Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

jajj....én hülye....<szipp>...bocsássatok meg....drága húrtestvéreim.....

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

Virányi Viktor a neve. A kuti butik felé lakik. És Te?
én is tanulok.

te kihez jársz?

sz4bolcs
Olyannak kellett magyarázat aki egész biztos nem tanul zenélni.

Persze ettõl még hülye vagyok, mert balkezes gitárt vettem (bal kézzel pengetsz) De nekem a bal kezem a jobb, és a magas hangot is mindig mélynek gondoltam, így engem ez a hír tényleg sokkolt, ezt tetézi, hogy most a nap is lentrõl süt, így nem igazán megy a hangolás. 😞

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

sz4bolcs
Attól, hogy én másképp próbáltam magyarázni, még nem vagyok egybõl hülye. Legfelsõ nekem azt jelenti, ami a padlótól legmesszebb van, "a Nap fele a Földtõl" persze ha pontos akarok lenni, akkor hozzáteszem, hogy délben, és hogy a legvastagabb húr van a Nap felé, de ha mégpontosabb akarok lenni, és nem kezdõnek magyaárzok, aki nem tud gitárt hangolni, akkor azt mondom, hogy "legalsó húr" esetleg közbeiktatom a hang, hangfekvés szavakat, de én már csak ilyen egyszerû ember vagyok, és egyszerûen próbáltam magyarázni. BOCSÁNAT

Zenei szempontból. Istenem, ki tanul itt zenélni? Chaos Mad segíts!!!😄D
sz4bolcs
A látszat néha agressziót szül...

Satchfan
Na igen.. A "legalsó húr az alsó E"....

De honnan nézve? Fejjel lefelé ? 😊)))
Szembõl a legfelsõ 😊)

Maradjunk inkább a vastagság szerinti magyarázatnál 😊

www.satriani.com

Nem akarlak bántani, én csak mondtam, mert ugy látszott hogy nem tudtad.
sz4bolcs
Jaj ne tényleg? Most egy világ omlott össze bennem... 😄

Értem! Akkor elmondtom a 6 húros sima gitáron a legalsó húr az alsó E és az a legvastagabb. Onnan megy fölfelé. A legfelsõ húr a felsõ E és az a legvékonyabb. Amugy nem vagyok felháborodva, én még nagyon kezdö vagyok😊 Októberbe kezdtem.
sz4bolcs
A felháborodásod nem értem, ha esetleg elmondanád, mi a problémád...

sz4bolcs
Nem járok tanárhoz.

Csak megkérdeztem, hogy tanulsz-e zenélni? Baj?
sz4bolcs
Hol a problémád?

Te gitáron játszol? Tanulsz is valakinél vagy csak tabulaturát nézed?
sz4bolcs
Most miért zavarod össze szegényt??? Nem alsó, hanem felsõ 8)))

sz4bolcs
Nem alsó hanem a legfelsõ (legvastagabb) Fölveszed a telefont és az a sípolás megfelel a 2. legvastagabb húr hangjának (A)

sapkafej
Köszike, megpróbálom!

György

Satchfan
A legvastagabbal kezd, aztán a gravitáció mentén...

www.satriani.com

Az most mind1, ha koncertre mész akkor nem😊 Ha a legalsó húrhoz hangolsz, akkor jól fog szólni.
Satchfan
A zongora és a csemballó kb olyan viszonyban van, mint a gitár és Tinódi lantja.

Egyébként is, mit kell kötözködni, épp azért harcolunk, hogy Téged, a basszusgitárost ne közösítsék ki 😊)))))))) <#wave><#wave>

www.satriani.com

sapkafej
Köszi, ezt értem! Viszont nem tudok mihez hasonlítani, nem tudom, milyennek kell lennie a legalsó húrnak!

György

Relatív hangolás, az ugy lenne, hogy a legalsó(legvastagabb) húrnak az 5 bundját lefogod, megpengeted, akkor olyan hangot ad mint a következõ húr, és azt a húrt ráhangolod. Akkor most a második legvastagabb húrnak az 5 bundjárt fogod le.. következönek is.. és a következönek a 4diket, utána a megint az 5diket. remélem megérted ebböl😛
sapkafej
Valaki tud valami számomra is érthetõ leírást a neten a gitárhangolásról?

György

Hát.. Mi sem azt néztük hogy a basszus és a sima gitárnak is húrja van és pengetjük, hanem hogy mind a kettõ gitár. Érted?😊
nekem annyiban sántít, h a zongorát hiába kezdték el késõbb használni, mégse a csemballó kisebb csoportja. pedig húros és billentyûs mindkettõ

Van benne valami😛
Satchfan
Nem akartam én folytatni, csak hozzászóltam <#wink>

www.satriani.com

LOL

elég, enough, genug!!!!!!

téma lezárva, mindneki marad a saját álláspontja mellett, meddõ vitát kezdeni hülyeség, folytatni még nagyobb..

Satchfan
Mivel a történelem során a gitárt hamarabb használták, mint a basszusgitárt, úgy kell felfogni, hogy a basszusgitárok a gitárok egy kisebb csoportja. Tehát ha a pengetõs hangszereket nézzük, a gitárok egy halmazt alkotnak, aminek a basszusgitárok egy részhalmazát alkotják. Semmi értelme nincs különbséget tenni közöttük, hiszen csupán annyi difi van a kettõ között, hogy hány húrja van, és melyik A-ra hangolod.

(matektanár leszek, vagy mi <#alien2><#alien2>)

www.satriani.com

<#wink>

végülis egy fajba tartozunk 😄DD

😄D

jó, mind1, Boldog Karácsonyt minden gitárosnak és basszusgitárosnak!

én nem szólok bele, ti tudjátok.
pár év zenekonzervatórium után majd máshogy látjátok a dolgot.

gitár az gitár akármennyi húr van rajta.

+ #10794

nincs igazad
(ték)

nekem8.

bár igazam akkor is nekem van <-- alapozva az alant említett egómra 😄DDDD (meg némi zenei alapismeretre)

<#ravasz1>

Kérdezzetek nyugodtan<#nevetes1>!!
<#eljen><#worship>

Nah, ideje közbeszólni a szó csatába, mielött megölitek egymást. Lényegében a 7 húros gitárt, és a 6 húrosat sem külömböztetjük meg, akkor miért tennénk ezt a 4 húrossal? Most azért, mert kibaszott vastagok a húrok? Ugyan! Sima 6 húrok gitárnak az alsó 4 húrjához szokták hangolni a zenekarok a basszgitárt. (Vagy hangolóval😄) Ugyértem, ha valakinek jó füle van, akkor megpengeti a 6 húroson a legalsót, a basszus is a legalsót, és be tudja hangolni a 6húroshoz a basszus. Szóval most sok hülyeséget, a témához nem kapcsolódó dolgot mondtam, de gitár mind a kettõ, és szerintem ez a lényeg. És azt mondta, hogy minden gitárosnak. Akármennyi húros gitáron játszol az gitár! Szal Boldog nyuszit.. vagy miatökömet
ok. egyezzünk ki egy döntetlenben nem? 😄DD
vagy azt akarod hogy legyözzelek?<#eplus2><#nevetes1><#nyes><#vigyor><#idiota>

igen, de nem ugyanaz a hangszer 😛
arra próbáltam utalni a hasonlattal, h attól még h benne van a "gitár" szó a nevében, még nem ugyanaz 😛

a "zúzás" nem zenei fogalom 😄

az h elektromos v akusztikus, az maximum a hangkeltés mikéntjét jelöli, de mivel mindkettõ ugyanúgy van hangolva, úgyanúgy kell/lehet rajta játszani (mégha nehéz is 😛), ezért ugyanaz a hangszer.

ugylátom nem értettél meg, a basszgitár és a szologitár hangszer,
mií a fasz meg a faszén 2 külömbözö dolog, én konkrétan erre céloztam

szal<#idiota><#vigyor><#nevetes1>

De az akusztikust könnyebb zúzni, mert vékonyabb anyagból van...

Izé...

*

A kompresszort mire akarod használni?

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E