Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

de jó lehet hangolni
Thomx
Láttam már pár ilyesmi, érdekes gitárt de ez nagyon ott van :o

\"A valóság csupán illúzió, bár nagyon kitartó.\"

ez kész

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

Nitramk
Igen azt tudom, csak mi nejlonhúros dobgitárról beszélünk. 😄

Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"

Hecker007
én a zoom G2 mellett döntöttem anno szerintem nem rosszak a zoom multijai, a G1-es széria se lehet szerintem rosszabb hangzásra legfeljebb kevesebbet tud

gibson9
nekem Zoom G1X van.. másikról nem tudok véleményt írni, de a Zoom nekem tökéletesen megfelel. Haveromnak is ajánlottam és megvette. Neki is jó véleménye van róla. 40 alap hangzás, 40 dob/ritmus és még rengeteg kombináció. Szerintem nem bánnád meg ha azt választanád.

mumpic
Nem csak zenekarban vannak gitárosok :|
Reklámzene, sorozatszignál, tátogó popcsodáknak is kell háttérzene, fõállású zenészként is kell igazolnod a végzettségedet.

sz4bolcs
Metal band-ben. 😊
Amúgy a komolyabb zenekarokban tényleg van ilyen, hogy egy papírhoz kötik, hogy oda mehess zenélni?

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

mumpic
Telefon a suliba? Bármit lehet ma már diplomának meg oklevélnek hívni, kérdés hogy akkreditált-e, meg hol fogadják el.

Szeretném a véleményeteket kérni.
Multit szeretnék vásárolni és kettõ között vacilálok:

Zoom G1X: http://www.hangszerdiszkont.hu/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=1571&category_id=338&manufacturer_id=30&option=com_virtuemart&Itemid=47&lang=en

Korg ax széria: http://www.hangszerdiszkont.hu/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=2300&category_id=338&manufacturer_id=18&option=com_virtuemart&Itemid=47&lang=en

sajnos tesztelni egyiket sem tudom, de azt tapasztalom, hogy a zoom féle sokkal, de sokkal inkább elterjedtem és vannak ezekhez a neten ilyen patchek és míg a korghoz van az oldalon 80-90, addig a zoomghoz van 790 😄

Valóban ennyivel jobb volna a zoom és inkább azt kéne megvenni?

\"We expect the Surface pads to have a similar impact on the PC industry as the Zune did in portable music players,\" — Canalys Analyst Tim Coulling

Srácok, kinéztem magamnak a kõbányai zenesulit, de úgy tudom, hogy az OKJs. Viszont egy barátom aki oda jár azt mesélte, hogy a szolféstanárja szerint ad mûvészeti diplomát. De ilyet csak fõiskola és egyetem ad. Na most itt mi lehet?😊 Ti tudtok valamit?
Hecker007
ez hülyeség hogy magasabban vannak a húrok az akusztikus gitáron, nekem se az ovation, se az ibanez akusztikus gitáromon nem volt magasabban a húr semmivel mint az elektromoson és nem is zörgött be, még akár szóló húrt is lehet rakni egy akusztikus gitárra és akkor a húr sincs olyan kemény mint a rendes bronz húr

Thomx
Nekem az volt a tapasztalatom, mikor elkezdtem akusztikusal, hogy kezembe adta egyik haverom elektromos gitárját mindennel és csak néztem, hogy ezen akkor most mit... Kb. káosz volt. Persze még fogalmam sem volt az egészrõl, hogy egyáltalán mit is kéne csinálni.

Akusztikusal meg otthon elszorakoztam egy könyv segítségével. Aztán jött tanár és elektromos gitár. Nagyon sokat segített az amiket megtanultam már az elõbb említett könyvbõl, akusztikuson (hozzáteszem, hogy az ilyen Ha én rózsa volnék meg hasonló dalokat elektromos gitáron kezdeni érdekes lett volna, már csak a hangok miatt is, meg erõsítõ... persze nem egy bonyolult szerkezet de akkor is...).

b4rc4
Aha.

Hát azt hallottam,hogy elektromossal azért könnyeb 1-2 (jósok) dolog, mert lejjeb vannak a húrok, és könnyebben le lehet nyomni õket a bundokra.

Ezzel szemben akusztikus gitáron sokkal jobban oda kell nyomni a húrokat.

Én most nylon húrossal kezdtem el a "karrieremet" <#buck>, elõbb meg akarok tanulni, aztán válaszgatni, arra meg sztem ez tökéletes.

Nitramk
Sztem nejlonoson a legnehezebb, mer széles nyak meg mittudomén, meg nekem amúgy is elektromos tetszik jobban, szal mikor megvettem azt, örültem mint az állat. Most kb. nejlonossal járok órákra, elektromossal meg itthon tanulok amit akarok, és megmondom õszintén jobban haladok itthon, a gyakorlati részével. Ugyanakkor órákra azért járok, mert ott meg elméleti, meg stb. dolgok is rámragadnak, az meg azért jó.

Team Fortress 2: Dauer \"Az élet egy rohadt szar játék, de a grafikája baromi jó!\" \"Héj jú!Gív dat máni bekk!\"

Hell boy
miért lenne könnyebb? sztem teljesen mind1 milyen fajta gitáron tanulsz a lényeg hogy örömödet leld benne, ha akusztikus számokat szeretnél fõleg játszani akkor érdemes akusztikuson kezdeni de ha pl. vmi rockot punkot metalt szeretnél akkor jobban jársz ha elektromoson kezded.

Borgi
jobb esetben egyik sem szedi szét az ujjaidat :C

porki fagyok fállalon

Hecker007
szerintem nem

b4rc4
a fémhúros gitár sokkal jobban szétszedi az ujjaidat,mint a nylon?

Vagy zeneiskola, ahol adnak akusztikus gitárt, tanul 1-2 évet, ha tetszik neki, akkor vesz.
Thomx
Igen, de akusztikuson könnyebb megtanulni. És ha pár hét múlva rájön, hogy mégse akar gitározni... nem bukott el egy nagy rakat pénzt (erõsítõ, elektomos gitár...stb.). Sokan vannak akik feladják az elején. Csak ezért írtam. Persze ki mit engedhet meg magának (=

mumpic
Vagy nézhetjük úgy is, hogy kifizet 30k-t akusztikusra (amibõl szintén van jobb és rosszabb, ebbe most ne is menjünk bele), majd egy év múlva úgy dönt hogy 'már elég jó', és vesz elektromos gitárt, erõsítõt, anyámtyúkját, akkor máris 30k-val többet költött mint amennyit akart.

Szerintem nyugodtan tanulj elektromoson, ha az a vágyad.

Thomx
akusztikuson vagy elektroakusztikuson szokták kezdeni. és ha már az megyeget, rendes elektromos. persze attól függ, hogy milyen zenét akarsz majd játszani.

Akusztikus gitárt már kapsz ~30ért.
Jobb elektromosak meg kb 50-60nál kezdõdnek. És kell erõsítõ is hozzá...stb.

Nitramk

tigeroo
haverom ért a "szobai" erõsítõkhöz, aztán én szeretnék építtetni vele egy basszusgitár erõsítõt... van valami leírása valakinek?
Üdv. Szeretnék érdeklõdni, hogy milyen gitáron érdemes tanulni? Akkusztikus? Elektromos, olcsóbb, vagy drágágbb? Köszi
fecska
nekem vorson volt az elsõ gitárom és azt asszem vagy amplitubeal vagy guitar riggel játszottam. Én a ibanezeim után mindig amikor a kezembe veszem csodálkozok milyen jól szól, pedig milyen rosszakat mondanak róla...
szomorú h azok is mondják a baromságukat akik nem is próbáltam talán még csak nem is láttak olyat...
sok szerencsét az elsõ gitárhoz!!!

már nézegettem más fórumban is, azt írják, hogy picit torzít nem olyan tiszta, de tanulni jó.
fecska
RG350EX tudod a fekete szürke kotatóval és benne egy régi origi floyd a nagy duci

sz4bolcs
Hát, szerintem ahogy te gondolod. Ha tetszik a gitár, meg a doboz is, akkor miért ne vedd egybe, ha úgy olcsóbb..
Majd talán írnak ide másk, hogy mennyire éri meg ez a két cucc.

na, én is azt akarom, akkor külön kell venni?
sz4bolcs
Én egy 30 ezres cortot választottam, azt is lehetett kapni kombóval együtt picit drágábban, de én már alapjáraton is a gépemre szerettem volna kötni a gitárt, ezért külön vettem.

vagy vegyek külön gitárt, külön erõsítõvel?
üdv.

full kezdõ vagyok, régen középiskolában gitározgattam dobgitárral, már elég jól ment, most vennék egy elektromosat. Lehet kapni 30-35k-ért vorson, BMI gitárokat pg-10 kombóval, mit gondoltok érdemes egy ilyet venni kislakásba?
Huh, végre megvan az imbusz kulcs.
sz4bolcs
Akkor te veszélyes vagy a közönségre. 😄

mumpic
Milyen gitárod van? Csak a régi floydoknál kellett vágni a húr végét 😊

fecska
Nekem mindig ott szakad el floydnál
mostanában azt csinálom, minden héten/koncert elõtt levágok a végébõl és azután satuzom be...
amúgy mindig úgy szoktam húrt cserélni hogy kar fel és húr szakad. Qrva jó hangja van. Ált a 3.4. húr szakad elõször és utána a többi...
..és mind a húrlábnál

mumpic
kápó

olcsó = ceruza+ hajgumi 😄

b4rc4
oké köszi szépen !

Még annyit kérdeznék,hogy nem 1 gitáros videóban látok egy olyan cuccot, amivel lefogják az összes húrt egy bund-nál.
Annak a cuccnak mi a neve? Illetve mennyibe kerül?

Beast Machine
hát hallod arra már nem emlékszek, valahol a hátsó pickup környékén lehetett...

...vágod?

Borgi
amit én írtam az lényegében ugyanez, csak egy oktávot is fogsz.
tehát ha csak két húron szeretnéd, hagyd el a legmagasabb hangokat azokból a légfogasokból amiket az elõbb írtam.

pl: amit te írtál, az lesz az A

de ez tényleg csak hasonló lesz a teljes akkordhoz képest.

porki fagyok fállalon

b4rc4
arra gondoltam, aminél összesen 2 húrt fogunk le maximum és csak azt a 2-t pengetjük. És van valami olyan szabály,hogy a mélyebb húrt ahol lefogjuk attól számolva a 2. bundnál kell a nála egyel magasabb húrt lefogni.
És akkor ha megpengetjük ezt a 2 húrt,akkor hasonló hangot kapunk mintha lefognánk az akkordot.

Egyre emlékszem:
A akkordot lehet olyannal helyettesíteni,hogy: (nem tuti hogy jól emlékszem)
-
-
-
2
0
-

Nemtudom,hogy hülyeséget kérdezek-e 😛 De köszi Borgi a fáradozást 😊

Borgi
remélem erre gondoltál, és segítek:

- - - - -
- - 3 - -
- 2 2 7 -
2 2 0 7 5
2 0 - 5 5
0 - - - 3
E A D D G

igazából ha megnézed, csak például az a "G-s lefogás" van tologatva ide-oda, csak tudni kell gitáron melyik hang hol van

porki fagyok fállalon

b4rc4
sziasztok

Egy kis segítségre lenne szükségem.

Le tudnátok írni,hogy a felsorolt akkordokat, kvintekkel hogy kell lefogni? Kellene nekem:

E,A,D,G

köszi

Metalmilitiakid
de a húrlábnál ? mert nekem ez volt az 1, hogy ilyet láttam 😄

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Beast Machine
*húr

...vágod?

Beast Machine
Nekem eddig valahányszor szakadt el hõr (asszem 3-szor 4 év alatt), mindig így szakadt el: csak a magja, a húzóerõ miatt pedig a külsõ borítás letekercselõdött.

...vágod?

mumpic
Nekem is volt ilyen, felül is, meg alul is, szerintem gyártási hiba miatt gyengébb volt a húr magja.