Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Match
najah, de minden kis aprósággal egyre szebb 😊

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

Szasztok!
Tud nekem valaki ajánlani egy BP-i gitár tanárt(lehetõleg elektromos gitáron szeretnék megtanulni)?

God Said to Abraham: Kill me your son...

her Valo
ezer jo amugy az usa standard strato, kifizetsz erte egy csomo penzt, aztan meg egy adagot hogy ne legyen sablon mert van belole még 25 millio :-))

Mondd mégegyszer hogy \"hogy mi?\"...

her Valo
akkor kend a hajadra

Match
azzal meg már túll átlagos 😊

her Valo
lehet
igy viszont akkor visszaraknam a feher potikat

Match
így marad...
már leírtam lentebb...
króm pickupfedõkkel nem annyira jó...egybefolyó krómmassza lett 😄

semmi gitár alakja nincs.
Tehát gondoltam így marad...
és szerintem jobban is néz ki.

Elég vad, de ilyet stratora? Én olyat szeretnék egyszer összehozni, hogy csináltatok egy floyd-os rét, de nem pácoltatom le, hanem kap egy vékony lakkot, aztán van nekem egy nagybátyám, aki amellett, hogy állatjól gitározik még festõmûvész is, és elég jól bánik az airbrush címû szerszámmal. szóval rá kellene venni, hogy fújjon valami nagyonszépet a gitárra, aztán vinném vissza lakkozásra... csak aztán játszani félnék rajta, asszem...

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

her Valo
ehhez még akkor vannak kromos pickupfedok is?
ha jolvettem ki abbol amit irtal vannak

azzal állat lesz :-)

Match
thnx 😊

vad!!!
Match

Bocsi a képek méretéért.

Match
elvileg, külön sosem kell állítani a húrokat, csak ha már hozzányúltál, vagy eredetileg szar volt 😊
cask a híd magasságát kell variálni....

a nyakat úgy kell, hogy:
lefogod az elsõ bundon az E húrt (a véknyat) és rányomod az utolsóra is... (ha nem érted szólj).
aztán asszem a 8. bundnál kell nézni a távolságot a húr alja és a bund teteje között. ennek kb 1 E húrnyinak kell lennie (a 10-esnek).
ah nem jó, akkor huzogatsz rajta.
miután változtattál rajta, mindig kicsit hajlígasd meg a nyakat, hoyg beálljon az új helyére.

A nyakat beállítattam a múltkor, és úgy kértem, hogy húzzanak rajta többet, mert 10-est akarok majd feltenni. A húrlábakat viszont muszáj volt lejebb engednem, mert ahogy felrántotta a tremolót, minden magasabb lett, én meg a finom dolgokat szeretem...

Arra kíváncsi vagyok, hogy hogyan kell nyakat állítani, mert még nem mertem vele kísérletezni. Lehet, hogy nem is a saját gitáromon fogok 😊

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

Match
ha 3 rugó van bnne az bõven elég.
ha 2 akkor szerezz bele egyet.
3-al simán csavard beljebb a rögzítõcsavarokat (hátul, ami azt a lapot tartja, amibe a rugók akadnak).

és valóban állítani kellesz a nyakat, ha érdekel leírom hogy.

a híd magasságának 1/8-ad colnak kell lennie.

her Valo
vagy plusz rugot rakj be vagy hangolj lejjebb
ha maradsz ugyanabban a hangolasban majd a nyakat is allitani kell valoszinu

Figyu Match! Felraktam a stratora 10-es húrokat és eléggé felrántotta a tremolot. Kéne bele erõsebb rugó?

Match
dimarzioval is bõven kijövök amcsi árral+szállítás+vám.

hallod... uj dimarziot meg veletlen se vintagen keresztul vedd meg mivel ok az oroszlanbol hozzak at neked (ez az uj ibanez tonelok pedalokra is ertendo).
Match
nem az enyém 😄

az a tábor a szendrey karpell lászló alapította nemzetközi gitárfesztivál esztergomban.
elég messze miskolctól 😄
de megéri, ha elég a regisztrációs díj a részvételhez (4000 forint). De lehet hoyg lesz másik is, csak én nem tudok róla.

meglett a gityóm dizájnolása sajnos közben meghalt az egyik pickup-öm. Merthoyg az amerikai ipar egy nagy szar...
a sharp concepts által legyáárztott koptatón természetesen rengeteg elszabás volt, még fúrnom is kellett rajta egy jópárat.
a potik gatyik eléggé...pláne az árukhoz...sima mûanyag egy nem éoppen hosszúéletû krómbevonattal...
a pickupfedõk 2* olyan magasak mint a pickup-öm, és a krómbevonat vezetpõ rajta, rovidrezárta az egyik tekercset...végül még az egyik pickup-öm is meghalt mert a kedves pickupfedõ elszakította a vezetéket benne.
kicsit ideges voltam...
írok a vintage52-nek hoyg mennyiért szereznek be egy új pickup-öt (45 dolcsi) erre mondja hogy használtan 20 ezer körül szokott lenni, de ajánlott egy dimarziót 30 ezerért...
hát vámmal postaköltséggel olcsóbban kijövök ha behozaatom....
elkmegy a kurva anyjába az egész ország....

viszont a gitárom baromi jól néz ki, kicsit átkötöttem az elektronikáját olyanra mint a humbuckeres 2 pu-s gityóknál...
.érdekes hangja van de a középsõt úgyse használtam sokat.
majd linkelek képeket!

p)ec
Tanárom tett az Ibanez Roadsterjére Earnie Ball húrokat... hát sztem nem kellett volna. Elég jó húrok, nagyon testes hanjuk van, csak annak a gitárnak idáig olyan szép hangja volt... Az enyémre lehet, hogy legközeleb azt veszek majd...

Nyáron Miskolc környékén lesz majd vhol klasszikusgitár-tábor. Lesz argentin meg olasz vendéggitáros, követelmény alapfokú kottaolvasás. Na ki jön? 😊

Match: tiéd?😊

\"Aaapaa! Aaapaa! Kééérsz csookiiit???\"

ha netan emg -t szeretnel felesleges mert 1-2e forintal dragabb itthon medgyonal mint ahogy azt a listaban laton gyarioldalon... viszont a dimarziok nagyon dragak, de ezt persze csak az oroszlannak lehet koszonni...
Hellhammer
Már mindegy. Sztem Németországból fogom megoldani a dolgot. USA-ból esetleg pickup-ot meg effektet veszek...

Satchfan
mijez??

www.satriani.com

Match
Szenvedjetek!!!!

www.tex.hu 8500huf a jegyar:] de megeri!😊 postan kuldik😊
her Valo
kell hozzá tekercseltetni áram átalakítót, csak kicsit nehéz lesz :-)

Hellhammer: 220-ról megy az erõsítõ szerinted? Mert hogy szerintem ezeket nem ilyen 5 dekás kapcsolóüzemû tápokkal gyártják, ami mûködik mindenhol japántól zimbabwéig.

Hellhammer
Köszi 😊 Utánanézek...

Tinxtu
Sima Usps-es szállítás volt. 35$.
Amit ajánlani tudok neked: www.internetvilag.hu
Akár autó méretû tárgyakat is behoznak neked, és rendelhetsz olyantól is aki csak amerikába szállít + az összes amerika on-line shopból is.

Hellhammer
Ennek mekkora volt a postaköltsége?
Kinéztem egy fejet, az olyan 60x30x40 centis meg vagy 18 kg. Sztem több lenne a postaköltség mint a fej ára...

Tinxtu
Mijatökömér' nem lehet képet beszúrni?? Vagy csak én vagyok a béna? NA mindegy.Megpróbálom még 1x, máshonnan.

Satchfan
Be rég jártam már erre...

G3 koncertre hol lehet jegyet venni? Szegeden nem tudtam... 😞

www.satriani.com

her Valo
ilyen piros x nekeeeem is keeeelll

Tinxtu
Hát õt😊

Tinxtu: mit rendeltél? :-))

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

her Valo
ha rendel bárki is, nem nagyon ajánlom a USPS-t (sztenderd posta), mert a UPS meg a FEDex ugyan drágább, de azok nem hajlamosak elveszteni a csomagot (hiaba van biztositva nem fizetik ki) nem esik ki véletlenül semmi a 6-szor lefoliazott csomagbol ésatöbbi...

her Valo
emberfüggõ, 90%-ban csak oda szállít ami kivan irva
fizetés? paypal nálunk nincs, marad a money order, wire transfer és a bank trasfer (egyikse a legjobb)

Hellhammer
És az mennyire stabil, hogy az eladónál oda van írva, hogy "Will ship to United States only." mert csak ilyeneket találok :| Ha írok neki levelet, akkor általában hajlandóak ide postázni? Fizetési módban mennyire rugalmasak?

her Valo
szúrópróbaszerûen bontják a csomagokat, nekem pl mindegyiket :-)))

Tinxtu
Hellhammer, én az USA e-bayról már rendeltem egy-két dolgot, nálam mindig úgy ment, hogy megkértem az eladót, hogy 100$ körüli értéket írjon rá, mert Mo-ra 29500 Ft-ig az ajándékként feladott csomagok vámmentesek. Én úgy vettem észre, hogy nem érdekli õket, hogy ajándék v. sem, az árküszöb viszont annál inkább. Épp ezért vigyázz, mert nekem pl. a legutolsó csomagot a magyar vámnál felnyitották(elég ritka dolog, biztos nehéz volt😊 de végül rávágták a "Vámmentes" pöcsétet, oszt jóvan. Valószínûleg nem tudták mi az😊.

her Valo
az ajándék dolog nemmûködik

két hónapja már a biztosítási érték és a szállítási díj is vámérték növelõ tétel

cca 28e Ft alatti értéknél ha magánszemély adja fel vámmentes, amúgy 8% vám és a vámolt érték, tehát a cucc 1,08%-os árából számolt 25% ÁFA terheli a csomagot

ládát semmiképp sem éri meg behozni USA-bol, fejet ha már mesa dualt akarsz akkor igen

Hellhammer
Amúgy mennyi vámot+áfát kell fizetni az USA-ból rnedelt cuccokra? Valhol azt hallottam, hogy ha megegyezel az eladóval és ráírja a csomagra, hogy ajándék, meg hogy $30 alatti az ára akkor nem kell vámoltatni és áfát fizetni rá.

Hellhammer
Majd megnézem az USA ebay-t is, aztán lehet, hogy onnan fogok rendelni 😊 Mondjuk egy fejnél vagy ládánál elég gázos lehet a postázása, mert ki tudja hogyan ütik-vágják a repülõn, hajón stb. 😞 De pickup-ot, gityóelektronikát, effektet is szeretnék venni, azt már lehet, hogy az USA-ból fogom 😊

her Valo
nemtom, én nem vágom magam hasnra a német árakon, még a borsos szállítással és vámmal, áfával együtt is olcsobb az USA-bol rendelni

Hellhammer
Sok kereskedõ is hirdet az ebay-en. Az a baj, hogy nem nagyon ismerem Németországot. Münchenbe lenne érdemes elmenni, de fingom sincs, hogy arrafelé milyen hangszerboltok vannak. Meg aztán alkudozni elég gáz egy üzletben, az ebay-en meg elõfordulhat, hogy a licti eléggé érdekesen alakul és még kint is alacsonynak számító áron jutsz hozzá valamihez.

her Valo
én az USA-ba mennék, de konténerrel jönnék vissza :-))) csakhát nincs annyi tõke :-(

her Valo
ha már kimész akkor szerintem ne a neten vegyél hanem nézz körbe a boltokban használt cucc téren, szerintem olcsobb

Hellhammer
Amúgy azon filózok, hogy veszek majd ezt azt a német e-bay-en. Az lenne a tuti, hogy ha nem egyedül kellene érte kimennem (utiköltség miatt), úgyhogy ha valaki hasonló dolgon töri a fejét, ne habozzon 😊 Autó van.

Hellhammer
Durva...