Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

her Valo
---Match:
ahogy gondolod :-)

---Yoghurt:
a "legjobb" boltba mész.. ehh ehhh

Mondd mégegyszer hogy \"hogy mi?\"...

Yoghurt
---------Lateralus:

Alvaro No. 260 Ára: 71.875 Ft

Professzionális kategória,
rózsafa test,
tömör cédrus fedlap,
de luxe kulcsok,
rózsafa fogólap

Admira Málaga

Top: Solid Cedar
Sides and Back: Sapelly
Neck: Selected Cedar
Fingerboard: Mongoy
Machine Head: Nickeled

Az alapanyagokhoz nem értek, mi az a Sapelly?

De az Alvaro 260 nál szimpatikus a rózsafa
fogólap, és test, az elõlapja meg ennek is tömör
cédrus.

Úgy is Pestre kell mennem kipróbálni eme két gitárt. A Finkey-ben asszem van mind a kettõ.

Coine, The A&O
hát az nem lehetsz, mert az én vagyok

Match
na, ezt is jól megírtam...mostantól én leszek a beképzelt mocsok, aki aszonyga magáról hogy nem járt tanulni méis õ a jimi hendrix 😊

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

Match
én meg abban nem hiszek hogy feltétlenül kell (magán)tanár ahohz hogy valaki játszani tudjon...én se jártam semmilyen tanárhoz.

her Valo
épp a San but true-t nyomom, jó kis bólogatós téma... bejön :-)

her Valo
na en se a szekeresre gondoltam hulye aki kifizet azert havi 10 rugot hogy 8ad magaban ucsoroghessen es hallgathassa a szekeres okossagait...

JHetfield
diohelyba ua. mint elozo hozzaszolasom😄

her Valo
árulja már el nekem valaki hogy miért hiszi azt mindenki hogy akusztikuson kell megatnulni játszani? Az emberek nagyrésze azért kezd azon, mert az a legolcsobb, egy akusztikus gitárt (igaz fost, de legalább gitár és szól..) már 10e Ft kornyeken be lehet szerezni, szoval nem egy nagy beruházás. Ennyi az egész, ennek nincs olyan folyamata hogy akusztikuson megtanulsz, és utána nyomhatod csak elektromoson.. szal ez marhaság.. olyan mintha azt mondanák hogy vezetni csak trabanton lehet megtanulni...
amugy a gitártanárról meg annyit, hogy keress egy magántanárt, az azt fog neked és olyan hangszeren tanítani amit akarsz. Persze meg vannak a kotelezo dolgok is, amiket nem árt megtanulni, de semmi sem olyan hogy ezt kell így, azt kell úgy..

JHetfield
nem hivatasos tanarokrol van szo... sok olyan ismert zenekarban levo gitaros van akik pl. ugyanott tanultak ahol en es sikeresek...:]
Es pl. arra tanit ami erdekel... persze ebbe beletartozik par unalmas, de viszont fontos ora:]

Gladiator
most? szünetben? amúgy en mhiszem, hogy hivatásos tanárhoz fogok járni, mert akkor oda gondolom akusztikus gitár kell ,nem fog elektromosan tanítani. majd haverok tanítanak, szinte összes haverom tud. amúgy képzeljétek! el tudom játszani a megya gõzöst, meg a ha én rózsa lennéket:-))) haladás! de az ujjvégeim már meghaltak...

her Valo
a tanító oldal helyett inkább egy tanárban gondolkozz... az többet ér..

Gladiator
k, szntem jól van behangolva. most vmi magyar tanító oldal kéne

Gladiator
kösz

Gladiator:

Gratula az új gitárhoz !

A hangoláshoz nem kell szakértõ, csak egy jó hangológép, de kezdetben ez a netoldal is megteszi:

http://www.dreadscott.com/Guitar.html

Kapcsold be a hangszóródat a gépen és kattints az adott húrnak megfelelõ jelölõbe !

Yoghurt:

Sajna én sem értek a klasszikus gitárokhoz, de megnéztem az Admira Malaga-ról mit ír a net és egész jók a benyomások. Így a leírásokból nagyjából az derül ki, hogy kábé itt kezdõdik egy igazi klasszikus gitár. A cég Spanyolországban mûködik már közel 60 éve, tehát a legjobb helyen egy jó klasszikus gitárhoz és a sok évtizedes tapasztalat is adott. Manufaktúraként sorozatban gyártanak gitárokat, emiatt "olcsóbbak" a hangszereik, ez viszont nem biztos, hogy levon az értékébõl. Az igazán komoly klasszikus gitároknál nem ritka, hogy egy spanyol gitárkészítõ mester gyártja és évente csak 10-12 db-ot. Na, így az áruk is elég megfizethetetlen számunkra, úgy 1 millió fölött valahol.

A Malaga nem a belépõ szint már az Admirák között, de a legolcsóbb cédrus fedlapos gitárjuk. Igényes kezdõknek és haladóknak ajánlják ezt a hangszert, szóval még évek múltán is jó szolgálatot tehet. A cédrus miatt sokkal teltebb a hangja és hangosabb, ha ilyen kell neked. A hagyományos alapanyag a fedlapoknál a fenyõ.

Ha klasszikust vennék, most biztos a spanyol gyártású gitárok közül választanék (nem véletlen, hogy a legnagyobb klasszikus márkáknak ilyen neveik vannak: Torrés, Ramirez). Ott van meg az évszádos tapasztalat, onnan indult ez a fajta gitár, még sok más országbeli klasszikus gitárkészítõ is ott tanult. Persze rábeszélni nem akarlak, mert nem ismerem, csak amennyit megtudtam róla a neten. Hasonlítsd össze más márkákkal is, de ilyen minõségi anyagokból legyenek azok is. Ezeknél a gitároknál sokkal inkább számít, hogy mibõl vannak, mint egy elektromosnál.

Gladiator
nah, megtaláltam, csak úgy volt fölírva a típusa, hogy aszitem vmi kosz. na, neten is megnéztem. nem a legjobb gitár, de nekem jó lesz kezdésnek. Ibanez Gio GAX 70, bordó. csak azt nem tudom, hogy jól van-e behangolva, vmi szakértõnek meg kéne néznie. nah, megyek keresek vmi tanító oldalt, mert amit vettem kottát, haverom benyúlta.

her Valo
közben asszem visszamondom az ibanezt, mert ha kicserelem benne emg-re a hangszedoket, mar majndem ott vagyok mintha egy KH-2-t vennek, az meg ugye megistcsak ESP, es KH-2...

her Valo
milyen erõlködõ?
a gitár fején az ibanez felirat és az a vonal alatta az egszínû?

Match
Ha ilyen metálosabb dolgokat szeretnél játszani akkor ajánlom ezt a lapot: www.metallica-tabs.net
a guitar lessonsnál lesz a lecke

Match
ibanezeknek asszem a fej hátuljára szokták írni

Gladiator
nem akarok béna lenni, de sehol sem találom a gitár fajtáját, se a dobozon, se a gitáron, hol lehet azt megnézni?

Gladiator
jeee... egy vörös ibanez gitár, + erõsítõ! kurv állat! nem is baj, hogy nem akusztikusat kaptam. nah, mostantól jövök ide kérdezgetni.

her Valo
hajrá :-)

Gladiator
hjííí! láttam egy gitár alakú vmit a fa alatt. szurkoljatok!

Gladiator
nah, most bontjuk az ajándékokat, drukkoljatok, hogy kapjak gitárt! bár eddig még nem láttam a karácsonyfa alatt:-(

Yoghurt
Ibanezben láttam, 120 környékén.. jól is nézett ki

Ktulu
Bódog karit mindenkinek!
Coine, The A&O
ma végre kibontódik a Live Shit DVD box

Gladiator
neked is.

na, ma kiderül, hogy milyen gitárt kapok, ha kapok.

Coine, The A&O
Békés és bulldog Karit mindenkinek !

her Valo
ehh.. epp most pengettem ki a voo-du árát.. egyik szemem sír , a másik nevet

her Valo
boldog karácsonyt mindenkinek!

her Valo
sikerult eladni a chameleont, igy mar full csovesen nyomhatom majd ha megjon a voo-du..

---Joghurt:
ha tetszik a hangja, es bejon neked ugy ahogy van, akkor szerintem vedd meg. de azert elotte nezz korbe.. csak az eladoktol ne kerdezoskodj, mert azok ugyis mindig hazudnak...

---JHetfield:
valamikor fel tudod majd jatszani azt a kis bach temat? nekem jo szabamagnoval is, csak lehessen valamit hallani belole..

JHetfield
...de most o arra gondol, hogy ha van jobb cucc ua. ennyiert akkor inkabb azt veszi meg es nem lesz utana buntudata, hogy a boltba/gitar guru atrazta:]

Match
mondom, akkor ha ugy érzed hoyg ezt a gitárt neked készítették, akkor vedd meg...végülis te fogsz rajta játszani, nem más, hogy összehasonlítsd vele, ha ugy érzed hogy a te kezednek jó, akkor buy it. Én is akarok eccer venni egyet, de amilyet én szeretnék olyan nincs 😊 (ez egy cutaway-es, barominagy testû westerngitár, és elektroakusztikus)

Yoghurt
A gitár jó, csak nem tudom mennyire az a többi 'jó' gitárhoz képest... Igen így lehet leginkább megfogalamzni a problémám. Mégegyszer:
Admira Malaga (Cadiz) 69.900 Ft

Yoghurt
elég jó érzékem van a szóismétlésekhez asszem...😊

Yoghurt
Már 3 éve játszom, van egy elektronyos, meg egy westerngitárom, de klasszikust, flamencot egyiken se lehet játszani, pedig most az a kedvenc, amúgy is szeretnék minden stílusban játszani.. Szóval az a baj, nem tudom összehaonlítani másokkal, mert a barátaimnak nincs igazi jó klassz gitárja, csak a tanáromnak egy OBS kézzelkészített koncertgitárja, ahoz meg nem érdemes szériagityókat hasonlítani.

Csak azért kérdeztem, hátha valaki hasonló cipõben járt, és már körülnézett, vannak tapasztalatai, stb..

Match
mármint ugy értem hogy elviszel valakit hogy nézze meg hogy jó gitár e, mert különben ugyis átvágnak a "huncut" eladók

Match
Yoghurt: Ha most kezded a gitározást akkor sztem kérdezz meg valakit aki tapasztaltabb. Ha nem, akkor játszol rajta, és ha ugy érzed hogy nem az igazi, akkor ne vedd meg, nézz egy másikat....ha érzed hogy ezt a gitárt neked csinálták akkor vedd meg. Ha pedig drágább mint a pénzügyi kereted akkor várjál inkább.

Yoghurt
Klasszikus gitárokhoz ki ért? Admira Malaga (régebben Cádiz de u.a.) megéri az árát (69.900) ???

Vagy ennyi pénzért mit ajánlotok?

JHetfield
de aze ide is johet
Kiralyul lehet tekerni:]

haaat.. szegyeld magad 😊
ha kell megvan a tabhoz a videjo is.... eleg huzos amiket pet. nyom
Match
jah, te vagy az? 😊
milyen petrucci oktató? még olyantat nem láttam

malmsteen oktato tabjat , Ehhhhh
Kicsit be vagyok ruga 😊))))
szal Petrucci oktato tab...
en mar igertem malmsteen oktato tabjat... Ha erdekel szoljal 😉)) cserebe meg johetne az AFh....😊
Match
jah, meg tud valaki valamit a B-stock (vagy blem) gityókról? mármint annyit én is tudok hogy kicsit sérültek, de lehet a sérülés a nyakon is? Mert akkor már szart se ér a gitár

Match
valami érdekes oktató anyagot dobhat valaki ide is unalmas perceiben 😊

JHetfield
bar van bizonyos resz ahol kell lasd a vegen levo skala:]

JHetfield
kicsit malmsteen-esen kell nyomatni, de nem kell akkora speed... tehat nem tekerni kell:]