Gitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nightwish gitáros cucc.
(Nemtom, hogy melyik idõszakuk érdekel, mert nem ismerem a bandát)
Régebben:
Washburn CS-780 gitár
Mesa Boogie Stereo Fifty teljesítmény erõsítõ
Tech21 SansAmp PSA-1 elõerõsítõ
Marshall ládák
Mostanában:
ESP EV-1 (egyedi gyártású) gitár
Mesa Boogie Dual és Triple Rectifier erõsítõfejek
Marshall ládák
Shure ULX-P4 vezetéknélküli rendszer
effektek:
Boss DD-5 visszhang
Boss FS-U5 lábpedál (visszhang sûrûség vezérlésére)
Morley wah/hangerõ pedál
Digitech Whammy XP-100
A hangzáshoz hozzátartozik még jórészt a gitáros maga is, a zenekar, lemezen meg vastagon a stúdió is beleszól (felszerelés, hangmérnök, stb.)
(Nemtom, hogy melyik idõszakuk érdekel, mert nem ismerem a bandát)
Régebben:
Washburn CS-780 gitár
Mesa Boogie Stereo Fifty teljesítmény erõsítõ
Tech21 SansAmp PSA-1 elõerõsítõ
Marshall ládák
Mostanában:
ESP EV-1 (egyedi gyártású) gitár
Mesa Boogie Dual és Triple Rectifier erõsítõfejek
Marshall ládák
Shure ULX-P4 vezetéknélküli rendszer
effektek:
Boss DD-5 visszhang
Boss FS-U5 lábpedál (visszhang sûrûség vezérlésére)
Morley wah/hangerõ pedál
Digitech Whammy XP-100
A hangzáshoz hozzátartozik még jórészt a gitáros maga is, a zenekar, lemezen meg vastagon a stúdió is beleszól (felszerelés, hangmérnök, stb.)
ez egy igazi SG fórum<#zavart1>#zavart1>(ezt még muszály volt😊
Jaj ne vedd a szívedre😞
Nekem is rövid a hajam(pöcskivan😊 csajim sincs,és mottra sincs pénzem...
(elment minden az sg-re😄)
Nekem is rövid a hajam(pöcskivan😊 csajim sincs,és mottra sincs pénzem...
(elment minden az sg-re😄)
Nefájdiccxsátok már a szivemet, ma kellett levágatnom a hajam, nincs pénzem motorra csajom otthagyott és TI, ti meg fasza SG-ket nyomattok nekem, hogy ilyenemse lehet<#rinya>#rinya>
Ok srácok mostmár vágom😊
Köszönöm szépen a képeket leis mentettem õket,de az ACDC-s meglepett😊
Nemhittem volna hogy õk ilyenen játszanak😊
Tényleg az engemis érdekelne mien torzítást használ Emppu (Nightwish sologityósa) fõleg az Over the hills and far away számban!
Köszönöm szépen a képeket leis mentettem õket,de az ACDC-s meglepett😊
Nemhittem volna hogy õk ilyenen játszanak😊
Tényleg az engemis érdekelne mien torzítást használ Emppu (Nightwish sologityósa) fõleg az Over the hills and far away számban!
Árkádia hangszernél látok 7 és 18 ezer között mindenféle torzító és wah pedálokat, csak nem tudom melyiket lenne érdemes...
Tényleg lehet egyszerre több pedált közbeiktatni az erõsítõig vagy az már nagyon bezavar?
Tényleg lehet egyszerre több pedált közbeiktatni az erõsítõig vagy az már nagyon bezavar?
-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?
Milyen gitár pedált tudtok ajánlani 17000 ft-ig?
Meg amikor még nem volt PRS, Santana is... (Woodstock)
Nomeg:

Nomeg:

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E
lol...csak vicc voltám
nehogy aszidd h nemtom!
[õ nyitotta a led zeppelin topikot <#nyes>#nyes> ]
nehogy aszidd h nemtom!
[õ nyitotta a led zeppelin topikot <#nyes>#nyes> ]
Kuss!-magyarázta.
Különben ha sg, akkor:

Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E
ej
Nem tudjátok a Nightwish gitárosa milyen torzítást használ? Mert nekem az rohadtul tetszik de még nem tudtam eltalálni hogy milyen lehet...
hmmm....kiis ez? 😄D
elég nehéz lehet jáccani 1 ilyen gityón..de én elfogadnám 😄
elég nehéz lehet jáccani 1 ilyen gityón..de én elfogadnám 😄
Kuss!-magyarázta.
<#dumcsi>#dumcsi>
Bocsi,régre nem nagyon nyúltam még vissza😊
Na mind1,nekem k*rvára teccik a gitár,jáj megyek is pengetek 1 sort😊
Bocsi,régre nem nagyon nyúltam még vissza😊
Na mind1,nekem k*rvára teccik a gitár,jáj megyek is pengetek 1 sort😊
a jó öreg George,nicsak mi van a kezébe...
nemtudom ezt a bácsit ismered-e,igaz hogy ez ilyen ikergityó de SG😛
Hát az nyilván befolyásoló tényezõ hogy milyen erõsítõre dugod ezért is kell odafigyelni mert csalóka lehet vásárlásnál mert ilyenkor az eladók mindig valami faxa erõsítõre dugják hogy minél jobb hangja legyen persze nem átverés miatt csak demonstráció gyanánt hogy mit is tud az a gitár ha jó cuccra van kötve. Minél jobb az erõsítõ annál tisztábban szebben szól a gitárod. A torzításról annyit hogy annak is van millió 1 féle fajtája van amikor az erõsítõbe be van építva de van hogy külön torzító pedált kell venned. Én kb 1 hete ruháztam be egy multieffektre és abba már elég fasza torzítások vannak... (nekem az a kedvencem ami olyasmi mint a maiden számokban a gitár) de persze nem kell megvenned egy multiefektet ha csak a torzításra van szükséged mert van rengeteg féle analóg pedál is amiknek nagyon jó hangjuk van és nem is annyira drágák mint egy multi. Ami a gitárodat illeti: nem láttál még ilyenen gitárt? pedig sztem elég népszerû ha más most nem is jut eszembe de ott a rocksuli c. film abba igaz egy Gibson SG van nem pedig epiphone SG de ha csak a formáját vesszük akkor asszem ugyanaz (persze azért van külömbség a kettõ közt...) Sztem ezt már fogod tudni használni 1 darabig bandába is ha lesz, aztán egy idõ után "kinövöd" majd (megjegyzem nekem is még az elsõ gitárom van meg bár bandám még nincs.. de még nem is zenélek olyan jól hogy jobb gitár kellene majd talán pár év múlva...) Szal lényeg a lényeg fogod tudni használni bandában is persze egy jó kis erõlködõ kíséretében gondolom én... Úgyhogy sok sikert és gyakorolj sokat mert az a lényeg az egészben ja meg keress egy tanárt mert úgy 1xûbb lesz. Na befejeztem a szófosást 😄
Csak az a gondom hogy amikor kipróbálta a srác a gitárt kib*szottul jól szolt!
Namost nekem nincs torzítóm vagy erõsítõm,max a háziomozira tom csak feldugni:S
Az befolyásolja milyen brutálisan szól hogyha egy 90k-s vagy egy 15 vagy 35ks erõlködõn próbálom?
Namost tom hogy sokkal tisztább a 90k-s erõlködõ alatt de attól még a torzítási hangzás ugyan az marad nem?Csak szemcsésebb,töredezetteb lesz nám?
(nem,ez nem egy samponreklám😊
Meg még annyi,hogy nem igazán láttam ilyen gitárt videokban,eggyütessek,gityósok kezében!
Olyan fura!Rohattul zúz,viszont nem nagyon láttam ilyen formát egyik gityós kezében sem:S
Ha pl lenne egy bandám,akkor ott is tudnám hasznosítani?
Szal nemcsak otthoni gyakorlásra elég?Bocs ezé a sok láma kérdésér <#sniffles>#sniffles>
Namost nekem nincs torzítóm vagy erõsítõm,max a háziomozira tom csak feldugni:S
Az befolyásolja milyen brutálisan szól hogyha egy 90k-s vagy egy 15 vagy 35ks erõlködõn próbálom?
Namost tom hogy sokkal tisztább a 90k-s erõlködõ alatt de attól még a torzítási hangzás ugyan az marad nem?Csak szemcsésebb,töredezetteb lesz nám?
(nem,ez nem egy samponreklám😊
Meg még annyi,hogy nem igazán láttam ilyen gitárt videokban,eggyütessek,gityósok kezében!
Olyan fura!Rohattul zúz,viszont nem nagyon láttam ilyen formát egyik gityós kezében sem:S
Ha pl lenne egy bandám,akkor ott is tudnám hasznosítani?
Szal nemcsak otthoni gyakorlásra elég?Bocs ezé a sok láma kérdésér <#sniffles>#sniffles>
hmmm.. na most erre nemtok mit mondani..<#conf>#conf>
Nekem a régi tanáromnak meg a haverjának van egy boltja, de nem tudom hogy oktatnak-e még. Ha akarod megadhatom a számát, asszem 17-kerben vannak még mindig. De meg kell kérdezni.
Bocsi.
Egyébként nemhittem volna hogy egyáltalán teccik valakinek,aztgondoltam olcsó kezdõcuccnak fogjátok mondani😊
De hát bevallom énis majnem elélveztem rajta:o)
Nemtudtok oan újságot vagy honlapot vagy valamit ahol szológitártanárok hírdetnek?
De hát bevallom énis majnem elélveztem rajta:o)
Nemtudtok oan újságot vagy honlapot vagy valamit ahol szológitártanárok hírdetnek?
"devices/Asio channel selection on bellul pedig nalam az outputnal no channel selection van inputra meg csak egy valasztas van ,a hangkartyam.."
na igen itt lehet a gond ugyanis ide nekem ez van beírva mindkét helyre:
"not connected 1 + not connected 2"
input outputnál is😞
na igen itt lehet a gond ugyanis ide nekem ez van beírva mindkét helyre:
"not connected 1 + not connected 2"
input outputnál is😞
Most vettél el gitárt, és most akarsz tanulni gitározni?<#conf>#conf>
Aszittem profik vesznek epiphone gitárt, föleg ilyen kurvaszépet.
Aszittem profik vesznek epiphone gitárt, föleg ilyen kurvaszépet.
nightwisht?
hm....asszem mire haladó szinten leszel, egész más lesz az ízlésed 😊
nem kötekedésbõl mondom...csak tapasztalat 😊
énis system of a down-nal kezdtem most pmobilt, pbox-t, deep purplet, rainbowt gyakorlok
hm....asszem mire haladó szinten leszel, egész más lesz az ízlésed 😊
nem kötekedésbõl mondom...csak tapasztalat 😊
énis system of a down-nal kezdtem most pmobilt, pbox-t, deep purplet, rainbowt gyakorlok
Kuss!-magyarázta.
Nightwish <#worship>#worship>
inputra nemis kell semmit valasztani (nalam se lehet ,Devices / waven bellul)
outputnal kell az ASIO ASIO4ALL v2 ot kivalasztani.. buffert meg allitsd be 352re..
devices/midin bellul allitsd mind2ot no midi -re
devices/Asio channel selection on bellul pedig nalam az outputnal no channel selection van inputra meg csak egy valasztas van ,a hangkartyam..
devices/Asio control panelben nezd meg hogy nem disabled e veletlenul a driver..
ott a buffert egybol allitsd ien 320 korulire..(ha recseg a hang akkor ezt kell feljebb vinni.. viszont ez minnel magassab annal tobbet kesik majd a hang.. szal be kell loni)
nagyon prinyo de hatha nem figyelted az Engine / run legyen kipipalva kulonben nincs "bekapcsolva" a progi ..
eggyenlore ha ezek be vannak allitva akkor szolnia kene rendesen.. de meg gondolkozok mi lehet..
masik hogyha hallod hogy mar szol a progi tudsz allitani mindent faszan a greenmachine ampban akkor a hangeroszabalyzodon a "playback"-nel a line int vagy a microfont(ahova dugod a gitart) nemitsd el.. kulonben mindig hallani fogod a tiszta hangjat a gitarodnak..
outputnal kell az ASIO ASIO4ALL v2 ot kivalasztani.. buffert meg allitsd be 352re..
devices/midin bellul allitsd mind2ot no midi -re
devices/Asio channel selection on bellul pedig nalam az outputnal no channel selection van inputra meg csak egy valasztas van ,a hangkartyam..
devices/Asio control panelben nezd meg hogy nem disabled e veletlenul a driver..
ott a buffert egybol allitsd ien 320 korulire..(ha recseg a hang akkor ezt kell feljebb vinni.. viszont ez minnel magassab annal tobbet kesik majd a hang.. szal be kell loni)
nagyon prinyo de hatha nem figyelted az Engine / run legyen kipipalva kulonben nincs "bekapcsolva" a progi ..
eggyenlore ha ezek be vannak allitva akkor szolnia kene rendesen.. de meg gondolkozok mi lehet..
masik hogyha hallod hogy mar szol a progi tudsz allitani mindent faszan a greenmachine ampban akkor a hangeroszabalyzodon a "playback"-nel a line int vagy a microfont(ahova dugod a gitart) nemitsd el.. kulonben mindig hallani fogod a tiszta hangjat a gitarodnak..
én még nem nõttem ki a saját cuccom, talán 1 effekt kellene de azt majd akkor ha tudom mire használni
Kuss!-magyarázta.
LOL!!!
örülök hogy teccik!
gyakorolj vele sokat 😊
miket játszasz, vagy gyakorolsz?
tanárhoz jársz, vagy könyvbõl lesed az ötleteket?
örülök hogy teccik!
gyakorolj vele sokat 😊
miket játszasz, vagy gyakorolsz?
tanárhoz jársz, vagy könyvbõl lesed az ötleteket?
Kuss!-magyarázta.
hát igen,ha nem próbáltál elõtte több hangszert is akkor biztos hogy az elsõ az etalon!
én azt a bizonyos elsõt most növöm ki úgyhogy kellene egy kategóriával komolyabb😛
én azt a bizonyos elsõt most növöm ki úgyhogy kellene egy kategóriával komolyabb😛
😄DD
Figyelelj,HÓT kezdõ gitáros vagyok viszont 3 éve csak rockot és metált halgatok (vagy vmi nyugit ha olyna kedvem van😊
Naszal bementem,mondom ez és ez kell...leakasztotta megmutatta aztán rádurgta a gyerek az erõlködõre,benyomta a torzítást és...hát majdnem elélveztem😊
Menny el és próbáld ki,megéri,de mondom lehet hogy csak új vag valami és azér tûnik ilyen faszának😊
Figyelelj,HÓT kezdõ gitáros vagyok viszont 3 éve csak rockot és metált halgatok (vagy vmi nyugit ha olyna kedvem van😊
Naszal bementem,mondom ez és ez kell...leakasztotta megmutatta aztán rádurgta a gyerek az erõlködõre,benyomta a torzítást és...hát majdnem elélveztem😊
Menny el és próbáld ki,megéri,de mondom lehet hogy csak új vag valami és azér tûnik ilyen faszának😊
Lehet, ha meggyõzöl én is ilyet kérek a vasfejû télapótól. 😊
Igen,de megérte😊
Erõsítõt majd vmikor karácsonkor hoz nekem a télapó...(remélem merha nem szétverem a búráján a...vmi vasdarabot<#eplus2>#eplus2>)
Erõsítõt majd vmikor karácsonkor hoz nekem a télapó...(remélem merha nem szétverem a búráján a...vmi vasdarabot<#eplus2>#eplus2>)
47k? Ííí bazz. Elõször még 40-et mondtál rá. 😊
Áh azé énsem vagyok felsõ milliomoscsemete😄
Itthon van házimopzi erõsítõ,most ottan osztom a nótát😊
47k volt!(nagyondurvánmegérte)
Itthon van házimopzi erõsítõ,most ottan osztom a nótát😊
47k volt!(nagyondurvánmegérte)
Mennyibe volt? 40k? Vagy még vettél mellé egy kombót is?
az SG-t vetted végül meg?
Nah kicseréltem a gitárt!!
K*urvára veszettûl überbrutál komolyan szól vááá😄DDD
Oda vagyok 1 órán át lesem szakadtam róla,most jöttem gép elé mer eszek is meg tanárt is kutatok😊)
1 szóval:
ÜBERBRUTÁLKIRÁLY<#nevetes2>#nevetes2>
K*urvára veszettûl überbrutál komolyan szól vááá😄DDD
Oda vagyok 1 órán át lesem szakadtam róla,most jöttem gép elé mer eszek is meg tanárt is kutatok😊)
1 szóval:
ÜBERBRUTÁLKIRÁLY<#nevetes2>#nevetes2>
az addig rendben is van csak éppen akárhova tekergetem,csak egy egy tiszta gitárhang jön ki a hangszórókból!
Effect fülnél lehet választani programokat és variáni
csak outpuz channel-en veszi az Asio drivert,inputra azt írja hogy not connected nem is tudok oda semmit beállítani!
valalki legyen oly kedves és írja le min.5 lépésben hogy a rákba lehet effektálni vsti pluginszarságokkal a gitárt.
összedugtam,a hangszórókból jön a hang csak nem visszangoz,torzít...stb.
felraktam ezt a kibasz asio drivert is,éppen van 6 féle meghajtó amit ki lehet választani line in-re de baszik mûködni😞
megcsináltam már egy pár dolgot ezzel a kúrva géppel de nem gondoltam volna hogy ez a zenélés dolog fog ki rajtam<#violent>#violent>
összedugtam,a hangszórókból jön a hang csak nem visszangoz,torzít...stb.
felraktam ezt a kibasz asio drivert is,éppen van 6 féle meghajtó amit ki lehet választani line in-re de baszik mûködni😞
megcsináltam már egy pár dolgot ezzel a kúrva géppel de nem gondoltam volna hogy ez a zenélés dolog fog ki rajtam<#violent>#violent>
Igaz nem én kértem de gondoltam megnézem... valami eszméletlen komoly, ezer hála (és végre az az idegesítõ érzékelhetõ késés sincs már)
<#buck>#buck><#eljen>#eljen>
Na beleegyeztek az Árkádiás srácok😊
Tudtam hogy nem szemetek azok:o)
Élménybeszémoló estére várható😊
Tudtam hogy nem szemetek azok:o)
Élménybeszémoló estére várható😊