QUEEN
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!
Ez a VASMADARAK /IRON EAGLE/ c. film eléggé QUEEN centrikus volt.Pedig abban az idõben másféle nótákkal tolták tele az ilyen repcsis témájú filmeket.Biztosan tetszett a producernek a QUEEN zenei világa.Mindenesetre a filmnek nem vált kárára.
https://www.youtube.com/channel/UCNMRCx_bkrHBdc51cuob9wg/featured
A Mad The Swine egy 1989-es kislemezen jelent csak meg, ám valójában a zám 1979-es
A Heaven For Everyone valójában egy The Cross nevû együttes dala. Az együttes tagja Roger Taylor (valójában õ alapította a bandát '87-ben) aki a szám szerzõje. '89-ben énekelte fel Freddie, és 1995-ben adták ki.
A You Don't Fool Me egy 1982-es szám, a diszkók a 80-as években sokszor játszották, mégis csak 1995-ben jelent meg lemezen
A Liar eredeti címe Lover volt és Tim Staffel és Brian May írta még a Smile-os korszakban 1969-ben. Ezt lett átdolgozva, hogy megjelenjen az 1973-as Queen LP-n
A Keep Passing The Open Window, amely az 1984-es The Works albumon jelent meg, eredetileg az Iron Eagle film számára lett írta Freddie által, de végül nem került bele a filmbe
Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!
http://queenkonyv.uw.hu
Ismerem :-) 1986-ban hallottam elõszõr a Kind of Magic c. számot a SUGÁR reklámban 9-10 évesen.Azóta megvan minden QUEEN album CD-n kazettán és ami eddig DVD-n megjelent. + bakeliton a Live At Wembley ami bontatlan és sosem volt lemezjátszóban :-) jobban vigyázok rá mint bármire ami a tulajdonomban van.
De így azért közelednek az álláspontok 😊
nem a komponálásban hanem a megvalósításban
és ezek között is vannak remekmûvek ezt a véleményemet fenttartom.
figyi ha 1953-ban született akkor gondolod 7 évesen már alkotott? P
Mike Oldfield mai napig ír zenéket
és a nagy sikerei abszolút nem a 60-70 években voitak
a Tubular Bells csak az elsõ nagy sikere volt. A második rész 1992-ben
Ennek jelent meg a harmadik része 2003-ban.
Mivel a Queen mellett õ a másik nagy kedvencem ebben eléggé otthon vagyok 3 koncertje is megvan amit élõben (elektronikával) ad elõ.
És a 2005-ös Light & Shade albuma kapcsán ezt nyilatkozta szó szerint
"Nem vagyok átlagos zenész. Technikus vagyok, aki az ötleteit lefordítja a zene nyelvére - vallja Mike Oldfield, aki három év után jelentkezett új CD-vel. És rögtön egy dupla albumot adott ki, Light & Shade címmel. "
És valóban, a Light címet viselõ korong könnyed, derûs, szinte meditációra alkalmas zene, de legalábbis jó kis chill-out, ami hétvégi heverészéshez, pihentetõ semmittevéshez, baráti beszélgetésekhez ideális háttérzene. A Shade ezzel szemben inkább felzaklat, a dalokban ott a háború, a tehetetlenség minden nyûge, a szerelem sötét oldala - a "keret" pedig inkább az
elektronikus tánczene felé hajlik. Bár a kategóriákkal óvatosan kell bánnunk, mert Mike Oldfield nem szereti semmilyen stílusba sorolni zenéjét. - Ez egyszerûen az én zeném, nem szeretném kategorizálni. Csak leülök otthon, egyedül, és leírom azt a zenét, ami jön belõlem. Ez a két album például nem dalok sorozata, sokkal inkább egy kerek egész kompozíció, mintha egyetlen dal lenne - mondja.
Ja amúgy meg:
"Michael Gordon Oldfield 1953. május 15.-én született Readingben. 1973-ban Tubular Bells címû albumának nagy visszhangja volt az úgy nevezett szimfonikus rockzene berkein belül"
nagyon nem jól tudod
Pl TB 2003 ugye........
nem kifejezetten pc-s zenét értettem csak amiben számítógép is közremûködik
de igényes, rendesen hangszerelt alkotást már nem és aki ezekre pályázik az nem fogja szeretni(kevesen vannak-vagyunk akik nem szeretik 😞 )
egyébként ha jól tudom Mike Oldfield az 60-70es évek és nem PC-s zene....
Kuss!-magyarázta.
Kuss!-magyarázta.
régebben Queen-t(!!) játszottak, azt hiszem aki itt szokott olvasgatni és ért a zenéhez, az tudja, hogy aki Queen-t egy az egybe tud játszani az nem akármilyen zenész.
de mostanság nem lenne menõ hogyha Queent játszanának, ezért inkább a humor felé fordulnak, így jön is a lóvé 😄
Kuss!-magyarázta.
sajna nem tudok mondani olyan magyar CDt a mult evbol ami igazan jo lett volna. persze mirigy az mirigy, de ok pont abbol elnek hogy masok gagyik
Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség
90-es evek azert erdekes szamomra mert akkor voltam diszkoba jaros fiatal, tehat nosztalgia, de a vegere mar az is elmult.
Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség
és számítógéppel is lehet jó zenét készíteni elég meghallgatni Mike Oldfield-od vagy a Shaped Signs-t.
De ez a dallamtalan tüctüc undorító.
90-es evektol meg mar tomegtermek es keves a figyelemremelto
Mellesleg a érdekes, hogy több szavazáson a rajongók a 80-as éveket szeretik jobban. A 70-es években sokkal értékesebb és fifkásabb zenét csináltak. Persze a 80-as években ezt nem nem tudták volna eladni
tisztára olyan volt mintha õt hallanám
pedig elég vájtfülû vagyok és az emlékkoncerten más énekeseknél halottam a különbséget
én örülök hogy láthatom még a Queent játszani
"A rocktörténetben kevés együttesnek adatott meg, hogy 21 éven keresztül, tagcsere nélkül, folyamatosan ott legyen a rock élvonalában, a királynõket megilletõ helyen: a trónon. Ám, hogy ilyen is lehetséges arra a legjobb példa az angolok második számú királynõje a Queen."
(www.literatura.hu)
EGyik nap a tengerparton sétálva egy másik helyen is ilyen ment leültünk meghallgatni.
Akkoriban volt arról szó hogy Queen énekes Robbie vagy MIchael, hogy kiis lenne jó.
SZval elindult a zene felállt egy 5-10 éves fiúcska és elkezdte
Another red letter day,
So the pound has dropped and the children are creating,
The other half ran away,
Taking all the cash and leaving you with the lumber,
Got a pain in the chest,
Doctors on strike what you need is a rest
itt egymásra néztünk leesett állal mondom nem kell ide más énekes úgy énekelte mintha Freddyt hallanám istenbíz. Ha nem vagyok ott nem hiszem de sokkal jobban tetszett mint az elõbb említett énekesek
kétségtelen, hogy a Queen Freddie-vel az igazi, de így legalább a többiek játékát csodálhatjuk
ez olyan mintha Steve Morset akarnád Blackmore-hoz
Kuss!-magyarázta.

\"Never say never!\" W Churchill
Rodgersnek semmi mozgása sincs a színpadon és abban azért mindenki egyetért, hogy Freddie hangjához fogható nem nagyon van, de lenne, akkor sem õ lenne az, hanem mondjuk George Michael...