30108
  • Narxis
  • tototto
    TF2 topic még mindig nem nyelvvizsga központ elemző :)
  • Nivea
    vki elmagyrázza nekem h a piros miért nyirja kia pirosat? ésd ha aza válasz h robot eber harc akkora végén miért robot nyirja kia a robotot? és ha dm akkor minek vannak szinek?
  • armageddon666
    ott még nem tartok az olvasásban :D egyenként kommentelek mert így egyszerűbb >.<
  • armageddon666
    jó gimibe járhatok... mindent javasolt az origón kívül :D
  • Pio
    Elvileg az az, ha jól gondolom. Az urban legendről pedig a #14899-ben irkáltam egy kicsit :)
    Stabil nyelvtudással ott is simán átmegy az ember, de ha csak "kézzel-lábbal" beszéled a nyelvet és nem vagy tisztában a nyelvtannal, akkor ott valóban igen hamar rákerülhetsz a szopóágra... ;-)
  • armageddon666
    Origo az nem a rigó utcai szarfos ahol szarrászopatnak mindenkit és 100ból 10en kapják meg a nyelvvizsgát? :D vagy ez csak UrbanLegend ...
  • Viktor99
    Ez... egyszerűen... felfoghatatlan!!!
  • Neoncsoves
    Tanárom ugyanezt mondta...
    Nem dicsekedésből, de nem is tudtam, hogy az ORIGO a legnehezebb nyelvvizsga (vagy azok közt van). 14 évesen mentem először alapfokra (komplex) kicsit meglepődtem, de 70-80%os lett az összeredményem, úgy hogy kb nem tanultam rá semmi pluszt, csak tanár gyakoroltatta velem azokat a feladatokat amik szoktak lenni 1 nyelvvizsgán (mire számítsak...).

Középfokú szóbelit már hosszabb készülődés előzte meg, de az is 75-80%os eredménnyel zárult. Most pedig nagyon durva nyelvtani felkészülésem van az írásbeli részére. Először néztem is, hogy a TELC drágább, biztos erősebb/jobb. De tanárom felvilágosított, hogy nem így van. Aztán rákérdeztem, hogy EU szinten ez hogy van mivan. Azt mondta azzal ne foglalkozzak, fősuliknál jól fog jönni az ITK ORIGO nyelvvizsga (pontban meg tudásban is). Mondta, hogy majd egy TELCet vagy vmi Euro cuccot lerakok amikor menni akarok külföldre és ennyi. Külföldön úgy is az van, hogy leültetnek és beszélgessünk 10 percig... Ha perfekt, akkor fel vagy véve.

Egyébként vicc az oktatás színvonala...
    Középsuliban beraktak haladó angolra, és ugyanazt a könyvet használják mint a kezdők. Én nem rendeltem könyvet mert van nyelvvizsgám, de kicsit meglepődtem, hogy a könyvnek a nyelvezete, meg úgy a szintje kb. az alapfokú szintjén van vagy az alatt... elég gyengének tűnt haladó csoporthoz képest. Tanárom szerint perfekt szinten van az angol-magyar fordításom (1-2 kisebb félrefordítás van...) a magyar angol is jó fele megy. Szövegértésnél mindig megvan a 40% pontszám (múltkor 90% volt) aztán meg 50es teszt kb 35-40 pont között mozog nekem. Levélírás meg elég jó, csak elég szűkszavú vagyok benne :D

Véleményem szerint az ORIGO nyelvvizsga tök jó. Időpontod van, bemész a szóbelire, max 15-20perc késés van. Ha magnózás van az pontosan kezdődik MAC gépeken, broadcastba nyomják.
    Írásbelit 5-10 perces várakozás (adminisztrációs dolgok) és kezdődött a buli. Középfokon sztem tovább fog tartani az egész...
    Aki esetleg nyelvvizsgázna az nyugodtan menjen ORIGO-ra, mert ha az sikerül, akkor már egy jobb fajta angoltudásod biztos van. Onnantól csak fejlődhetsz, pár szint és Angliában állampolgársági szinten vagy. (felsőfoktól számítva).
    Szal hajrá.
  • Pio
    OFFhoz :)

A TELC az körülbelül az a kategória, hogy fizess sokat és szinte biztosan kapsz nyelvvizsgát, de ha biztosra akarsz menni, akkor a tanfolyamunkért is fizess.
    Nekem 3 nyelvvizsgám van még régebbről, kettő Rigó utca, na azokért tudnom is kellett valamit, sőt, marha sokat, a harmadik pedig TELC, arra olyan tudással mentem, hogy reggel el se akartam indulni, hogy ne égjek aztán valahogy rávettem magam és olyan pontszámom lett, hogy hijnye.
    Amúgy meg Magyarországon háromszintű vizsgarendszer van, míg az ET hatszintűt határoz meg, szóval az, hogy ki, hol, mit fogad el teljesen random. Ha valaki ösztöndíjjal megy külföldre tanulni, akkor nem kell ezzel bajlódni, ha külföldi oktatási intézménybe jelentkezik akkor utána kell járni (a nevesebb magyar állami nyelvvizsgákat elfogadják a nevesebb külföldi egyetemek, Rigó utcai nyelvvizsgát nem kérdés, hogy mindenhol akkreditáltatta a magyar állam). Ha dolgozni mész külföldre akkor pedig úgyis inkább letesztelik, ott se hülyék a munkaadók és nem fognak felvenni valakit, aki nem beszéli a nyelvet de TELC vizsgája van egy olyan helyett, aki beszéli és Origo vizsgája van.

Az egy nagy kamu, hogy a telc arra megy rá, hogy megértesd magad bezzeg a Rigó utca csak szadiz és nem nézi, hogy tudod-e a nyelvet. A Rigó utcai tényleg baromi nehéz, de mindent elvár, amit a telc is, sőt, jóval többet, minden szempontból felülmúlja a telcet, ég és föld a két vizsga.
    Ez gondolom vizsgaközpont függő, de nekem a Rigó utcai sokkal színvonalasabbnak, professzionálisabbnak hatott. Pontos időpontokra mentem, nem kellett várni, nyelvi labor meg minden anyámkínja.
    Ezzel szemben TELC vizsgán reggel írásbeli, szövegértés ócska magnóról nyitott ablaknál sztráda mellett, majd beültettek egy szobába ahonnan csak vécére lehetett menni és csak engedéllyel és kábé 5 órán át ott seggelhettem, mire sorra kerültem szóbelire, ahol ugyancsak nagyon nem tetszett, hogy nem vizsgáztatóval, hanem egy másik vizsgázóval kellett beszélnem. Szerencsére jó partnert kaptam, de nem mindenki volt ilyen szerencsés. Ráadásul a szóbeli, ami a tényleges kommunikációs kézségről szól SOKKAL komolyabban van véve a Rigó utcában, ott beszélgettem a vizsgáztatóval vagy 15 percen át, a TELCnél meg 5 perc alatt lezavartak kettőnket.

Amúgy meg igényesség kérdése, hogy kinek mennyire fontos a helyesírás és a nyelvtan ismerete. Elég zavaró tud lenni, ha valaki össze-vissza ragoz magyarul. Ugyan ilyen zavaró ez egy külföldinek se, legfeljebb mi nem érezzük ha hozzászoktunk ahhoz, hogy elég csak egymás mögé hányni a szavakat, úgyis kihámozzák belőle a mondandót.

Összességében akinek nyelvvizsga kell SOS és nem olyan biztos a tudásában de van sok pénze annak irány a TELC, de aki szeretné, hogy tudás is legyen a papír mögött és tényleg le szeretné tesztelni magát az menjen inkább a Rigó utcába. Legalább is öt éve ez 100%ig így működött. Aki meg külföldre akar menni az ne a papír miatt aggódjon, inkább gyakorolja a nyelvet.
  • Neoncsoves
    Szerintem én még ráérek az európai szintű cuccokkal. 15 éves vagyok most vagyok elsős szakközépben:)
  • Lacccca
    Gimibe nekem is azt a szart javasolta a tanárom, még szerencse hogy nem azt csináltam meg, most csinálhatnám újra ha külföldre szeretnék menni :)
    Jóhogy zat fogja javasolni mivel állami cég és a suli is állami cég :)
    Nem sok tanárt láttam eddig aki nem ezt a szart javasolta volna a gimikben.... fősulin egyetemeken már egy fokkal értelmesebbek a tanárok.

Emlékszem anno amikor vitatkoztam ezen a tanárral a végén már ész érvet nem tudott felhozni csak azt hogy a TELC 5e Ft-al drágább :), kicsit nevetségesnek hatott akkor tudván hogy most költök rá 5K val többet és később nem kell 20-25K kiadnom megint (habár most nem tudom hogyé adnak egy közép C-t)

Na én itt befejeztem az OFF-ot mielőtt rage le ragelne :)
  • Heffi
  • Neoncsoves
    no comment:D
  • Rage47
    ez igaz sztem. többi azért könnyebb, mint az origo :)
  • Heffi
    Ez csak a zöld csapat bevezetését jelentheti!
  • RatBaG #14891
  • Neoncsoves
    angol tanárom csak jobban tudja mi kell és mi nem. 15 éves vagyok szal ha origo sikerül akkor TELC is meg az euros lófasz is sikerülni fog
  • Lacccca
    Nem hogy külföldön de belföldön is csak az oktatási intézmények fogadják el.

Én speciel TELC- et csináltam anno 2002 ben angol közép C és 2003 ban német közép C.
    Sztem túl könnyű volt, de legalább azt elismerik és elfogadják és ez a fontos.
    Habár ha jól hallottam 2006 vagy 2007 ben jócskán nehezíttettek a vizsgáikon. De a lényeg nem változott , ők arra kíváncsiak tudod e használni a nyelvet és nem arra hogy tudod-e mind a 13 igeidőd meg az össze ragzást...
    2007 ben meg a BGF nek a saját nyelvvizsga központjában az angol szakmai közép C lett meg.
    Némettel is próbálkoztam még ugyanakkor....de nem voltam szimpi a vén szipirtyó vizsgáztatóknak és minden szarba belekötöttek, aztán addig basztattak míg olyan pontszám nem jött ki ami elősegítette hogy 3 pont híján nem lett meg :(. Érdekes hogy a némettanáromnak elmondtam ugyanazt amit nekik is és ő a 12 pontos feladatból 10 et adott volna nem úgy mint a vizsgáztatók 6 pontja helyett :(
  • Rage47
    államilag elismert, szal külföldön alap, hogy nem fogadják el
  • Zomil
    szvsz a legjobb az Euro én németböl és angolbol is azon voltam középfokon elsőre meglett mind2, igy megvagyok elégedve velük :)
  • Lacccca
    Legszarabb.
    Örülj ha majd elfogadják valahol.
    Külföldön bizton nem fogják azt most megmondom előre.(eddig se nézték jó szemmel asszem 2008 ban is volt belőle kavar)
  • Neoncsoves
    középfok?
    én is nemsokára megyek nyelvvizsgázni. ITK ORIGO közép angol írásbeli:) szóbeli mán megvan:D
  • Julius Caesar
    Igen, kell rá még fél liter tej :)
  • armageddon666
    Hmmm... gabonapehely... meg cukros... az jó lett volna, csak ha nem tévedek azt tejjel szokás enni :D én meg laktózintoleranciában szenvedek... és ez tudjuk mit jelent
  • Julius Caesar
    Hát én amikor mentem középfokra (ugyanez a b2) semennyire nem izgultam, meg is lepődtem magamon. Reggel megettem a szokásos 2 kiló cukros gabonapelyhet meg ebédeltem is. Hazajöttem aztán szundítottam egyet :D
  • armageddon666
    Esperanto (angol)

téma az valami olyan volt hogy adjunk tippeket a külföldi nyelvtanuláshoz... mármint hogy külföldön nyelvet tanulni... meg a kurzushoz tippeket, szal nem olyat, hogy hogy lehetne... a példa az volt, hogy gyűjtsünk minél több infót mielőtt elmegyünk... mi mást lehet még? a párom felhozta még a pénzt, hogy fontos hogy arra is figyeljünk...

Már ott elakadtam egyébként, hogy ha külföldre megyek, akkor valószínűleg már beszélem a nyelvet valamennyire, minek menjek még ottani kurzusra? Ha meg kurzusra megyek akkor elég valami jómagyar nyelviskola is... most nem fogok csak ezért külföldre menni...

Legrosszabb esetben újra kell tennem a vizsgát, de így már kisebb lesz az esélye annak hogy szar témát kapok :D ha jó témát kapok arról tudok beszélni...

6kor keltem, 5kor volt a szóbeli rész, 2 szelet csokit ettem összesen, nem volt étvágyam, de energiám se -.- +idegesség, csak nemtom miért :\
  • Zomil
    A nyelvet nem irtad le :D
  • Dopti
    E P I C
  • PunkZoli
    téma?
  • armageddon666
    EuroExam B2 Egynyelvű
  • Julius Caesar
    angol/német? Közép/felsőfok? ECL vagy non-ecl?
  • armageddon666
    Jeee, megjöttem nyelvvizsgáról! Ilyen fasszopó geciszarfos témát kapni a szóbeli közös feladathoz... és a párom sem állt a helyzet magaslatán :\ pedig olyan kurva jól indult bazz... 20 nap múlva kiderül hogy megbaszhatják-e a buzi témájukat, vagy sem...

Most már csak érettségire kell készülni
  • Heffi
    Alapból ott látszott, hogy hülyék, amikor az elején nem mentek az engi über után...

Valaki sg most?
  • Julius Caesar
    noob redek. Sima übert összedobnak bent a spawnon és kilövik a sentryt... ennyi.
  • Jim Morrison
    How can she BONk
  • Jim Morrison
    :D
  • kakaoskalacs
    Mcdrive-ba "jonapot elcserélném a Steames tf2 accountomat egy bigmac menure"
  • PunkZoli
    amiből még kiskrumplit is vehet majd még :D
  • Jim Morrison
    pontosan. Lehet hogy 20+