Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
-
bocsi nemtudtam megállni, de ugy imádom az ilyen embereket 😄
I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.
nem akrok gitárt csinálni...olyast már csináltam egyszer...ha nem lett volna szar a rajzom akkor talán játszhatnék is vele (el volt szabva a húrtáv a rajzon).
a basszusgitárnak akarok valami jobb kinézetet adni!
\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"
Match: fújasd le autófényezõnél.
Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E
Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E
De pl. a nyak az zûrös ügylet, mert kell hozzá szalagfûrész, állványos marógép (a pálca helyét végig kell marni). Ha meg valami komolyabb nyakat akarsz, akkor nem árt ragasztani hosszában. (Ketté kell vágni a fát és szembefordítani, mert akkor nem egyirányba vetemedik, hanem az egyik fele megtartja a másikat.) Na és a bundozás... Szerintem vegyél egy nyakat és szereld bele azt.
`Take a look to the sky just before you die`
ami meg a gitárépítés lényege (a nyak) azt nem írja le...
a pác még OK, azzal nem lesz gond, de a lakkozással szarban leszek....
mert fújni nem tudom, de mondtak olyan lakkot ami ilyen spray, mint a festékek, és csak simán le kell fújni vele, majd egy kicsit csiszolni.
Csak az a gond hogy nem magyarországon mondták 😊
jó dolgok vannak itt, csak a gyerek nem igazán nézett utána, h mibõl érdemes barkácsolgatni..
Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.
Lehet kapni vízalapú fapácot, azzal kell elsõ menetben kezelni a fát, de csak szórópisztollyal lehet, mert az lesz egyenletes. A sunburst-höz kisebb fej kell és némi gyakorlat. A lakkozáshoz meg akril vagy poliuretán vízalapú szintetikus lakk. Az enyémet akril lakkal fújták le, elég macerás, mert ahhoz, hogy szép legyen csak vékonyan szabad fújni, viszont akkor nem elég kemény. Úgyhogy 14 réteg lakk van raja, két hétig tartott. Reggel polírozás + 1 új réteg, másnapig szárad.
Ja, és a srác, aki csiszolta (kézzel kell, géppel nem megy) ínhüvelygyulladást kapott a végére... Szép kilátások... 😊
pl hol tudok jó festéket és jó lakkot szerezni?
Mind1, hagyjuk a dolgot, mert bele lehet bonyolódni teljesen. Yetike megmondta a frankót: tetszik? hallgasd! 😊
Szteteg egy Mesa Boogie .50 Calibre fejért sok 200k HUF? Az e-bayen 400 EUR körül vannak ilyenek...
Felhívtam a Pecsát és a csaj azt mondta, kb júni elejétõl lesz jegy a g3-ra.
zakk úgy jellemezte a pride&glory-t, hoyg old school heavy metal....
hát ha a heavy metal a kalapács akkor ezt nagyon elbaszta zakk bácsi....
viszont ha a heavy metal pride&glory akkor kalapácsék évek óta nagyon elbasszák 😊
amúgy ez érdekes, egyszer az FHM-ben (talán?) olvastam a század 50 legnagyobb rockerét! na, ki volt benne? DE igen! 2Pac! :-)
a ROCK meg az amibe zakk wylde van 😊)))))))))
El lehet ezekkel a dolgokkal játszani, de nem nagyon érdemes, mert sok csapat a teljes életmûvén belül sem csak egy stílusban alkot, lásd Metallica, akiknek már nincs közük a thrash-hez. Ezen kívül sok zenekart nem lehet beletuszkolni egy, de lehet, hogy két kategóriába sem, néhányat meg semmibe, így ha elég sikeresek általában sajtó megpróbál kitalálni nekik egyet és különbözõ nevetséges "mûfaji" meghatározások jönnek létre. A speed metal az még hagyján de ilyesmi, hogy szimfónikus metál, vagy lovag metál mit takar ?
Visszatérve a Metallicára, nem nagy megfejtés. Õk a METAL zenekar ! Egyben a mûfaj védjegyei is azzal, hogy magasan a legsikeresebbek, függetlenül attól mi minden van manapság a zenéjükben. Ha õk nem metal akkor semmi sem az.
Az Industrie az inkább Indostrial, azaz ipari. A gépies, szamplerekkel, csörgéssel csattogással megtûzdelt kimért zenéket hívják így. Na ezt jól leírtam 😊
a Trash nem a Biohazard és tsai? én a Metallicát inkább a heavy-hez sorolnám...
ez így ok, csak van egy csomó idióta kategória, mint pölö a death-, doom-, power- és speed-metal, amiknek nem sok értelmét találom.
Egy általam kreált apró besorolás :
Punk : pl. Sex pistols, Exploited
Rock : pl. Tankcsapda, Alice Cooper
Metal : pl.
Heavy Metal : Iron Maiden, Kalapács
numetal : Linkin Park, Limp Bizkit (hallottam ilyet is, hogy crossover, de hogy az mi azt ne kérdezzétek 😊.
Death Metal : Children of Bodom
Black Metal : Cradle of Filth
Trash Metal : Metallica
Industrie Metal : Rammstein
Még ha nem is pontosan ezek (és még albumonként is eltér), de ezekhez állnak közel.
És, mielött bárki kötekedni kezdene, felhívnám a figyelmet a komment kezdõ 3 szavához, ebbõl kifolyólag azt mondom, hogy aki nem érzi szükségét az ne foglalkozzon ilyen 'besorolásokkal' (tetszik ? hallgasd!).
olyan hetfielden is volt régen soxor 😊
ez a magasszárúpuma+cicanadrág+tupírhaj olyan twisted sisteres 😊

Múltkor láttam Alice Cooper Poison c. nótájának klippjét! Annyi hajlakkot régen láttam 3 percbe besûrítve 😊) De a nóta nagyon serály szerintem..
www.satriani.com
sztem is felesleges 3578543 féle metálkategória...
kispöcs..itt ne kalapácsjózsizzál....
Habár a témát el se kezdtük, de részemrõl le is zárhatjuk.
a mysongbookon:
Machine Head - Neo Metal/Indus - 25 tabs
😄DDDDDDDDDDD
tereled a témát...
TÉMA LEZÁRVA!
Bocs mindenkitõl, nem vagyok híve a zúzásnak... 😊
kb mint amikor lisztes lövése a kozvetito szerint csak egy paraszthajszállal ment fölé (csak igen vasatag haja volt annak a parasztnak)
Mondd mégegyszer hogy \"hogy mi?\"...
erre azt mondja: "hát...ilyen numetál alap punkos beütéssel".
és akkor még nem jelent meg a saint anger 😄DDDDDD
a metallicanal a load/realoadra eloszeretettek mondják hogy hú az már nem metál... szerintem attol mert kicsit lassabb lett még ugyanolyan súlyos metal témák vannak rajtuk (élen a devil's dance)
szal itt tényleg az a helyzet hogy manapság már ami hörgõs az a metál, ami nem de van benne gitár az a rock (sokak értelmezése szerint)
Mondd mégegyszer hogy \"hogy mi?\"...