30108
  • sonic syndicate
    nincs mákod :D

a felcsigázás, is ételnek minősül(ld. franciakonyha), vagy nem?)
  • zozyk
    Rengeteg olyan kifejezés van a magyarban, ami valamilyen módon a kajával kapcsolatos. Például amikor perecelsz egyet. Vagy elmész csak úgy céltalanul kolbászolni a városba. Vagy rizsázol valakinek, például abból a célból, hogy később megrépázd, de az is lehet, hogy ő meg utána megmogyoróz. Ilyenkor nem kell sokat tökölni, ha egyszer már lekenyerezted. Veled ne kukoricázzon. Persze ha éjszakai pillangó, akkor tejelned kell, mert kisajtolja belőled, ezt általában előre le is vajazzátok, amikor még úgy be vagy sózva, hogy borsózik a hátad, és nem gondolsz arra, hogy utána annyira fel leszel paprikázva, hogy majd' becsokizol. Kb. Nem ér a nevem, káposzta a fejem. És ha erre nem tudsz mit mondani, akkor mákom van...
  • Aquir
    tetszik! :)

a nyelvvel kapcsolatban pedig... :)

Gyimóthy Gábor : Nyelvlecke
    ( Firenze 1984. X. 12. )

Egyik olaszóra során,
    Ím a kérdés felmerült:
    Hogy milyen nyelv ez a magyar,
    Európába hogy került?

Elmeséltem, ahogy tudtam,
    Mire képes a magyar.
    Elmondtam, hogy sok, sok rag van,
    S hogy némelyik mit takar,

És a szókincsben mi rejlik,
    A rengeteg árnyalat,
    Példaként vegyük csak itt:
    Ember, állat hogy halad?

Elmondtam, hogy mikor járunk,
    Mikor mondom, hogy megyek.
    Részeg, hogy dülöngél nálunk,
    S milyen, ha csak lépdelek.

Miért mondom, hogy botorkál
    Gyalogol, vagy kódorog,
    S a sétáló szerelmes pár,
    Miért éppen andalog?

A vaddisznó, hogy ha rohan,
    Nem üget, de csörtet – és
    Bár alakra majdnem olyan
    Miért más a törtetés?

Mondtam volna még azt is hát,
    Aki fut, miért nem lohol?
    Miért nem vág, ki mezőn átvág,
    De tán vágtat valahol.

Aki tipeg, miért nem libeg,
    S ez épp úgy nem lebegés, –
    Minthogy nem csak sánta biceg,
    S hebegés nem rebegés!

Mit tesz a ló, ha poroszkál,
    Vagy pedig, ha vágtázik?
    És a kuvasz, ha somfordál,
    Avagy akár bóklászik.

Lábát szedi, aki kitér,
    A riadt őz elszökell.
    Nem ront be az, aki betér. . .
    Más nyelven, hogy mondjam el?

Jó lett volna szemléltetni,
    Botladozó, mint halad,
    Avagy milyen őgyelegni?
    Egy szó – egy kép – egy zamat!

Aki „slattyog”, miért nem „lófrál”?
    Száguldó hová szalad?
    Ki vánszorog, miért nem kószál?
    S aki kullog, hol marad?

Bandukoló miért nem baktat?
    És ha motyog, mit kotyog,
    Aki koslat, avagy kaptat,
    Avagy császkál és totyog?

Nem csak árnyék, aki suhan,
    S nem csak a jármű robog,
    Nem csak az áradat rohan,
    S nem csak a kocsi kocog.

Aki cselleng, nem csatangol,
    Ki „beslisszol” elinal,
    Nem „battyog” az, ki bitangol,
    Ha mégis: a mese csal!

Hogy a kutya lopakodik,
    Sompolyog, majd meglapul,
    S ha ráförmedsz, elkotródik.
    Hogy mondjam ezt olaszul?

Másik, erre settenkedik,
    Sündörög, majd elterül.
    Ráripakodsz, elódalog,
    Hogy mondjam ezt németül?

Egy csavargó itt kóborol,
    Lézeng, ődöng, csavarog,
    Lődörög, majd elvándorol,
    S többé már nem zavarog.

Ám egy másik itt tekereg,
    – Elárulja kósza nesz –
    Itt kóvályog, itt ténfereg. . .
    Franciául, hogy van ez?

S hogy a tömeg miért özönlik,
    Mikor tódul, vagy vonul,
    Vagy hömpölyög, s még sem ömlik,
    Hogy mondjam ezt angolul?

Aki surran, miért nem oson,
    Vagy miért nem lépeget?
    Mindezt csak magyarul tudom,
    S tán csak magyarul lehet. . .!
  • jackcsabi
    a busman igenis szép
  • Lacccca
    Én azért a bantu meg a maszály és egyéb hasonló bushman nyelvet nem sorolnám a szépek közé
  • Zomil
    mindegyik szép kivéve a németet(ezt 10év német tanulás után mondom) :DDDDD
  • Rage47
    Szerintem a magyarban sem lehet mindent össze-vissza rakosgatni, mert más lesz a jelentése a mondatnak, mást emelünk ki...
    Egyébként minden nyelv szép szvsz:)
  • Viktor99
    Tükörték :P
  • jozing
    a kettő nem függ össze.

tesco: igen, vannak káromkodásaink. de ez emberfüggő, azt is mondhatta volna a magyar:
    istenem, ez de csudaszép látvány! emit mondtam: kreatívak vagyunk, de rossz helyre megy ez a tudás. a magyar nyelv nagyon szép, higgyétek el. hasonlítsátok össze egy némettel, ahol minden szónak megvan a helye. magyarba meg gyakorlatilag bárhogy összerakhatod. csak pont az ilyen xd-zések meg asdsadsda-ok leépítik ezt a szépségét.
  • Jim Morrison
    Én EZT ajánlom, nekem is ilyen van és marha jó.

Az asdasd annyit tesz ki, hogy ha megfigyeled, ezek megegyeznek a balra, hátra, jobbra mozgás gombjaival és emiatt írják ezt a 'profik', hogy csak azokat a gombokat ismered. Hülyén, rosszul fogalmaztam meg és nem érthetően, de remélem kezditek kapirgálni :)
  • Nitramk
    mondja ezt az amerika fan :D

Szerintem meg leszarom. Kár volt egy smiley miatt írni egy fél oldalas fogalmazást ide sg-re, nem tetszik ne használd, úgysem fogod megváltani ezzel a világot.

Meg hát nyelvünk szépségei... xDDDD
  • zozyk
    Akkor egy véleményen vagyunk fülessel kapcsolatban.
    Marad a zalman.
    Ugyanígy voltam régen,vettem a párezer ft-os szarokat,aztán 1 hónap után meg ment a kukába.
    A régi zalmi 3 évet bírt,nem kevés LAN party,leejtés...stb. után is müködött(egészen tegnapig)
  • sonic syndicate
    Nemzetközi turistacsoport megérkezik a világ legnagyobb vízeséséhez:
    - ...Oooh god, it's wonderfuuuuul...
    - ...ooo mein Gott, das is wuuuuunderbar...
    - ..gospoooodin, eto priekrasnoooojeee...
    - .....bazmeg, dekurvafasza...

hát nemt'om..
  • Zomil
    valami olyasmi...azt akarná szimbolizálni, h az illetö annyira nevet, h nem bir irni :S
  • jozing
    igazából én egyik füles közt sem látok (hallok) minőségbeli különbséget. annyi hogy párnzott legyen körül ha játszol vele/zenét hallgatsz. meg ne legyen noname vagy vmi ritkszar, mert elején úgy voltam vele, 500ft elég lesz, minek áldozni rá 2-3ezret. aztán amikor már a 5-6ikat vettem, mert 2-3 hét után az összes kimurdélt, akkor jöttem rá, hogy hosszútávon megéri vmi középszart venni.

szerintem.
    az :DSDAASD mit jelent?
  • zozyk
    Kéne írni valami játékkal kapcsolatosat is,vagy átírni a topik-ot a "nagy XD topik"-ra.

Szomorú hír:ma fájdalmas és gyötrelmes haláltusa után feladta a küzdelmet a zalman 5.1es fülesem.
    Szerintetek vegyek ugyanilyet,vagy tudtok olyanról,ami hasonló árkategória és lealázza....
    Persze láttam 3szoros áron jókat,de azért annyit nem áldoznék rá,mivel bot fülem van,felesleges pénzkidobás.
  • Lacccca
    Lehet én vagyok túl öreg megfejteni ezt demi a pénisz ez az ASD mi a gecit jelent konkrétan?
    Vihogást vagy mit?
  • Zomil
    nálam a best of: :ASD:AS:DAS:d.sAS:DAS:DAS

nah ettöl tudok idegbaj kapni, mikor mond vki vmi vicceset(akárhol fórumon, játékban, stb.) és ez a válasz rá....
  • jozing
    Szerintem meg igenis szétcseszi... Nem egy osztálytársam már a normális írásban is használja, ami enyhén undorító... Kevés dolgot szeretek ebben az országban, de a nyelvünkre igazán büszkék lehetünk! Szépen tükrözi hogy milyen sokszínűek és kreatívak vagyunk (csak rossz helyre megy). Úgy hogy az ilyen divatszarságokat szerintem mellőznünk kéne. Még mielőtt a magyar nyelvben az "xD" írásjelnek minősül...
  • armageddon666
    no comment xD

am de mégis...
    nem cseszi szét a nyelvet
    az ikszdé menő
    érdekes dolgok bántanak xD
  • jozing
    a 99%-ával egyetértek. 11 évesen sokat xd-ztem, de kicsit uncsi amikor MSN-en leírsz egy infanitilis lányka 6 odlalas monológot és egy "xD" a válasz. én kitiltanám. az elején még jópofa volt, de ma már a csapból is ez folyik. már undorító, arról nem is nembszélve hogy a nyelvet az ilyenek cseszik szét. nekem ugy emösönön kivan iktatva az összes szmájli. így vannak olan emberek, akikkel gyakorlatilag nem tok beszélni, mert minden üzenete egy szmájli kódja. (érdekes azt is megnézni, hogy jópár embernek nem egy xD szmájlija van, ahnem minimum 3-4).

viszont egyébként a "kocka" definiálását sztem sok helyen keverik. pl egy hardcore CS-set mióta emlegetünk ugyanúgy kockának mint egy lányt, aki napi 16 órát lóg msn-en, mert xd. ha rám aztmondják hogy kocka, nem sértődök meg, mert többé kevésbé így van. semmivel sem rosszabb mint aki technót hallgat félrészeged bekokózva (persze ezt magyarázni lehet a sok baromnak). arra vagyok megsértődve, ha az én kockaságomat egyenrangúnak tekinti a 15 éves khm lánykákkal.

akkor már legyek gamer, vagy gémer, vagy telibeszarom mi, csak ne legyen ugyanaz a jelzőnk...
  • csokalaci
    oké csak nekem kellett a hl2,portal,ep1,ep2 és akkor már jól jött volna hogy el tudom ajándékozni de mind1 így is van egy csomó jó játékom :)
  • IcE TeE
    ezt a doboz nélkül is megmondtam volna :D
  • csokalaci
    Na megvettem a narancs dobozt és tényleg nem lehet elajándékozni a tf2-t úgy hogy már megvolt előtte !
  • Viktor99
    Így röhög XDDDD És élvezíííí xDDDD... (lol)
    [Csak hülyül]
  • Rage47
    Hol van ilyenkor a házigazda?:S
  • Aquir
    ráadásul nem is látszik a vége... :(

• werkfilm
    eltört az internet?
  • Zomil
    azért topic rongálásért menjen már a büntipont...
  • Viktor99
    Nos, eme nagyon precíz leírást ezennel mindannyiunk nevében köszönöm. Emelem kalapom elötted, mivel ekkora bátorságod volt ide írni ilyen leírást, melyet csak az intellektuálisabbak érthetnek meg.
    Egyszóval LOL! XD
  • Rage47
    ezért érdemes volt ma felkelni
  • sonic syndicate
    ez egyfajta 21. századi netes "jelzés", körülbelül olyan, mint a kacsintás élőben.
    DE ez a debilek jele, ezzel jelzed, hogy te is egy 10-30 év közötti lúzer vagy, aki még ahhoz is balfasz, hogy valami értelmeset találjon ki, és bepötyögje-ha már arra nincs lehetőség, hogy elmondhassa -az aktuális csetbe, fórumba.

egyszerűbb "odaikszdézni" egyet, jelezve tehát, hogy te is egy debil vagy, aki már azon is halálra röhögi magát, ha leírják neki például azt, hogy:"a fű zöld! értitek xD xD"

példák:
    -szerintem a fű zöld xD
    -ahha, szerintem is, és hogy jutottál erre a fantasztikus megfigyelésre?
    -hát csak úúúúgy xDDD
    -ahha, ezek szerint te is egy 21. századi kocka debil vagy.
    -igeeen az vaoook xD és élvezem iiiis xD xDDD nagyon durvaaaa xDDDDDDDD

vagy

az XD egy egyszerű szmájli, nem kellene a többi alá rangsorolni.

az xD ugyanolyan smiley, mint a :), :D, vagy akármelyik másik.

ne degradáljátok le. :(

vagy

A 10-18 éve közötti elkényelmesedett kis picsák agy szüleménye. Általában msn-ezés, vagy blogolás közben felbaszák mások agyát és ezzel jelzik, hogy kurvára örülnek annak, hogy ez nekik jó.

példák:
    tök szupcsi volt a napom mert vettem egy pár cipőt és egy új izétxD egy tangát

"Az XD eredeti származási helye és kiinduló pontj a soka ismer South Park c. nagysikerű rajzfilmsorozat egyik arckifejezése...tudatlan barmok-.-""

tévedés, ez az infantilis ostoba animékből jött át, és többek között ezeknek a szaroknak a fanjai is előszeretettel használják mint ahogy látszik rajtad is a mondat végén.

Hogy kicsit informatív is legyek, a jel két összeszorított szemet és egy nevető szájat próbál ábrázolni, de ha szereted ha az emberek nem néznek kapásból hülyének akkor kerüld ennek használatát.

Amikor "lol" mellé rakják az a legdurvább.

példák:
    "lol XD"

vagy

a lúzerek gyakorta használt kifejezőeszköze. Egy röhögéstől kereszbe álló szemű embert hivatott ábrázolni, de valójában csak a használója értelmi szintjére enged (nem épp pozitív jelleggel) következtetni.

példák:
    faszláma: "haha legyőztelek n00b lol XD"
    értelmiségi: "hátrább az agarakkal,még van egy lehetőségem,fiam!" -fejbedobja egy szakszótáral-

vagy

Az XD eredeti származási helye és kiinduló pontj a soka ismer South Park c. nagysikerű rajzfilmsorozat egyik arckifejezése...tudatlan barmok-.-"

vagy

Az xD a mai kor legnépszerűbb hangulatjele. Mindenki használja felnőttek is gyerekek is egyaránt. Azért mert jó kedvre derít. Ez egyáltalán nem a kockák és a lúzerek jele. Hanem az optimista emberek közös nyelve.Hiszen kinek ne kéne nevetni, ha meglátja: xD

vagy

jele: xD a kockák egyik leggyakrabban használt smiley-ja.

ez csak az én megjegyzésem: akkor a fél világ lúzer...
  • csokalaci
    jaj bocs nem figyeltem a linket :(

• Viktor99
    ÖTELEMET LOL XD! (ötletemet)
  • Viktor99
    Lopjad már itt az ötelemet món most már aztán!
  • csokalaci
  • Zomil
    :(
  • Neoncsoves
    xD
  • Twetr0x
    szerintem az ikszdénél undorítóbb smiley nem létezik...
  • jackcsabi
    xD