Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Satchfan
Meg ne sértõdj már kolega!Nem bántunk,csak kicsit nem értjük 😊)))

www.satriani.com

gergou
Na, en most nyomtam be izombol, es nem ugy kell erteni, hogy melyebb, hanem jobban zenget😊 Egyebkent nem en talaltam ki, hanem egy oldalon olvastam, szal nem engem kell bantani miatta😊)

`Take a look to the sky just before you die`

Satchfan
Elpirulok 😊)

www.satriani.com

Match
Satch mester 😊

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

Match
Most két verzió jutott esembe:
1. Most te a tompításról beszélsz (bár kétlem)
2. ez egy baromság. Ha mélyebb metálosabb hangzást akarsz akkor vegyél 1 számmal nagyobb hurokat és hangolj le D-re. Amugy meg volt nekem is floyd rose-os gitárom (hu, denagyon utáltam 😊)) és azt elég nehéz (mondjuk ugy, hogy lehetetlen) ugy benyomni (tompítás közben) hogy az mélyüljön, mivel ha benyomod akkor hátrafelé megy a híd, és akkor magasodik a hang.

Satchfan
Nem akarok én se okoskodni,de ha befelé nyomod a húrokat,akkor azok jobban megfeszülnek és nem mélyebb,hanem magasabb hangot kapsz... de lehet,hogy félreértelmeztelek...

www.satriani.com

gergou
Nem ertitek.... Van Floyd rose tremolo a gitaromon, es sosem hangolodik el... Egy netes oldalon olvastam ezt:` Ahhoz, hogy melyebb, metalosabb hangzast hozzal ki reszeles kozben a gityobol, nyomdd befele a hurokat picit, de azt tudni kell, hogy ettol gyorsan elhangolodhat. Akinek Floyd rose tremoloja van, annak nem fog.`

Magyarra forditva igy hangzik, de egyetertek, hogy valszleg csak ha rangatod a tremolokart, akkor hangolodik el, de en rendszeresen hasznalom a tremolot, es nem szokott elhangolodni.

Match
joh, ebben egyetértünk, viszont ha a hot licks videó végét meghalgatod ott is mondja

her Valo
en nem a fender oldalan neztem, hanem Yngwie oldalakon olvastam... mondjuk akkor lehet ott azt irtak hogy mi van konkrétan a Malmsteen gitárjában. Elég sok esetben csak hasonlit a signature gitar ahhoz amin tenylegesen jatszik az illeto. Lásd pl Zakk bácsi

Mondd mégegyszer hogy \"hogy mi?\"...

A 60-as évek közepén egy jelentõsebb dizájnváltáson mentek át a Fender gitárok. Pl. az addig használt Kluson hangolókulcsokat is lecserélték, szögletesebb, robosztusabb kulcsokra. Az F-style elnevezést meg onnan kapták, hogy a kulcsok házának takarólemezére egy a cég nagy 'F' betûjét nyomták. Amúgy hagyományos kulcsokról van szó, nincs bennük semmi csalafintaság (lock, meg ilyesmi).

Match
nem akarok kötekedni de nézd meg a fender lapján, most néztem meg én is....american vintage syncrronised tremolo a kulcsok pedig valami F style schallerek. Valaki nem tudja milyen ez az F style?

her Valo
rosszul tudod... ugynezki, de nem az ami a normal fenderekben van...

Match
malmsteenén sima vintage híd van, vintage kulcsokkal...az semmi pluszt nem ad

her Valo
malmsteen strato kell hozzá, vagy legalabbis olyan kulcsokkal meg hiddal szerelt gitár és akkor nem fog hangolodni...

gergou:
most van floyd rozsi a gityodon vagy nincs?
ha azzal is elhangolodik akkor a gitárban van..
ha nincs, akkor meg szerintem rosszak a hangolo kulcsok es amiatt, vagy valami nagyon fura dolgot muvelhetsz a gitároddal játék kozben :-))

Match
Nekem a straton sima 2 point syncronised tremolo van, és nem hangolódik el, csk ha tremolózok, viszont már megrendeltem a cuccokat amivel ez is meg lesz oldva.
Akit érdekel vagy hasonló cipõben jár, az nézze meg a www.hipshotproducts.com -on a tremsettert.

her Valo
ezen a képen floydrózsi tremolo van a gityon, es ha ez ujonnan meger 300e Ft-ot akkor minek akarsz egy 100e Ft-os koreai ibanezt? Amugy ezt a reszeles vs hangolodas dolgot nem ertem... nekem volt vintage tremolos gitarom, es meg a masfel hangos hajlitasoktol sem mászott el a hang, en nemtudom hogy mit csinálsz vele.. nem lehet hogy a timpitasnal utogeted a hurokat?

dashed:
ha megmondod milyen kellene szerintem tudok...

De miért kell ahhoz lenyomni, hogy mélyebben szóljon ???
Miért nem hangolod le a húrokat ? Úgy is mélyebb lesz.

Amúgy a játékoson is múlik, hogy elhangolódik e a gitár. Meg még ezernyi tényezõn.

JHetfield
nekem egy ideje kontaktos😊 kicsit gyakran erek hozza😊 mondjuk szerintem az is kozre jatszik hogy kicsit kozel lett szerelve a hurokhoz... sebaj

JHetfield
de ez az reszelestol meg itt tompitokk meg ott tompitok es elhangolodik a gitar az nagy baromsag... sorry:] mellesleg gondolom van satud... akkor meg kizart:] amugy szerintem a tremolon levo hangolokat baztatod reszeles kozbe... bar ez is ritka eset:]

gergou
ja ezt tom, a reszeles miatt meg azert, mert mikozben en ezt a folyamatot vegzem, a tremolo elott a pickupok felett nem csak nemittom a hurokat, hanem valamekkora erovel a gitar testenek kozepefele nyomom, ennek kovetkezteben melyebb, es metalosab a reszeles hangaja, es ennek kovetkezteben sztem konnyen elhangolodhat, de telleg a tremolozas hangolja el a legjobban.....

Nekem egyebkent Ibanez ex series gitarom van 2 double, egy single pickuppal, 4 selectorswitchel, es floyd rose tremoloval... A pontos tipusjelet nem tudom, de egy kepet beszurok rola, a kulonmbseg a kephez kepest, hogy piros, es fekete a tremolo:

her Valo
milyen gitárod is van?

her Valo
erdekes....
a nem floydrozos gitar neked elhangolodik reszeles kozben 10 percenkent? nekem az csak karozasnal hangolodott el... de lehet valamit rosszul csinaltam?

minek akarsz 170-es RG-t? a 3xx alatt fos mind.. nem leszel vele elorebb, csak kiadsz egy rakat pénzt...

gergou
Ez latod szo szerint igaz😊) Na meg rajottem, hogy a jelenlegi gitarom ha uj lenne, 200-300 ezer forintot is megrne, raneztem par magyar arlistara, es olyan Ibanez gityok, amiken meg csak nem is floyd rose tremolo van, azok is 150 ezer huf felett vannak..., en annelkul meg nem veszek gitart, mert nincs kedvem 10 percenkent hangolni reszeles kozben😊)

JHetfield
de amugy mi a baj a mostani hangszereddel? jobban nem fog szolni amig nem nyomtatod ezerrel a temakat...:]

gergou
Mondjuk rg-170 rbk , ey hasonlit az enyemre, de fekete, meg uj😊)

aztan:rg t42bp

her Valo
mostanaban nem tervezek arra menni, a tamer meg nem autoznek le... akkor ugrott a dolog.. azer koszi

JHetfield
ugyan itt van egy kopesre😄

Match
miskolc

her Valo
es honnan vagy Te?

Match
NEM 😊

her Valo
RG hányas? mondj egy pontos tipust es tudok arat mondani.. de uj ibanezt raadasul olyat amit itthon 300ert adnak biztos nm tudok 100ért...
erolkodobol meg csak jot hozok be, mer nehéz..

gergou
Ibanez rg series-es gityokat mennyiert tudsz hozni? Valami komolyabb kene, ket dupla, egy szimpla hangszedovel, es valami cool tremoloval, szal egy ilyen gityo 300 ezer forint itthon, en meg 100 at alig tudnek erte fizetn😊 Meg erdekelne valami 100 wattos sinusos erosito is, nagyon olcson, de jo minosegben😊)

Gladiator 11, csak keresni kell, es a Nightwishtol a Stratovariusig, a Symphony x tol a Metallicaig, sot meg a Rammsteinig is van minden szamhoz gitar tab, Meg Pink Floydhoz is van majdd minden szamhoz, csak a gogle.comot kene hasznalni...

her Valo
Meccs: az tam kell, az állvány nem.
BP-n jartok valamikor?

Match
Valo: megérdeklõdtem az árakat : a tam 5 ezer, az álvány 6

Match
mi a mai király zene?

her Valo
hát.. biztos...

JHetfield
itt az a lenyeg hogy segitsuk csoro zenesz honfitarsainkat nem?

her Valo
nem nekem nem erne meg,
mert ilyen kis dolgokon nm lehet
meggazdagodni, de nemtom hogy
a posta mennyi dijat ker el egy
ilyen utanvetes cuccer, de eddig
ezer felett volt mindig, ami nem
engem terhel, de igymeg lehet hogy
mar dragabb minden...

JHetfield
mindent a kuncsaftert😄

her Valo
utanvettel, csak az plusz koltseg....
nemtom ilyen tetelnel megeri e...

ok koszi.
viszont latom hur is van 😊 , abbol is kene par ha nem gond..
kene 1- 09 es szett + 2- 11es szett
postai uton el tudod kuldeni ugye???

JHetfield
ezen meg el koll gondolkoznom... holnap estig kiagyalom

her Valo
Dashed:
Felirtam, jonni fog a cuccal...

her Valo
hurok
örni bólra tudok most árat: 1300Ft/szett
mindenfele van amit gyartanak

her Valo
valaki nem akar gitárt rendelni?
tudok hozni occsójé :-))

Valo .. Satu csavar engem is erdekelne ha tudnal nekem is hozatni/kuldeni.. kene 2 adag [ 6db😊 ]
JHetfield
jah telleg...emlitettel hurokat is... azokbol milyen lesz?

JHetfield
koszi!😊

JHetfield
igen

her Valo
jaja
felirom...

meg egyenlore nemtiszta pontosan mikor jon a cucc, mert még innen onnan jonnek rendelesek, meg meg nmtom pontosan miket hozzak :-)))

szal akkor ket 12-es csomag green tortex
meg ez a satu csavar?