QUEEN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

0ppika
Na akkor most hogy is van ez?

"ma a kilencedik és tizedik helyezettet, holnap a hetedik és nyolcadik helyezettet"

http://epica.nl

qwertrt
Hú, én csak este szavazok, mert dolog van...

intel Core 2 E5300@3,66 GHz, Gigabyte GA-P35-DS3L, 4 GB DDR2 1066 MHz, GeForce 9600 GT 512 MB

B0B0
Akkor én el is kezdem:

19. You Don't Fool Me
20. Don't Stop Me Now

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

B0B0
INDUL A NAGY DAL-SZAVAZÁS!!!!!!
Melyik a kedvenc Queen dalod???
A szavazás feltételei:
Mindenki egy 20-as listát állít fel, melyben a forma-1-hez hasonló pontozási szabályok állnak, tehát:
1. helyezett 20 pont
2. helyezett 18 pont
3. helyezett 16 pont
4. helyezett 14 pont
5. helyezett 13 pont
6. helyezett 12 pont
7. helyezett 11 pont
8. helyezett 10 pont
9. helyezett 9 pont
10. helyezett 8 pont
11. helyezett 7 pont
12. helyezett 6 pont
13. helyezett 5 pont
14. helyezett 4 pont
15. helyezett 3 pont
16. helyezett 2 pont
17. helyezett 1 pont

A 18. 19. és 20. helyezettek opcióként holtverseny esetén vannak fenntartva

A szavazás izgalmainak fokozása érdekében mindenki állítsa össze a kis listáját othon és minden nap csak 2 dal nevezzünk meg, mint pl: ma a kilencedik és tizedik helyezettet, holnap a hetedik és nyolcadik helyezettet... Ezzel a módszerrel jövõ péntek estére (vagy szombat reggelre) megtudjuk melyik a topic kedvenc dala!!!

Mindenkinek kívánok kellemes szavazást!
B0B0

Is this the real life? Is this just fantasy? -------o------- Tejet kérek! Csokisat!

B0B0
Épp gyengéd érzelmeket táplálok egy hölgy iránt, úgyhogy most kissé érzékenyebb vagyok 😊

(és vajon melyik számmal nyûgöztel le?? 😊 Természetesen a You Take My Breath Away-jel)

McGrady
jaja, így viszont igazad van

Kuss!-magyarázta.

qwertrt
Azt úgy értettem, hogy ugya úccse mindenki pont ugyanazt fogja szavazni, ezért kijön kb. 40-50 szám. Tehát A. szavaz 20 számot, B. szavaz húsz számot. Ha történetesen mindketten tök másra szavaztak, akkor 40 szám megy a közösbe. Remélem eléggé érthetõ...

intel Core 2 E5300@3,66 GHz, Gigabyte GA-P35-DS3L, 4 GB DDR2 1066 MHz, GeForce 9600 GT 512 MB

McGrady
ez jó!
de akkor nem 50-es kéne, inkább csak 25-30 max. 35ös

Kuss!-magyarázta.

qwertrt
B0B0, csakis kizárólag azért, hogy okoskodjak <#vigyor3> 1 újabb tlet:

Minden szavazó beír egy 20-as listát, sorrend nélkül.

Te ebbõl a listából készítesz egy összesített listát, amiben lesz mondjuk 50 szám (feltételezve, hogy nem mindenki pont ugyanarra a 20 számra fog szavazni <#buck>).
Aztán ezt a listát kell szavaztatni...
Vagy tudom is én...
Nem lesz eccerû...
<#wow3>

qwertrt
Nos, a klipszavazásról lecsúsztál, de azért megnézheted ott a Queen klipeket, ne hagyd ki. Le merem fogadni, hogy az összes megtalálható rajta. Én nem néztem meg, csak kb. 10-et, de pl a Save Me, ami nekem itthon nem volt meg, az rajta volt.

McGrady
ak*rva, de ki*aszott jó a banner 😄
<#eljen><#worship>
igen, szoktam használni a youtube-ot, ált. gitáros cuccokat keresek rajta 😄

Kuss!-magyarázta.

qwertrt
Micsoda érzelmkitörés :-)

Lassan olyanok leszünk, mint egy terápiás csoport :-P

B0B0
Mellõzzük itt a szentségtörést! 😄D

B0B0
Köszi 😊

Szeretlek titeket, kik idejártok!!!

qwertrt
Márpedig én biztosra veszem, hogy benne lesz a Top 10-ben. Hülyeség lenne szerintem "ne a közhelyre szavazzunk" jelszóval tönkrevágni a szavazást, tudomásul kell vennei, hogy a BohRhap, és társai a Queen legjobb slágerei közé tartoznak, megérdemelt helyük van a top 10-ben. Ez enyémben biztos ott van :-)

sz4bolcs
mindenki megkérnék rá, hogy ne a boh rapsodyra szavazzon 😛PP

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

qwertrt
Tényleg elismerésem, minél többet nézem, annál jobban tetszik

qwertrt
Azt kell elképzelni, az milyen üger lesz, mikor B0Bo mester az öt legjobb dal képeit rakja bele a bannerba... Azt valahogy úgy kéne megoldani, szerintem, hogy ki se szedd onnan többet, hadd lássa az idevetõdõ vándor, mi az itteni ízlés <#eljen>

qwertrt
Végül is úgyis a legjobb tíz a cél...

Nem tudom, ez csak egy ötlet volt. Vagy minden alkalommal egy albumot kellen megszavaztatni, és a dalok pontokat kapnának...

A Save Me gyõzött??? Bojkottálom! Want To Break Free rula!!! <#vigyor3>
Amúgy jó lett a banner.

B0B0
A klip-szavazást lezárom! Holnap kezdõdik a dal-szavazás!

B0B0
Egy nagy baja van ennek. Én speciel olyan helyzetben vagyok hogy két dal is egyazon albumon van, ami nekem az elsõ 4-ben minimum benne lenne. Emiatt a módszer miatt kieshetne több jó dal, sokkal elõbb, mint egy rosszabb

qwertrt
Különben McGrady, ajánlom neked a Youtobe.com-ot, nem tartom kizártnak, hogy az összes Queen klip fellelhetõ rajta. Még Bonanza Banzait és Megasztárosokat is találtam, jó kis oldal. Lassabb nettel sem lehetetlen, egyerûen elindítod a filmet, majd rögtön nyomsz egy "pause"-t, alul láthtod, ahogy a progi pufferel, mikor az végigment, zökkenõmentesen megnézheted a videót.

qwertrt
Érdekes volt, megnéztem a klipet a Youtobe-n. Brian azért hozzáigazította a frenetikus gitárszólóját az akkor trendi "tyifi-tyifi" szkreccseléshez, nem mondhatni, hogy rosszat tesz a számnak.

Arra is rájöttem, mibõl lehet rájönni, hogy egy banda "fiúzenekar": mindenki énekel. Nem hagyományos zenei formáció, öt fiú, akik mutatósak. Négyen v. hárman is lehetnének éppen, a hatás ugyanaz lenne.

De a We Will Rock You abszolut megérdemelte, hogy ha megkésve is, de number 1 legyen, Brian is megérdemelte, hogy legyen végre egy No. 1 száma.

qwertrt
Még ezt is le kell írnom :-)

2000-2001 ben jelent meg a We Will Rock You a Five-al, ami persze bejött nekem is.
Amikor évekkel késõbb tanulmányozni kezdtem a zenekar zenéjét, és hallgattam a WWRY-t, azt hittem valami megvágott verziót hallgatok, mert ugye a five verzió hosszabb volt! Aztán rájöttem, hogy bizony ez az eredeti!

0ppika
<#eljen>

qwertrt
Na, ha már megfontolod, akkor gondolkoztam egy kicsit rajta.
Összesen 15 Queen stúdióalbum van ugye "új" számokkal.
A selejtezõk során minden egyes albumról 4-4 számot kellene bejuttatni a bajnokságra, ami úgy zajlana, hogy minden szavazó felállít egy 10-es listát, és amelyik 4 szám a legtöbb pontot kapja, az jut ki. Miután megszavaztuk az sszes albumot, kijönne 60 dal.

Ebbõl a 60 dalból kellene alkalmanként kettõs választást kiállítani, maradna 30, majd 15, itt már három dal kerülne egymással szemben, kettõ esne mindig ki, így felállna egy ötös lista, amire megint szavazni lehetne, a fent említett pontrendszer alapján.

qwertrt
Vagy a netrõl nem tudsz tölteni?

0ppika
VH-1 csatornát nem szoktad nézni? Elég sûrûn adnak Queen klippeket ...

McGrady
én a want to break free-t tudom milyen, eccer láttam egy irigy hónaljmirigy - want to break free klipparódiát, és mondták a szüleim, hogy az eredeti klip is ilyen 😊

Kuss!-magyarázta.

sz4bolcs
ja.. ezt már lekéstem..
egyik klipet sem ismerem. 😞 nem szavazhatok

sz4bolcs
killer queen! 😄

Jones Nedved
Bocsi mindenkitõl, talán kis félreértést okoztam... az 1995ös eredeti videokazin 130 milliós összesíttet lemezeladást említ. 2004ben még mûködött a queenonline Questions&Ansvers oldala, ahol mindenki feltehette a maga kérdését angolul. És furcsa módon ott is a világszerte eladott albumokra 130 milliós becslést közöltek. Ezzel csak teljesen tisztává akarom tenni, amit tegnap írtam, szóval a 130 millió az az összes lemezre adott hivatalos közlemény...

hát ennyi

\"A valóság fantáziadúsabb, mint az álmok....\" - Christoforo Colombo

qwertrt
De én a magyarûzó szövegre gondoltam, talán azt írták régebben.

Ek. a lemezeladás témában egyetértek veled, döbbenetes a Queen viszonylagos sikertelensége. Nem is az összesítésekben, hiszen a világszerte legtöbbet eladók élbolyában van. De ha megnézed az Opera milkós eladását- az bizony kevéske egy ilyen kaliberû lemezhez.

Rátapintottál a lényegre, hisz annál inkább érthetetlen ez, hogy a Queen nem rétegzenét játszik, eltekintve a kezdeti kemény korszaktól, mindig is mindenki által hallgatható pop-rockot nyomtak.

B0B0
Eme lemezeladás-diskurzushoz hozzátéve:
engem annyira nem érdekel, hol mennyit adtak el, a lényeg, hogy zeneileg õk voltak a világon a legnagyobbak! Ezt senki nem tudja megingatni nekünk. Egy Britney Sperars számomra egy senkiházi a Queenhez képest, ha az én feleségemet is kitettem volna a színpadra dögös szerkóban és csupa vakolattal meg rúzzsal õ is eladott volna annyi lemezet abban a primitív amerikai társadalomban...
Lényeg a lényeg, hogy nekik volt bátorságuk ahhoz, hogy meghódítsák Dél-Amerikát (Argentínát is háború alatt!!!), a keleti tömböt(Jugók és mi), az apardheites Dél-Afrikát....
A Grammy-díj számomra semmit sem ér, miután ilyen Britney-ik is megkaphatják

Száz szónak is egy a vége. A Queen tudott egyedül olyan kultuszt csinálni a 70-80-as években amekkora mértékût csak a 60-as évek zenekarai tudtak. És ezek után nem kérdés, ki volt a legnagyobb!

És még egy nagyon fontos tény amit ma már sokan elfelejetenek:
a Queen nem négy zenész, a Queen:
4 komponista
4 zeneszerzõ
4 kiválló zenész
4 olyan ember akik közül senki sem lépett le (ez egyébként egyedülálló)
4 diplomás értelmiségi

B0B0
Megígérték, hogy nem használják többé a Queen nevet...

B0B0
Nem rossz ötlet! Megfontolom

McGrady
<....15....>szal 😄

Kuss!-magyarázta.

B0B0
Naná, hogy lehet! 😊

Jones Nedved
Nem mellesleg a GVH1 dvd 2002es. Majd beszkennelem az elsõ oldalát, csak most nincs itthon, egy csajsziba oltogatom 😊 Ott írja, hogy a Greatest Hits bõl világszerte 19 millió fogyott.

Jones Nedved
Én elismerem pl. Britney t is, de az észak-amerikai sikerei alapján még nem említeném mûvészi fokon egy dimenzióban a pl. a Queen nel, vagy sok más együttessel/elõadóval, akik 30 milliónál "kevesebbet" adtak el a tengerentúlon. Engem egyéltalán nem lepne meg az sem, ha a Queen lenne a legelsõ a lemezeladásokban is, hiszen annyi sok, olyan sokféle embernek szereztek örömöt a világon, annyi embert megfogtak. Ezek a popsikerek, a ' szakmai ' elismerések gyakran ellentétben állnak a mûvészi értékekkel. Pl. 2004ben a szintén amerikai Grammy-díj. Alicia Keys 9et (!) kapott, a U2 3at, míg Rod Stewar 1et... A Queen pl. sosem kapott Grammy-díjat, holott a zenéjük magáért beszél és kérdem én, hol van hozzájuk a U2 pl. Könnyen megértem, miért ódzkodnak sokan a popzenétõl. Bármilyen szar is valami, el tudják adni és úgy tûnik mindig volt/van/lesz közönsége... A Queen itt emelkedik a legtöbb hasonló üzleti sikerû együttes közül, mivel õk önmagukat csinálták meg, egy zenei birodalmat 😊

qwertrt
Hát, ezek a világszerte eladás dolgok azért csücskösek, iszen becsléesen alapulnak. Olvastam már 200+, 250+ milliós eladásról is.

A Greatest Hits album tuti 27 milliós eladással rendelkezik, vagy rosszul emlékszel/rosszul olvastad, vagy régebben fogalmazták az írást. Mondjuk 1995 környékén a GH1 lehetséges, hogy annyinál tartott.

A RIAA listához annyit, hogy tényleg megdöbbentõ, milyen kevés lemezt adtak el ott, de azért, mert valaki Queen fan, és nem szereti Britney-t, még nem mondhatja azt, hogy "á, ha Britney több lemezt adott el, akkor nem fontos a lemezeladás". Szerintem igenis számít, nem véletlen, hogy amerikában a kritikailag elismert zenekarok taroltak (Led Zeppelin, Pink Floyd, Beatles, Rolling Stones), egyszerûen a Queen nem jött át nekik. Persze mint Queen rajongó értetlenül állok a számok mellett, de be kell látnunk, hogy kedvenc zenekarunk csak egy kis idejig volt Amerika kedvence, inkább nemzetközi-Európai szinten nsgymenõk õk.

Jones Nedved
Visszatérve az albumeladásokhoz, ezek után nem tudom mennyire lehet hiteles a Wikipédia... Én csak annyit tudok - amit minden fan tudhat, akinek megvan eredetiben a GVH1 dvd -, hogy a Queen hivatalos kiadványához mellékelt füzetecske a Greatest Hits albumhoz világszerte tekintett 19 milliós példányszámot jelent ki... Azt hiszem ebbõl a válogatáslemezbõl adtak el a legtöbbet a nagylemezeik közül. Létezik egy 1995ös kiadású 2 órás angol doksi, ' Champions Of The World ', amelynek szintén birtokában lennék 😊, amelynek hátsó borítóján 130 milliós eladást említ világszerte... A queenonline.com on is 130 millió körüli becsléssel válaszoltak egy rajongói kürdésre, igaz 2004ben... Egy 2004es angol doksi, a ' Killer Queen ' címûben is "more than 130 millions"szal vezetik fel a legelején... Ezek teljesen megbízható infok, kétségtelen, hogy ott vannak az örökranglista élvonalán. Szintén egy pár évvel ezelõtti külföldi Tvadásban ünnepelték a történelem legsikeresebb együtteseit, ahol ha jól emlékszem a Queen a 6. helyre lett rangsorolva... Érdekes dolog, hogy Amerikában közel nem voltak olyan népszerûségük, mint a világ más részein.

http://www.riaa.com/gp/bestsellers/topartists.asp

Ez a hivatalos észak-amerikai zeneipari oldal. Nem kicsit meghökkentõ, hogy a Queen és Britney között immár csak fél millió a különbség...

És a hab a tortára 😞, az Egyesült Királyságban Madonna 1991 ben kiadott válogatásalbuma 13xos platina, míg a Queen 1991ben kiadott GHja "csak" 11xes.

Ebbõl levonhatjuk mennyire is fontosak ezek a dolgok, már ha annyira fontosak lennének. Ez teljesen természetes, hogy a Queen ekkora üzleti sikereket könyvelt el ezeddig, és ki tudja mi lesz ezután... Ami azt illeti, az Queen+Paul Rodgers albumot én is meg fogom venni, mint ahogy sok más hozzám hasonlóan gondolkodó Queen-fan. Magáért beszél amit mûveltek...

qwertrt
Be kell vallanom, hogy nem is olyan régig, mielõtt ilyen nagy Queen fan lettem volna (asszem még 3 évvel ezelõtt is) azt hittem, hogy a The Final Countdown Queen szám <#nyes>

qwertrt
<#violent><#boxer><#falbav><#gun><#duhos2>

ÁÁÁ, semmi baj...
<#pias><#nyes>

qwertrt
Különben biztosan Queen + Paul Rodgers néven fognak ismét mûködni, ezellen pedig senkinek egy szava nem lehet, mert fedi a valóságot...

Bocsesz, nem akartam a lelkedbe gázolni. <#vigyor3> Csak az én szerény húsz évemmel eléggé kilógok itten a sorból. Inkább én vagyok fiatal.

When you\'re feeling down and your resistance is low Light another cigarette and let yourself go

qwertrt
Ó, de kedves vagy! <#kuss>

qwertrt
B0B0, van egy jó ötletem a "Legjobb szám" szavazással kapcsolatban.

Fel kell állítani egy 64-es listát (kissé olyan ez, mint ki jut ki a VB-re).
Miután lista megvan, te véletlenszerûen idõnközönkét két-két számot kiadsz szavazásra, ehhez hasonló jelmondattal: "az alábbi 2 közül melyiket hallgatnád inkább meg?"
M?inden alkalommal lenne egy továbbjutó. Szép lassan eljutnánk 32 -16 - 8 -4 -2 bennmaradóig, majd kiderülne a gyõztes!

Azért is jó ez a fajta szavazás, mert hosszú ideig napirenden lenne, biztos nem zavarnánk le egy hét alatt, minden napra jutna egy érdekes választás - legalább két-három hónapig!

Az egyetlen sántikáló rész a 64-es lista összeállítása lenne. Arra sajna nincs ötletem.

Fontold meg! <#hawaii>

Úristen, itt mindenki ilyen öreg! De azért boldog születésnapot!!!!!

When you\'re feeling down and your resistance is low Light another cigarette and let yourself go

qwertrt
Kösz, et a 24.