Force Feedback kormányok...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

torque12
dfp-t igenis lehet venni 15 ért, 16 ért! csaknéz szét. linket elküldöm PM ben. helló

zolo
Hali

Most hogy komolyabban elkezdtem foglalkozni az rFactorral, rájöttem hogy a tesóm kormánya nem túl kényelmes nekem , nem tudok vele precízen játszani.Ezért gondolkozom rajta, hogy egy kényelmesebb , jobb kormány keresek.

A jelenlegi:
B-Tech BJW-250

Kicsit gagyi, kicsit kényelmetlen, de gyakorlásra tökéletes 😊

Az árkategória, amiben kormány keresek, az a 10-17000 Ft között van.
Eddig ezeket találtam:
Logitech Formula Vibration Feedback Wheel 10596 Ft

Logitech Formula Force EX kormány

Kérdések: Mennyire tartósak ezek a szerkezetek, kb hány évet bírnak ki? Mennyire lehet elfordítani a kormányt, körbe lehet akármelyiket is fordítani?
Asztalra tenném, az lenne a fontos, hogy minél inkább a kocsira hasonlítson a kormány pozíciója, ennek a kritériumnak melyik felel meg inkább?

Driving Force Pro tetsztene, de nekem az már drága, van hozzá hasonló kormány olcsóbban?
Tudtok még ajánlani az írt árkategóriában jó kormányt?

Elõre is köszi 😊

http://flickr.com/photos/zolika90/

wander01
G25 nagyon zsiir, addiktív, imádjuk... 😊

EVGA 680i Sli, C2D Q6600, 4x512 A-Data Extreme Vitesta 1066mhz, Gainward 8800 Gtx, Gigabyte Aurora, 3x300 Samsung Sata II, 320 gb WD, NEC Labelflash

Árukeresõ.hu-n, na...

Áruleresõ.hu-n választ kapsz kérdésedre😉

torque12
G25 hol a legolcsobb?

bertino
bizony akitõl én rendeltem PH!-n, nála is kifogyott a külföldi készlet

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Toby0501
Az R440 nem valami jó.. Kiábrándító anyagokból csinálták, ráadásul az átmérõje is kicsi. Asszem még lehet kapni DFP-t, ha más nem, használtan.. 30-ból simán megvan.

Bucser
Nincs sajnos. Talán a SAitek R440. Bután néz ki állaában a cuccuk, de nagyon jók minõségben tartósságban és funcionalitásban is (4 fajta joystickjukat próbáltam eddig).

Ha a kormányt is hasonló minõségben csináltákakkor okés.

Egyébként meg az Act-Labs Performance pedáljai nagyon jók például csak felesleges pénzt kiadni rá, ha a G25-ben perf pedal+ h váltó is ott van alapból. és nincs + postaköltség.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

en mindenkepp gyujtenek a helyetekben g25re..
ez mar egy igazi kormany. a momo is jo volt de ott vannak a hibai, arrol nemis beszelek hogy nincs se kuplung se h valto se 900 fok😊 masik jo kormany ugye a dfp de nem nagyon lehet kapni sajnos. minosegben en nem tudok masik jo kormanyt ezeken kivul.
guardian hero
Van egyáltalán normális, középkategóriás pécés kormány?
(= FFB, felnõtt méretû pedálok, masszív, megbízható felépítés, max 30e körülig)

Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero

nem all vissza kozepre a kormany.. par fokot elter balra..
elvileg van ra center fix de nem sok haszna van. a lenyeg hogy ienkor ha rossz helyre all vissza ,akkor megfogod es teljessen balra jobbra kitekered a kormanyt parszor. na ezt csinald meg egy hosszabb versenyen😊 en a momot hanyagolnam a helyedben. nekem is volt (meg megvan. kire soznam igy ra? 😛 ) es nekem mind2 hibat produkalta 1-2 even belul. center hiba / pedal hiba.
torque12
A momo a dfp-tõl csak annyiban rosszabb, hogy a pedálnak a potméterei "eltolodnak" és ujra szétkel szedni? (bár ez az né DFP-nél is volt de jo lett) Még vmi más hibája is van? Köszi

bertino
nem kapható

torque12
Amúgy most melyik boltban a legolcsobb a dfp? (webárúház)

torque12
huh! köszi hogy mondtad h ebben nincs ff!

bertino
akkor mind1

guardian hero
A Precision az FFB nélküli változat.

Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero

bertino
a kormányok legjobbja volt fénykorában, bazi erõs FFBvel, nekem is ez volt a DFP elõtt, csak sajna 6 éves léte ellenére, vagy vmi más, de az FFB nem mûködött jol XP alatt
minden képernyõváltásnál más volt az FFB erõssége, így odaadtam másnak, nem tudtam lóvét kisajtolni belõle sajna

torque12
helló! Azt szeretném kérdezni, hogy errõl a kormányról van-e valakinek véleménye tapasztalata. Amennyiben van, akkor arra kérem, hogy ossza meg velem. köszi

Microsoft SideWinder Precision Racing Wheel

bertino
igazad van, nem is pillantottam rájuk, legközelebb figyelmesebb leszek
köszi

Toby0501
Ha olvasnád esetleg a video leírását is, akkor nem kérdeznéd 😊
Steer: MS SideWinder Forceback pro
Shift: ACT-Labs RS Shifter 2006
Pedal: ACT-Labs Performance Pedal (more)
Második kérdésedre is ott a válasz: ACT-Labs gyárt pedálokat. Kissé drága mondjuk...

bertino
és azt tudja-e vki, hogy külön egy szál pedált lehet-e vhol venni ?

bertino
vki tudja-e, hogy mi a neve az itt
és itt látható H váltónak ?

Kösz,végülis igazad van.
AntiHero
700ft nem nagy pénz.. (anyira) törörõdj bele😊

Stream: http://www.twitch.tv/antihero_hun

Sziasztok! Tudom hogy volt már többzsör is szó róla de nem találtam a régebbi hozzászólások közt semmit amit használni tudtam volna. Vettem a tescoba egy joypadet 700 Ft ért. Persze én hülye nem olvastam el,hogy csak ps 2 höz jó(nekem meg pc-m van csak). Szóval ha valakinek van valami átalkító a birtokában az megoszthatná velem hogy hol vette. A google ba is kerestem ,de csak külföldi oldalakat dobott ki, ahol akár 30-40 dollárt is elkérnek egy ilyenért,ami kicsit sok hogyha azt nézzük hogy maga a vezérlõ 700 ft volt. Segítségeteket elõre is köszönöm.
bertino

air12
Errõl tudnál mondani infókat, mert nem igazán találtam.?

bertino
logitech force EX

air12
jah, értem(sry nem nagyon vagyok otthon a témában)
10-15k ért tudsz vmit ajánlani akár használtat akár újat ami aránylag jó?

guardian hero
Vagy Vibration, vagy Force Feedback. A Vibration Feedbackben csak egy vibra-motor van, rezeg, de tengelyirányú erõhatásokat nem közvetít. Én nem ajánlanám, akkor már inkább egy olcsóbb, de rendes FFB-s modellt vegyél, olyan nagy árkülönbség nem lehet.

air12
Logitech Vibration Force FeedBack Wheel
Errõl mi a vélemányetek?
<#whatever>

Nem tudom, eddig mintha nem vettem volna észre, megcsináltam egy szerpentines versenyt és utána kezdte el:S De nem is az a gáz, hogy a kormány darál, hanem, hogy rendesen mozog a játékban is a kormány, és a kocsi is el kezd cikkcakkozni:S

De az is lehet, hogy váletlenül átállítottam a driving aid-et, majd megnézem😊

bertino
ilyen a játék, másnál is így van
sztem az ut illesztés miatt

Az mitõl van, hogy pl. TDU-ban a szûk kanyarokban "darál" a kormány? Elromlott az FFB?<#wilting>

Köszi, meg is csináltam😊

bertino
G25, DFP, vízhûtéses rendszer, szolid ülés
van ennek mindene... amerika, ennyi

Hi!
Mindkét programban be kell kapcsolni a Force Feedbacket! Ha ekkor sem megy, akkor nézd meg, hogy a táp, ami áramot ad a FF motorjának, mûködik-e. Egyébként a force feedback visszajelzõje ég?
És ezek mellett természetesem irány a Logitech oldal és onnan töltsd le a legújabb szoftvert is.

Sok sikert!

TDU: [HUN]TCXTOMI Intel Core i3 2.93GHz , Geforce 250gts, Gigabyte GA-P55-US3L , 2gb Ram www.risefm.hu

Sziasztok!

Van nálam egy Logitech Wingman Formula Force GP, és az lenne a kérdésem, hogy az FFB-jét hogy tudom mûködésre bírni mondjuk TDU-ban? Windowsban kell állítgatni, vagy a játékon bellül? Eddig próbálgattam, de semmi, GTR 2-ben sem volt semmi, pedig amikor még haveromnál volt, akkor NFS UG 2-ben ment rendesen az FFB:S

bertino
és még nekem is az van...

még jó, hogy én szívbõl rühellem a konzolokat

guardian hero
Konzolon meg drivert sem kell felrakni, megy egybõl 😄

Egyébként meg a G25-ig a legjobb és legnépszerûbb kormány a pécések körében a Driving Force Pro volt, ami hivatalos Playstation2 kiegészítõ.

ez a pénzrõl szól
a konzol dolog, fõleg ami az uj generációt illetti eddig nem megfelelõ eredményeket produkál, xbox360 és a ps3 is csak vergõdik.

Már négyszer elváltam, de 70es a karakterem.

bertino
látjátok PCkkel nincs ilyen bizbazság... ott van egy driver, felrakom azt kész

már kormányokban is rivalizálnak... kész röhejesek ezek a multik

guardian hero
A Sony azóta megegyezet az Immersion-nel, gondolom a GT5-höz kihoznak majd valami hivatalos FFB kormányt, meg támogatja majd a régi Driving Force Pro-t is.

hello
még sosem volt kormányom, gondoltam kiprobálom, milyet ajánlotok, abszuludt kezdõnek kormány ügyben, max 10k szánok rá, szóval nem a g25 mondjátok, amolyan proba lenne.
10k ugy értem, hogy használt is lehet.

Már négyszer elváltam, de 70es a karakterem.

MaSzKa
nem tudtam ezt
érdekes

sony se használhatja már az ps3ba psp-se

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

guardian hero
Az MS az X360-hoz egy egyedi force feedback rendszert dolgozott ki, viszont ezt nem adja ki a third-party kiegészítõgyártóknak. Ezért a logitech az X360-as DriveFX kormányába nem tehetett valódi force-feedbacket, hanem az ún. Axial Feedback technológiát használta. Ez elvileg valahol a sima vibrációs visszajelzés és a valódi erõvisszacsatolás között van, valójában a tapasztalatok szerint nem sokban marad el a valódi force feedbacktõl. Hogy pontosan mi a technológia háttere, azt nem tudom, de a nevébõl ítélve elsõsorban tengelyirányú terheléseket (középrehúzás, visszarántás...) tud produkálni.

bertino
ez az "Axial feedback" mit jelent pontosan ?

guardian hero
Jah, és ha valaki tud valami csoda-házituning driverrõl, amivel legalább a pedálok seperate módba állíthatók pécén a Wireless Microsoft Wheel-en, az ne tartsa magában az infót! Az MS baszik kiadni egy normális drivert, az egy dolog, hogy nincs force, de combined axissal lehetetlen pécés szimekkel játszani 😞