Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

The Garrett
lol 😄
-

bocsi nemtudtam megállni, de ugy imádom az ilyen embereket 😄

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

Match
ez nem rossz ötlet, de milyen lesz az eredmény? 😊)
nem akrok gitárt csinálni...olyast már csináltam egyszer...ha nem lett volna szar a rajzom akkor talán játszhatnék is vele (el volt szabva a húrtáv a rajzon).
a basszusgitárnak akarok valami jobb kinézetet adni!

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

Na, most minden darabokban jut eszembe, úgyhogy bocs a sok hozzászólásért.

Match: fújasd le autófényezõnél.

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

Uhh, vaz, ilyen szerszámokkal még szekrényt sem lehet csinálni, nemhogy hangszert. Na jó, gitárnak kinézõ tárgyat lehet reszelni érdes kõdarabbal is... De azért az ember adja már meg a módját kicsit...

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

Figyu Match! Ha komolyan érdekel a dolog, akkor szerintem vedd fel a kapcsolatot valami hangszerkészítõvel, elmesélik, hogy mit meg hogyan.

De pl. a nyak az zûrös ügylet, mert kell hozzá szalagfûrész, állványos marógép (a pálca helyét végig kell marni). Ha meg valami komolyabb nyakat akarsz, akkor nem árt ragasztani hosszában. (Ketté kell vágni a fát és szembefordítani, mert akkor nem egyirányba vetemedik, hanem az egyik fele megtartja a másikat.) Na és a bundozás... Szerintem vegyél egy nyakat és szereld bele azt.

gergou
Udvozlet emberek, nem tudtok a 90 es evekbol mondani olyan egyutteseket, amiben szep hangzatos elektromos gitar szolok vannak? Szep lassu es hangzatos... ennyi😊

`Take a look to the sky just before you die`

Match
hát ez a csávó elég barbár...
ami meg a gitárépítés lényege (a nyak) azt nem írja le...
a pác még OK, azzal nem lesz gond, de a lakkozással szarban leszek....
mert fújni nem tudom, de mondtak olyan lakkot ami ilyen spray, mint a festékek, és csak simán le kell fújni vele, majd egy kicsit csiszolni.
Csak az a gond hogy nem magyarországon mondták 😊

gitarkeszites.try.hu

jó dolgok vannak itt, csak a gyerek nem igazán nézett utána, h mibõl érdemes barkácsolgatni..

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

Match: Már a festésnél tartasz? 😊

Lehet kapni vízalapú fapácot, azzal kell elsõ menetben kezelni a fát, de csak szórópisztollyal lehet, mert az lesz egyenletes. A sunburst-höz kisebb fej kell és némi gyakorlat. A lakkozáshoz meg akril vagy poliuretán vízalapú szintetikus lakk. Az enyémet akril lakkal fújták le, elég macerás, mert ahhoz, hogy szép legyen csak vékonyan szabad fújni, viszont akkor nem elég kemény. Úgyhogy 14 réteg lakk van raja, két hétig tartott. Reggel polírozás + 1 új réteg, másnapig szárad.

Ja, és a srác, aki csiszolta (kézzel kell, géppel nem megy) ínhüvelygyulladást kapott a végére... Szép kilátások... 😊

Match
valaki tud mondani pár gitárépítési tipet?
pl hol tudok jó festéket és jó lakkot szerezni?

Hellhammer
A Sepultura és a Dismember milyen? Eddig én rájuk mondtam, hogy thrash metal.

Mind1, hagyjuk a dolgot, mert bele lehet bonyolódni teljesen. Yetike megmondta a frankót: tetszik? hallgasd! 😊

Szteteg egy Mesa Boogie .50 Calibre fejért sok 200k HUF? Az e-bayen 400 EUR körül vannak ilyenek...

Hi!
Felhívtam a Pecsát és a csaj azt mondta, kb júni elejétõl lesz jegy a g3-ra.

Match
zakk meg diszkós 😊
zakk úgy jellemezte a pride&glory-t, hoyg old school heavy metal....
hát ha a heavy metal a kalapács akkor ezt nagyon elbaszta zakk bácsi....
viszont ha a heavy metal pride&glory akkor kalapácsék évek óta nagyon elbasszák 😊

rosszul hitted!!! ez alap dolog!!! nem szégyelled magad???!?!? és még te szereted a rock és metál zenét???? phöj! :-)))

Match
hmm...eddig azt hittem 2pac-re hogy metálos 😊

sõt! akkor már inkább ROKKK! :-))
amúgy ez érdekes, egyszer az FHM-ben (talán?) olvastam a század 50 legnagyobb rockerét! na, ki volt benne? DE igen! 2Pac! :-)

Match
rock az az amibe gitár van 😊
a ROCK meg az amibe zakk wylde van 😊)))))))))

Ja még annyit, hogy a rock az egy hatalmas gyüjtõfogalom a mûfaji jelentése mellett. Ebbe a halmazba a metal is beletartozik. Elvistõl kezdve a U2-n át egészen a legutolsó elfajzott grindcore õrületig minden rock is egyben.

Industrial <-- gépelési hiba nélkül

Trash metal nem létezik ! A mûfaj neve tHrash metal. Nem hiszem, hogy bármelyik thrash banda szeretné, ha "szemétnek titulálnák. A thrash egyik nagy öregje VOLT a Metallica. A Biohazad nem az, sokkal inkább hardcore.
El lehet ezekkel a dolgokkal játszani, de nem nagyon érdemes, mert sok csapat a teljes életmûvén belül sem csak egy stílusban alkot, lásd Metallica, akiknek már nincs közük a thrash-hez. Ezen kívül sok zenekart nem lehet beletuszkolni egy, de lehet, hogy két kategóriába sem, néhányat meg semmibe, így ha elég sikeresek általában sajtó megpróbál kitalálni nekik egyet és különbözõ nevetséges "mûfaji" meghatározások jönnek létre. A speed metal az még hagyján de ilyesmi, hogy szimfónikus metál, vagy lovag metál mit takar ?
Visszatérve a Metallicára, nem nagy megfejtés. Õk a METAL zenekar ! Egyben a mûfaj védjegyei is azzal, hogy magasan a legsikeresebbek, függetlenül attól mi minden van manapság a zenéjükben. Ha õk nem metal akkor semmi sem az.

Az Industrie az inkább Indostrial, azaz ipari. A gépies, szamplerekkel, csörgéssel csattogással megtûzdelt kimért zenéket hívják így. Na ezt jól leírtam 😊

Industrie??? na, az meg micsoda? életemben nem hallottam ilyet.. legalább tanulok ma is vmi újat! :-)
a Trash nem a Biohazard és tsai? én a Metallicát inkább a heavy-hez sorolnám...
ez így ok, csak van egy csomó idióta kategória, mint pölö a death-, doom-, power- és speed-metal, amiknek nem sok értelmét találom.

Szerény véleményem szerint valamilyen fokon érdemes meghatározni a 'mûfajokat', és ezzel nem azt mondtam, hogy mindenre pontos definíciót mondjuk, egyszerûen csak nagyvonalakban, hogy mégis tudjuk mi mi vagy legalábbis mi mihez áll közel. Ez abból a szempontból is praktikus, ahogy itt nézegetem a Boss pedál hangmintákat, hogy a pedál leírásokhoz megnevezik, hogy úgy kb milyen stílusú zenéket lehet velük megszólaltatni.

Egy általam kreált apró besorolás :

Punk : pl. Sex pistols, Exploited
Rock : pl. Tankcsapda, Alice Cooper
Metal : pl.

Heavy Metal : Iron Maiden, Kalapács
numetal : Linkin Park, Limp Bizkit (hallottam ilyet is, hogy crossover, de hogy az mi azt ne kérdezzétek 😊.
Death Metal : Children of Bodom
Black Metal : Cradle of Filth
Trash Metal : Metallica
Industrie Metal : Rammstein

Még ha nem is pontosan ezek (és még albumonként is eltér), de ezekhez állnak közel.

És, mielött bárki kötekedni kezdene, felhívnám a figyelmet a komment kezdõ 3 szavához, ebbõl kifolyólag azt mondom, hogy aki nem érzi szükségét az ne foglalkozzon ilyen 'besorolásokkal' (tetszik ? hallgasd!).

hááát, a Sabbath, bloody sabbath klippjében kimondottan egy szellemi sérült arcát utánozza :-)))

Match
ozzy régenj milyen szépen mosolygott a képeken 😊

vagy ami a legtutibb: a Black Sabbath haja, amikor kezdték, mint 4 nagy lufi :-)

Hellhammer
Legtutibb képek a Pantera-ról készültek a Power Metal korszakban 😊

Match
spandexgatya? 😊)
olyan hetfielden is volt régen soxor 😊

én még a régiebbi Iron Maiden-en láttam ilyen cicanacit, nagyon kész: nem is nadrág, hanem már harisnya, tornacipõ, és a zokni meg ráhúzva a nadrágra :-))

Hellhammer
Voltam tavaly Twisted Sisters koncerten, nagyon zsír volt 😊 Sose gondoltam volna, hogy egész este a "We're not gonna take it"-et fogom üvöltözni 😊

Match
Alice cooper jó 😊
ez a magasszárúpuma+cicanadrág+tupírhaj olyan twisted sisteres 😊

Satchfan
Az a HEVIMETÁL, nem ?

Múltkor láttam Alice Cooper Poison c. nótájának klippjét! Annyi hajlakkot régen láttam 3 percbe besûrítve 😊) De a nóta nagyon serály szerintem..

www.satriani.com

Hellhammer
Én amúgy nem is mondom egyik zenére sem azt, hogy metál. A metál szóról mindig a 80-as évek cicanadrágos, tupírhajú, magasszárú puma cpõs arcai jutnak az eszembe 😊

ha hozzászólsz, akkor legalább fejtsd ki a véleményed, h miért nem értesz egyet Praksival.
sztem is felesleges 3578543 féle metálkategória...

Match
mi az hoyg világosan beszéltél? 😄DDD
kispöcs..itt ne kalapácsjózsizzál....

Mert ez egy nyílvános fórum, és Te nem fogod megmondani, hogy mibe szóljak bele és mibe nem. Remélem elég világosan beszéltem.

Habár a témát el se kezdtük, de részemrõl le is zárhatjuk.

Match
LOL!
a mysongbookon:
Machine Head - Neo Metal/Indus - 25 tabs

Match
Ha minden szépen megy jönnek a képek a dizájnolt gityómról a hétvégén!

😄DDDDDDDDDDD

Match
mert a faszért kell mindenbe beleszólnod...
tereled a témát...
TÉMA LEZÁRVA!

Merthogy ?

Match
te maradj itt csendben 😊))

Nem.

Match
én is Így szoktam mindig nevezni 😊

Én úgy sorolom be, hogy ami tetszik, az rock, ami nem az metal... 😊

Bocs mindenkitõl, nem vagyok híve a zúzásnak... 😊

her Valo
én meg bólogatós-metált

Mondd mégegyszer hogy \"hogy mi?\"...

Match
Mi a zenekarral Maci-Metált nyomunk!

nekem ez a metál-besorolás az agyamra megy. de most tényleg: nem teljesen tök mind1?? mert ha vki hall vmi újat, akkor húú, gyorsan besoroljuk, vagy ha nem lehet, akkor új mûfaj. pölö amikor azt olvastam, h a Gamma Ray "power-metal", akkor elkezdtem hangosan röhögni....

her Valo
igen közel járt a valósághoz :-))
kb mint amikor lisztes lövése a kozvetito szerint csak egy paraszthajszállal ment fölé (csak igen vasatag haja volt annak a parasztnak)

Match
Egyszer ovlt nálunk egy énekes, akitõl megkérdeztem hoyg a metallica milyen stílus...
erre azt mondja: "hát...ilyen numetál alap punkos beütéssel".
és akkor még nem jelent meg a saint anger 😄DDDDDD

Match
én is így gondolom...bár biztos megoldják...120 dolcsiért...

her Valo
AC/DC és hasonlók

a metallicanal a load/realoadra eloszeretettek mondják hogy hú az már nem metál... szerintem attol mert kicsit lassabb lett még ugyanolyan súlyos metal témák vannak rajtuk (élen a devil's dance)

szal itt tényleg az a helyzet hogy manapság már ami hörgõs az a metál, ami nem de van benne gitár az a rock (sokak értelmezése szerint)