9010

• pipeppers
    Hát igen, ezért vagyok allergiás DJ. X-re és DJ. Y-ra.
  • B0B0
    Azutsó 10-12 postra:

Azt látom, hogy nekünk hármunknak nagyon együtt jár az ízlésünk (de rajtunk kívül itt van még McGrady, Jones Nedved). A mai zenegyártás kizárólag a pénzért történik, a művésziesség kihalt azoknál az előadóknál akik úgymond a kirakatban vannak. Az igényes zenét ma már inkább az "amatőrök" közt kell keresni, kis eldugott pincékben. Nem véltelen ma a sok feldolgozás is, egy olyan világban, ahol ihlet hiányában szenvednek az előadók (igen, előadók, nem zenészek), akiket hízelgés ennek nevezni ha egy Freddie, Jagger vagy Tina Turner előadásához viszonyítunk. A zene eldobható tucatárú, ahol a mondanivaló mit sem számít. Amióta zenét hallgatok (annyira nem régen, mindössze 8 éve) írdd és mondd, egyetlen egy színvonalasnak mondható albummal találkotam!!! Szégyenteljes!
    De én ma már túl tettem magam ezen, nem is idegel, mert tudom, hogy csak az ignytelenek hallgatják ezeket a szennyeket. És igen, én sem hallgatok rádiót, én sem nézek zenés műsort a TV-ben, mert semmi értelme. Nem mondom, hogy mindig egy The Prophet's Song szintű zenét kell hallgatni, hiszen a zene nem csak érzelmi kifejezések eszköze és mondanivalók kifejtése kell, hogy legyen, de számomra unalmas, hogy most már lassan 2 évtizede csak és kizárólag a limonádé pop megy mindenhol, amire meg azt mondják ma, hogy rockzene, attól meg csak sírva tudok fakadni, hogy milyen szinten igénytelen (de úgy is mondhatnám, hogy észnélküli) mind az ének, mind a szöveg, mind a komponálás. Arról nem is beszélve, hogy a mai albumok 90%-án az összes dal ugyanolyan stílusú.

Na de ennyit erről, én örülök, hogy személyetekben olyan fiatalokat ismerek, akik óckodnak mindettől.
  • highlander15
    Meg valahol láttam régebben hogy a We will rock you-ból készítettek egy tuc-tuc mixet.Maradjuk abban hogy az eredeti sokkal jobb...
  • NonsenS
    Van. Mp3 és Mp4 lejátszó is. De amikor reggel kómásan felkelek (akkor is a zenére), akkor nem fogok a fülembe dugni egy fülest, csak hogy túlkiabálja a kintről jövő "zenét". Ez itt a probléma. A fülem sem akarom tönkretenni. Egyébként is: így legalább nem mondhatják azt, hogy azt se tudom, miről beszélek, mikor említem a mai "zenék" minőségét...
  • highlander15
    Nálunk van sulirádió is,de ott se nagyon adják egy a mai sz**t.
  • highlander15
    Vegyél egy MP3-lejátszót:-)
  • NonsenS
    Hehe, dejó Neked!
    Én a koleszban sajnos rá vagyok kényszerítve erre. Pont ezért is szoktam örülni a legújabb slágereknek, feldolgozásoknak (BOBO remélem együtt tudsz velem érezni), a mocsoknak.
  • highlander15
    Én ezért nem hallgatok rádiót,nem nézek zenés műsorokat a TV-ben!
  • NonsenS
    "Én azt szoktam mondani hogy mai zenék többsége "tucatárú" lett."

Én meg azt, hogy öntik (SŐT, ömlesztik) ránk a mocskot a rádióból, s tévéből.
    Hasonlóképp, ahogyan a Tankcsapda énekli: "A rádióból meg ömlik a genny...."
  • highlander15
    Régen a zenekarok többsége élőben énekelt.Nézzük példának okáért a Queen-t vagy a The Doors-t,ahol Freddie vagy Jim Morrison általában élőben adta elő zeneszámok többségét.A mai "zenészek" többsége még erre sem képes,azzal sem tiszteli meg a közönségét,hogy élőben énekel.Az a baj,hogy egyáltalán nem is törekednek az egyediségre,vagy ha igen,az akkor sem látszik meg az adott szám minőségén.Én azt szoktam mondani hogy mai zenék többsége "tucatárú" lett.Összességében szólva kevés az igazán tehetséges és jó előadó.
  • highlander15
    Sajnos a mai előadók közül igen kevés a művész,a legtöbb pénzhajhász tehetségtelen senki az én(és gondolom nem vagyok egyedül)szememben.
  • NonsenS
    Szívemből szóltál!

És igen, szerencsére nem minden tizenéves hallgat mai "mocskot".
    A hangszerről meg sokat lehetneírni, de ezek a mai gépzenék tényleg elképesztőek. Valaki leül és 1 óra alatt összerak egy számot. Oszt. társam (aki kemény discósból tért át, s lett (divat)rocker) csinált gépen egy számot: egy akusztikus gitár lágy hangjai rajta egy női énekessel. Nem azt mondom, hogy rossz volt, mert csak egyszer hallgattam. De mégis: KINEK A SZERZEMÉNYE AKKOR AZ A SZÁM???? KI ADJA ELŐ??
    Az, aki a programot összerakta, vagy annak, aki a darabkákat összerakta?
    Mert igazából akkor egyik sem művész, hanem csak egy kirakóval játszik. És itt nem is jogdíjak, s a konkrét készítő kiléte a lényeges, hanem a művészi tehetség mibenléte. Ami - ugye tudjuk - itt nincs jelen.
  • NonsenS
    Nah igen. Az utolsó mondatra gondoltam igazán. Hogy manapság az emberek meghallgatják a számokat egy rövid intervallumon belül minél többször, aztán eldobják.
  • highlander15
    Különben a Hair-t én is láttam és nagyon bejött!
  • highlander15
    Velem is volt olyan pl,8.osztály első félévben csak Queen-t hallgattam,utána egy kis szünet,majd nyár óta megint rákaptam.
  • B0B0
    Osztom! Anno a Hair-t hallgattam nagyon sokat és egy időben (úgy 2-3 évig) nem tettem be, mert azt hiszem meguntam aztán valamikor tavaly egy bulin felraktam a Walking In Space-t és nagyon jól esett újra hallani. Azóta fel-felrakom néha. :)

Persze minden az egyéntől függ. Én pl. tudom magamon, hogy a Queen-t sosem fogom megunni, de pl. a párom a kedvenc zenekarait meg szokta unni rendszeresen, nincs olyan, amit évek óta hallgatna. Ezt nevezik az eldobható zenének :((((
  • B0B0
    Sajnos a te korosztályod nagy többsége nem így gondolkodik. De az ő bajuk. Hallgassák csak ezt a mai szart!
  • highlander15
    Az én barátnőm pont ellenkezője annak a fajtának akit te leírtál.Nála most ezek vannak a topon:Led Zeppelin,Aerosmith.Nálam meg ezek:Queen,The Doors,de úgy látszik a Beach Boys-ot is meg fogom szeretni:-)Nem minden tizenéves hallgatja azt a diszkós sz**t.Nekem a mai zene egyáltalán nem tetszik.Szerintem a mai előadók többsége T-E-H-E-T-S-É-G-T-E-L-E-N!Meg az,ha valaki életében nem fogott még a kezében hangszert,és úgy zenél(gondolok itt a DJ Kutyaf*szákra meg társaikra),akkor az a zene minőségileg is olyan lesz.Mindenki hallgasson azt amit akar,de a tény az tény.
  • pipeppers
    Szerintem ez úgy van, hogy az ember néha telítődik valamivel,mert sokat hallgatta, aztán egy darabig nem hallgatja. Később, ha előveszed és megint úgy érzed, hogy ez marha jó, akkor tényleg az. Ha megkérdezed magadtól, hogy ez mért is tetszett, akkor felejtős.
    A média eléggé belejátszik, sajnos egy előadótól mindig ugyanazokat a számokat nyomatja, ezekkel elég könnyű telítődni.
  • NonsenS
    A kérdést - bár nem tudtam rendesen megfogalmazni - máshogy értettem.

Egy jó zene az csak most jó zene és holnap már nem lesz az?

Húú, nem tudom még mindig igazán megfogalmazni, ezért inkább körülírom: Szóval manapság én azt tapasztaltam, hogy ha van egy új zene (most tekintsünk el a minőségétől), akkor az nagyon jó most; holnap; jövőhéten; egy hónap múlva még talán meghallgatom, ha szól a rádióban; és aztán: aztán pedig egyre kevesebbet játszák a rádióban is és az ember nem ül le és hallgatja meg azt a számot, holott régen az volt az istenkirály zene. Úgy értem, hogy ma még nagyon jó zene, de később már nem foglalkozik vele az egyszeri, mert már talán "megunta", vagy eleget hallgatta. Nem tudom. De én most nem a stílusváltozásra gondoltam.
  • NonsenS
    Ez igaz!
  • pipeppers
    Kétlem, hogy bárki is ez alapján ítélné meg a Queen-t. Amúgy meg ha valaki netán, esetleg, véletlenül még nem ismerné a Queen-t, az tuti, hogy egy ismert albumot, mondjuk az Operát fogja megvenni és nem ezt az izét.
  • B0B0
    Mintha csak én írtam volna! :)

"Egy kérdés: A zenének lehet olyan tulajdonsága, hogy ma jó, de holnap már nem az?"

Természetesen. Én anno (bocsássák meg nekem) még egy ZZ Top-ot is meghallgattam. Hát ma hányhatnékom van az ilyen divatkommersz semmilyen-zenétől!
  • McGrady
    szerintem lehet, bár ez igen érzelem-kedv-stb. függő.
    nekem olyanra is volt példa hogy először nemjött be, aztán később beleszerettem, meg úgy is volt hogy sokat zúztam, aztán elmúlt a varázsa, és ma már nem szívesen hallgatom :-)
  • NonsenS
    Komolyan mondom, javasolni fogom egy harmadik típusú zene bevezetését ezen típusúak csoportosítására: komolyzene, könnyűzene, ku**asz*rzene
  • NonsenS
    Igen, igen, ennek én is tanúja szoktam lenni. Bár én szerintem többet élek a mai fiatalság (tizenévesek) között. Ha a Queenről nem hallott az illető, akkor kár próbálkozni Freddie nevével. De ha a Beatlesről sem hallott, akkor ott már nagy hiba van: Megmutatkozik a mai igénytelen zeneszeretet. És ezt nem úgy értem, hogy "úristen, nem hallott még a Beatlesről vagy a Queenről vagy akármelyik nagy névről és akkor most ő igénytelen zeneileg", hanem úgy, hogy manapság az embernek (bár asszem ezt már tárgyaltuk) a zene nem azt jelenti, amit a régebbi korok embereinek. A zene kb azt jelenti, hogy valami alapzaj legyen neki: egyszerű ritmus, egyszerhasználatos zenék. A discoban nagyon jól megfigyelhető ez a tendencia: olyan zenéket adnak, amiben a ritmus nagyon sokáig ugyanaz. Az ember ott rögtön megtanulja és megszereti a ritmusát és (az esetleges) nem túl gazdag dallamvilágát. Ha igazi zenét hallgat az ember, azt általában nem első hallásra szereti meg az ember (rajtam kívül voltak még valakik itt, akik nem elsőre szerettek bele a BohRhap-ba). Ezen zenék tulajdonságai: könnyű őket megcsinálni (neem, nem "szerezni", mert ezt a szót inkább arra használjuk, ha az ember ténylegesen dolgozik a zenén); tényleg egyszerhasználhatóak: csinálnak rengeteg többórás mixeket is, de mondjatok egyet is, amelyikről egy nagyobb embercsoport is hallott volna, vagy emlékezetes lett volna; hamar megszereti az ember a dallamot, viszont éppen ezért hamar meg is unja azokat.

Egy kérdés: A zenének lehet olyan tulajdonsága, hogy ma jó, de holnap már nem az?

Bocsássatok meg offolásomért, de ez most nagyon kijött belőlem....
  • B0B0
    Beszélgettem egy leányzóval (úgy 2 éve), aki megkérdezte, hogy milyen zenét szeretek.
    -Queen - mondom neki.
    -Azt nem ismerem.
    -???
    Kicsit próbálkoztam azért tovább:
    -Hát tudod! Freddie Mercury.
    -Nem.
    -Pffff. A Beatles-t ismered?
    -Azt sem.

Na erről ennyit, nagyon sok fiatal nem ismeri a régi nagy zenekarokat. Azt meg ugye mondanom sem kell, hogy a hölgyemény miket hallgat: trance, house, hip-hop.
  • NonsenS
    Hát aki ez alapján ítéli meg a Queent, az meg is érdemli. A Queennek nem nagyon van szüksége hírverésre, aki eddig nem ismerte (pedig tehette volna), az most ne ebből akarja.
  • NonsenS
    Hmmmm. Jó ötlet! Köszönöm, talán majd alkalmazom
  • B0B0
    Láttam én már Greatest Hits-et Works Tour-os borítóval is
  • iroszob
    Ami Japánban megjelent annak jó a hangminősége úgy tudom. Nem is tudom, hogy akkor ezt minek kellett megjelentetni. Ráadásul ha megveszi valaki úgy, hogy nem tudja, hogy ez egy nem hivatalos kiadvány, és rossz a minőség, annak meg van most a véleménye a Queenről.
    Volt/van egy "Live in Rio" kiadvány is, annak színvilágra a Queen I-hez hasonló borítója van, és egy 70-es évekbeli kép van rajta. Elég furcsa.
  • B0B0
    Azért csodálkozom, hogy a Media Markt is már árul több bootleget is
  • Gaborku
    Én megvettem (sajnos), de mint utólag kiderült szörnyű a hangminőség
  • iroszob

A Media Markt mostani katalógusában láttam, nem tudom megéri-e. Úgy értem, hogy ez persze nem hivatalos kiadvány, de van olyan, mint az, ami 3-4 éve megjelent Japánban?
  • pipeppers
    Hiszek neked :D
  • B0B0
    Nem én voltam, esküszöm! :)
  • pipeppers
    21. századi romantika :)
    Emlékszem én az egyik verset úgy kaptam meg, hogy becsempészték a zsebembe. Azt se tudtam, hogy ki írta, máig nem tudom :)
  • NonsenS
    Nagyon jók a versek emberek!
    Én is írtam néhányat. Bár sok inkább csak "versecske" egy lányhoz, kinek sms-ben juttattam el őket...
  • highlander15
    Miért,nagyon jó!
  • pipeppers
    Eszemben sincs. :)