QUEEN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

B0B0
Ugyanez vonatkozik Russel Mulcahyra (Hegylakó rendezõje)

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

CodeRed
<#vigyor3>Hát akkor nincs is több mondanivalóm :-D ...kérem kapcsolja ki! <#buck>

Ez a VASMADARAK /IRON EAGLE/ c. film eléggé QUEEN centrikus volt.Pedig abban az idõben másféle nótákkal tolták tele az ilyen repcsis témájú filmeket.Biztosan tetszett a producernek a QUEEN zenei világa.Mindenesetre a filmnek nem vált kárára.

https://www.youtube.com/channel/UCNMRCx_bkrHBdc51cuob9wg/featured

B0B0
A Too Much Love Will Kill You-t Brian 1982-ben írta, pedig ugye elõször az emlékkoncerten volt hallahtó és csak 95-ben jelent meg

A Mad The Swine egy 1989-es kislemezen jelent csak meg, ám valójában a zám 1979-es

A Heaven For Everyone valójában egy The Cross nevû együttes dala. Az együttes tagja Roger Taylor (valójában õ alapította a bandát '87-ben) aki a szám szerzõje. '89-ben énekelte fel Freddie, és 1995-ben adták ki.

A You Don't Fool Me egy 1982-es szám, a diszkók a 80-as években sokszor játszották, mégis csak 1995-ben jelent meg lemezen

A Liar eredeti címe Lover volt és Tim Staffel és Brian May írta még a Smile-os korszakban 1969-ben. Ezt lett átdolgozva, hogy megjelenjen az 1973-as Queen LP-n

A Keep Passing The Open Window, amely az 1984-es The Works albumon jelent meg, eredetileg az Iron Eagle film számára lett írta Freddie által, de végül nem került bele a filmbe

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

CodeRed
Egyébként érdekességképpen a Kind of Magic-et 1986-tól datálják de valójában az 1985-ös Vasmadarak c. filmben már hallható volt a szám.A másik, hogy a HITMAN címû számuk az 1990-es INNUENDO albumon volt rajta, de szintén szerepelt már ez a dal is a VASMADARAK-ban.Igaz talán 10 másodpercre de benne volt a 85-ös filmben.

CodeRed
<#worship><#worship><#worship>

CodeRed
<#eljen>

B0B0
Ha már így alakult, hogy a topic kicsit látogatottabb lett, ismét megadom ezt a címet:

http://queenkonyv.uw.hu

B0B0
Akkor t már rossz ember nem lehetsz! 😊))

CodeRed
A másik topic-na írtakra válaszolok a Gimme The Prize kapcsán:

Ismerem :-) 1986-ban hallottam elõszõr a Kind of Magic c. számot a SUGÁR reklámban 9-10 évesen.Azóta megvan minden QUEEN album CD-n kazettán és ami eddig DVD-n megjelent. + bakeliton a Live At Wembley ami bontatlan és sosem volt lemezjátszóban :-) jobban vigyázok rá mint bármire ami a tulajdonomban van.

B0B0
Tök mindegy mi van benne. Ha valaki billntyûzik egy mikroprocesszoros szintin az elektronikus zene, viszont ha valaki programon dob össze egy zenét egy mikroprocesszoros PC-n az gépzene

Breki33
mint számítógépesmérnök számomra számitógép amiben mikroprocesszor van P
B0B0
Akkor rosszul fejezted ki magad, mert azt írtad, hogy számítógép zene. A számítógép zene nem egyenlõ az elektronikus zenével. Totálisan más a kettõl. Nem midegy, hogy valaki tud billentyûzni, vagy hogy semmilyen hangszeren sem tud játszani és a computer egy programjával állítja elõ a zajt.

De így azért közelednek az álláspontok 😊

Breki33
én elektronikus zenérõl beszélek amiben számítógép is részt vesz

nem a komponálásban hanem a megvalósításban
és ezek között is vannak remekmûvek ezt a véleményemet fenttartom.
Breki33
jó ebben más a véleményünk

figyi ha 1953-ban született akkor gondolod 7 évesen már alkotott? P
Mike Oldfield mai napig ír zenéket

és a nagy sikerei abszolút nem a 60-70 években voitak
a Tubular Bells csak az elsõ nagy sikere volt. A második rész 1992-ben
Ennek jelent meg a harmadik része 2003-ban.

Mivel a Queen mellett õ a másik nagy kedvencem ebben eléggé otthon vagyok 3 koncertje is megvan amit élõben (elektronikával) ad elõ.

És a 2005-ös Light & Shade albuma kapcsán ezt nyilatkozta szó szerint

"Nem vagyok átlagos zenész. Technikus vagyok, aki az ötleteit lefordítja a zene nyelvére - vallja Mike Oldfield, aki három év után jelentkezett új CD-vel. És rögtön egy dupla albumot adott ki, Light & Shade címmel. "
És valóban, a Light címet viselõ korong könnyed, derûs, szinte meditációra alkalmas zene, de legalábbis jó kis chill-out, ami hétvégi heverészéshez, pihentetõ semmittevéshez, baráti beszélgetésekhez ideális háttérzene. A Shade ezzel szemben inkább felzaklat, a dalokban ott a háború, a tehetetlenség minden nyûge, a szerelem sötét oldala - a "keret" pedig inkább az
elektronikus tánczene felé hajlik. Bár a kategóriákkal óvatosan kell bánnunk, mert Mike Oldfield nem szereti semmilyen stílusba sorolni zenéjét. - Ez egyszerûen az én zeném, nem szeretném kategorizálni. Csak leülök otthon, egyedül, és leírom azt a zenét, ami jön belõlem. Ez a két album például nem dalok sorozata, sokkal inkább egy kerek egész kompozíció, mintha egyetlen dal lenne - mondja.

B0B0
Nekem a számítógéppel kreált szarok nem zenék csak zajok. Biztos én vagyok hülye hangmérnökként. Maradi de piszkosul.

Ja amúgy meg:
"Michael Gordon Oldfield 1953. május 15.-én született Readingben. 1973-ban Tubular Bells címû albumának nagy visszhangja volt az úgy nevezett szimfonikus rockzene berkein belül"

Breki33
Ez nem így van.

Második mondattal nagyon nem értek egyet.
Breki33
60-70 évek? :-)
nagyon nem jól tudod

Pl TB 2003 ugye........

nem kifejezetten pc-s zenét értettem csak amiben számítógép is közremûködik
B0B0
Jól tudod (Oldfield-téma)

McGrady
hát lehet tetszetõset, persze ezt senki sem kérdõjelezni meg.
de igényes, rendesen hangszerelt alkotást már nem és aki ezekre pályázik az nem fogja szeretni(kevesen vannak-vagyunk akik nem szeretik 😞 )

egyébként ha jól tudom Mike Oldfield az 60-70es évek és nem PC-s zene....

Kuss!-magyarázta.

B0B0
Amit számítógéppel csinálnak az nem zene! Arra bárki képes

McGrady
jah, vannak páran akik 30 éve nyomják és most is feltûnnek itt-ott de már régóta csak divatzenék hódítják a teret.

Kuss!-magyarázta.

McGrady
egyébként a mirigyesek is kibaszottnagy zenészek.
régebben Queen-t(!!) játszottak, azt hiszem aki itt szokott olvasgatni és ért a zenéhez, az tudja, hogy aki Queen-t egy az egybe tud játszani az nem akármilyen zenész.
de mostanság nem lenne menõ hogyha Queent játszanának, ezért inkább a humor felé fordulnak, így jön is a lóvé 😄

Kuss!-magyarázta.

Breki33
szááááááájber gyerek P
zakika
a tuctuc volt, van es lesz, csak mindig mas es senki nem fog egy ev mulva emlekezni ra, mert itt az uj tuctuc...

sajna nem tudok mondani olyan magyar CDt a mult evbol ami igazan jo lett volna. persze mirigy az mirigy, de ok pont abbol elnek hogy masok gagyik

Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dics&otilde;ség

zakika
kit erdekel a kirakat, eleg nagy vagyok mar ahoz hogy a sajat izlesem utan menjek. meghalgatom es ha nem teccik nem halgatom tobbe. ha teccik akkor beszerzek tobbet belole.
90-es evek azert erdekes szamomra mert akkor voltam diszkoba jaros fiatal, tehat nosztalgia, de a vegere mar az is elmult.

Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dics&otilde;ség

Breki33
szerintem a 90-es években voltak még jó zenék, és mostanában is vannak csak jóval kevesebb

és számítógéppel is lehet jó zenét készíteni elég meghallgatni Mike Oldfield-od vagy a Shaped Signs-t.

De ez a dallamtalan tüctüc undorító.
B0B0
A 90-es évektõl nincs zene. Számomra az a zene amit hangszerrel csinálnak. Ma meg mindenki leül a számítógép elé, összeszerkeszt valamit, rányom egy basszritmust és kész is a zaj. Semmi élvezhetõt nem találok benne, egyenesen kiráz tõle a hideg. Ott van pldául a Bon-Bon-tól a Valami Amerika. Az a "gitár"-szóló a végén akkora rakás szar, olyan undorító, hogy az nem igaz. Persze tisztelet a kivételnek, vannak páran akik még hangszereket használnak, de sajnos nem õk vannak a kirakatban.

zakika
a 60-as evekben meg meg nem
90-es evektol meg mar tomegtermek es keves a figyelemremelto

B0B0
Hát igen. Sajna a 70-es évek után a 80-as években nem jelentett már annyit a zene az embereknek. 😞(

zakika
egyetertek a 70-es evekkel. 80-as evekben jott a sok elektronika, villanydob, new wave, italodisko... a rock kiszorult vagy az is eldiskosodott. a queen is a hatasa ala kerult (I want to break free peldaul tipikus 80-as evek)

B0B0
Most fedeztem fel igazán, hogy a 'White Queen' mennyire tökéletesre csiszolt szám, mind ének, mind zene és mind szöveg tekintetében. Õk voltak a legnagyobbak.

Mellesleg a érdekes, hogy több szavazáson a rajongók a 80-as éveket szeretik jobban. A 70-es években sokkal értékesebb és fifkásabb zenét csináltak. Persze a 80-as években ezt nem nem tudták volna eladni

B0B0
formáció=Queen+PR

Breki33
ja formáció bocsi :-))))))))
B0B0
??

Breki33
milyen információ?
B0B0
Vegyes érzelmek töltenek el a formáció láttán. Az I'm love with my car és a '39 pl. jó meg a Last horizont.... (asszem ezzel mindent elmondtam)

Breki33
jó csak megdöbbentett, hogy egy kissrác így énekel

tisztára olyan volt mintha õt hallanám
pedig elég vájtfülû vagyok és az emlékkoncerten más énekeseknél halottam a különbséget

én örülök hogy láthatom még a Queent játszani
B0B0
Sok ember el tudja jól énekelni a Queen dalokat, de olyan jól, olyan jó mozgással és show-val senki sem mint Freddie.

B0B0
"Queen Freddie-vel az igazi" <- ez nem így van, hanem így: Queen nem Queen Freddie nélkül. És félre ne érts! Nem vagyok Freddie õrült, és bármelyik másik tagra ugyanúgy igaz ez. Egyébként ez lenne a lényeg:
"A rocktörténetben kevés együttesnek adatott meg, hogy 21 éven keresztül, tagcsere nélkül, folyamatosan ott legyen a rock élvonalában, a királynõket megilletõ helyen: a trónon. Ám, hogy ilyen is lehetséges arra a legjobb példa az angolok második számú királynõje a Queen."

(www.literatura.hu)

Breki33
az az érdekes pár éve Rosoline Mare-ban nyaraltunk esténként Karaoke Show ment nem hittük a fülünknek úgy énekelték az olasz dalokat, hogy elõszõr azt hittem csalás és magnóról megy.

EGyik nap a tengerparton sétálva egy másik helyen is ilyen ment leültünk meghallgatni.
Akkoriban volt arról szó hogy Queen énekes Robbie vagy MIchael, hogy kiis lenne jó.

SZval elindult a zene felállt egy 5-10 éves fiúcska és elkezdte

Another red letter day,
So the pound has dropped and the children are creating,
The other half ran away,
Taking all the cash and leaving you with the lumber,
Got a pain in the chest,
Doctors on strike what you need is a rest

itt egymásra néztünk leesett állal mondom nem kell ide más énekes úgy énekelte mintha Freddyt hallanám istenbíz. Ha nem vagyok ott nem hiszem de sokkal jobban tetszett mint az elõbb említett énekesek
Breki33
sztem nem az így még láthatjuk õket élõben fellépni

kétségtelen, hogy a Queen Freddie-vel az igazi, de így legalább a többiek játékát csodálhatjuk
B0B0
Ki hogyan vélekedik errõl a Queen+PR formációról? Szerintem eléggé undorító, hogy a Queen nevet használják. Nem igazán nézem jó szemmel. Ha John nem lenne ilyen kis csöndes, biztos felszólalna ellene

B0B0
Miért is?

0ppika
Így van, de kicsit alább megint megfeletkezdtetek John Beacon-rõl 😞

http://epica.nl

B0B0
Egy szó mint száz: nem kéne ezt nekik csinálniuk

McGrady
sztem se Freddiehez kéne hasonlítani
ez olyan mintha Steve Morset akarnád Blackmore-hoz azse egy ésszerû hasonlítás 😊

Kuss!-magyarázta.

B0B0
Õ volt a király nem Elvis! 😊))))))))

JackDaniels
OK olvastam.😊) Sztem is maraggyunk annyiban, hogy Freddihez nem illik senkit sem hasonlítani, meg nem is lehet.😊)

\"Never say never!\" W Churchill

B0B0
Olvasd el kicsit tüzetesebben a hsz-em. Ott írtam, hogy ismerem a Bad Company és a Free dalait (végtére is Rock forever! 😊) és szeretem is õket, de akkor is hat klasszissal jobb Freddie mint Rodgers!!!

Rodgersnek semmi mozgása sincs a színpadon és abban azért mindenki egyetért, hogy Freddie hangjához fogható nem nagyon van, de lenne, akkor sem õ lenne az, hanem mondjuk George Michael...

B0B0
Totálisan egyet értek. Szerintem is úgy lenne tiszta, ha nem Queen néven csinálnák ezt, hanem mondjuk 'Brian Roger and Paul'!!