Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

McGrady
a Bb az a magyar B megfelelõje, szal B dúr

Kuss!-magyarázta.

üdv ! egy hülye kérdés:

A Bb akkord az egy B-dúr? mert 1 csomó helyen a h-t bvel jelölik és sztem ez leszállítva de nem bittos...

amugy egy Aria Pro 2-esen játszom ha érdekel valakit

sziasztok! én egy nagy segítséget kérnék valakitõl aki tudna nekem segíteni! Biztos ismeritek a Road- Nem kell más címû számot! ez egy nagyon jól összerakott szám szerintem, és szeretném megtanulni gitáron de sajnos nem tudom milyen akkordokat, hangokat használ pontosan. Tudna nekem valaki segíteni? vagy egyáltalán modern magyar zenészeknek nincs valakinek meg kottája, Guitar pro-s felvétele? kérlek titeket aki tud az segítsen nekem!

Hell boy
aha de érdekes mert én nem ilyen pack-ba vettem meg itt azt írja hogy It has three pickups de az enyémen csak 2 humbucker van. kezdem azt hinni hogy nem is létezik a gitárom 😄

Hm én sem értem, de eddig ezt találtam.

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

McGrady
akkor mégse a barátod 😄DD

Kuss!-magyarázta.

Hell boy
azt tudom hogy a barátom mert már én is kipróbáltam 😄 de használható infot vagy képet nem találtam sehol se... persze lehet én vok nagyon béna...

Hell boy
miért van az hogy Ibanez grx22-esemrõl semmit nem találok neten? se infot semmit. Nem gyártanak már ilyet? vagy ennyire szar? 😞

Nd
na igen de olcsó, és talán kezdõ hangszernek megfelelõ lehet. De igazából nem tudom, nem ismerem. De akkor talán jobb is, hogy nem azt vette meg a srác.

\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai

Hát a Harley-k nem a legjobbak, valaki csak "noname"-nek hívja a terméküket.

Nd
volt még egy másik gitár, amit néztünk, de a srác azt nem akarta. Egy harley-benton cucc. Nekem tetszett nagyon, bár nemtom mennyire megbízható motyó, ezzel a márkával még nem volt kapcsolatom.

Amúgy nekem is fekete LP-m van és szerintem nagyon gyönyörû abban a színben.

itten e:

http://www.codahangszer.hu/showstuff.php?termekID=618

\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai

Jah én is a DiMavery LP sunburst meg a Johnson LP sunburst közt vaciláltam. Végül DiMavery lett, de nem baj, a következõ amúgyis egy Epiphone lesz. 😛

McGrady
jah nekem sunbrust van jobban bejön, sztem az LP-khez jobban illik, mint a fekete szín

Kuss!-magyarázta.

Szvsz feketében nem néz ki jól a Johnson LP. Inkább már sunburst vagy a gold top.

Nd
Nem. Kicsit a kép szarul sikerült, de élõben nem néz ki rosszul. Nekem egyedül a fekete koptatólap nem tetszik rajta, de végülis azt le lehet cserélni.

És élõben nem olyan "bucsus" a gitár azokkal az arany szerelékekkel?
Nd
hmm. Hát a gitár az korrekt ennyi pénzért. Én mondtam neki, hogy az erõsítõt most hanyagolja, és gyûjtsön össze több pénzt, aztán egy komolyabbat vegyen, de inkább most akart. Hangereje van, végülis szobába jó lesz.
Igazság szerint nem nagyon szeretem ezeket a kis erõlködõket, mert szerintem szobába már tul nagyot szólnak, de a hangminõség az messze nincs ott, mint egy komolyabb cuccnál. Esetleg egy számítógép és egy Revalver vagy egy FXbox alternatíva lehetne

És jól szól a haverod motyója?
Ez még annak is rossz volt<#vigyor3>
Azt sem szabad elhinni amit kérdez...<#mf3><#mf3><#gonosz3><#gonosz3>
Gyurcsány azt mondta, hogy januártól olcsóbb lesz 5 %-al.
Vagy Te sem hiszel neki? <#nevetes1> <#confused> Ha mégsem,akkor <#falbav>
Vagy ez még viccnek is rossz volt?

Az viszont biztos hogy a Bandit jobban megérné.

Nd
Sziasztok.

Ma otthagytunk egy kevés, konkrétan 80 ropit a Coda hangszerboltban. Egy haverom vette magának kezdõ cuccnak.
A tétel:
Johnson LP
Fender Frontman 15G
heveder, hangoló, kábel, állvány

kép itten:
http://www.freeweb.hu/mndee/pictures/johnsonlp.JPG

No igen 😊 De már a másik árával is eléggé a határon autózok.

Tudom, hogy könnyû ezt mondani, de ha spórolsz még kicsit és hozzáteszel 19ezret, akkor annyiért már megveheted ezt:
Peavey Bandit

A Sheffield hangszóró sokkal jobb, mint a Blue Marvel.

Ezzel kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
Peavey Studio Pro 112
Esetleg vélemény?

Monnyuk nem értek annyira hozzá, de gondolom basszon nincs torzított csatorna. Vagy igen?

blackmetal
hát én annyit tudok hogy fordítva halálos, de sztem nem érdemes
basszuserõsítõt venni ha tudsz simát is szerezni
a basszuserõsítõ inkább a mélyebb hangokra van kitalálva

\"For those about to rock-we salute you!\"

Egy olyan kérdésem lenne, hogy érdemes-e szólógitárhoz basszus erõsítõt venni. Mert tanárnál bassz van, azt mondta ha tehetem inkább olyat mert erõteljesebbek rajta a magasak is.

Vagyisinnen venném. Csak ott több infó van róla!
blackmetal
szerintem nem éri meg ennyiért

Mi a véleményetek errõl az erõsítõrõl?
Próbára kéne és több stílusban is szeretném használni.
blackmetal
nekem kész van, be is dobozoltam meg minden
a torzítás akadozik, sztem az a baj hogy az egyik
kondiból másfajtát vettem, ezért mondom, hogy
pontosan azt vegyed amit elõírnak

De ugye nem adtad fel!
Remélem nem dobáltad ki az alakatrészeket. Ha nekünk összejön, besegítek a Tied összerakásába 😊 Sajnos elég hiányosan adták meg a kondik adatait, ezért két külömbözõ garnitúrát is rendeltem. Nem bízva forrasztási tudományunkban az összes IC-hez aljzatot is vettem, azon a 120 Ft-on nem múlik. A "vandál lábkapcsolók" megtalálása volt a legnehezebb, remélem azt kapjuk amit a képen láttunk. Szerencsére találtam egy honlapot, ahol részletesen leírnak dolgokat az elektronikában kezdõk számára. (ellenállások színsávjai stb...) A lelkesedésünk mindenesetre óriási 😊

blackmetal
a legontosabb dolog hogy pontosan a leírás szerinti alkatrészeket
vegyed és a kébelek és az alkatrészek összeforrasztására is figyelj
bõvebben késõbb, bocs hogy még nem tudtam megírni a cikket, de nincs
microsoft word a gépemen és most a beszerzésén fáradozok 😊

Legrosszabb esetben, 5539 Ft-ot veszíthetünk 😊

BlackMetál merre vagy? Kellenének az infok és a tanácsok!!!

Tehát Looper 😊

Remek a kérdés, mert butus vagyok hozzá. de valami olyat magyarázott a tesóm, hogy rájátszik a egy-két ütemet a Chip memoriájára (max 90 mp)és azt ismétli, míg Õ a gitáron mást játszik, de megpróbálok értekezni vele 😊

"Mikrofon-összegzõ" ?
Az keverõpult 😉

ez valami mikrofon-osszegzo?

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

Ne bosszants, már megérkezett az ISD2590-es IC és a többi alkatrész is úton van 😊
Mi volt a gond vele?

blackmetal
sok szerencsét hozzá, remélem jobban sikerül mint nekem 😊

Üdv 😊
Tesómmal belefogtunk a Lo-Fi Looper megépítésébe, ha kész lesz és érdekel valakit, beszámolok a tapasztalatokról <#vigyor4>

Én voltam az 😊 Elsõ tapasztalaim abszolút pozitívak, egyedül az egyik olajkulcsom gyenge picit. Azt hiszem ebben az árfekvésben(49900Ft) príma választás.

Kész a teszt. Hangminta meg kép még nincsen, hamarosan azt is fogok csinálni. Gitár-Center

McGrady
nekem johnson lp sunbrustom van, én meg vok vele elégedve, szerintem ideális hangszer kezdõnek, vagy akár haladónak is.
többet nem igazán tudok mondani 😞 😊

Kuss!-magyarázta.

Mr_no_NaMe
Szerintem nem lehet rossz, de nem ilyen van Alvinnak is?😊
Ha meg igen azmeg végképp nem szól rosszul!
Amúgy az árkádiás srácok feltettem egy brutális Explorert halál olcsón:

Naés megéri?(megõrülök az explorerekér):

Vorson EPL-01 Új
59000 Ft
Rendes teljes Explorer test, szilfából, a megszokott Vorson minõségben. Metálosoknak király! 22 bund, 2 humbucker, fix híd.

Nd
Hali

Régebben láttam belinkelt valaki egy Johnson Lp gitárt. Egy haverom ilyet szeretne venni, de nemtom hogy merjem-e ajánlani neki. Aki volt kapcsolatba ilyen hangszerrel, írjon már pár sort róla plíz.

errõl van szó:
http://www.freeweb.hu/arkadiahangszer/prod/detail/61.jpg
Tömör fa (éger) test, jávor nyak, 2 humbucker pickup, tune-o-matic fix híd, új, 1 év garancia. Arany szín, rózsafa fogólappal.

McGrady
ne rontsd el a kedvét sztem mindegyik zenekar tehet egy próbát, aztán ha a szerencse velük van, akkormenni fog 😊
reméljük 😊

Kuss!-magyarázta.