esélyem, hogy normális gitárt vegyek. A tremoló az végülis akkor nagyon nem mindegy hogy milyen? Mi a különbség a vintage és a floyd rose satud között? Bocs hogy ennyire fingom sincs de ez van :) Elektronika megnézéséhez hogyan kell hozzáfognom???
    thx.
    Csőváz!
  • Coine
    Szintén.
    Nyár elején vettem egy 10 éves használt amcsi Kramer Striker 300 ST-t Floyd Rose-os satud tremolóval.
    Vannak nagyon pici betegségei (kell extra rugó, meg új satulap), amik gyógyíthatóak, de 80-90-ért ez volt a legjobb választás.
  • Coine
    Így látatlanban semmit nem tudok mondani, mert soha nem volt a kezemben, nem is láttam és nem is tudom a paramétereit.
  • Coine
    Egyenlőre csak gitárt akarsz venni, tehát ne arra menj rá, hogy mindenképp csak Gun's csak Gun's legyen ! hanem, h. jó legyen a "száundja", mert utánna csak 1 kafa erősítő meg effekt kell (meg tudás persze ;) ) és úgy szólalhacc meg, mint a Gun's.
    Amúgy jársz tanárhoz ? HA igen javaslom, h. mindeképp mutasd meg neki a megvásárolt, vagy még meg nem vásárolt hangszert, hogy ő megnézze a dolgokat.
    Nyakat, elektronikát meg bundozást mindenképp nézd meg !!!
  • Ktulu
    Döntsd el először mit akarsz!
  • H. Peti
    köszi a választ, én mondom , valami gn'r hangzás-t(gitártéma), akarok elérni, szal körülbézek használt dolgok terén, de végülis akkor Craftsman, akkor nem egy gázos dolog annyira? Amugy a Strato, fender dolgok eléggé bejönnek...na meg persze a Les Paul formák, desing is ott van...:)
    na a hasznát cuccok egyre jobban vonzanak...sok jót löktök eddig róluk, tudjátok attól féltem ez olyan mint a TV, vagy a videó, nagy a kockázat, de akkor ezek szerint csak jól meg kell nézegetni, hallgatni hogy mit veszek..., na ok végülis egy használt Ibanez 70K - ért ok :)
    szal, használt? igazán Guns zenét akarok "utánozni", (hülye szó..én + Slash) :))
    fender ok arra? vagy mi legyen??? Help me, please!
  • Ktulu
    Én a Craftsmanra szavaznék, mondjuk nemtom, hogy mindenképp ilyen strato tipusú gitárt akarsz e.
    A használt gitár valóban jó ötlet, de leginkább csak hírdetésből érdemes keresni. Szerintem újonan
    inkább egy 70k körüli craftsman éri meg, mert egész jól szólnak, relatív kényelmesek és van floydos köztük. Szóval leginkább a zenei stílus a lényeg amit játszani akarsz.
  • dashed_
    szerintem mindenkepp nezz korul hasznalt gitarok teren is.. en 1 honapja vettem hasznaltan egy Kramer Pacer Custom II es gityot Floyd Rose-al 64E.hun forintert es nem egy rossz gitar..
  • H. Peti
    csáó! (most akkor a többet frissűlőbe irok...)

Köszi a gyors válasz. Erősítőt nem meg effekteket sem, csak egy szál gityó egyenlőre, ami amugy nekem a legszimpibb igy felépítésben meg pickup részében bejön az a
    Squier Affinity Stratocaster

Tömörfa test • jávor nyak • rózsafa fogólap • krómozott szerelvények • 21 bund • 3 single coil pickup • egy hangerő, 2 hangszín, 5 állású kapcsoló ez 60.000

másik meg
    Craftsman USL 240
    Tömör test, kemény juhar nyak, kemény juhar fogólap, 1 szimpla, 2 dupla humbucker pickup, 1 hangszín, 2 hangerő szabályozó, 5 állású kapcsoló, CSE húrláb, Brown Burst szín
    62.100 Ft

és van egy harmadik:
    SAMICK LK-45A
    Stratocaster • tömör fa test • kőris fedlap • 1 szimpla + 2 dupla humbucker pickup • Vintage tremoló.

51.999 Ft

Na hát egyenlőre ezek ami érdekelnek, használt gitáron még nem gondolkoztam, de azügyben is körülnézek.
    Na remélem még tudtok segíteni. :)
    csákó!
  • M@niac
    Helló!
    Epiphone LP-100 Black. Megéri??
    Mik róla a vélemények? Úgy általában milyenek az Epiphone-ok??
  • Coine
    télleg ZP-ben még nem áll a víz ? :D
    milyen odaát a helyzet ?
  • JHetfield
    most mar sztereoba nyomassuk?:D
  • H. Peti
    hmm
  • JHetfield
    bekk from superbutt koncert...porra zutuk a nepet:] nagyon de nagyon:)