9010
-
Persze, hogy lehet több tizes is. Rajtad áll -
megyek halgatni :)
akkor minden naprja jut egy queen lemez -
jaja, nálam is egyértelmű hogy a leggyengébb -
pipeppers #1667 Na jó, odáig eljutottam, hogy sorba raktam őket. De még mindig nem tudom, hogy melyiket mennyire pontozzam. -
pipeppers #1666 Hát nem tudom, azért a Flash Gordon nem egy 10-es erősségű album. -
pipeppers #1665 Vagy lehet több 10-es is? -
Miért lenne gáz? Nekem még 5-ös sincs benne! :) -
ÁÁÁÁ nem. Minden nap egy albumot minősítünk. Ma az elsőt. Erre kell leadni a voksot 1 és 10 között. -
Na most akkor hogy is van ez? Nem a 15 albumot kell sorba rakni 1-től 15-ig? -
pipeppers #1661 Szóval ha van egy 10-esem, a többi pedig 5 és 10 között van, az nem gáz? Na jó, egy van ami alata. -
Queen mércével írjál listát. Ha nem úgy tennénk, mindenki mindenre 10-est írna. Gondolt ki, melyik a kedvenc albumod, az lesz a 10-es. A többit ahhoz vizsonyítsd. Én is így csináltam -
pipeppers #1659 És mi van, ha mindre 10-et írok?
Biztos, hogy jó ez a rendszer? -
pipeppers #1658 Én azt hiszem, egy kicsit még elnyammogok az albumok leírásain.
De lehet, hogy csak az ídőt húzom, hogy sorrendet kelljen állítanom...
-
Az első album a Queen!
Az én szavazatom:8 -
Ma indul a nagy album-szavazás!!!! -
Csak egy példát hozok fel a Queen név lealacsonyítására. A banda 1974 óta csak teltház előtt játszott. 1993-ban és 1998-ban Brian is teltház előtt játszott. Azt mindent megmutat, hogy a tavalyi "maradvány"-koncertre mindöszesen 8000 ember volt kíváncsi!!!!! Ez pedig szánalmas és szégyen
(Csak halkan megjegyzem, a BS 15000 embert tud fogadni koncert esetén) -
Pontosan így van.
Van nekik önmagukban is akkora hírnevük, hogy megcsinálják a szerencséjüket. A Queen nevet csak lealacsonyítják ezzel a szánalmas kampánnyal. Arra nagyon büszke voltam mindig, hogy a Queen sosem cserélt tagot, 20 éven át ugyanúgy játszottak és ez a rockvilágban példátlan!
Ja! És az ígéretüket nem azért tették, mert le voltak törve, hanem azért, mert Freddie is így akarta, akármennyire önzőnek is hangzik!!! -
pipeppers #1653 Szerintem Bobo-nak van igaza. Ha csak játszani akarnak, kkor mindegy, hogy mi a nevük. Ha a hírnevet akarják, nem mindegy... Legendát pedig nem kell feltámasztani, nem is lehet. Aki nem ismerte a Queent eddig, nem kell, hogy így ismerje meg. -
Nézzétek csak meg ezt a cikket: http://www.est.hu/cikk.php?cikkid=27739
Eredetileg az írás eléggé lehúzta a queen videókat, mondván, nem tartalmaznak igazi vizuális csemegéket. Na, írtam a faszinak egy e-mailt, és addig b*szogattam, míg végre be nem írta, hogy "kivéve a BohRhap középső részét" :-))
Különben azt írtam az ímélben, akkori tudásom szerint (kb. 1 éve), hogy a BohRhap volt az első koncept videó, erre jól kiröhögött, és vagy ezer ellenpéldát hozott. Jó nagyot koppantam.
-
Én nem értem miért ezen lovagolsz, hogy megígérték... tévedés volt, teljesen emberi dolog. Le voltak törve Freddie elvesztésétől, meggondolatlanul, előrelátás nélkül ilyen kijelentést tettek. De zenészek maradtak, és egyszerűen nem tudnak zene nélkül élni. Joguk van a Queen névhez, mert a banda szikla tagjai voltak huszonegy éven keresztül. Szerintem mi ne bíráljuk felül őket, inkább tegyük össze a két kezünket, hogy egy legendát akarnak feltámasztani, mert a Queen végével igen nagy vákuum támadt az igényes könnyűzene, rockzene területén. A Queen+Paul Rodgers név garancia arra, hogy egy esetleges új album a régi hangzásvilágból meg fog őrizni valamit.
Ezen az átkozott kijelentésen pedig nem kell lovagolni, mert h*lyeség volt, gondolom be is látták. Tévedtek, és mivel (mint annyira hangoztatjuk) nem Freddie volt a Queen, nem szükségszerű, hogy az ő halálával az együttes, a Queen is meghaljon... -
Télleg nem kötekedésképp csak hogy nem kerülj cikis helyzetbe: a krapek neve roDgers.
Egyébként 77 óta nem azért koncerteznek, hogy pénzt szerezzenek, hanem azért, mert élvezik, akárcsak most, ennyi év után is.
És mondom, semmi bajom Rodgerssel, csak azzal, hogy a Queen nevet használják. Ne használják, mert a Queen a következőket jelenti:
Freddie Merury, Brian May, Roger Taylor és John Deacon. Ez meg így már nem létezik sajnos -
igaz, bocsi-menstégemre szolgáljon hogy 87ben születtem.
nyilván nincs olyan ember aki helyettesiteni tudná Freddy-t. De nekik már annyi pénzük van, hogy nem ezért csinálták azt az utolsó turnét, hanem -szerintem- hogy emléket állítsanak Freddie-nek. pl a bohRap-ot ugy énekeltél el, hogy a szám első fele videóról ment, amin Mercury volt, aztán jött elő a földből Paul Rogers. Akiről egyébként azt mondták, hogy nem is akarta utánozni Freddie-t az egyéni hangszínét vitte bele a dalokba, de csak mértékkel, hogy megmaradjon az eredeti stílus. -
Nos először is a Queen koncert 86-ban volt.
Másodszor, nekem ne jöjjön ki egy Paul Rodgers a színpadra Queen dalokat énekelni, mert ugyan csípem a Free-s és a Bad Company-s dalait, de ő egy kutyaütő Freddiehez képest. Kb. olyan mintha egy Forma 1-es futamban elindítanának egy GT autót.
Én (és ezzel nem vagyok egyedül) nem ismerem el a jelenlegi formációt Queen névvel. Ha Brian Roger and Paul néven léptak volna fel vagy B.R.P. néven akkor semmi bajom se lenne, de miután megígérték, hogy nem helyettesítik soha senkivel Freddie-t! És nem érdekel ha azt mondják, hogy Paul nem Freddie-t helyettesíti, mert nem igaz: ott áll a színpadon és míg Brian és Roger játszák a dal, addig ő énekel. Ez meg mi más, ha nem helyettesítés?
Lehet, hogy sírtak, mikor Brian énekelte a '39-et vagy a Love Of My Life-ot, vagy játszotta a Last Horizontot, vagy amikor Roger énekelte az I'm In Love With My Car-t, azt meg is értem, mert az még úgy ahogy eredeti, de a többi csak erőltetett dolog volt, mert akármilyen jól nyomják még mindig a hangszereken, Paul hanga kiábrándító, miután ezeket a dalok Freddie hangjával "szoktuk meg". -
hát nem tudom, hogy erőlködés volna e. sajnos nem voltam a budapesti queen koncerten (nem a 88ason hanem a mostanin), de akik ott voltak azok szerint hibátlan volt, sokan sirtak is, persze.
tényleg a koncert nincs meg valakinek? -
queen el, men lehet letagadni hogy addig tudtak zenelni es most mar nem. az, hogy addig jobban ment nekik egyut a kulon jo volt, hogy 4 ilyen ember osszekerult es katalizaltak egymast, de most az elokre kell figyelni mit tudnak meg osszehozni .)
kulonben nem queen neven jon ki a lemez, hanem may mint vendeg szerepel rajta -
A Queen számomra 1997-ben megszűnt. Ami utána Queen néven történik, az csak erőlködés -
mi van? te es nem tudsz valami queennel kapcsolatosat. nemreg irtam hogy ujra jaccik May a lemezén ami oktoberben jelenik meg -
Csak most nézem, hogy jársz a Vissza a jövőbe topicba? Mi van ott? Döglődik rendesen mi?
-
vagyis kvízkérdés
-
Megfogtál vele :) -
vagyis kivzkerdes
bobo, eleg ha rabolintasz ha tudod -
ha mar maynel tartunk, akkor egy kvikerdes (bobo biztos tudja a valaszt)
az 1988 paralimpia himnuszat brian may csinalta. kerdes hogy kivel. a dal cime (a time for) heroes -
Intuicio :) -
bobo, te gondolatolvaso vagy
eppen ma hoztam el a queen studio albumokat meloba, hogy majd szepen folyamatosan meghalgatom oket :) csak szerettem volna toled kerni, hogy egy helyen ha lennenek az albumok leirasa. erre te beirod magadtol :) -
Holnaptól nagy album szavazás!
A szavazás lefolyása:
Mind a 15 albumra szavazunk, minden nap egyre. Hétvégén nem szavazunk. Így jövő hét utáni hét péntekre lesz eredményhirdetés. A szvazás úgy folyik, hogy egy 10-es listán kell értékelni az épp aktuális albumot. Aki jelen üzenet írásakor nincs jelen és később olvassa, vagy esetleg lecsúszott valaki egy szavazásról, semmi pánik! Szól nekem és utólag beírjuk.
Egy kis segítség a szavazáshoz:
A topicban az összes album leírása megtalálható, ajánaltos elolvasni a szavazások előtt:
Queen: #677
Queen II: #682
Sheer Heart Attack: #707
A Night At The Opera: #721
A Day At The Races: #743
News Of The World: #763
Jazz: #839
The Game: #946
Flash Gordon: #997
Hot Space: #1093
The Works: #1235
A Kind Of Magic: #1293
The Miracle: #1333
Innuendo: #1400
Made In Heaven: #1622 -
TEGNAP JOE SATRIANI VOLT BUDAPEST VENDÉGE! EGY KÉRDÉS INTÉZŐDÖTT FELÉ AMI SZÁMUNKRA SZÍVMELENGETŐ:
Hogyan választottátok Steve Vai-jal harmadik G3 résztvevőnek például Brian May-t a Queenből, aki egész más típusú gitáros, mint ti? Milyen együtt dolgozni vele?
"Az első dolog vele kapcsolatosan, hogy Brian az egyik legkedvesebb emberi lény, akivel valaha találkoztam, bárhol feltűnik, ott abban a helyiségben eluralkodik a szeretet. Nagyon nagy zenész, Steve és jómagam is nagy rajongói vagyunk, hihetetlen dalszerző. A G3 londoni fellépésén vendégeskedett két-három alkalommal, és bármikor feljött a színpadra, az egy lenyűgöző élmény volt. Emlékszem az első este azt hittük, hogy a közönség már a csúcson tombol, amikor felhívtuk őt a színpadra különleges meglepetésként, mondván, hogy „Jöjjön be egy barátunk, akit lehet, hogy ismertek, lehet, hogy nem”. Ő bejött, a közönség pedig megőrült. Úgy gondolom, bennünket még jobban sokkolt a közönség reakciója. Brian meg kiállt a színpadra, teljesen természetes viselkedésével, és akkora show-t nyomott, hogy az embertelen – mindezt egy szál pólóban, farmerben és klumpában persze. Bedugta a gitárt a Vox erősítőjébe, és hajrá. Hatalmas élmény volt. A színpadon nagyon nagylelkű előadó, nem törekszik az előtérbe, hagyja kibontakozni a másikat, mégis hozza, amit kell. Jó a tempója, jó a hangzása, minden, ami kell egy jó szólógitároshoz, de zenekari tagként is kiváló, ezt tudjuk a lemezekről is. Szerettem volna, hogy turnén is részt vegyen velünk, mint állandó G3 tag, de az időpont-egyeztetési nehézségek lehetetlenné tették, sok dolga akadt a Queen-nel kapcsolatban mostanság." -
Nem akarom! Ez így jó ahogy van! :) -
pipeppers #1633 De hát Freddie tudja, hogy nekünk ő óriás.
Bobo, ki tudod javítani a hibámat, ugye? -
pipeppers #1632 Télleg bocseszka, nem akartam ekkorába
-
pipeppers #1631 Bocsesz, ez egy kicsit túlzás