Gitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Remélem nem vezetsz autót.

<#nyes>

sz4bolcs
Elsõ fél percben azt éreztem, ez kurvajó. Félpercnél kezdtem el nézni, hogy nem penget. Másfél percnél tûnt föl, hogy nincs mivel. 😄DD Baaaazzz

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Froopy
Hát igen... Aki zenélni akar, az fog is...

A hangszínt hanglétráról festjük a hangfalra?

Modernebb, zúzósabb féléket, elég vegyes. Azokat próbálom játszani amik tetszenek nekem, tabról. És ahogy látom amiket én nézegetek, azokban semmi kötöttség nincs, nincs az hogy kifejezetten skálákra épülne a dallam.
Úgyhogy annyira nekem nincs szükségem rájuk.
Amúgy gyakorlásra már van egy szuper módszerem, ujj gyakorlatok amik megedzenek.
Elõször egyfekvésben le-fel kipróbálok minden lehetséges újjrend variációt, a könyebbekkel kezdve, majd egyre bonyolultabbakat, mind a négy ujj bevonásával, egyre tágabbra nyúló mintákban. Aztán jöhetnek ugyan ezekbõl pár piramisban fel le, több fekvésben.
Aztán van olyan, hogy az egyik ujjat lerakom egy stabil helyre, és a többivel különbözõ mintákban le fel járkálok.
Ezt minden lehetséges módban végig, más más ujjak lefixálva.
Végül pozicionálási gyakorlatok, amikor össze vissza ugrálok nagy távolságokban a budok között, minta szerûen. pl -1-12-2-13-3-14-
vagy, -1-8-1-9-1-10-...-12-

Ezek a gyakorlatok mind szerintem nagyon jól növelik a gyorsaságot, pontosságot, és a két kéz munkáját is jól összehangolja.
Gondolkodni sokat nem kell, betanulni az egészet, elég egy két óra, mert nagyon logikus, aztán meg órákat lehet vele foglalkozni úgy hogy agyban nem fáradsz el, de a kezed nagyon meg tudja dolgozni.

Mostanában gyakorolom a skálákat, de annyira nem emeli a képességeimet (tudást), mint ahogy vártam, annyira biztos nem mint amit fentebb írtam.

Hecker007
Ez attól függ hogy milyen zenét játszol, nem kell az összes csak az amik abban a stílusban elõfordulnak amiket játszol, meg persze a fekvésváltásokat jól begyakorolni a különbözõ skálákkal.

Szerintetek betanuljam a 84 alapskálát, vagy hagyjam a fenébe?
Mennyivel lennék jobb, gondolom semennyivel.
Nem hiszem hogy megérné az idõt, annyi pluszt nem adna.
Persze tudok pár alapskálát, hogy ne nézzenek hülyének, de én nem nagyon látom értelmét igazából, illetve semmire nem használom õket.

Húúú de tényleg nagyon jó a többi feldolgozása is... profi!😊

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

Az se egy hétköznapi bõgõ😊
Amúgy nagyon durvák ezek a fanatikus gyerkõcök😄

AtomHeart
Peavey Wolfganggal tapasztalata valakinek..?

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

Mindenki figyelmébe ajánlom. Sajnos ma már kevesen emlékeznek rá.

<#gonosz1>

tigeroo
vagyis öööö a zenéitõl <#idiota>
tigeroo
ennek a srácnak a videóitól libabõrös leszek...

Caligo
Itt van pár az én kedvenceim közül:

sz4bolcs
"...és nem is röhögnek ki, mert mondom, hogy nem hallják, mert nem hallják. Hát hozok föl még néhány láda sört, és nem hallanak semmit. Viszont a te füledet kell, hogy zavarja." (gitárhangolós videó) 😄😄😄

Ez a Dobay mekkora arc. 😄

sz4bolcs
ez meg a kedvenc szólóim közül az egyik (mennyi feeeeeling:////):

Beast Machine
Sztem királyos 😄😄

...vágod?

elitehun
Sajnos nem tudom megmondani mert csak 10 mp-et hallgattam meg belõle de az agyam azt is elszigetelte jó mélyen 😄
sz4bolcs
Ne mondjátok, hogy nem dallamos... Én is elismertem a Dream Theatre-rõl. 😄

2 mp után sikítva, zihálva tenyereltem a Backspace-re.

😄D

<#gonosz1>

sz4bolcs
hörgõs/zúzós metállal nem lehet vallatni, mert attól egybõl szörnyethalnak a foglyok. 😄 Elég volt ezeknek egy kis dallamos master of puppets , hogy kinyögjék, amit tudnak...

sz4bolcs
Zseniális ez a fószer 😄😄
Ismeri valaki a Kék csodatorta címû hangjátékot?

Froopy
Köszi szépen! Az ártól függ, mennyire gondolom komolyan😊

Hecker007
A hangmester fórumon keresd meg Sabbath gitárfestõs topikját, ilyen ügyben õt érdemes felkeresni, azt tudom hogy gitár festéssel és átalakítással is foglalkozik, szerintem õ tud segíteni, és valszeg az árban is meglehet egyezni vele ha komolyan gondolod.

Froopy
Nem tudjátok véletlen, hogy vállalnak-e gitárnyakra berakás festést, olyat, mint ezen a képen a legfelsõ gitáron? Gondolom ha igen, nem ócsóér'.

elitehun
Majd feltartom õket <#idiota>
sz4bolcs
nekem is mozognak...

Froopy
Ha ott lesz, kirohanok vele a boltból<#idiota> Tán még sehítek is rajtuk vele.

<#gonosz1>

sz4bolcs
Led Zeppelintõl Nyan Cat-ig... Azért fejlõdök

sz4bolcs
Kedvenc zenék volt a téma? neeeem akarjátok hallaniiii <#idiota><#idiota>

ha a gitárt bedugom a gép mikrofon bementébe,akkor a digitális felvételél miért csak zúgás hallatszik? Tegnap még tökéletesen ment,ma már csak zúg.

elitehun
Birnám ha még ott lenne 😄
Froopy
Remélem, már nem lesz ott, ez 3 éve volt😄

elitehun
Az igen! 😄 Nemrég jártam náluk de nem emlékszem hogy ott volt-e még a gitár, majd ha legközelebb megyek jobban figyelek 😄
Hecker007
És minden egyes darabot kibontanak és megnéznek hogy nem hibás-e?
Mert szerintem elõbb aláírják és utána csomagolják ki, legalábbis ez általában így van. Mondjuk ha kitörik a testbõl egy darab akkor az meglátszik a csomagoláson is. Mindegy végül is csak furcsa hogy így akarnak eladni valamit.

HTS s3rg1nh00
valszeg mikor átveszik akkor aláíratják velük a papírt amiben benne van h.hibátlan állapotban veszik át.

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

milk4
Az normális,hogy a hangolókulcs húr nélkül mozog?Van amelyik csak egy kicsit és van amelyik nagyon.

Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.

Hecker007
akkor az is jó hely 😄
de az ilyen eladó nem teljesen normális, miért nem küldik vissza a gyárnak hogy szállítás közben megsérült, úgy se tudja senki bebizonyítani hogy nem a szállításnál tört ki belõle, nah mindegy, nekik mondjuk az a jó ha a sz*rt is eladják jó pénzért, ez a dolguk végülis, csak aki nem ért hozzá az könnyen belemegy sajnos az ilyenekbe :S

Froopy
Az gáz. Pedig én a néha elég lehúzós Eldorádóba mentem vissza a gitárral. Egyszer jó fejek, máskor meg nem😄 Mikor elsõ elektromos gitáromat vettem, egy egyszerû Cort G200-at, akkor az egyik csávó asszem egy Cort X1-et akart nagyon rám sózni 5-10000-rel olcsóbban, mert a raktárban vki odavágta vmihez, és a test szélébõl egy tekintélyes darab hiányzott. Annyit mondott, h vegyem meg, mert egy hét múlva már nem lesz ott. Legközelebb, mikor mentem (1-2-3 hónap múlva) még ott állt😄

Hecker007
a hangszerdiszkontosok amúgyse nagyon szokták beállítva küldeni a gitárt, az enyém is így járt pedig én a tulajjal beszéltem le hogy beállítva fogják küldeni, nekem csak játszani kell rajta amikor megjön 😄

Froopy
Ha oda mész, ahol vetted a gitárt, talán még ingyen is megcsinálják a beállítást (én így jártam). De mivel rendelted, gondolom az nem a közelben van😊

Hecker007
Nem feltétlenül, még a tényleg nagy gitárosok közül se tudja mindegyik beállítani a saját gitárját, de meglehet kérdezni, ha látod rajta hogy bizonytalan inkább ne bízd rá!

elitehun
Egy gitártanár is be tudja állitani gondolom, nem?
Hecker007
te ne is állíts rajta semmit, én gitározok már pár éve de én se merek mindegyik gitáromhoz hozzányúlni, fõleg a nyakához nem, nagyon könnyen el lehet ba**ni az egész gitárt, ha rosszul fog hozzá az egészhez az ember, jobb hogyha elviszed hangszerészhez az beállítja neked jól, megkérik az árát az ilyeneknek, de megéri

elitehun
Akkor is zörög ha nem fogom le. Bár még semmit nem állitottam be rajta (nyak stb) lehet ezért van?
Hecker007
ez a zörgés sok mindentõl lehet, pl.: rosszul fogod le az adott hangot és ezért zörög a húr, vagy rosszul van beállítva a gitár, az elsõre a megoldás az hogy gyakorolni kell a tanár majd megmutatja hogy mit hogy kell fogni és mikor már kemény lesz az ujjad akkor nem fog zörögni, a másodikra meg az a megoldás hogy elviszed hangszerészhez beállíttatni ennek az ára emberkétõl és gitártól függõen változik