Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ahogy gondolod :-)
---Yoghurt:
a "legjobb" boltba mész.. ehh ehhh
Mondd mégegyszer hogy \"hogy mi?\"...
Alvaro No. 260 Ára: 71.875 Ft
Professzionális kategória,
rózsafa test,
tömör cédrus fedlap,
de luxe kulcsok,
rózsafa fogólap
Admira Málaga
Top: Solid Cedar
Sides and Back: Sapelly
Neck: Selected Cedar
Fingerboard: Mongoy
Machine Head: Nickeled
Az alapanyagokhoz nem értek, mi az a Sapelly?
De az Alvaro 260 nál szimpatikus a rózsafa
fogólap, és test, az elõlapja meg ennek is tömör
cédrus.
Úgy is Pestre kell mennem kipróbálni eme két gitárt. A Finkey-ben asszem van mind a kettõ.
\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"
hulye aki kifizet azert havi 10 rugot hogy 8ad magaban ucsoroghessen es hallgathassa a szekeres okossagait...Mondd mégegyszer hogy \"hogy mi?\"...
amugy a gitártanárról meg annyit, hogy keress egy magántanárt, az azt fog neked és olyan hangszeren tanítani amit akarsz. Persze meg vannak a kotelezo dolgok is, amiket nem árt megtanulni, de semmi sem olyan hogy ezt kell így, azt kell úgy..
Es pl. arra tanit ami erdekel... persze ebbe beletartozik par unalmas, de viszont fontos ora:]
Gratula az új gitárhoz !
A hangoláshoz nem kell szakértõ, csak egy jó hangológép, de kezdetben ez a netoldal is megteszi:
http://www.dreadscott.com/Guitar.html
Kapcsold be a hangszóródat a gépen és kattints az adott húrnak megfelelõ jelölõbe !
Yoghurt:
Sajna én sem értek a klasszikus gitárokhoz, de megnéztem az Admira Malaga-ról mit ír a net és egész jók a benyomások. Így a leírásokból nagyjából az derül ki, hogy kábé itt kezdõdik egy igazi klasszikus gitár. A cég Spanyolországban mûködik már közel 60 éve, tehát a legjobb helyen egy jó klasszikus gitárhoz és a sok évtizedes tapasztalat is adott. Manufaktúraként sorozatban gyártanak gitárokat, emiatt "olcsóbbak" a hangszereik, ez viszont nem biztos, hogy levon az értékébõl. Az igazán komoly klasszikus gitároknál nem ritka, hogy egy spanyol gitárkészítõ mester gyártja és évente csak 10-12 db-ot. Na, így az áruk is elég megfizethetetlen számunkra, úgy 1 millió fölött valahol.
A Malaga nem a belépõ szint már az Admirák között, de a legolcsóbb cédrus fedlapos gitárjuk. Igényes kezdõknek és haladóknak ajánlják ezt a hangszert, szóval még évek múltán is jó szolgálatot tehet. A cédrus miatt sokkal teltebb a hangja és hangosabb, ha ilyen kell neked. A hagyományos alapanyag a fedlapoknál a fenyõ.
Ha klasszikust vennék, most biztos a spanyol gyártású gitárok közül választanék (nem véletlen, hogy a legnagyobb klasszikus márkáknak ilyen neveik vannak: Torrés, Ramirez). Ott van meg az évszádos tapasztalat, onnan indult ez a fajta gitár, még sok más országbeli klasszikus gitárkészítõ is ott tanult. Persze rábeszélni nem akarlak, mert nem ismerem, csak amennyit megtudtam róla a neten. Hasonlítsd össze más márkákkal is, de ilyen minõségi anyagokból legyenek azok is. Ezeknél a gitároknál sokkal inkább számít, hogy mibõl vannak, mint egy elektromosnál.
a gitár fején az ibanez felirat és az a vonal alatta az egszínû?
a guitar lessonsnál lesz a lecke

, a másik nevet 
---Joghurt:
ha tetszik a hangja, es bejon neked ugy ahogy van, akkor szerintem vedd meg. de azert elotte nezz korbe.. csak az eladoktol ne kerdezoskodj, mert azok ugyis mindig hazudnak...
---JHetfield:
valamikor fel tudod majd jatszani azt a kis bach temat? nekem jo szabamagnoval is, csak lehessen valamit hallani belole..
Admira Malaga (Cadiz) 69.900 Ft
Csak azért kérdeztem, hátha valaki hasonló cipõben járt, és már körülnézett, vannak tapasztalatai, stb..

Vagy ennyi pénzért mit ajánlotok?
ha kell megvan a tabhoz a videjo is.... eleg huzos amiket pet. nyom
milyen petrucci oktató? még olyantat nem láttam

Kicsit be vagyok ruga 😊))))
szal Petrucci oktato tab...