9010

• grizzly21
    én is igy gondolom, kép kellene róla, de bakelitre több találot kapok, mint 'bakelite'-re (mármint jobb képeket).. na mindegy, majd rájövök, ez it off
  • NonsenS
    back al it lame as.
    Egyébként bakelite disc gondolom. Legalábbis a bakelit így van angolul
  • grizzly21
    angolul mi az hogy bakelitlemez?:)
  • NonsenS
    Ez nagyon lol :)
  • B0B0
    Én amikor először voltam Londonban (használható angoltudás híján) jobbjára csak szófordulatokat tudtam mondani. Pl.: Watford meccsre kimentem egy rokonnal és a félidőben ezt sütöttem el:

Watford's Gate under pressure :)
  • NonsenS
    Én meg egyszer írtam egy angol dogát, amiben Queen szám címeket idéztem néhányszor. A tanár azt mondta, h végigröhögte az egészet :)
  • Aleika232
    Meg családba is marad :)
  • Aleika232
    Ja családi dolog!!!:)
  • pipeppers
    Szóval apáról "fiúra" szállt a dolog? :) Nem rossz.
  • pipeppers
    Nekem az angoltanárom kiakadt, mert állandóan vele javíttattam ki a nekik írt leveleket, de az osztály élvezte :)
  • Aleika232
    Pontosan!!!
  • B0B0
    Elkapott téged is a lánc a Greatest Hits után! :))
  • McGrady
    tökjó :-))
    nekem az angoltanárom nagy Dream Theater fan :D De biztos ismeri a Queent is :-)
  • Aleika232
    Na én jövök:)Nos akkor írom is!
    Kb. 3 évvel ezelőtt kerestem apám cd-i között egy válogatás cd-t és megláttam egy üresnek látszót, hát megnéztem van-e rajta vm és akkor hallottam a Bycicle race-t és a Somebody To Love-ot.Nagyon-nagyon megtetszett.Utána apától kérdeztem milyen eggyüttes is ez. Kb. 1 napig tartott mire megtaláltam a GH-t is és azon pedig az Under pressure számért voltam oda.Aztán ezeket a Cd-ket hallgattam éjjel-nappal.Szerencsére nálunk a nagybácsikámtól kezdve apámig szeretik az eggyüttest.:)Az új sulimban(gimimben) ott van egy oszt. társam aki szintén szereti az eggyüttest, sőt még az angol tanárom is!!!Ő velük szoktam beszélgetni a Queenről.

Hát úgy ennyi lenne a történetem.
  • B0B0
    Aleika232, te jössz a mai nap! :)
  • McGrady
    én is néztem :-)) a reklám végén jót nevettem :D
  • grizzly21
    most volt egy coca colas reklám a tvben. a zene alatta: somebody to love. most sokan rákaptak erre a számra:)
  • B0B0
    Hehe!!! ÉN is régen az hittem a Final Countdown-ra, hogy Queen :))

Az ember akkor kezdi igazán kapizsgálni a Queen életművét, amikor meghallgatja a kevésbé ismert, virtuóz dalokat tőlük! :)
  • qwertrt
    Azt hiszem ma én jövök. Sajnos nincs konkrét emlékem, gyermekkorom óta a Queen mindig is egyik volt a sokat hallott, és kedvelt együttesek közül. Emlékszem, 1991-1992-ben (10 éves voltam) tele volt a TV Freddie képeivel, akkor láttam először a Living On My Own videót, emiatt kissé viszolyogtam az együttestől. Különösen elborzasztot az egyik bulvármagazin képe, ahol Freddie mezítláb produkálja magát a színpadon.

Szép lassan ezek az emlékek elhalványultak. Úgy 3-4 éve hazafelé buszoztam a suliból délelőtt, és hallottam az A Kind of Magic-et. Erre tisztán emlékszem, ekkor belegondoltam, hogy mennyi slágere volt ennek az együttesnek! (Ekkor még a The Final Countdown-t is ide soroltam, az hittem Queen :-)). Amikor először hallottam a BohRhapot, akkor viszont már azt gondoltam, kissé unalmas ez a klisé, ez az állandó gospel utánérzés a vokálok miatt (az opera részt hallottam). Ekkor majdnem úgy alakult, hogy ez a gyümölcsöző kapcsolat ki sem alakul. Ugyancsak ekkoriban történt, hogy a Sláger Rádió kívánságműsorban kérték az Innuendot. A refrénje felvillanyzott, ugye 1999-ben volt egy Baileys reklám, amelynek az Innuendo szólója volt a zenéje. Én addig, míg meg nem hallottam a Slágeren, nem tudtam, hogy az Queen. Ez nagyon felvillanyzott. Annyira, hogy akkoriban kezdtem keresgetni a neten a Queen után. Az első weblapok egyike a literatura.hu volt, innen szedtem fel az első információmorzsákat a bandáról. egyik osaztálytársam megírta nekem a Jazz, a GH és a GH II albumokat. Egyre jobban tetszett a dolog. Ez már nemrég, vagy 1,5 - 2 éve volt, innentől számítottam többé kevésbé rajongónak.

Ennél is mélyebb, ínyenc rajongásom alig 1 éve (vagy még annyi se) alakult ki, a Death On Two Legs dalocskával való találkozásommal kezdődött. Felfigyeltem: hé, többről van itt szó, mint "egyszerű" megaslágerekről! Végigzongoráztam az ANATO-t, a '39, Sweet Lady, You're My Best Friend és Good Company azóta is a kedvenceim.
  • pipeppers
    Köszi :)
  • grizzly21
    nincs azzal gond ha ilyen szóba kerül. de hogyha másokat nem érint, akkor privátban folytassátok.
  • Aleika232
    Köszike!!!
  • NonsenS
    És tőleg is ezer bocs.
  • NonsenS
    Ok. Oszt. társamnak van egy meghívója, amivel még tartozik nekem. Egy napon belül elküldetem vele.
  • B0B0
    De van bocs. Te még új vagy, nem tudhattad
  • Aleika232
    Jó, oké boooooooooooocs!!!!(Toim erre nincs bocs)
  • B0B0
    Jó a logód! :)
  • B0B0
    Gyerekek, ezt a letöltés dolgot hagyjátok abba, mert ha nem én törlöm a hsz-eket, akkor egy modi törli a topicot!!!!!!
  • NonsenS
    Ok. Hát akkor küldj egy e-mail címet!
  • Aleika232
    Jaj, hát azt nagyon megköszönném, mert már régóta keresek egy letöltős oldalt.(Nem ezért hoztam fel, hogy kunyizzak meghívót!):)Szerencsére többé-kevésbé tudok angolul azzal nincsen gond.
  • NonsenS
    Meghívóm nincs, de tudok egyet szerezni. Elküldjem?? Egyébként jó oldal, csak az a baj, hogy annak ellenére, hogy "elvileg" magyar dolgokkal foglalkozik, egy csomó angol nyelvű dolgot töltenek fel. De ez nem baj, főleg, ha Queennel kapcsolatos dolgok is vannak fenn:)
  • pipeppers
    Nem ismerem.
  • Aleika232
    És jó vagy annyira nem?Mert nekem nincsen meghívóm meg nem vok regizve se, meg semmi.Csak hallottam róla.
  • Aleika232
    ja ahha
  • NonsenS
    Hát őszintén szólva nem gondoltam konkrét évszámra.
  • Aleika232
    Többre gondoltál, mint hogy 92'-es vok mi?
  • NonsenS
    Én regelve vagyok ott. Sokat szoktam torrentezni.
  • Aleika232
    Tom nem nagyon vág ide,de az Endless-t ismered?Mi a benyomásod róla?
  • Aleika232
    ahha.Akkor ez olyasmi,mint a LimWire.Nekem az van.De lehet ezt is kipróbálom
  • pipeppers
    Bármit, amit a másik megoszt. Álltalában zenét és filmet szoktak, de van aki játékokat, esetleg programokat is megoszt. Találkoztam olyannal, aki az egész winyóját megosztotta.