Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

JHetfield
Ujjonan venni erositot a vilag legnagyobb baromsaga:]

her Valo
mondjuk ha viszonylag olcson akarsz kijonni a dologbol, akkor vegyel egy 60W-os Kustom-ot, azzal mar falat lehet bontani, es ott figyel benne a celestion hangszoro, ugyanaz mint a ketszerdragabb marshallokban. Ja es erre meg kedvezmenyt is tudok szervalni elvileg..

Mondd mégegyszer hogy \"hogy mi?\"...

her Valo
en pl emiatt varok inkabb addig amig lesz penzem vagy egy mesa dual fejre, vagy egy mesa vegfokra, mert ugyanannyiba van a szallitas mint ha szarabbat vennek.. ezert szantam a gitarra is tobbet, mert 50e Ft volt a kulonbseg egy 470-es Ibanez es ez az ESP kozott, es akkor mar inkabb az ESP mert az ugye megis csak ESP... es nm hiszem hogy tul sok lenne belole idehaza...

her Valo
erolkodoben az a gazos hogy nehezek, igy kulfoldrol se eri meg jobban behozatni, kiveve ha van valami ismerosod aki ugyis jon erre, es akkor o elhozza, mert kulonben sulyos penzeket kell kipengetni a szallitasert.. idehaza meg jobb nem is beszelni az arakrol.. de mondjuk ha tranyos cuccot kellene vennem akkor Laney-t vennek, mert amibol kapsz egy Marshall hasznalt kombot, abbol mar megvan egy uj laney fej... mondjuk ahhoz meg kell lada is.. szal ez nm olyan egyszeru dolog.. mennyibol szeretned hogy kijojjon?

Oszt milyen árkategóriában gondolkodsz ?
Újat, vagy használtat akarsz ?

Ktulu
Nyamm!
Erõsítõk körül nézelõdök, olyan 50-80w-os tranyós combora gondoltam, csövesre sajna úgy néz ki nem lesz lóvé. Ti mit javasoltok ilyen kategóriában?
her Valo
hmmmmmmmmmmmmm

BALLADEER

Model 1771 Specifications:
6-String Acoustic/Electric
Body Type: Mid-Depth Cutaway
Top: A Grade Spruce
Bracing: A Brace
Scale Length: 25 1/4
Scale:
Fretboard: Rosewood
Fret Inlay: Pearl Dots
Bridge: Walnut
Rosette: Hand-Inlaid
Pickup: Thinline Under Saddle
Nutwidth: 1 11/16
Machines: Chrome Ovation
Case: 8158-0

na ez már egy jóóó kis akusztikus... igaz az ára is..

her Valo
nyah.. nekifeszítettem magam az apreddzsóz from hellnek... hát.. sebesség az még malmsteenhoz képest 0...

her Valo
re mindenkinek! remelem a detoxbol mar hazaengedtek mindenkit! LOL :-)
a szilveszter esti gitarozasom nm jott sajnos ossze, mert elotte valo nap az elso pengetesnel elszakadt az E6, masnap meg minden bolt zarva.. szal sux volt, de mind1, zenelt helyettem par jo zenekar a hangfalbol :-)

Coine, The A&O
Rul !
Õ érte újra elkezdenék gitározni :o)

BUÉK mindenkinek, aztán csak óvatosan ma este

Gladiator
ja, nektek is új évet!

B.U.É.K !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gladiator
hát de nem felháborító?

Ktulu
Ehh...
Gladiator
e, ez meg mit csinált?

Gladiator
megtanultam ma egy olyan szép számot, majd felteszem a kottáját vhogy

Gladiator

Gladiator

Gladiator
szeintem állat

JHetfield
jo hogy nem emberborbol van:] aka hanibal lecter

Match
hu, ez derossz 😊

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

her Valo:

Igazi azért a többi is, de tény, hogy ez az eredeti kinézete és színösszeállítása. Úgy is hívják, hogy "butterscotch blonde", azaz "tejkaramella szõke". Annyira egyszerû és csúnya gitár, hogy egyszerûségében óriási és csúnyaságában gyönyörû. Egy Ibanez JEM szériát pengetõ valaki ha kézbe veszi, biztos, hogy elröhögi magát, olyan mintha a szomszéd barkácsolta volna össze a garázsban, de röhögni csak addig fog, amíg meg nem pengeti. Szóval a szívem csücskei. Aki egy rossz szót szól bármelyik Telére azt voodoo rituáléval átkozom el Újév éjszakáján 😊)))

És ha már B-bendert akartok, meg musztángokat, meg countryt, akor itt egy Fender Strat+Tele páros, igazi ízléstelen Közép-Nyugati cowboy kivitelben a Fender Custom Shop-tól. Felhívnám mindenki figyelmét a valódi marhabõr (!!!) alkatrészekre.

Gladiator
éateralus: kösz

her Valo
na még egy uccsó gitáróra jön ebben az évben, aztán irány egy próba a telekre, és utána szilveszteri buli! mindenkinek jo bulizást, detoxmentes ébredést és cool uj evet kivanok!

her Valo
ezert mondtam hogy tanarhoz erdemes jarni, mert a netrol meg a konyvekbol lehet tanulni, egeszen odaig amig valahol el nem akadsz, mert akkor bizony gaz van... a konyvet nm lehet megkerdezni hogy neharagudj ez akkor most hogy is van? de mindenkinek sajat dolga hogy autodidakta modon tanul vagy tanarnal...

nya ez az us vintage '52 az amire gondoltam.. ez az igazi telekaszter nekem! :-)

Match:

Kösz az infót, közben egy régebbi leírásban megtaláltam a U.S. Strat Plus szériát. Ez mikori gyártmány 90-es, vagy 99-es ?

Amúgy minek nektek B-bender ? Countryt akartok játszani ?

A Metallica videóban lévõ Telecaster egy U.S. Vintage '52-es modell és szériában nincs benne a H-nyújtó. A Hot Rodded Nashville-ben van gyárilag

U.S. Vintage '52:

U.S. Hot Rodded Nashville:

SZVSZ az a kiséret akkordja, amit a havernak kell játszani egy másik gitáron, ha gitárduót, vagy zenekart alapítotok.

her Valo
menny tanárhoz, majd megmutatja..

Gladiator
vki help.

ebbõl (abból) az muszty-dobay gitár iskolából tanulok, és ha pl van a tab kotta, és mondjuk a G2 fölött ott van, hogy húzni kell pl. egy A moll-t, akkor a G2-t ki kell hagynom, vagy elõször az A moll, aztán G2, vagy hogy, mert errõl nem írnak.

her Valo
hmmm... végre megvan a Cliff 'me all video.. igazi old metallica ! eszméletlen :-)

Match
kazaa

Amugy, visszatérve volt egy olyan hogy a floyd rose-t, az originalt veri a lo-pro edge...viszont a lo-pro edge meg ugyan az mint a floyd rose 2 vagy a floyd rose pro (nem tudja valaki a ketõ közti külömbséget?)

Ktulu
Honnan lehet Petrucci videot szerválni?
JHetfield
noh... megyek ilyen eloszilveszteri ivaszatra... var ram egy fel uveg tequila:] nomeg meg megyek vasarolni... na csako... lehet drukkolni, hogy megeljem a szilvesztert😄

Match
😊) azon én is jót röhögtem 😊)

her Valo
na épp most nézem a petrucci videót... nm rossz.. bár az a torna... az LOL

Match
jah, az jó lehet....a b-bender engem is érdekelne. Azzal játsza az Unforgiven II-t

her Valo
a natur...

her Valo
ehhe.. na nmtudok írni.. nm baj.. fejtsétek meg :-)

Match
a natur vagy az a nagyon csicsás?

her Valo
amugy a Legend egy stabil kezdõkategóriás gitár.. a tanáromnál most van egy Legend Les Paul, ugyan én nm szeretem a Les Paulokat, mert mnt írtan menek kényelmetlenek, de elég minõségi gitár a maga kategóriájában...

her Valo
en nekem meg epp a fekete stratok nm tetszenek :-) abbol az igazi az olympic white, ami olyan vajszinu, olyanon szurja a maslmsteen is a Full Shred-ben.. annál még a világos fogólap is elmegy, mert én azt nm szeretem alapból, de ahhoz a gitárhoz passzol..
a telekaszter meg egy kulonleges hangszer, ha lesz ra lehetõségem egyet biztos beszerzek majd, persze egy olyat amit James bácsi bevillant a Nothing else matters klippjében...

Match
a tele sztem csunya 😊 A stratokat szeretem, a sunburst-be meg az a szép hogy látni alatta a fa erezetét.

Yoghurt
A stratokat egyébbként formára nem szeretem
annyira. DE a fekete nagyon bejön (Eric Clapton ,
Curt Cobain) . A sunbrust meg nagyon ocsmány
szerintem a fehér tapping boarddal.
De az csak a mostani vélaményem régebben nem
szerettem a Telecast-ot, most meg igen.

Match
a hurmagasság az a pontosságba sztem bnem szól bele, mindenkinek máshogy jó. Mondjuk nem ugy gondoltam én se hogy 1 centire legyen a hur a nyaktól 😊

Yoghurt
Nem azért fontos, mert kényelmes, csak úgy pontosabb. Az elõ akkusztomon olyan messze voltak a húrok, hogy a bõrkeményedéseimen egy Vadászkést meg tudtam pörgetni a hegyén😊.

Match
Körkérdés: ismeri valaki a guitarwar lapot? (www.guitarwar.com)

Match
jah, azt valami oktáv állítónak hívják...pomntosan én se tudom. Régen én is sokat foglalkoztam azzal hogy nagypon lent legyenek a hurok, de most már nem nagyon...nem zavar az se ha magasan van. Meg nincs meg az imbuszkulcs amivel lehetne állítani a straton 😊) tehát esélyem sincs 😊

Yoghurt
A bridge-en vann ilyen tili-toli biszbasz. Biztos tudod, azzal lehet a húr lefogásakor a nyúlásából származó hangmagasságemelkedést ellensúlyozni. Így a felezõ üveghang és a 12 bund hangját eggyé és ugyanazzá lehet tenni => a többi is pontos(abb) lesz.

A másik az egész leresztése, hogy közelebb legyenek a húrok, egészen addig, amíg egy erõs pengetésnél épphogy nem zizeg be. Az enyémen a Vékony húrok közelebb vannak , mint vastagok, így könnyebb szólózni magas fekvésekben, és a mélyhúrok se zizegnek be.

Miért pon Custom?

Ha lúd, legyen kövér😊

Persze nem tudom mi a kül a Studio, és a Custom között, de nekem akkor is kell egy Custom!!

Match
Les paulból miért custom? Szerintem a studio ami megéri az árát, mert ugyan az mint a többi, és normális áron! Ezt a totál áttekerni dolgot nem értem....

Yoghurt
Nemsokára egy ismerõsöm ad ehgy Ibanez Grx70 (balkezes) gitárt hogy csináljak vele valamit, mert nem lehet behangolni. Megnéztem, totál át kell tekergetni a bridge-t, meg lejjebb venni a húrokat, és még úgy se biztos hogy jó lesz, pedig 75 e forintos gitár, attól azért elvárná az ember, hogy legalább hangszer legyen. Az enyém sztrem qrva jó vétel volt 80e ért (Epiphone LP SpecII). Semmi bundhiba, Nagyon pontosra lehet hanolni(már majdnem csak a húroktól függ), meg szép erõs hangja van. Tudom, hogy nem minden Spec II-es ilyen, De az enyém egy jól sikerült példány az Indonéz szigetekról...😊