30108
  • SzlobiG
    Hát én nem találom a megoldást sehol.
  • Petko
    próbáltam, sajnos a tetves bankkártya alapján tudja hogy mo...
    majd még megpróbálom egy horvátországi bankszámláról, meg bankkártyával
  • Ronin666
    Akkor egyszerűen azt kell tenni, hogy más címet adsz be neki és kész. írj olyan címet, ahonnan nem kérnek adót. Nem hiszem, hogy le fogják ellenőrizni.
  • mikisanzi
    olavssatok már vissza egy kicsit..

nekem megy és másnak is, nézd a konfomat.
  • Petko
    addig eljutottam basszus hogy adó... de sehol máshol a kurva világon nem adóztatják meg az ilyen nemzetközi vásárlást... kanadában se, csak a kurva eu vám-áfá szabályozás miatt van
    de ha neked jól esik 2 rongyal többet fizetni mint a többi országból, akkro utalj még 5 rongyot rá szolidaritásból
  • Petko
    http://eind.ytmnd.com/
  • Ronin666
    Bármikor, de ha kimerült, akkor egy ideig nem tudsz sokáig láthatatlan lenni.

Amúgy érdekes, de én már látom a kémeket, ha láthatatlanok, akkor is. Fene tudja, hogy miért. Vannak bónuszok talán, amiket el lehet érni. Talán akkor azért volt, mert kurva sok embert öltem és nem haltam meg. Passz...
  • Ronin666
    Te meg mit habogsz össze vissza?
    A tax az tudod mi? Adó. Jelen esetben áfa. 20 százalék. Semmi köze az EUhoz. Miért kell fizetni? Mert mindenre kell. Persze ha bemész a boltba, akkor nem ugatod le az eladót, hogy kérem miért van a termékre írva, hogy bruttó 200 forint??! Nem, nem barátom, én csak a nettó értékét vagyok hajlandó kifizetni. Bassza meg az EU, biztos ők tették a cimkére a bruttó árat...
  • Dodo55
    ÁFA...
  • Dodo55
    Nekem is fagy, de nem hogy nem 2900XT-m, még csak nem is ATi-m van.
    De csak akkor, ha felmegyek játszani szerverre.
    Ha én csinálok szervert, akkor nem.

Utána meg 10 perc, mire újra el tudom indítani, 1 perc, mire bejön a feladatkezelő, aztán még 1 perc, mire ki tudom lőni a hl2.exe-t, utána meg 3 perc, mire a steam magáhoztér, majd 1 perc, mire a menübe jutok, és utána 4 percig tölti a pályát.

Egyedül az FPS az, amivel nincs gond, és full szerveren is annyit hoz, mint egyedül, ellentétben a CSS-el, ahol akár 40%-ot is eshet az FPS full szerveren. De ezt leszámítva tetűlassú, és bugos.

Örülök, hogy időben kihozták, mint beta, így van pár hetük rendbetenni.
  • SzlobiG
    látom nem én vagyok az egyedüli akinek kifagy 2900XT-vel.:( fogadok ehhez is új driver kell.:D
  • Petko
    előre is bocs de most ki kell öntenem a szívem:
    A tetves fasszopó kurva geci annyát az egész kurva bolygónak, hogy végignéztem és ha kitöltöm hogy mo. ról vásárolom az orange boxot akkor 10 dollárral megsarcolnak az EU miatt. Ha kínából vagy afrikából, vagy a fiji szigetekről, grúziából, afganistánból veszem akkor is csak 45 dollár de ha innen a keleti blokkból akkor kibaszott + 8.99, illetve romániában is csak 8.5 vagy geci angoloknak csak 6 dollár, egyedül svédországban láttam olyan hogy 12 dollár.
    Megbaszhatja az EU meg az egész világgazdaság hogy itt ahol a reálbérek 10ede a nyugati országoknak még 10 dollárral többet kell fizetni a büdös semmiért.
  • Evogordon
    Még most sincs semmi megoldás arra hogy ne fagyon ki 2900xt-vel vista alatt?
  • Aquir
    azt a 10sec-t akármikor lehet aktiválni (amikor pl átmész kisebb nyílt terepen)?
  • Ronin666
    Tegnap játszottunk ST-vel. A két amit linkeltem, azon a pályán volt, hogy a támadó oldalról a bázisunk elé volt lerakva teleport, illetve a másik fele meg be a bányába. Én pl állandóan azzal közlekedtem. :)

Viszont a spy az iszonyat jó. Van egy kis interjú a játékban, ahol Gabe Newell vezeti be a dolgokat és el is mondja a végén, hogy neki a spy a kedvenc kasztja. Iszonyat kaszákat lehet vele rendezni. Tegnap nagyon rááltam a témára. Voltak iszonyat béna kémek, akiket egyből kiszúrt az ember, mikore a bázis felé rontott be egy csomó rossz arcú ellenséges tag, de közöttük menetelt egy baráti színben játszó emberke is. :D

A spynak az a trükkje, hogy felmaszkírozod magad az ellenség színére, majd közel mész hozzájuk, hogy még ne lássanak. Átváltasz láthatatlan módba, ami csak 10mp-ig tart kb. Beszaladsz az ellenség mögé, majd vissza láthatóba és akkor már senki nem feltételezi, hogy te nem velük vagy. Egy darabig mész velki, mintha te is oda való lennél, majd mikor eljön a pillanat... Elő a kis kést és ha nagy a tömeg, akkor olyan darálást lehet rendezni, hogy mindenki csak les. Egy szúrás, egy halál... (még a heavy embernek is (300hp) elég egy döfés a hátába) :)
  • Aquir
    szépes! Már várom hogy amikor újra lesz internetem akkor megvegyem:)
  • Evogordon
    Na megoldottam. Egyébként nem dx10-es gamma ez?
  • Zsoltika 007
    Én kivettem mindent és csak ablak módban indítottam és szépen futott úgy is. Visszajött a Dx9 is. Nem tudom nálad mi lehet.
  • Evogordon
    Sziasztok múltkor beírta valaki ezt hogy így müxik:
    -dxlevel 80 -w 800 -h 600 -console -windowed

Hát ez dx 8 mód töröltem is a launch -ból de még mindig dx8 módba van valaki segítsen mert szétb@szok valamit xD
  • Myrddraal
    Köszi szépen! Akkor mégsem olyan reménytelen a dolog:)
  • Malakai
    De nagyon megjött hozzá a kedvem, kár, hogy a megvétele mellé még egy új routert is kéne venni.. :P
  • Zsoltika 007
    "Nem tudom te hány engit láttad használni a teleportot, de én pl. szinte alig."
    Pont ez az! Kell még egy kis idő mire "beérik" a közösség.

"Mikor leraktam a kezdőhely ajtaja elé az induló portot, majd a pálya közepére elrejtve a teleport végpontját, hirtelenjében mindenki elkezdte használni. Volt, hogy az indulóhelyen sorbanálltak elötte. :)))"
    Tegnap nekem is az volt :)

"lerakják az ágyút, aztán állnak mellette, és kalapálják, ha megsérül. De egy teleportot vagy egy feltöltő állomást nem rakna le.."

Ha fejben ott lenne a nép akkor tudná hogy elég egy engi is oda aki kalapálja a géppuskámat amíg én előre megyek teleportot rakni. Idővel úgyis felnőnek hozzá. De most még csak nyomják a gombot. :)
  • [NST]Cifu
    Nem tudom te hány engit láttad használni a teleportot, de én pl. szinte alig. Valószinüleg még kell egy kis idő, amig mindenki elsajátítja azt, hogy melyik kasztal mit kell csinálni. Pl. jó tudni, hogy az Engi nemcsak a saját, hanem bármelyik másik engi ágyúját is fejlesztheti és javíthatja. A teleport felépítése is ilyen.

Mikor leraktam a kezdőhely ajtaja elé az induló portot, majd a pálya közepére elrejtve a teleport végpontját, hirtelenjében mindenki elkezdte használni. Volt, hogy az indulóhelyen sorbanálltak elötte. :)))

Az Engi nagyon jó kis kaszt, olyan embereknek való, akik szeretnek taktikázni, és nem csak öncélúan hepajkodni. Sajnos sokan csak azt látják benne, hogy lerakják az ágyút, aztán állnak mellette, és kalapálják, ha megsérül. De egy teleportot vagy egy feltöltő állomást nem rakna le...

Nekem egyenlőre egyedül a Demoman rejtély. Nem rossz alagutakba, meg szűk helyeken, de valahogy undepowernek a többihez képest, vagy csak nem jöttem még rá, hogy mi a trükkje még. :)
  • Zsoltika 007
    Viszont van néhány nagyon egyoldalú pálya pl a bányás. Ha ott nem használják az engineerek a teleportot hogy átjuttassák a csapatot a darálón akkor nagyon nehéz hozni a kört. De tényleg fantasztikusan hangulatos.
  • [NST]Cifu
    Tényleg kegyetlen szórakoztató game.

Kezdve ott, hogy megvan az idióta kémfilm-noir hangulat, át a jópofa tauntokon (minden kasztnak van 2-3 tauntja, attól függ, hogy melyiket nyomja, hogy milyen fegyver van a kezében) egészen a játékmenetig.

Nagyon jók a kasztok, mindegyik egy egyéniség, pl. a Pyro szövegelését alig lehet érteni, mert ugye gázmaszkban beszél, az orvosnak erős német akcentusa van (mellesleg a snipernek is), stb...
    Mindegyik kasztnak megvan az értelme, a Pyro pl. nagyon gyilkos szűk helyen, volt, hogy berobbanva egy védelmi pontba 5 ellenséges rosszarcút rántottam magammal a túlvilágra. Nagyon jól lehet kombózni, a Heavy + Medic irtó erős (de itt jön a gond: szinte csak így erős a Medic, egy Soldierrel vagy Pyroval már nehezen használható), védelemre is, ha van mellettük egy Engineer feltöltő állomás (újratölteni a Heavy lőszerkészletét). Az Engineer amúgy nagyon kemény védő karakter, az ágyúját ha jó helyre teszi csúnya dolgokra képes. Ellene a Soldier durva (3 rakétával szétlőhető a telepített ágyú, és ha rosszul rakja le az engi a cuccát, akkor már olyan messziről lehet rá lőni, hogy az ágyú még nem reagál), meg a Spy (egy kütyüt lehet rászerelni az ágyúra, ami kivonja a forgalomból egy időre). A Spy egyébként egy ritka genyó alak, nagyon csúnya foglalásokat lehet vele csinálni.

Azt mondjuk még az újdonságnak tudom be, hogy sokan nem tudják, mit kéne csinálni. Menetrend szerint volt, hogy Engineerek ágyúkat raktak le az induló pontnál - mikor támadó csapatban vagyunk. A védőknél meg senki nem tudja, hogy hol az első védendő pont, mind a második körül tobzódik. Pedig a pálya előtt szabályos introvideó van a feladatról...

Egyszóval nálam 9/10 a játék. Nagyon hangulat, nagyon jó, de már most érezni, hogy idővel kifulladhat az újdonság varázsa. De amikor van fél óra szabadidő, akkor annak felhőtlen eltöltésére keresve se lehet találni jobb játékot.
  • Dodo55
    Na, nekem volt 60-80 FPS-em átlagosan, 1280x1024, fullon minden, tehát neked ezeken a beállításokon olyan 30-40 FPS várható.
  • Dodo55
    Elég durva fájlméretek vannak, de ha jól látom a source 2007 nagy része tartalmazza az EP2 anyagokat, szóval ehhez olyan 600 megányi EP2 pálya fog már csak hozzájönni.

Igen, ilyen türelmetlen vagyok, hogy nem bírok 3 napot várni, hanem megszereztem 1-2 fájlt a forrásaim segítségével :)
  • Dodo55
    10 perc, és megmondom.
  • Myrddraal
    Ezen a gépen szerintetek hogy döcögne(P4 3Ghz, 1Gb ram, 6600GT)? Mert szeretném megvenni, csak félek hogy felesleges lenne...
  • Ronin666
    Mai bohóckodás eredménye:

4db 3-as szintű löveggel védtük az utolsó pozíciónkat. Mit ne mondjak, tették a dolgukat. Daráltak rendesen. :) Az én szépségem a bal szélső. :)

És ugyan ez eredeti felbontásban: 1920*1200 px
  • Ronin666
    Én ma már küldtem egy bug reportot. Bár ugyan az a hiba jött elő, mint anno CS:S-nél és még azt sem sikerült javítaniuk, pedig már arról is írtam nekik pár hónapja.
  • RelakS
    ehh... felépítettem a gépágyút. Upgrade-eltem. Aztán megint. Aztán mikor a raksik felkerültek az építményre, csonttá fagyott
  • Rip
    Pre-orderesek már tesztelhetik a beta-t.
  • kisviku
    "Hányszor volt, hogy még halálom előtt épp hogy el tudtam dobni, és az végzett a támadóval! Ez kicsit hiányzik."

Hehe,ismerős...
    No, meg a kamikaze be a spawn pointhoz engy disruptor gránátjával...
  • kisviku
    Honnan az istenből van már meg Nektek???

Ne csigázzatok!Hol lehet már kapni?
  • Rip
    Na, nyomtam egy kicsit!

Első benyomások nagyon jók, visszajön a régi feelingje!

Hangulatos, tele van jó ötletekkel (ráközelít és kimerevíti annak a képét, aki megöl, egy csomó statisztikát vezet rólad, stb.)

Gránát viszont nincs, pedig azzal elég sokat lehetett trükközni. Hányszor volt, hogy még halálom előtt épp hogy el tudtam dobni, és az végzett a támadóval! Ez kicsit hiányzik.

Egyébnként fasza, és tessék a bugreport-okat meg egyéb javaslatokat küldeni, hisz ezért BETA! :)
  • Tombi
    Nvidia 92.24-es driver 7600 gst-vel.
    sry a sok post miatt
  • Tombi
    durva mert igy nem tudok vele jatszani :(
  • Tombi
    akinek van tippje hogy mitöl dob ki a jatek a valve intro és TF2 képernyö után az szoljon. ujratettem de szintén ez a hiba :(

másnál nem volt ez?
  • Ronin666
    Minek az? Kurva sok szerver van...