Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

p)ec
Nem, asszem csak lakkozottat.

\"Aaapaa! Aaapaa! Kééérsz csookiiit???\"

Match
nem....úgy értem nem tudok írni 😊
tehát, fogtál már lakkozatlan nyakú gitárt (tod, csak a fa...)

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

p)ec
Ö.... csiszolATLAN? Úgy érted, rajta van a fakéreg?

Match
fogtál már csiszolatlan nyakú gitárt?

p)ec
De mire jó? 😊

Match
most jut eszembe...
a westel reklámban kicsit durván játszanak? 😊)))
kik azok? 😊

Match
elõször C-s egysoros..
aztán ha mácsó vagy akkor egy fasza kromatikusat 😊
(csak azok 10k felett vannak)

p)ec
Egyébként vki ne3m tudja, hol lehet kongát tanulni?😊 Vidéken.

Asszem a következõ hetekben veszek majd szájharmonikát. Kezdésnek egysoros C-dúr? Érdemes drágábbat venni, vagy késõbb kromatikusat?

Match
nemtom...szerintem senki sem problémázik vele..

p)ec
Hülye vagyok, de miért olyan nagy szám a nyakcsiszolás?

az lehet nincs de altalaban ilyenkor egy poti szabalyozza aminek bekotesem asszem egyertelmu:]
Match
jah, ok 😊
a csiszolásban tudok segíteni, aztán a többi nekeem is gond, mert én is ilyenbe akarok fogni.
ha szét akarod szedni akkor 3 vezetéket kell leforrasztanod: a jackrõl a testet meg a másikat (mittoménhogymonnyák) meg ami a hídnál megy hátra.
nos, hogy össze ne keverd, szükséged lesz egy fehér szigetelõszalagra meg tollra.
leforrsztod a vezetéket, ráragasztod a szigszalagot, és ráírod (a tollal) hogy "EZ A TEST!! EZ KELL A JACK BAL OLDALI PÖCKÉRE".
a többivel hasonlóképpen 😊
én is natúrba akarom, bár elfogadná,m olyan feketébe mint a strato 😊
az olan szép 😊

hááát, nemtom, JazzBass-en nincs pickup-váltó... pláne nem humbucker :-)

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

valszeg a bekotesi elv ugyan az
ez érdekes, DiMarzio honlapján (asszem) nézegettem pár basszus pick-upot, a bekötési rajz mindig egy strato volt....

ha van elektromuszeresz ismerosod az siman megcsinalja (folleg, hogy altalaba az osszes pickup-nak publikus a kapcsolasi rajza igy aztan meg akar te is megcsinalhatod)
Tinxtu
Kösz a válaszokat.
MAtch, kicsit félreértettél. Egy nyakcsiszolástól nem félnék ennyire, csakis a testre gondoltam, ami kicsit húzósabb meló. Innentõl kezdve a szétszed-összerak is más értelmet nyer😊(a nyak leszedése evidens+pofon 1szerû, de én félek attól a sok vezetéktõl meg forrasztástól..)
Praksi: Semmi baja, csak egyszerûen imádom a natúr gitárokat😊

hö, savat neki! :-)

mert tulajdonképpen mi a baj vele? (kevés eszem, kevés húrom, lemaradtam....)

Match
lehet még hõlégfúvóval is 😄DD
csak akkor ne számítspon az ember szép natúr faszínre 😊
persze asszem azt sem lehet gyári festésnél alkalmazni.

her Valo
hát én vegyszerre nem bíznám a gitárom
a csiszolovaszonnal viszonylag ritkan fordul elo hogy nem lehet megallitani. ugyanez a vegyszerre nem mondhato el

Mondd mégegyszer hogy \"hogy mi?\"...

Match
vegyszerrel le lehet szedni, de csak akkor ha már egyszer újra volt festve a gityó.
a gyári festéket nemhiszem...

Match
1. a csiszolást nem unod meg a felénél...ahhoz nagyon lustának kell lenni (és én az vagyok, de a gitárjaimat szeretem 😊)
2. nehéz....gondolj bele hoyg azt a <1 mm-es lakkot egy fél óráig kell csiszolni, mert olyan finom papírral csináálod.
tehát ha elbaszás=belecsiszolsz a fáva, akkor csak jobb lesz a nyak mert polírozod 😄D
3. na azért ennyire szerncsétlen nem lehetsz hogy 4 csavar kifogjon rajtad 😊
de lehet összerakva is csinálni (pl zakk is a gibsonját úgy csinálta...set neck-et nem lehet leszedni 😊))
4. nemtom...én csak a nyakról beszltem, a testel én is gondban vagyok.
5. mer én asztalos vagyok mi? 😊)

Lord AnonymouS
Ez pedig a másik, talán még gyönyörûbb (és a hangja se lehet kutya):

Egyébként nekem van egy 12 húrosom, amit az Ovation leányvállalata, az Applause csinált. Annak is ilyen formája van, de a lyuk rajta hagyományos. A hangja fantasztikus...

FTF&#178;@CS:S - users.atw.hu/ftf2 \"Life is like a fuse, short and burning fast\" P4 2,8GHz|1GB RAM|320GB|X800Pro|ViewSonicVX924|Audigy 2|Logitech Z-5500|PlextorDVDR|Logitech MX1000

Lord AnonymouS
Szerintem a világ (egyik) legszebb gitárja:
Ovation Elite

FTF&#178;@CS:S - users.atw.hu/ftf2 \"Life is like a fuse, short and burning fast\" P4 2,8GHz|1GB RAM|320GB|X800Pro|ViewSonicVX924|Audigy 2|Logitech Z-5500|PlextorDVDR|Logitech MX1000

adsza! :-)
tanárom is imádja...

Hallgassátok meg az új Eric Claptont. Szeretem azokat a lemezeket, amiken semmi különös nincsen, csak nagyon rendben vannak.

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

Hát a technikatanár az érdekes fajta. Az egyetemen pl. velünk együtt tanulták az elektronikát, aztán szívtak, mint a boci. Pedig nekik digitális jelfeldolgozásból nem is kellett vizsgázniuk.

Az ált. isk. technikatanárom viszont jól gitározott! 😊

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

há' mer'??
ha a tolómérõre azt mondom, h subler, akkor is?? :-)

her Valo
ugyanaz, de ha egy technika tanárnak aztmondod hogy smirgli akkor fultövön vág, mert arra érzékenyek :-))))

a csiszolóvászon nem a smirgli? vagy csak hülye vagyok?

Tinxtu
Match, ez eddig rendben van. De modjuk egy testtel is ilyen könnyedén "el lehet bánni"? Az idõ az egy dolog, az nem érdekel. Én inkább ilyenektõl fosok, hogy
1. Túl nagy fába vágom a fejszém, és a felénél rájövök, hogy bárcsak ne kezdtem volna neki.
2. Elbaxok vmit.
3. Szétszed-összerak...ezek nálam sose sültek el túl jól😊)
4. Honnan szerzek olyan waxot.
5. tapasztalat hiánya.
Ááá.. vegyszerrel nem lehet lekapni a festéket+lakkot??
Vagy az kárt tesz a fában is??
Asszem beszélnem kéne vmi hangszerésszel az ügyben.

Match
nah, nyakcsiszolás:
a lényeg hogy ha szakemberhez viszed, tudtommal 6-10 ezer forintot kérnek el érte.
ha magadnak csinálod, akkor kb 500 forint (és akkor még benne van 1 sör ára is a csiszolóvászon mellett (a sör kell 😊).
Azzt mondják hogy eleinte durva csiszolóvászonnal kell kezdeni, és váltani finomabbra. Hát én ajánlom hoyg a legeslegfinomabbal kezd, és azzal is fejezd be (én is így csináltam). Feldarabolod a csiszolóvászont, kb akkorákra, hoyg 2 ujjadra rá tudd tenni, aztán az rá a gitár nyakára, és kezdheted simogatni.
(elõtte a nyakat le kell szedni 😊) nem testel együtt csiszoljuk 😊)
aztán ha úgy érzed hogy kész vagy (mert hamar úgy fogod), akkor megnézegeted, leteszed, elmész, pihensz, beleiszol a sörbe, és mire visszamész látni fogod hogy nem jó.
mivel a lakk is szinezõdik, ezért én is az elsõ 10 perc után úgy éreztem hoyg kész...
max 1 órás meló volt teljesen leszedni.
0 szakértelem kell hozzá.
És valami kurvajó lesz a nyak!!! szeirntem azzal ki sem lehet fejezni hoyg ég és föld...

Kezeletlenül viszont tényleg szinezõdik a fa, de ez vele jár...
ha valaki tisztán tartja, akkor csak a természetes elszinezõdés lesz rajta, ami nem vlami durva...
látszani látszik de kit érdekel? azért olyan mert nekem úgy jó 😊
Mióta lecsiszoltam senki nem mondta azt hoyg a gitárjának jobb nyaka van mint annak...

Találtam nektek sokéves felvételeket, lehet fikázni 😊 (ezek olyan 2000 körüliek, a torzítós részek rém szarok...)

acoustic blues, vintage hangzás gagyi mikrofonnal, szélesnyakú gitáron: http://www.lacko.hu/pub/blues3.mp3

acousting blues: http://www.lacko.hu/pub/spareadime.mp3

ez saját alappal: http://www.lacko.hu/pub/SLOWROCK.MP3

ez meg szinti alappal: http://www.lacko.hu/pub/JazzRock.mp3

Kéne már csinálni újakat, mert ezek tényleg õsrégiek :-/

Meg jó csukló kell hozzá.

Match: én azt hallottam, hogy a waxolt gitárnyak eléggé koszolódik. Vagy a szvájernak mind1?

her Valo
Meccs már leszedte a szkvájerének a nyakáról a lakkot
csiszolóvászon kell hozzá meg türelem...

Tinxtu
Ha már így a lakkozásról van szó.
Én pont az ellenkezõjét szeretném egyszer megcsinálni, azaz a lakkozott gitárt ledarálni a fáig és azt lewaxolni v olajozni v mittudomén. A lényeg, hogy ne lakkréteg legyen rajta, hanem "érezzem a faanyagot", de azért a csupasz fa legyen felületkezelve, hogy ne ázzon el meg hasonlók😊)
Asszem erre van a wax. Kérdés, hogy ez a kis munka mennyibe kerülne egy szakembernél, mert nem túl szívesen állnék neki magamtól, és lenne nagy sírás-rívás ha valamit elrontanék. Ha megfizethetõ árú, akkor eszembe nem jut magamtól megcsinálni. De ha mondjuk drága, és inkább idõigényes, mint szakértelmet megkövetelõ feladat, akkor lehet hogy egyszer nekiugranék. Tanácsok, ötletek?

Örülök hogy vannak saját gondolataid, ez dícséretes. Az a gondom, hogy bepofázol meg belolozgatsz, de egyéb indoklást nem írsz, szóval már elnézést, de kb az idióta seggfejek szintjén mozogsz.

The Garrett
bocsi hogy ide offolok megint :/

Hehee nekem errõl az jut eszembe hogy vannak saját gondolataim 😄
Nemkell mindenféle szerszámra hivatkoznom 😊

de figyelj tudodmit? ÉN hiszek neked 😄

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

Valószínû. Szerintem annyiért kapsz egy olcsóbb kompresszort meg szórófejet. Vízalalpú akril lakkot pedig bármelyik barkácsáruházban árulnak.

Az ilyen egyénekrõl mindig ez a mondat jut az eszembe :

"Senki fia rád bámul és senkit kiált"
(Kalapács Józsi - Itt leszek)

Match
hát, annyit biztos nem ér amennyiért megcsinálnák...

Kisipari módszerekkel túl jó eredményre ne számíts. Ha gondolod, akkor meg tudom adni a srác számát, aki az enyémet lakkozta, aztán megbeszélheted vele a dolgot. Õ tuti szépen megcsinálja, kérdés, hogy megéri-e.

Különben az én straton selyemfényû, és elég szép így is 😊

Match
mret ha tényleg azt mondod (a gitárodat látván) hogy szépen megcsinálják, akkor bízok benned, és megcsináltatom.
csak nem akarok matt színeket...szép csillogóan akarom!
(olyantra mint a stratom, hoyg lássam benne szépen magamat ha belenézek 😄)

Match
és komolyan, szép is lett?

Hát egyszer a haverom ideállított egy rettenetes piros ndk basszusgitárral, hogy szabjuk át. Fogtam a gyalugépet és leszedtem a nagyját kb. 3 perc alatt, aztán a melós részét kézzel kellett volna befejezni, csiszoltam egy hétig, mire bejelentette, hogy az új jó lesz. Lefújták kékre, aztán eladta valami punknak ötezerér'. Kár volt bele az egész munka... De szép kék lett. Lehet metál fényre is fújatni, vagy csillámosra.

The Garrett
ok akkor a többit privibe 😊

Match
de hova?

Match
Küld!!!

The Garrett
hehh meg bocsi hogy ide offolok, de pityu küldöm a képeketet avagy nemkell? 😊

Match
kis háziállat mi?😊