584
Amiga vs. PC - melyik a jobb?
  • farkaspok
    Jaja..... Főleg ha nagyképernyős Grundig TV-je van valakinek..... Szzzzzzz... Akkor keresse Detox mestert!
  • farkaspok
    Amiga, a BEST!!!
    Ja, de miket beszélek???
    Amiga500-at miért így hívják, mert
    1/2 millió FT???
  • farkaspok
    Nem te vagy az egyeduli aki azt a szolgaltatot hasznalja es #amigahu-ra jar, igy nem rakhattam azt csak ugy natur bannra! Pedig szivesen megtettem volna...
  • farkaspok
    Amint ezek a nem ideillő személyek elhúzzák a csíkot...
  • farkaspok
    ;)))
  • farkaspok
    Azert a pc-sek is megerik a penzuket hiszen idejonnek anyazni...nemde??

Unreal

ps: csak hogy felreertes ne essek engem nem erdekel ez az egesz vita csak ennyit kivantam megjegyezni. mert ez szurta a szemem.
  • farkaspok
    Hát, igen. A régi illegális Sms a 777-ről... Utána vmi szutyok... Most semmi. Inkább használom Gob honlapjáról az sms küldést!!!
  • farkaspok
    Igen tudom! Mindenki hülye, csak az AMIGAHU tagjai az okosak a zsenik, akik mindent mindenkinel jobban tudnak! Nemis tudom miert nem alapitotok egy sajat orszagot es lesztek egy vilaghatalom! Amennyire tudtok biztos sikerülni fog! ;)

• farkaspok
    Amit szabad Joshi-nak, nem szabad a Sau-nak. Nem tudom mi a faszt írtál bélám, mert ez a gép nekem 2000 CD-ből kb. 3-5 darabot baszott el. Azon kívül miért vagyok én agresziv ??? Parádon ??? Lassan át kellene állni a Kécske dumára. Parád lecsengett.... vége... Igaz 10 év kellett, hogy kiutáljon onnan bennünket az ifjusági otthon, de megtörtént. Ezen nem tudunk változtani. De elméletileg 2010-ig biztonságban vagyunk Kécskén, az előző 10 évi adatokat figyelembe véve... Aztán majd onnan is kibasznak, akkor keresünk másik helyet. Mondjuk nálatok, amit te mondtál. Hátha akkor téged basznak ki a lakásotokból.... :-)
  • farkaspok
    Igy igaz.

TVNET fejallomason megpurcantott par dolgot, vele is ment a fostalicska felig, ket napot szereltem... a kapcsolat meg egy hetig volt doglott....
  • farkaspok
    Egyébként olvastam a PC hiteles történetét. A linket majd megkeresem ha kell (http://www.hwhunpage.com). Szal anno a fejlesztőmérnökök Motorola 68K prockót javasoltak a genyládába, de mivel licenszük volt 8086-osra azt a szart tették bele. Egyébként az égész architektúra "ideiglenes" jeleggel lett összehányva, "úgy sem lesz jó semmire" hozzáállással. Sajna a mai napig is ezzel szívunk nap mint nap. Az IBM PC architektúra a mai napig tartalmaz néhány olyan anakronisztikus megoldást (megoldás??) ami az első PC-től és ettől a döntéstől eredeztethető, amit 66 flikk - flakkos kerülőúttal sem lehet igazán megkerülni (pl.megszakításkezelés). Szal mega, giga Hz, AGP, UDMA ide vagy oda a PC ma úgy néz ki mint egy forma 1-es autó bicikli keréken. A szar hw megfejelve szar sw-vel (ringyóz) maga a borzalom. Még BeOS-el a hw valahogy elviselhető, de a Be sem úgy muzsikál x86-on mint Mac-en, vagy BeBox-on. Pl. a Be csak PC-n nem csatolja és olvassa be automatikusan a meghajtóba tett lemezt. Húgyagyú foszerk "barátom" figyelmébe ajánlom, hogy a x86 PC floppy meghajtója a legszarabb a kategóriáján belül. Minden normális gépbe olyan drive-ot építenek, ami érzékeli, ha lemezt helyeztek bele, és minden normális OS a lemez tartamát jeleníti meg és nem a meghajtót. Csak a PC-s floppy drive nem programozható szabadon úgy, hogy többféle formátumot kezeljen. Az Amigába nem is kell PC-s fp-drive, mert gond nélkül olvassa az öszes létező lemez formátumot. Egyébként az Amigában már akkor 3,5 col-os lemez volt amikor a PC-sek azt sem tudták mi az. Nagytudású PC- barátom, anno csodálkozva mondta, hogy ilyen kicsi, kivehető wincsesztert még nem látott. Biztosan volt már ezekről szó a topikban. Bocs!
  • farkaspok
    Hogy miert verem szet a sajatomat is? Egyszeru. Zsigerbol utalom az osszes pC-t :))))))
  • farkaspok
    Juj! Eleg jok a metaforak! Nekem teccik ez a beszolas! mar el is archivaltam!
  • farkaspok
    sau: Átnéztem, mi folyik itt, és mást nem tudtam mondani... :)
  • farkaspok
    Ja mégvalami.
    Tudhat a te hurkatöltőd 200000x30000x64 felbontast is, de normalis video- es szinkronjelet a budos eletbe nem fog kiadni. Nem beszelve a jo kis gyaszkeretrol, mert overscreent sem olyan egyszeru es olcso csinalni hurkatolton.
  • farkaspok
    ...és mi a faxért érdekes ez neked amikor -folyamatosan- itt fikázod az AMIGAt? bizta csak azért, hogy erre is bexólhass és verhessed a répád mert a xartalicskádon ez is megy. Xánalmas 1 kötözködő gyökér vagy és az is maradx!
  • farkaspok
    jók az ilyen paraxtok, feldobják a forgalmat, no meg a hangulatot... 8)
  • farkaspok
    Foszerk Ur !
    Mielott ilyen stilusban beszolnal, kerlek legkozelebb nezzel utana a tenyeknek. Meg kulonben is olyan hulyeseget hordtal ossze, gondolvan - ugyis en vagyok az okos stilusban - hogy mar megbocsass visitva rohogok. :) Nem uccsosorban, hozzateszem hasznalok inkabb Amigat, SUN-t, MIPS-et [Ez a gep 9(!) eves es ragyogoan mukodik!] mint peeceet, mert az olyan mint amilyen. Tudod, mindig 10 evvel ezelotti elb*szott architektura miatt sziv a felhasznalok nagyresze... Windozrol meg annyit, hogy ne csodalkozz ha egyszer egy szep napon valakik a szemelyes levelezgetesedet olvasgatjak, hala a billgeci "kenyelmet a felhasznaloknak" filozofiajaval megaldott oprencerednek. Uff.
  • farkaspok
    NYomorékok!!!

Kurva szar a gépetek, mert nekem legalább csak a wíndózer szar viszont nektek a hardware is!

Mindenki ugatja a Mikorszopszot, igen DE ARRÓL NEM JÁR A BÜDÖS AMIGÁS POFÁTOK, HOGY A MUI-BAN IS BIZTONSÁGI RÉS VAN, amiről ugye eddig nem is tudtatok!!És azt mondjátok, hogy tudjátok mit csinál a gépetek, igen főleg amikor mui hibáján keresztül programokat indítanak el a tudtotok nélkül, de gond egy szál se, mert már a Yam meg a többi BUGhalmazhoz megjelen javítás!!!
    És ki tudja, hogy még hány millió hiba van, csak ezzel nem dicsekedtek!!

JAh és A hőn imádott PPC 603, ami jobb helyeken már a temetőkbe hever, és mára már csak a csigákkal vetekszik, állításotok szerint egy Divx-et képes lejátszani, de azt nem mondjátok hogy 320x256-os méretben, amíg a CEL 333, nemhogy 640x512-es divx-es LEJÁTSZIK HANGGAL, hanem még pluszba egy feliratfile-t is megnyit mellé!

És egyébként is olyan az AMIGÁTOK mint egy karácsonyfa, illesztőben van egy másik illesztő, aminek chipjéről lelopjátok a jelet és máris megjelenik mind a 4 szín!!!

NA csá megszállott, fanatikus, alkoholista (DETOX), szerencsétlenek!
  • farkaspok
    Sau, a hurkatolto az sosem fog tudni, ugyanis az egy megbecsult eszkoz, amit disznooleskor hasznalnak. A hurkatoltore nezve sertes, hogy a fostomlo peeceet hozza hasonlitod.
  • farkaspok
    NANA!

Az A1200 sem toronyba fúrt faragott gép!
    Nekem E/Box A1200T-m van ami épp úgy bele van építve a
    toronyba, mint egy eredeti 4k, xal óvatosan az a1k2 hegesztésről!!!
  • farkaspok
    Brutal: eddig is ezt mondtuk,de nem sok foganatja volt. Pedig kivancsi lennek szemelyszerint,hogy IRL is ugyanilyen hangosak-e - vagy csak mar mikor a tisztitotuz langjaban porladnak hamuva ;D
  • farkaspok
    Lehet hogy a pc "jobb(?)", meg nagyobb a felhasznaloreteg mogotte, de ez magaval vonz egy csomo tudatlan lamer ferget, akikbol ugylatszik paran az amiga.hu forumjait sem kimelik, de legalabb van egy ket barom akin lehet jokat rohogni...
  • farkaspok
    foszerk meg valami te szanalmas korcsa az ejsotet vakuumnak. Tudod, mi azert valamennyire ismerjuk azt a vasat amit hasznalunk. Te meg a sajat pC-det sem ismered. Nem is ismerheted hiszen az emberhez hasonlo gondolkodast sem ismered. Csak vagdalkozol ossze-vissza. Ertelmes erveket soha nem ismert az elmed es soha nem is fog. Bar olyan dolgorol mint elme nem igazan beszelhetunk nalad. Egyszeruen szanamas vagy. Es egy nagy nulla. Ezt nem eloszor bizonyitod be elottunk, de minden alkalommal melyebbre sullyedsz a magad altal letrehozott mocsarba. Es te beszelsz nekunk arrol hogy nyomorekok vagyunk? Te szellemi quasimodo! Ejsotet elmed melyen bugyogo iszaptobol felvillano mondataid csak annyit arulnak el rolad hogy mar regen a Harshegyen vagy a Pokolban lenne a helyed. Masra nem vagy erdemes. Remelem hamarosan megszabadul toled a Vilagegyetem.
  • farkaspok
    wink - ha beszolsz akkor ne csodalkozz, hogy vissza mer pofazni valaki.Meglepo dolog ugye? Amugy meg ugy irom a neved ahogy tetszik...ugyis vagod kinek szol, nemde?
  • farkaspok
    joshi: Elismerem, igazad van... csak hogy obegassak... nekem a szartalicskan is USB a bill, meg az eger. :)))))))))
    Jah, a bill az speciel egy Apple USB Pro billencs... eleg szanalmas, sot illuziorombolo, hogy az alma gombok a kindoz gomboknak felelnek meg :)))))))))
  • farkaspok
    Intensizebben Cinema4D, Lightwave, es Imagine. Ezenkivül belekukkantottam Real3D-be, Reflections-ba, es Aladdin4Dbe.
    AMugy küldtem par tagnak nehany kepet amit rendereltem, meg lehet öket csodalni! Akkor kakukoljatok nekem!
  • farkaspok
    No igen! Mert ha csak női mivoltodban sértettek volna meg az még ha nehezen is, de elmegy. No de AMIGA-snak beszólni szarúl!
    Azért ez már durva!
  • farkaspok
    MRD:MIcsoda PC-d van akkor miért jár a szád?
  • farkaspok
    Khedves Amigás Barátaink!

Végre rátaláltunk a pár hónappal ezelőtt megszökött kísérleti
    tenyészemberünkre, aki mostanáig Nagy Gyula álnéven tevékenykedett itt nálatok,
    ezzel jelentős károkat okozva nektek. Sajnos nekünk is meglepetést okozott azzal
    hogy gondolatszerű dolgokat írt le ide, mivel iq-ja ennek lehetőségét absolute
    kizárja, de a hiba kijavítása természetesen folyamatban van.
    Most némi magyarázattal tartozunk nektek, ezért át is adom az írást
    kedves barátomnak, Dr. Mengele úrnak:

Tisztelt Amigás közösség!

Titkos társadalmi kísérletet folytatunk egy könnyen befolyásolható,
    ízig-vérig abnormális emberi faj tenyésztésére. Fő szponzorunk az Intel,
    a Microsoft, az USA, valamint számos meg nem nevezhető cég és ország.
    Célunk egy olyan ember létrehozása, amivel vagy akivel szinte semmi gond
    nincs, projektünk neve a "tökéletes társadalmi fogyasztó".
    Munkatársaink a 3DSmax-ra duplán kattintva végzik munkájukat, programjaink
    jelenleg -az új intel processzorok számítási pontosságát, valamint az új
    Windows I stabilitását figyelembe véve-, az absolute chaos szisztémával
    dicsekedhetnek (pl. beépített random függvény). Bár kitenyésztett embereink
    biológiai fegyverként is alkalmazhatóak, maradjunk inkább a kísérletünk
    rövid felvázolásánál:
    Jelenlegi "Nagy Gyula" kódnéven futó emberünk egy régi, zsákutcába fulladt
    projekt eredménye, valószínű egy leselejtezés alkalmával kerülhetett az
    utcára, hiszen feltételezésünk szerint 12-es iq-jával nagy gondot nem okozhatott
    (ismétlem, ez egy régi projekt, emiatt a magas iq). Termékünk egy emberi
    alapokon nyugvó, disznó-tyúk kombinációjú V2.1.01. bétás aggyal rendelkező ember.
    Eredeti elnevezése nexus wintel, de a beilleszkedés miatt nevet adtunk neki.
    Természetesen maximális 4 éves időtartamra van beállítva, de viselkedési
    hányadosának hála, általában ezt az időtartamot sem éri meg. Mivel IBM
    kompatibilis, rengeteg mips-el(sandraV55.2béta szerint), valamint wintel
    gépeken terveztük, ezért gondolom megértitek a már-már szinte hisztériás
    rajongását. Reakciója az ismeretlennel szemben (pl. Amiga, élet, értelem...)
    mint minden ilyen embertől természetes. Bár az AMD szeretete számunkra is
    egy teljes döbbenetet okozó, vírusos agytágulás következménye. Valószínű
    ezt a vírust interneten kaphatta, tekintettel arra hogy az ő idejében szinte
    mindenki okosabb volt nála, így kényszeríthették egy minimális fejlődésre.
    Szerencsére a beépített motorola iq maximalize chip rendesen működött,
    így megakadályozva a vírus krónikus elterjedését. Bár iq-ja elérte a megengedett
    15-ös maximum határt, ennek ellenére meglepő dolgokról tett tanubizonyságot
    (pl. írás-olvasás, kezdeti-kréta-kori gondolkodás, stb). A tévedések félreértése
    végett megjegyeznénk hogy a wintel tisztelet és dícséret a beépített windows
    mikrokód eredménye. Emiatt gyakran túlhevül, ideges lesz, de szerencsére nem
    füstöl el, csak ilyenkor jelentősen lelassul, majd ha a belső hőmérséklet nem megy
    37 fok alá, akkor idővel ún. suspend módba kerül, amit ő persze alvásként érzékel,
    bár innen nem mindig sikerül visszatérnie. Ilyenkor aktiválódik a belső rebooting
    system, aminek hátránya a termetes méretű recycle bin. Ez persze napokig is eltarthat,
    ezért ezt az időszakot álomvilágnak kereszteltük.
    Bár agya lenyúlik egészen a mások által primitíven fogalmazott "segg"-ig,
    ennek ellenére nem helyes ezt a két dolgot összekötni, hiszen az agy ilyen mértékű
    zsugorítása ekkora tudással, valamint a csökkentett tudású és stabilitású mikrowindows-al,
    inkább csodálatot kellene hogy kiváltson. Hiszen elsősorban arra van programozva,
    hogy igyekezzen mindent megvenni amit több mint 1.000.000 pédányban eladtak.
    Emiatt a reklámokat(másnéven távprogramozás) is folyamatosan módosítjuk.
    Lehet az AMD kavarodás is emiatt volt, bár ez nagyon fura dolog volt tőle, hiszen
    az intel procik magasabb órajelen járnak, és sokkal több kel el belőlük. Az AMD-s
    dolog valószínű egy végtelen meghasonlási ciklus eredménye, ez okozhatta későbbi
    lemerevedését, nem pedig a nők. A belső memória kialakításánál ügyeltünk a 640kb-os
    határra. Emiatt sok dolgot (például a könyveket) csak lapozásos technikával tudja
    feldolgozni, ami sokszor zavarhoz vezethet, de mivel ez csak 1 a 20000 hivatalos hibából,
    ezért nem foglalkozunk vele, lényeg hogy a könyvet megvegye.
    A grafikus kártya mizéria abból adódhat, hogy neki a (tökéletes minőségi termékeiről)
    híres nvidia írta a látóideg-bios-át. Emiatt a homályos látás, és feldolgozás.
    A technikai dolgok és az állatok keverése (pl.AMIGA-csiga) a belső architekrúra
    következménye, hiszen ő is így épül fel (kezdeti fogyasztócyborg technológia). Pl. a
    háttértárolójából (jobb híjján a nemi szervét áldoztuk fel erre a célra, mivel hátul nem
    vol már hely ugye az agy miatt), megtudtuk hogy neki a PC-GOMBA páros a szimpatikus a
    gyors lebomlási folyamat miatt. Utolsó leveleit megpróbáltuk elemezni:

Sokfejűség - iq - növény összehasonlítás célja : ISMERETLEN
    Gfx cardok - diavetítő összehasonlítás célja : ISMERETLEN
    voodoo1 - halál összehasonlítás célja : ISMERETLEN (valószínű afrikai élmények)
    NAGY GYULA meghibásodásának oka : ISMERETLEN
    a trappista sajt lukinak elhelyezkedése : ISMERETLEN valószínű a gyár és a hűtő
    közt a la-branse pont
    NAGY GYULA utolsó mondata: "ISTENEM! TELE VAN LUKAKKAL!"

Ebből is látszik hogy végülis belátta a tökéletességét.
    Mivel a többi adat szigorúan bizalmas, ezért elégedjetek meg ennyivel.

üdvözlettel: Dr. Mengele pszihopata

Természetesen ha ezentúl "Nagy Gyula"-tól kaptok levelet, ebben az esetben
    most már tudjátok, hogy egy módosított Gyula fog hozzátok szólni, írni. Ennek
    ellenére az előforduló hibáktól, már most elnézést kérünk. Legyetek vele megértőek,
    bánjatok vele úgy mint a jövő emberével. Ha nem tud valamit pontosan, ne javítsátok
    ki, hisz ez "buffer underrun in critical error on 00f:f33+-3"-t okozhat, amit ti se
    akarhattok hisz a következményei beláthatóak. Ha netalán kedvet kaptatok a
    programozásához, akkor javasoljuk a "barátok közt" tutorial-t, amiből nagyon
    sok mindent megtudhattok. Értelmes emberek közé ne küldjétek, hagyjátok őket
    szép csendben kihalni (mármint az értelmes embereket).

Heil Wintel!

u.i: Azóta megvizsgáltuk az AMD, Linux párost, és rájöttünk hogy nem is vírus okozta
    a problémát....
  • farkaspok
    Talán tegyél valamit az ügy érdekében. Mondjuk kérdezd meg a #demoscene-n, hogy honnan lehet leszedni a partykon nevezett cuccokat. Ott biztos tudják...
  • farkaspok
    Testvered neked max a Recycle bin Laden. Sokszor nem a nyers teljesitmeny szamit,hanem hogy kinek mire felel meg a gep jobban. Hiaba folytatod a nevetseges okito propagandadat,az Amigasok majd eldontik,mit szeretnenek hasznalni. Egyebkent en nem vernem magam a 10 ezer ft-os Duronomra,megse TB 1.7 - ha mar teljesitmenyrol beszelunk ;) Azert az a 128 kb felezett L2 cache sokat nyom a latban...
  • farkaspok
    Mondasz valamit. Tényleg az a tapasztalat, hogy a pc-sek nagy része az Amigásokról azt feltételezi, hogy paraszt. DE NEM MINDENKI!!!
    Őszintén: Kit érdekel, hogy kinek milyen gépe van? Büszke vagyok rá, hogy a pc-s ismerőseim 90%-a ért a számítástechnikához. Azt mondod MAC, vagy Amiga, nem kezd el köpködni. Főleg nem ilyen stílusban ahogy Vinkliék teszik. Ilyen nyitás után meg aztán ne lepődjetek meg azon, amit kaptok.
    Egy kis kritika még nem ártott meg senkinek de amit ti műveltek az nem más, mint baszogatás. Arra meg egyikünk sem vevő.
  • farkaspok
    Chip! fogalmam sincs miröl pofazol! Milyen floodolas milyen mIRC script? Ma a bajd mar megint? Az volt a baj, hogy valakinek teccettek a kepek? Ket dudeval is beszelgettem, egyvalali a közösbe mondta hogy teccett, neki, a masikkal queryben beszeltem. Az a tag volt, aki miutan levettetek az OP-omat, szolidaritasbol levette sajatjat!
  • farkaspok
    Megint kimondta a varázsszót: "játék".
    LÓL.
  • farkaspok
    Hát szeenzáációs..mellesleg no comment. Még a végén kitalálod azt is,hogy te csináltad a Babylon 5 fázisait is :)))
  • farkaspok
    winkle: kedves nagyokos cimborám,én speciel 1024x768@32 bitben lesem a weboldalakat...ugyanis nekem is pc-m van ! De én barátokat és megannyi csodálatos élményt köszönhetek az Amigának,és ezt nem felejtem el SOHA,DE SOHA...ellentétben veletek,nagypofájú,taknyos banda ! Értelek ez alatt téged és az idióta társaidat !
  • farkaspok
    Kedves Amigás BARÁTAIM!!

Tudom hogy már alig vártátok, hogy végre írjak neketek, ezért most le is ugatlak
    titeket!!!!!!

Hogy a picsába képzelitek azt hogy egy pc-t
    szétkurtok egy flex-el vagy CSAK egy
    megheggesztitek?????
    Hiszen ha egy 286-nál jobb gépet basztok el az ezt jelenti hogy drága amigátoknál egy
    sokkal jobb és gyorsabb gépet tesztek tönkre,
    csak azért mert ti idegroggyant fanatikus gecik vagytok, szerintetek ez normális dolog?

Mert szerintem kicsit ez olyan dolog mintha a trabant 601S(super) tulajdonos venne egy
    Ferrarit azért hogy szétverje az idióta
    haverjaival!!!
    És úgy beszéltek az amigáról mintha más lenne
    mint a pc, pedig az punnyadógépetekben is
    ugyanaz a merevlemez, memória, és ha mediatort használsz,akkor videókártya is ugyanaz!!

sőt az amiga az ATA 100-as wincsit pio2-vel
    hajtja, ami enyhén lassú SZAR!!!

Ugyhogy az nagyot szop aki még napjaink hipergyors pc-i mellett is amiga-t használ!!

Jah egyébként az amiga nálam nem munkagép mint másoknál a PC, hanem nálam az amiga
    egy lemezt ér!!
    a:- bocs ez nem az!!
    DF0:szutyok/csiga/punnyadógép/radiátor/fémdarab/porfogó/fanatikusok/idegesítő szar
    igen én még nem vertem szét pc-t és amigát sem mert én nem vagyok barbár mint TI!!!

Bye kedves barátaim, remélem ha bevesztek egy két nyugtatót akkor nem kaptok idegrohamot!

• farkaspok
    ssss: Akkor engem ketszeresen sertett meg. Nem csak no vagyok, hanem Amigas is
  • farkaspok
    Bocs! Nem csak te nézed!!! Ki nézte meg oly soxor?