Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

her Valo
öööööö
ezt nemértem
mér lesz a satu miat mélyebb hangja?
ha egy azon hangolast hasznaltam a stratonal es az ESP-nel akkor ugyanolyan volt a hangjuk, a faanyag tónusát leszámítva

Mondd mégegyszer hogy \"hogy mi?\"...

gergou
A floyd rose azert jobb, mert ha sokat hasznalod a tremolot, akkor sem hangolodik el a gityo, illetve ha extrem nyujtasokat csinalsz vele, mint Vai, meg Satri, viszont azzal szamolni kell, hogy elszakadhatnak a hurok konnyeden, es ilyenkor legalabb 20 perc, amig hurcsere, + behangolas megtortenik, mert a tremolot szep finom allitgatasokkal vissza kell allitani az eredeti helyzetebe... mellesleg egy jo floyd rose jobban is nez ki, mint egy vintage tremolo😊 ja, es meg egy alapveto kulonmbseg, az hogy sokkal melyebb a hangja ezeknek a gityoknak a satu miatt, sokkal durvabb, horgosebb😊

`Take a look to the sky just before you die`

Köszi a tanácsokat.Most sincs jobb gitárom(Yamaha EG-112)de nézegettem,hátva van valami frankó tipus megfizethetõ áron.Azt meg tudjátok mondani mikre kell figyelni gityó vásárláskor?A floyd rose mennyivel jobb mint társai?(pl:Vintage.Az enyémen ilyen van,nem valami f*sza)
Tinxtu
Mayáról már hallottam, egy sg-t láttam, vhonnan a 70 évek derekáról. Nem volt rossz(japán).
Azért menyire furcsa az, hogy ugye a 60-as évek vége felé, mikor megjelentek a Japán gitárok(kópiák..lásd Ibanez stratok, les paulok..), kb olyan volt a hozzáállás, mint most a koreaihoz. "Egy igényes gitáros csak amerikai gitárt fog a kezébe". Aztán egy 10-20 év alatt a zippzárszemûek megtanultak gitárt csinálni, egyre népszerûbbek lettek, lassan kijöttek a japán ibanez signature modellek(Jennifer Batten, Paul Gilbert, Frank Gambale..), és ma ott tartunk, hogy közel azonos a nívója, mint egy amerikai gitárnak.
És a 60-70-es évek japán kópiái ma nagy tiszteletnek örvendenek.
Vajon ugyanez lesz a helyzet a koreai gitárokkal is??😊
Mondjuk már most tapasztalható az, hogy a koreai gitárok a tavol-keleti vetélytársakhoz(kína, indonézia stb.) képest jobban megbecsültek.
Miért is írtam le ezt??? Na mindegy ki már nem törlöm.😊
T.

p)ec
50 ezres samicken játszottam... hát a floyd roset nem volt idõm kitapasztalni, de a nyaka olyan volt, mint egy baltának...

\"Aaapaa! Aaapaa! Kééérsz csookiiit???\"

nemtom, nekem is Mayám van, aztán olyasmit találtam, h 1979-84-ig gyártották anno Japánban.... csak h az ár terén képben legyek :-)

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

jaja,köszi.. 😊
nagy jóság ez,csak most nem baszom el vele az idõm (felvételi )
her Valo
arról még nem
most a vorson gitarok nyomulnak a gagyipiacon
osszeolloznak minden gitart aztan orulnek

láttam egy steve vai gitárt natúr színben, fordított ESP fejjel. érdekes volt.

meg aztán nemtom egy 60e Ft-os gitárba milyen lehet a floyd rose...

Igazat adok her Valo-nak.Inkább beszélj valamelyik korrektebb hangszerboltossal és részletre veszel egy kategóriával jobbat.Anno nekem is az elsõ elektronyos gityóm (Jolana) még néha rendesen megrázott.Sok értelmét nem látom, ha gyengébb hangszeren kezdünk, és esetleg megtehetjük, hogy némi érdeklõdés után egy frankó szerszámunk legyen.ÜDV MINDEN GITYÓSNAK!!!
télleg:

Maya gitárokról hallottatok már?

her Valo
újonnan hatvanért ne számíts túl jóra, inkább használtat vegyél, abbol egy kategoriaval jobbra is fussa annyiból

vmelyik GSA?

Emberek!60ezer HUF-ért milyen minõségû lehet egy Ibanez gityó?Szép kék színû,origi új.Kissé olcsónak találom ahoz képest,amilyen árakat ti írogattok.Pontos számára sajnos nem emlékszem.
mûxik?

thx! 😊
ízlések és pofonok 😊

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

p)ec
"will give head for ride"

na, és EZÉRT olyan kurva drágák itthon a hangszerek, h ne alakulhasson ki nálunk ilyen népbetegség, mint a Nyugaton :-)))

Kramer, kérlek, ez a mai fogyasztói társadalom betegsége, a vásárlási kényszer. Jó pszihológus segítségével leküzdheted :-))

hat en ha beneznek egy ket hangszerboltba nem birnam megallni hogy vmit ne vegyek 😊
her Valo
szombaton megyek bécsbe, igaz nem vásárolni csak városnézni, de azért szerintem benézek egykét hangszerboltba

Bécsbe még ki is tudsz stoppolni simán, az meg ingyé van úgy.

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E

Guitar Pro 4 Full
User ID:AROB227697
Key ID4:48714-23748-28602
hat az meg nem is sok..kb ennyibol lehet becsbe kimenni (odavissza) busszal..
igy ha megrendelnem a podot kb 56 ezer hunf korul kijonne az egesz.. itthon meg hasznaltan is 90 folott aruljak
innen szedd le

asszem ez nem teljes, keress egy cracket hozzá

jah,hogy olyantnak kellene nekem lennie.. :-/
Hellhammer
"az a baj hogy semmit nem tudok a rendeles meneterol , illetve hogy mennyi + penz a behozatala.."

Nekem egy német kereskedõ (asszem a thomann.de) 32 euro postaköltséget mondott. Ez egy gitár lett volna, ehhez lehet viszonyítani...

Guitar Pro-t :-)

Valaki meg tudná mondani,hogy a .gp (azaz guitar pro) kiterjesztésû fájlokhoz milyen progit v. alkalmazást kell rendelni?
Thx!
bocs, a helyi boltban hallottam, nem bírtam megállni :-))....

gitarofilia rulz...
pedig hogy széttette a húrjait :-)))

p)ec
Nem, ismétlem, NEM volt szekszuális kapcsolatom azzal a gitárral!

tinxtu:Biztos nincs sok ilyen,de nem csak Bécsben,hanem Pesten a WestEnd-ben van egy ilyen hangszerbolt,ahol van 2 külön ilyen hangszigetelt "akárhova bedughatod" 😉 szoba..
Kedves Mindenki!
Láttam érdeklõdtek néhányan a III. Encsi Nemzetközi TepsiFest 😉 iránt,szal amit én tudok róla:
-2004. júli 24-31
-fasza lesz
-ezutóbbinak ára is van (30.000 HUF /2 részletben is lehet/),de megéri
-2 olasz és 2 lengyel vendégmûvész (ez a hivatalos,de lesznek nem fellépõ,"csak" tanító mûvészek is..)
-szervezõje Papp Sándor debreceni konzis gitártanár
-júni 30. a jel. határidõ
-a kieg. programokat most nem sorolom fel,de lesz pincelátogatás Hegyalján.. 😄 + csomó zenés program (leginkább komolyzenés,de magatoknak lehet szervezni egyebet..)
-vegyes korú,tehát elég vegyes lesz a társaság (7-8-tól 2x-ig),de mindenki megtalálja majd a maga társaságát kortól függetlenül,zenei izlés szerint.. 😊)
-info: 3860 Encs,Rákóczi út 9.
tel:06/46 587-330
mail: [email protected]
Én sajna nem tok menni,de lesznek ott haverok,és persze minden stílusban lehet napi 24órában jammelni,lesz rá ember.. 😉
Akinek már csak ez van hátra,annak jó nyaralást,G3-at stb. ,nekem még vannak felvételik..
[email protected] lehet küldeni esetleges további kérdéseket...
p)ec
Spermabankba is ez kéne... szerintetek van gitarofília?

Tinxtu
Én az utóbbira szavaznék😊 Bécsben úgy mûködik a dolog, hogy van egy "line6" süketszoba meg egy másik a többinek. Line6-nál minden bekapcsolva, leemelsz egy gitárt a falról(én egy MusicMan Axissal mentem😊) és abba dugod amibe akarod. A másik szobában meg tele van a polc az effektekkel, egy fiókban az összes adapter, kiveszed bedugod...
Mikor lesz ilyen magyarországon...

A pod ugyanannyira mû, mint a digitech. Ezek mind DSP-s kütyük, ilyen erõsítõszimulációt nem lehet másképp csinálni. (Meg lehet építeni a csöves elõfokot persze, de az sem fog ládát meg mikrofont szimulálni). Podnak az a hátránya, hogy nem lábkapcsolós.

koszi a valaszokat..
most az lesz hogy jovoheten megyek es kiprobalok mindent amit csak tudok mert mar total nem tom hogy mit vegyek..
legszivesebben a podot vennem csak itthon rohadt draga ..
a korgok nem olyan rosszak de nekem a torzitoik nem jonnek be..,volt ax1 , ax 100 es ax 300g -m is
az ax10g meg lehet hogy jo nem tudom majd eloben kiderul..
Tech 21 Sansamp Gt-2.. igazabol nem ismerem.. de igy neten keresztuli meghallgatassal nagyon nem is lehet eldonteni hogy tetszik e vagy sem..
yamaha szint ugy..
a digitechektol meg kicsit idegenkedem.. nekem mindig a zoom jut rola eszembe ..kicsit mu az egesz.. hozzateszem eloben meg nem hallotam csak neten keresztul, de neten kerezztul nem lehet megallapitani hogy milyen a hangja egy kutyunek..

viszont amin nagyon kattogok hogy haverokat befuzom mennyunk ki nezelodni becsbe.. ott aztan ki tudnek probalni mindent es meg olcspbban is jovok ki mint itthon..
tenyleg most ha kintrol hozok be cuccost a hataron fizettetnek velem vmit vagy mar nem?
Tinxtu
Dashed: Nemtom melyik programra kérdeztél😊 A Reason egy teljes zenekészítõ progi, mindenféle szintikkel meg effektekkel, egy virtuális rackbe építve, még a hátulján is neked kell õket összekábelezni. Na ebben van egy külön beilleszthetõ dobmodul, mondhatni mindenre képes, programozható, tele (jó) hangmintákkkal, van vagy 40 készlet😊 (Rock, Techno, RnB, House, Jazz, Hardcore stbstb...). Lehet belõle jó minõségben, stereoban importálni wav fileba. Viszont többsávos felvevõ nincs benne.
A Dt-10 sztem egy kicsivel xarabb, bár ez is programozható, és innen is lehet importálni. Egyrészt a saját kit-ek nem a legjobbak, ha meg betöltesz fasza hangokat, azt is mintha lerontaná. Bár lehet hogy csak tekergetni kéne kicsit. Ez egyébként magában egy dobgép, és a mérete is kedvezõbb.
Gitárproci. Háát. Ha a Lajtán túl lennénk(tudom, uncsi, de mint már mondtam, Pod2,Digitech-Rp300 stb), többet lehetne kezdeni egy ilyen összeggel. Ha az effektek nem olyan fontosak, inkább egy fasza elõfokra vágysz, ami jól használható vonalból meg élõben is, akkor ajánlanám a Tech 21 Sansamp Gt-2t. Ez egy teljesen analóg elõfok 3 erõsítõkarakterrel(Megabuzi, Marshall, Fender), hangfal és mikrofon szimulációval. Effektek nincsenek😞 Kb. 50 ezer ungarische peták. Asszem a Vintageben vannak tech 21-ek, a hangmintákat érdemes meghallgatnia honlapjukon.
Bár a Korg nem a szívem csücske, nemrég jött ki egy új elõfok/multi, az Ax10G. 50E újonnan. Amp sim, Effektek, Expression pedál, korrektnek tûnik. Honlapjukon találsz róla vidijót😊
Régebbi modell az ax100g, kicsit több funkció, asszem 59.000 most.
Oder. Yamaha Magicstomp, ha jól tévedek 60e Ft. A régi Dg-Stomp és Ag-stomp(akusztik-proc) dolgai vannak belepakolva + még egy két effekt meg ampsim. Nagy hátránya, hogy csak számítógépes környezetben(usb-n) tudod deep editálni a patcheket(de ott tényleg korrekten, nem egy poti van a reverbhez😊, és be tudsz állítani 3 tetszõleges paramétert amit magán a kütyün is tudsz tekergetni szg. nélkül.
Ezt a www.magicstomp.com-on tudod meghallgatni, letölthetõ majdnem az összes gyári patch(90). Vannak jók, és vannak "érdekesek" is😊, de én a gyáriaknak sosem hiszek, mert a legtöbbje összecsapott xar😊 Tekergetni köll 1 picit és akkor minden kiderül.
Digitech Rp100-200 sem rossz, egy V-ampnál tuti jobbak. Vonalból is korrekt, ára sem vészes.
Más nem jut eszembe per pill., nemtom, hogy újat szeretnél inkább, vagy használtban is gondolkodsz-e...
No mindegy, majd ha még beugrik valami tuti ötlet akkor szólok.
T.

azt tudom, hogy a vintage-ben van egy digitech használtan (ha még ott van), azt meg lehet hallgatni, ki lehet próbálni. korg-ot meg boss multieffekteket a westend-es eldoradoban lattam (listaaron adjak kulonben, nem dragabban). szerintem a pod-ot a medgyesinél kellene megnézni, mert õ a line6 díler

hmmm.. egesz este guitar processzorokat - multi effecteket nezegettem (halgattam)a neten de fogalmam nincs mit vegyek
igazabol eloben kene ezeket latni de nincs egy normalis hely ahol le lehetne ulni magam ele rakni 3-4 kutyut es probalgatni...
ha van vmi otletetek ami a lentebb irottaknak megfelel ne tartsatok magatokba. 😊
a keret az max 50-60 korul lenne.
her Valo
kellemetlen...
ezért kell keménytokban hordani a gitárt. amellett hogy atom izmos kezed lesz (az enyém gitárral együtt 12 kiló) max a villanyoszlopban tehetsz kárt, a gitárban nehezen

en gitarfejet mar tortem..
setaltam puhatokban gitarral a kezembe, kisse ittas allapotban hazafele, es egy lampaoszlopnak ugy ahogy van lenduletbol nekuvertem a gityot.. 😞(
akkor nem is gondoltam ra hogy vmi baja lehetett.. viszont masnap amikor elovattem a tokbol ,hogy pengetek eggyet kicsit ledobbentem hogy hova tunt a gitarom feje..
ki tört már gitárnyakat?

lehet a progin belul vonalbol felvenni , es rarakni a programban megirt dobra stb???
gratulalok..
Megtörtént életem elsõ húrszakadása😞Úgy éreztem meg kell osztanom ezt a gitáros nemzedékkel.Lehet gratulálni😊
Mi egy keverõt vettünk a haverommal másfél éve, az lenne hivatott meghajtani a hard disk recorder 8 bemenetét, de már recsegnek a potik, és idõnként elmegy a fél oldala, azt' ütni kell, mint a söröslovat.