Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

***Aba

Szerintem az a gitár kurvára megéri!És ez nem csak az én véleményem,mint tudod!De minél hamarabb vegyél gitárt,mert 90% hogy még az évben pesten lesznek koncerteink,mint a mai próbán kiderült!Erölködõ van!Egy pedált szerezzé még be aztán zúzda!!!!!
Gladiator
de amúgy kössz

Gladiator
hat, még magamtól eljutottam idáig. most kéne hangolni

Ktulu
Szólj, ha eljutottál odáig, hogy hangolni kelljen.
Ktulu
Egyszerre csak 1 húrt fûzz be, kezdd mondjuk az e6-al...
Ezek után a hangolókulcson át kell dugni a húrból, mondjuk kb. 2cm-et, de ez húronként változik! Ha ezzel megvagy kezdd el tekerni a hangolókulcsokat a megfelelõ irányba. (fent hozzádképest elõre, lent ellentétesen)
Figyelj, hogy a húrok miközben tekered föl õket, lehetõleg legyenek feszesek, azaz az egyik kezeddel feszítened kell tekerés közben, hogy szépen tekeredjen föl.
Ktulu
Ugyebár van egy húrkészleted és egy húrtalan gitárod, ha minden igaz...
Szóval. ugyebár a bridgenél (azaz hídnál, vagyis a hanglyuktól a nyakkal ellentétes irányban lévõ bizbasznál) vannak pöckök amik a húrokat tartanák... Ezeket vagy belülrõl kinyomod, vagy kívülrõl kiszeded. Ide kerülnek majd a húrok azon végei amiken "gyûrûk" vannak, hogy ki ne csússzanak...
elkuldve
Gladiator
ktulu! mégiscsak szarakodnék vele, ha elmondanád. de ha behangolom, mégis mit kéne hallanom? mármint, honnan tudjam, hogy jó-e?

her Valo
Dashed: nyugodtan
[email protected]

Mondd mégegyszer hogy \"hogy mi?\"...

JHetfield
dolgozom az ugyon...

Gladiator
ktulu: fémhúros, de nem szarakodok vele, nem akarom elbaszni, vkit áthívok

Her Valo
Zavarhatlak egy mailel??
Coine
JHetfield le tudnád tépni új Talicska videot JITS site-ról ?
Tuti, h. csak 2 részletben fér fel a 2 X3-as tárhelyre, de remélem csak nem nagyobb 80 megánál (40-40 mega)

MuERTe
Elméletileg ugyanúgy mint az elektromosat, ha megvan a húrláb és a bak. A legtöbbön ez egyben van tehát csak fölhúrozod és behangolod, de volt már olyan gitárom, aminél a bak külön volt(mint a vonós hangszereknél). Na az elég szopás tud lenni ha elmozdul.
her Valo
-----Lateralus
sajnos nm talaltam a listamon olyan effekteket amiket felsoroltal.. :-(

Ktulu
Nylon vagy fémhúros?
Gladiator
na, azt hogy kell behúrozni?

MuERTe
Dobgitár, nem? A fadobozost most hallom elõször, de tecc 😊)
Gladiator
mármint a szót használni, nem a hangszert, vagyis: ti is a fadobozos szót szoktátok használni az akusztikusra

Gladiator
arra gondoltam. de ti is a fadobozost szoktátok használni

Coine
akusztikusra gondolt sztem 😊

Ktulu
???
Gladiator
fadobozos

Ktulu
Milyen tipust?
Gladiator
vki tudna segíteni, hogy hogyan kell behúrozni egy gitárt?

MuERTe
Ki melyik gyártóra szavaz?
hat remelem en is hogy jo valasztas lesz.. Jovo heten megyek Oroszlanbarlangba aztan hozatok, vagy tesztelem a gitart ha van jelenleg naluk.

Ui.. koszi a segitsegedet!!! Remelem majd viszonozhatom legalabb egy sorrel.
😊
Coine
Butapest.

Coine
kösz.
én inkább azt mondanám, hogy megyek vele tanulni vmit 😄

Gladiator
coine

Gladiator
coin! te nem gyöngyösi vagy?

her Valo:

Nem fogja meghajtani azt a ládát. Nem az a dolga.

Dashed:

Sajna elég keveset. Szabvány kettõs záródású Floyd-Rose licensz tremoló. Valószínûleg a Jackson saját gyártmánya. Olcsóbb modelljeibe ezt teszi a drágábbakba eredeti Floyd-Rose kerül. De a tremolós tapasztalataimról ne kérdezzen senki mert jól beégek, ugyanis soha nem játszottam huzamosabb ideig tremolós gitáron, csak pár percig próbálgattam. Én nem szeretem, mert nekem egy plusz nyûg. Van, aki viszont le nem szállna róla.

Amúgy jó választás volt ez as hangszer, feltéve, hogy a hangja is tetszeni fog és kényelmes lesz.

JHetfield
pedig az floyd:]

hy.. Reg voltam mar erre
koszi.. Valoszinu hogy Js30as lesz az aldozat.
Amugy ennek a tremolojarol mit tudsz??? [ ] Se nem floyd se nem vintage.Gondolom azert nem lehet rossz de kivancsi vagyok a velemenyedre.
her Valo
na ma mar csak ejfel utan leszek... bye bye

her Valo
egyetertek veled abban amit leirtal. En azert is kerdezoskodok mindenfele, mert kivancsi vagyok kinek mi az ami bejott, mirol mit gondol, es viszonyitok hogy ez nekem hogy tetszene. A mesakban nekem az jon be nagyon, hogy eszmeletlen melyeket tud produkalni, es nekem az az egyik alap. Gondolom hallottad mar a Metallicatol a Harvester of sorrow-t. Na abban olyan melyek vannak, hogy leszakad a vesem tole, es nekem ez az ami bejon a Metallica hangzasaban. Ezek az elofokok kepesek magukban elvinni egy 250W-os ladat?

Nem akartalak eltántorítani a Mesától !!!

Örülnék, ha olyan cuccom lenne, ami úgy szólna, mint egy félig kitekert Dual Rectifier !

G-Mayor, G-Force inkább multieffekt szerintem, mint elõfok, de arra is használható.

Hát tudod ezekre a cuccokra nem lehet azt mondani, hogy ez jó, amaz meg nem. Ebben a kategóriában már tényleg az egyéni ízlés dönt, mert az nem kétséges, hogy egy V-Twin, vagy egy Chameleon jó, csak az, hogy a vásárló saját cuccához és saját ízléséhez megfelelõ-e. Sokan írják le véleményüket ezekrõl a szerkenytyûkrõl, de mindnek más alapfelszerelése más zenei ízlése van. "Nekem ez túl zajos", "Nekem ez nem elég vastag", "Nekem ez 80-as évekbeli hangzás". Ízlések és pofonok. Én azt mondom, hogy ha beruházol egy ilyen cuccra semmiképpen sem jársz rosszul, mert nem veszel zsákbamcskát, viszont egyéni ízlésed mondathatja azt veled, hogy neked nem tetszik, amit kaptál. Itt van ennek a távrendelésnek a hátránya, hogy végigböngésszük a netet és elolvasunk minden infót a kiválasztott szerkezetrõl, de az, hogy szeretni fogjuk, vagy sem akkor dõl el, amikor megérkezik és beüzemelhetjük. Mondhat bárki bármit, hogy neki mennyire jön be. Ezért mondom, hogy érdames más véleményét meghallgatni, de mindenkinek magának kell kipróbálnia, amit venni akar. Ha pedig nem jön be, akkor akármennyire dícsérték is, ott kell hagyni.

her Valo
kaptam hangszerekbol egy tonnas listat.. hmmm.. asszem jol atragom, aztan majd felrakok valahova belole egy listat. hatha erdekel valakit mi mindent lehet kapni az USA-ban..

her Valo
aham.. vettem :-)
de egyenlore marad terv, mert olyan 100e Ft korul tudnam megvenni, az meg mond nm van :-(

her Valo:

Nos, amít így gyorsan találtam az kissé vegyes, de mindenki dícséri nagyrészt. A tiszta hangjai, állítólag gyönyörûek, feszesek, mindenki elismeréssel szól róla. A vélemények a torzított/szóló csatornáknál oszlanak meg. A hangzása nagyon hasonlít a Dual Rectifier hangjára, de nincs benne annyi "gain", olyan, mintha lenne egy Rectifiered, de nem tekerhetnéd ki csutkára. Mindezek ellenére átlagon felüli cucc, beleértve azt is, hogy a Mesa cég nehezen tud nagyot hibázni.

her Valo
oks! Koszi!
Ezt csak nezegetem.. igazabol egy Rocktron Chameleon 2000 az igaz kiszemeltem, mert az mutli es van benne torzito is. Az MP-1 inkabb szerintem a kiserethez jo, a szolozasnal csak ilyen szaraz szolot lehet vele csinalni, ezert szeretnek valami jo elofokot meg melle. A G-Major vagy a G-Force lenne a legjobb.. G-Force-t hasznal pl Steve Vai.. na az mar hang...

her Valo:

Õszintén szólva magánvéleményt nem tudok mondani róla, mert sohasem próbáltam ezt a cuccot és nem is halllottam még, hogy szól, de miért veszel két elõerõsítõt ?

Mindjárt átfutom a netet, hogy mit szólnak hozzá, akik használják.

her Valo
-----Lateralus:
utananezek, legkesobb holnapra mondok konkretumokat!
Az Mp-1 nekem osszesen 44ezer valamennyibe volt ugy hogy az ajtomig hoztak. Igaz ez ilyen alkalmi vetel volt, de 55-60e Ft-ert barmikor szerzek ADa MP-1et.
Errol mondanal nekem velemenyt?:
MESA BOOGIE V-TWIN RACK
ittvan info rola: http://www.mesaboogie.com/manuals/V-Twin%20Rack%20PreAmp.pdf

Yoghurt:

Jó, azért ne vasszetek itt össze ilyesmin !
Tipp: Epi Les Paul Standard volt, utólag cserélt Custom fogólappal. Talán.

her Valo:

Ezeket az effekteket megnéznéd nekem ?

Digitech Vocal 300
Digitech Vocalist VR
Akai DuoBuddy

Ezek közül valamelyik a jövõben érdekelne. Neked mennyiért volt kompletten az MP-1 (szállítás, vám, stb.)?

Yoghurt
Én is gitároztam, aza én gitároztam Szteken. Volt nálam effekt, meg fejhallgató.
(Zoom 3030)

her Valo
bazz... szetunom az agyam ezen a szamtech alapism gyakon. Raadasul itt van mellettem a gitar, de persze nm nagyon orulnenek ha lekezdenek vele szorakozni

her Valo
Ha barkinek kell barmi innen a forumrol, irjon, az ittenieknek extra kedvezmenyek