Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Arsenal18
Jah és mi a véleményeteg az Ibanez GRG 170 rõl???
jó gitár? elmegy? esetleg pickup csere után sokkal jobb is lehet?

KranaZoli
Én tudatlanságom, de ki ez az arc és melyik együttes ez?!

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

KranaZoli
Ha még nem láttátok volna!!!

A Guitar Rig 2. website-ján(!), NAGGYON KIRÁLY EZ A PROGI, ÚJRA CSAK EZT TOM MONDANI... vannak video bemutatók a progiról.

Az egyik videóban vagy egy részlet amikor ez a srác beszél a progiról, egyik közremûködõ volt a csapatban és van egy részlet, ahol JAM-el egy nagyot.

Nekem nem annyira szimpi a stílus amit csinál (mert zene 😊 , de érdemes megnézni.

1.) mert egészen jól bemutatja mit is lehet kihozni a progiból
2.) mert 1maga összedob egy számot (BASS gityó, Akusztikus gityó, szájjal dobol, harmónika, száj zongora, stb, stb...)

Nah, Õk a zenészek. Látszik rajta, hogy zenész.

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

Arsenal18
Hi!

Nekem egy "Ibanez GRG 170" gitárom van 😊 szerintem nagyon zsír 1 éve körül játszogatok magamtól...
akkordozgatok barrézgatok 😊
egész jól megy, pont ezért szeretnék tovább lépni...
egyenlõre tanár nincs bár pénz lenne rá de még nem találtam ill 1 tanár lenne de telt ház van így majd csak nyárra tud válalni...
a kérdésem az lenne hogy ha már a barrézás zsírul megy és a normál akkordok közül is a fontosabbakat vágom akkor merre tovább? tudnátok ajánlani gitárleckéket valahol neten vagy valamilyen pengetési gyakorlatot???
esetleg valami mást amit tanár nélkül gyakorlással profin meg lehet tanulni??
tabokkal próbálkoztam, de a legtöbb tabhoz 4-5 pengetési fajta kell :/
a baj az hogy nem tudom mit hogyan...
nincs valami leírás errõl valahol??
a segítséget elõre is köszi 😊

ott a helyem,csak szójjá<#nevetes1>

ja, Flea mestert majd áthívom pár üveg Ászokra :-)

ha Kecsón játszunk, akkor feltétlenül told el az arcod!! :-PP

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

McGrady
😊
voltam koncerten, ottis nagyon nagyot alakított...a sima számokban is veszedelmesen jó, sztem pillanatnyilag MO-on ottvan a legjobb rockgitárosok közt

Kuss!-magyarázta.

Christiansen
Tényleg király! Viszont a sweep pickinget utálom<#beka2>

McGrady
nekem Õ a nagy kedvencem, sztem elképesztõen jó 😊

Kuss!-magyarázta.

Christiansen
Na rákerestem és úgy meg tudtam nézni, nájsz!

Biztos jó sokat magolhatott, bár nekem ez ellenszenves...

Ez nem valós!!!
nekem müxik, láttam a sráctól egy hosszabb vidit fent googlen, nem rossz amit csinál 😊

Christiansen
"The page cannot be displayed"

Roger6

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Köszi az infókat!
Végülis a Kustom lenne a szimpatikusabb, de kíváncsi voltam, hogy vannak-e negatív v. pozitív tapasztalatok ezt a két kombót illetõen.
Asszem, a Kustom mellett döntök.

McGrady
jah, eza gond....se ilyen se olyan...

Kuss!-magyarázta.

Nd
szerintem az ilyen kicsi (15w) erõsítõk között nincs nagy különbség.

Szobába bõven hangos (talán tulzottan is) viszont jó hangjuk sosem lesz.
Szvsz simán azt vedd meg, amelyik szimpatikusabb, nem fogsz rosszabbul járni

\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai

És a Kustom?
Az végülis elég jónak látszik.Arról mi a véleményetek?

McGrady
hát, nekem az a véleményem h a roland maradjon a zongoráknál 😄
meg sztem kinézetre is szebb a marshall, amikor kipróbáltuk a cube-ot akkor recsegett, a marshall az sokkal szebben szólt, nem recsegett szal én marshall-t mondok

Kuss!-magyarázta.

Akkor a kettõ közül ki, melyiket ajánlaná?

KranaZoli
Tegnap kiprószáltam az ASIO driver-t és a Guitar Rig 2-õt úgy, ahogyan mondtad.
Tökkéletesen mûködik.
Szerintem vmi kib*szott jó ez progi, eszméletlen mennyi minden van benne. Profi!
Még nem egészen látom át mind1ik eszköz szerepét...
Említetted a hangokat, hangzásokat, amik Neked vannak.
A prg. itt van a mh-i gépemen is, de csak van 😊

Az volt a gondom Vele, hogy hirtelen túl sok volt a különféle hangzás, a sok-sok bank, ami persze jó, mert ilen kellett.

Azonban Én olyan hangzást szeretnék elérni, mint annó 2 pedállal el tudtam érni:

- BOSS MEGA Distortion MD2
- Ibanez Tube Screamer

A BOSS pedál olyan jó kid dögös hangzást produkált a Tube Screamer-el pedig szépen kijöttek a magas hangok, tovább szóltak a hangok.

Valójában amolyan Metallica-s hangzást szeretnék kihozni belõle. Ahogyan pl. a riffinteractive.com -on található Metallica leckéket oktató tanár gityója is szól. Nekem ez a hangzás tetszik nagyon!

Tudnál-e ebben segíteni?
Arra gondoltam, hogy miket kellene hozzá felvenni egy új Bank-ba pl, milyen eszközöket és azokat hogyan lenne célszerû beállítani...

Vagy nem tudom, hogy olyat tud-e a progi, hogy ha Te összeállítasz pl. egy hangzást, amikrõl írtál és azok között lenne ilyen, ilyesmi, akkor annak a "konfig" állományát pl. el lehet-e küldeni?! (pl. mail-ben)

Körbenézek ma a progi website-ján is...

Szóló hangban pedig szintén olyan érdekelne, mint ahogyan Kirk gityója szólt. (azért múlt idõt használok, mert a régi Metallica albumokra gondolok)

Szal, James-es, Kirk-ös hangzás kellene. Ebben kérném a segítséged.

Köszi: KranaZoli!

A Cube volt sz*r, vagy a Marshall tetszett sokkal jobban?

Mit értessz azon, hogy érdekes? :-))
Egyébként, mint írtam, lenne mivel "megtámogatni" a torzítást.Amúgy a hangminõsége milyen?

McGrady
én is vaciláltam, hogy roland cube legyen-e de aztán a végén Marshall-t vettem 😊

Kuss!-magyarázta.

Kicsit nagyképûnek hangzik de úgy éreztem nem nagyon tudok már nála új dolgokat tanulni,mostmár próbálok magam kialakítani egy stílust.Meg azt a lóvét máshova is el tudom rakni.
Szoktam gyakorolni egy másik gityós gyerekkel aki szintén hozzá jár.
Visszatéve a funkyhoz jó ki stílus,nagyon bírom persze fõleg a RHCP miatt😛
Néztem neten egy pár gyakorlatot,elég szokatlan fõleg a ritmusa a nehéz!
Sok sikert a zenéléshez,ha valami nem megy hívd fel Flea mestert funkban otthon van😄

regebben en egy Kustom KGA-16 ot hallgattam hat... :> erdekes hangja volt. de semmikepp nem harapos 😊
Üdv,Emberek!

Sürgõs segítségre lenne szükségem!Gyakorló kombót vennék, de nem tudok dönteni két lehetõség közt:1. Kustom Arrow16 (v. solo16)
2. Roland Cube15

A szívem a Kustom felé húz,de a Rolandban lévõ torzítóról elég sok jót olvastam (bár gyakorlatilag csak a torzítót magasztalják benne),az equalizerjérõl viszont inkább negatívabb kritikákat olvastam.
Van valakinek ezekrõl bármilyen tapasztalata?Tud valaki vmit a Kustom torzítójáról? Persze nem csak arra hagyatkoznék, mert eddig is a SD-1+DS-2 párosítást használtam, de, ha valaki esetleg biztosítani tudna róla, hogy a Kustom torzítója is okés, akkor egyértelmû lenne a választásom:-))
Végülis a lényeg az, hogy ki lehessen hozni belõle jó kis harapós hangzást.

Segítsetek!
Köszi elõre is!

ja, nyomjuk, pénteken már játszottunk pár számot :-)

és hogyhogy otthagytad a Tõkést?

Köszi!
Amúgy mi van veled,nyomjátok még a funkyt?
Én sem járok már tanárhoz,önálló fejlõdésbe kezdtem😊

olcsóbb gitár tuningolásánál vigyázni kell, mert elófordulhat, h az új elektronika a gitár hibáit fogja kihangsúlyozni!

egy bundcsere kb 18-20 ezer forint, egy új hangszedõ 20 forinttól felfelé+munkaköltség, ha faragni kell a hangszedõ helyét, vagy a fogólapot pótolni kell az további költség..

sztem azért nézz körül a 60-80as kategóriában, sztem érdemes a használtakat nézni, és késõbb azt tuningolni

a line-in meg a MIC az sztereó.
ha a gitárt rákötöd, és felveszed, elvileg csak monóban fog szólni.

Szasztok!
Tundátok ajánlani egy jó minõségû de azért megfizethetõ elektronikát?(pickup,kapcsoló)
Gondokoztam új gitár beszerzésén de lehet hogy a régit tuningolnám fel!
Tehát 60-80ezer kategóriájú gityót vagy egy jó kis tuning szettet érdemes venni?
Amúgy egy Yamaha EG-112-es gitárom van.Újra is kellene bundozni de nem tom mennyiért csinálnák meg😞
Köszi!

KranaZoli
Jah, 4 db 😊))
Tényleg nem sok 😞

Egy röpke kérdés:

A gityó az mono hangszer ugye?
Van szerintetek különbség a között, hogy a hangkártya Line-In ,
vagy MIC bemenetére teszem?!

Nd
mysongbook-on van fent pár, de nem sok.

\"There aren\'t many guitarists around at the moment who can send a shiver down my spine. Joe Satriani is one of the few.\" Steve Vai

KranaZoli
Hüle voltam, hamar befejeztem elõzõ hozzászólásom.
Tudtok-e, van-e esetleg Nektek(!) Ákos TAB-otok, vagy akkordkíséret.

A Rock-osabb számaiból nagyon érdekelne a gityó. A Majom a ketrecben, Quanqistrador (vagy, hogy a jó francba írják 😊, meg ilenek...

KranaZoli
Látom, vannak akik emlékeznek itt dolgokra 😊
<#vigyor2><#vigyor2>
Hát most azt hanyagolom 😞

E hó végétõl meg heti 2x fogok délutánonként angolra járni. Francba!

Be kell ütemezni ezt a gitározást, jajj.

Most kaptam kézhez Ákos Utolsó Hangos Dal c. DVD-jét.
Nem rossz! Nem tudom ki, hogyan van Vele. Nekem tetszik amit csinál(nak). Igényes és nem azért mondom, de van benne pár húzós riff is, amiket jó lenne megtanulni, meg a lírai számok akkordkísérete sem lenne rossz.

Nd
és újból elõkerül KranaZoli híres ujjazása.... 😄

KranaZoli
Mint említettem tegnap felpakoltam a Guitar Rig 2 demoját.

Igaz, akkor még nem volt "asio4all driver" telepítve.
Ma megprószálom ezt a 200MB-os állományt, ami lejött a Torrent-rõl úgy, hogy elõtte felpakolom a driver-t.

Ott megtaláltam az Input - Output beállítást. Remélem azért volt kaki a hang, mert nem volt ez a driver.

Hangminta majd akkor fog érdekelni, ha végre mûködik.

A lényeg, ha Neked jó és jól szól, akkor nálam volt vmi gebasz.

Igen Impi!
Teljes mértékben igazad van 😉

Tegnap este végig a Fight Fire Width Fire Riff-jeit nyüstöltem. Szerintem az egy keggyetlen profi szám 😊 Keggyetlen mód tetszenek a riff-ek benne, csak közben kikészült a jobb kezem, mint állat 😊

Mi gitáros tudjuk a leggyorsabban verni a f*rkunk és ujjazni a csajokat <#eplus2>

Szerintem ezt elértetted:
"Közben meg lejött a Guitar Rig 2 is, de úgy látom rosszakat írsz róla..."
A 13429-es hozzászólást 2005 szept.25.-én írták, míg a Guitar rig 2-õt
2005 dec. 04.-én "adták ki". Ebbõl adódik, hogy nem írhatott róla rosszakat 😊
Persze ettõl függetlenül még lehet rossz 😄D

GP5 elsõ x vásárlójának le lehetett tölteni az egész MySongBook archívumot, ami több mint 44000 file... Egyébként én magam is rengeteget gyûjtöttem össze egyenkénti letöltésbõl.
igy igy vhogy :> viszont amiota azt irtam azota kijott a guitar rig 2.. na ott mar lehet nagyon jo hangzasokat beallitani.. szntem probald majd ezt felrakni (ez a legegyszerubb is : ) ) asio4all driver mindenkepp legyen fent az a lenyeg, es rakd fel a guitar rig2-ot... progin bellul kivalasztani hogy asi driveren keresztul szeretned hasznalni es ennyi.. ha esetleg sokat kesne a hang akkor probalkozni kell az asio control panelben(guitarig 2bol is elered) a buffert minnel kisebbre venni vagy jatszadozni ott a beallitasokkal.. ha rdekel rakok fel neked sajat beallitasokat illetve hangmintat
KranaZoli
Nah, visszaolvastam.

Elolvastam, prószáltam érteni és letöltöttem a pack-ot is, amit összeállítottál.

De most akkor hogyan van a heles telepítési sorrend?!
(pontosan)

Leírom ahogyan Én gondolom:

1.) Install -> Asio4Alldriverv2Ins.exe

Ha ezt telepítem, akkor létrejön egy parancsikon az asztalon.
Ezt kell konfigolni vhogyan?!

Pl. mi a bemenet (MIC, vagy Line-In)

Vagy ezt nem kell "bántani"...

2.) Installálni a GreenMachine AMP II-t.

Ezt nem tom pontosan, hogy mi is, mert csak uninstall jön lérte a programcsoportok között.

3.) Elindítani a vsthost progit.

Ezt tudtam csinálni itt is, csak éppen input-ot nem tudok adni 😊

Ha ezt elindítom, akkor ki tudok választani letöltött .dll fájlt.
Azonban az Input - Output adatokat nem tudom korrekt módon begadni.

Mondjuk igaz, hogy ez egy laptop, amin ticcsen se in, se out, csak egy speaker 😊))

Felpakolom egy másik gépre is...

De így lenne vhogyan?!

Otthon már könnyebb lesz játszadozni. Közben meg lejött a Guitar Rig 2 is, de úgy látom rosszakat írsz róla...

csak azér kérdem, mert az új hangszedõkért elkérnek 35 ropit, beszerelésért még 3-4 ezret + további pénzt, a faragástól függõen, és sajna kell is majd faragni...

Roger6
És mennyit tudsz a 47.681 fájlból?... <#ravasz1>

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Reális amit írsz, mert van egy gyûjtemény ami a neten kering és az 2004 11. 04-ig bezáróan 35106 tab-ot tartalmaz ( 76 MB ) 😊

Ez most a gp tab mappám, egy-két miditõl, wavtól leszámítva csak gp file van benne:

<#beka2>
KranaZoli
23000 ezer GP TAB :o

<#merges2><#merges2>

Atyagatya!

Tegnap Impy-nek köszönhetõen kaptam egy rakás Metallica TAB-ot, de ha tudod tedd fel vhova, jól jöhet még 😊

Más:

Tegnap du-n lejött a Guitar Rig 2, így még nem tudtam hazavinni, csak egy másikat ami 30MB körüli volt...

A technikai része az bevált a dolognak, vagyis ez:

Gitár -> Sz.gép -> Combo (Clean hangzásban)

Azonban problémáim vannak.

1.) Guitar FX BOX 2.6 nem lenne egy rossz progi, de

Hiába a Crack, 2 fajtát is letöltöttem 4 perc után mégis kikapcsol a real-time torzítás 😞
Most nem ad hibaüzenetet, csak 1xerûen kikapcsol.
Hiába gyalultam teljesen a géprõl a régit, tisztítottam regedit-et, mégis...
Vkinek vmi 5lete?

2.) Revalver

Nekem nem igen akar mûködni 😞
Beállítom a hangkártyám, az Input-ot (ami eleve nem lehetne más, csak MIC, vagy Line-In) a gityó szól is (mármint a szgépen), betöltök egy template-et, elindítom, rögtön bejön egy alap torzítás, zaj, de nem a gityó hangot változtatja meg, hanem mintha csak alapzajt kreálna 😞

Itt viszont nem találtam olyat, hogy mi az Input, hanem csak annyit, hogy hangkártya, vagy DirectX.

3.) Guitar Rig 2 demo

Hát ez sem vmi jól mûködik nálam 😞
Nem igazán tapasztalom, hogy hûde nagyon torzítana.

Fene egye meg!
Pedig számomra tök alapvetõ lenne, hogy a mai korban PC-n ugyanazt meg lehetne oldani, mint egy effekt-el. Hiszen az sem csinál mást, csak matematikai, fizikai képletek alapján változtatja az input hangot...

Így számomra tök logikus lenne, hogy ezt SW-es úton is korrekt módon lehetne produkálni fõleg(!) egy SBAudigy kártyával.

Jó PC-vel és ilyen hangkártyával más asztalteríték, de DJ Remix-eket gyártanak... Profi minõségben.

Vagy Nálam van vmi gebasz, hogy sok progi van fent és pl. összevesznek egymással, vagy vmiért mégsem lehet SW-es megoldani akár egy BOSS pedál elektronikáját. Amit Én nem értek még(!), de szerintetek, hogy van ez?!

Kíváncsi vagyok a véleményetekre!!!

Egyébként nem vagyok egyik oldal ellen sem. Sõt azt kell mondjam, hogy egy multieffekt pedállal sokkal jobban ki lennék békülve mint, hogy az aláírásomban lévõ "erõmûvet" kelljen használnom erre a célra 😊

De jelenleg ticcsen pénzem...

Azonban milyen jól nézne ki egy death együttes úgy, hogy a háttérben ott sorakoznának a PC-k 😊))

Match
hát....attól függ...
elõször is kell egy nagyonjó marófej....
Aztán hogy mivel oldod meg az inkább pénztárca függvénye...
Én álványos fúróval csináltam, ami nem a legjobb mert alacson fordulatszámon megy, de nem volt pénzem felsõmaróra. Ha nagyonszépen akarod megcsinálni akkor szerezz egy felsõmarót, azzal tényleg gyönyörûen meg lehet csinálni...
Keresel a pickuplyukhoz egy rajzot, kinyomtatod, kivágod, gitáron körberajzolod valami lemoshatóval, aztán irány a hentesmûhely. 😄

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

McGrady
õ van 23000 GP tabom most, ott sztem találnál bõven mettalicát, ha kell felrakom vhova

Kuss!-magyarázta.

Igaz én nem innen szedtem le, de nálam errõl a címrõl 2 percen belül elindult és 67-el jött lefelé.
Szerintem nálatok lehet a hiba illetve nem tiltja a cég a letöltést?