Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Satchfan
Pestre járok a Szekeres gitársuliba, a félakusztikus gitárral szerintem a jazz gitár a legjobb tipp, a srác ne mtudom merre jár haza 😊 ja és igen, 6 húros.

www.satriani.com

Satchfan
Az élményem kb fél perc volt, a gitársuliban az egyik srácnak van Petrucci modellje, és elkértem tõle.Legugoltam, a gitárt a térdemre tettem és párszor megpengettem. A kényelme nekem már ennyibõl nyilvánvaló volt, a hangját viszont sajna csak így hallottam.

A félakusztikus gitáron te a klasszikus test fém húr kombinációt érted? (magyarul akusztikus gitár, a neylonhúros a klasszikus gitár, ha jól tudom..)

www.satriani.com

Satchfan
Mi van emberek, meghalt a fórum?????????

www.satriani.com

Satchfan
jó úton haladsz, de nézd tovább 😊)

www.satriani.com

de mér mi ezen a vicc, nem látom... az hogy gitár nyak van rajta?

Satchfan
VAZZZEEEEEEEEEEEEEGGGGGGGGGGGGGG!!!

Én látom a lényeget

www.satriani.com

p)ec
Senkinek nem esett még le, mi a poén? 😄
Egyébként valaki válaszolhatna a #7095-re, megköszönném ám! 😊

\"Aaapaa! Aaapaa! Kééérsz csookiiit???\"

The Garrett
jaja amugy suli power 😄

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

The Garrett
Hát ha nem ereedti akkor jól átbaszták mer nem 2 fillér volt 😊

Garet ez nem eredeti gretsch ugye? a fejen olyan mint a Gibson-nál az epiphone... hogy csak kicsiben van ott hogy gibson (itt meg gretsch)

ezt a suliban fényképeztétek?

sztem undormány ez a szín, a márványpadló jut róla az eszembe :|

p)ec
Match: nézd meg jobban... 😊

p)ec
Ezen teljesen leakadtam:

p)ec
Nem, dehogy hangszuerrel ilyet soha nem tennék... szerencsére nem is az enyém, hanem haveromé, és vagy négy év óta elõször vette elõ... 😄

her Valo
mitõl lett rozsdás? lelocsoltad?

Mondd mégegyszer hogy \"hogy mi?\"...

p)ec
Félakusztikus gitárra ugyanolyan húrokat használnak, mint elketromosra? Mennyire szereti egy hzangszedõ, hogy a felhalmozódott rozsdát leswzdik róla rozsdaölõvel?

Satch: mesélj milyen volt! 😄 Nagyon kíváncsi vagyok, milyen lehet az a félkörívû mélyedés...

her Valo
a húrokról meg annyit, hogy minden boltban azt favorizálják amit éppen forgalmaznak.

példa erre: a medgyesi tibi ide oda ingázik aközött hogy a seymour duncan és az EMG piköpök közül melyik a nagyon jó és melyik az ultra szar, épp attól függ hogy melyiket mondja hogy melyiken fog többet...

her Valo
figyi! minden boltban van valami gáz. mindenhol megprobalnak minel tobbet kivenni a zsebedbol, az a kerdes hogy ezt mennyire pofatlanul csinaljak. ha valamit ertessz a dolgokhoz, es nem hagyod magad átverni akkor mind1 hogy hova mész

p)ec
Úgy emlékszem, hogy itt a többség szidta õket... 😄 Az Eldorádóval kapcsolatban mik a tapasztalatok?

Match
Én úgy hallottam hoyg az oroszlánbarlangban okos emberek vannak 😊) Mondjuk én nem vagyok pesti, tehát nem ismerem.
A húrt szintén nem ismerem.
Ammúgy én úgy tudom hogy a vibratózás elméletébõl jött a tremoló....bár ki tudja, lehet hogy csak gondoltak egyett és lett. Én már kurvára unom a strato tremolóját...meg kéne már egy kicsit szervízelni.

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

p)ec
Tényleg, ismeritek azt a húrmárkát akusztikusra, hogy Criterion? A tanárom szerint az egyik legkobb és legdrágább húrkészlet, a barlangban pedig azt mondták, hogy nem tartanak, mert gyenge minõség...

p)ec
Mindkettõ arra alkalmas, hogy az "érintõ hangja" nélkül másik hangot játszunk egy pengetésbõl. Az info egyébként a gitártanáromtól való, aki végigzenélte a rockkorszakot, és vhol van is még ilyenje, de majd rákérdezek. 😄

Match
szerintem is 😊) a tremolót viszont nem tudom miétr találták ki....talán azért hoyg a fender a gibson alá vágjon 😊

her Valo
szerintem a gyûrûvel csúsztatásra a slide gyûrût találták ki

Match
nah, akkor csak van 1 lapos is 😊
Amúyg szerintem ritka hülye hangszer, mivel a hangja a gitáré....

p)ec

Én úgy tudom, hogy a tremolót is azért találták ki, hogy a steel(=hawaii) giár hangját utánozzák. (a "gyûrûvel csúsztatást")

her Valo
van hozzá egy olyan dolog mint a gitárnál a slide gyûrû, azta barkolja a csávó egyik kezében, és használja mint a gitáron a slide gyûrût használják, és a másik kezével penget. mindezt ülve. szép dolgokat lehet vele játszani, de inkább kísérõ, kiegészítõ hangszer és ezért nekem annyira nem lopta be magát a szívembe. de jópár zenéhez elengedhetetlen szerintem!

Match
akkor én ilyen retardált változatokat láttam....vagy van valami pad-steel is assem,lehet hogycsak olyanikat láttam eddig....annak van rendes tete is, és csak 1 lapja.

her Valo
én eddig úgy vettem ki hogy a két lapos a standard

Match
3 lapos steel gitár? Olyat se láttam még 😊 csak egylaposat.

T'om. Steel gitár, ahogy Valo mondja.

her Valo
tudtommal ezt hivjak steel guitar-nak
sok zenekar hasznal ilyet, a Dire Straits-ben is allando szereplo, es amikor voltam nemreg a Bob Dylan koncertjen ottis ugykodtek egy hasonloval

gergou
jol nez ki, de magmaradok a hagyomanyos cuccnal😊

`Take a look to the sky just before you die`

p)ec
Lat: nem citera, hanem Rickenbacker elektromos gitár az ötvenes évekbõl. 😄

The Garrett
szólni még nemhallottam, de hétvégén ki lesz próbálva akkor majd mondok róla pár dicsérõ szót 😊

Ja, Syncromatic.
Gretsch light. Kérem róla a tapasztalatokat, mert egy ismerõsöm is akar ilyesmit.

Elektromos citera ?
A Muzsikás együttesnek 😊))

The Garrett
Erre csak ezt:

és ezt

tudom mondani.
Szorry a nagy képekért 😊

Ez is 1 GReccs gitár amit haver vett tegnap 😊

p)ec
A brit egy t-vel írandó. 😊

Mellesleg kinek van ilyenje?

Match
én utálom a beatlest 😊

p)ec
Az Opethet én is meghallgatom, mondjuk nem szeretem a hörgést, szóval inkább csak a Damnationt. 😄

Egyébként nekem a Beatles-szel sincs semmi bajom. Kicsit egyszerû, de nagyon szép tiszta a hangzásuk, és két zseni is volt a bandában. 😉

(Sajnos Lennont 😞 )

Match
Pec: ebben igazad van, én is inkább a régebbi zenéket kedvelem (na nem beatles-re gondoltam...).
DE mindegyikben vannak kiemelkedõek....meghalgatod az opeth-et...az valami death vagy black megtal vagy mi az isten, mégis elég jó számaik vannak.....
Nekem a death is tetszik, pedig az annyira nem technikás gitárban (sõt, néha kurvaszarul használják a diszonánsokat).
A cradle of filthnek is vannak oylan témái (sorced torture erotica...vagy ilyesmi) hogy eléggé igényesen ki van dolgozva.
Mondjuk a régi hangzást idézõ mai zenék is jól (Hát persze hoyg ZAkk Wylde).

p)ec
Én nagyon nem vagyok metálos, több stílust szeretek, de egyébként, ha mondani kell valamit, azt szoktam mondani, hogy én egy sznob progresszív fasz vagyok. Meghallgatom a metált is, de szvsz sokkal érdekesebb és színesebb hangzások vanak a régi rockzenében.

Match
Wroargh! Leszarom a no boundaries-t....szerelmes lettem egyx számba!!!: ))))))) Malmsteen - brothers....ennyire zene még nem fogott meg!!! Ezzel alkotott malmsteen bácsi.

Match
viszont ha mindenkinek ugyan az a gitár teccene annak örülnének a gyártók 😊
Amúgy énis iylen metálállat lennék (hehe...BLS forever....az meg lagzi 😊)), de gitár terén minden jöhet, mert mindent ki szeretnék próbálni.

gergou
Meg szerencse, hogy nem mindenkinek ugyanaz a csaj tetszik, mert akkor propblem lenne😊)

gergou
latjatok, nekem nem tetszik... De hat en tipikusan olyan hardmetaler/rocker gitarbuzi vagyok, szal nekem a tipikus Jackson forma jon be( pl ps 4)... de hat en ez vagyok😊

Match
Ezért én is 😊)
milyen jól meg tudják oldani ezeket a szélsõ inlay-eket...az eredeti, mikor csak kis pöttyükök vanna felül az olyan ronda, de ez véleményem szerint szép

Hohóó !
Mit nem adnék egy ilyen Gretsch-ért !